dijous, 13 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XI)

Anterior



11

Han estava assegut en la seva nova habitació sostenint el model del Falcó Mil·lenari a la falda, passant els polzes sobre la sedosa superfície, mirant als forats foscos de la coberta de la cabina, sospesant el seu pes insubstancial a les mans. Segur, l'execució era bona i hi havia alguna cosa hipnòtica en això de fregar els teus dits sobre el vidre teixit. Però no podia imaginar on anaven a vendre els squibs mil milions d'aquestes coses. Difícilment era art. I amb la galàxia lluitant encara per recuperar-se de la guerra contra els yuuzhan vong, només hi havia un nombre limitat de gent amb crèdits per tirar a kitsch.
Definitivament, algú estava sent enganyat aquí. Però era la Colònia la qui enganyava als squibs o els squibs els qui enganyaven la Colònia o tots dos enganyant a un altre ésser?
Luke entrà des de la seva habitació, amb els ulls tancats i les mans pressionades contra l'iridescent vidre teixit, utilitzant la Força per buscar punts d'estrès a la paret exterior de la seva presó de dues habitacions. Feia el mateix cada hora o així, detenint-se en un lloc diferent i fent que l'R2-D2 fes servir el seu braç utilitari per esgarrapar una petita X en la dura superfície.
Uns minuts després, sempre sentien a un equip de kílliks escolant-se sobre el mateix punt, reforçant la part exterior de la paret amb més vidre teixit. La barrera havia d'estar prop d'un metre de gruixuda en alguns llocs, però en Han no va suggerir que les X eren una pèrdua de temps. Si Luke volia ficar-se en embolics amb la ment Saras, això era cosa seva.
Tots dos sabien que Luke podia treure'ls de la presó en el moment que volgués. I en Han sospitava que Raynar també ho sabia. Escapar seria la part fàcil. Però no els faria cap bé fins que pensessin en una manera de trobar el Niu Fosc i, per tant, Han i Luke estaven sent pacients. Sent pacients i pensant molt i fent tot el que podien per semblar avorrits.
Han li va tornar a donar la volta a la maqueta del Falcó. No hi va haver canvi de pes a l'interior, però això no significava res. Hi havia conegut una vegada a un contrabandista que havia modelat tota una càrrega sencera d'explosius de contraban com taulers de control de lliscants terrestres i els passava per les duanes imperials amb tota la documentació apropiada.
-Ella està bé, Han -va dir en Luke sense obrir els ulls.
-Sé que ho està. -Han va col·locar la seva oïda a prop de la maqueta i la va sacsejar, però no va sentir res-. Encara estic preocupat per ella. No és fàcil per a ella estar lluny de mi tant de temps.
-Això és així?
-Sí -va dir en Han-. Té problemes per dormir si els meus roncs no són allà per fer callar el sotragueig de les línies de control del clima.
Luke va somriure.
-Gràcies per aclarir-m'ho. -Va tornar a passar la seva mà sobre la paret-. He estat preguntant-me què veu ella en tu.
Encara que en Han no havia estat donant-li voltes a quant trobava a faltar la Leia, ara va veure que havia estat pensant en ella sense adonar-se'n. Que sempre estava pensant en ella, mig esperant que ella hi fos cada vegada que es donava la volta, imaginant la seva veu en la distància cada vegada que la casa túnel quedava en silenci, allargant la mà cap a ella quan es donava la volta a la nit. I en Luke havia sabut que tot això estava passant en el fons de la ment d'en Han, just com Han sabia que alguna cosa semblant estava passant en el fons de la ment d'en Luke.
Han es va donar la volta en el seu tamboret.
-Acabes d'usar un truc per llegir ments Jedi en mi?
Luke es va aturar i va semblar sorprès.
-Realment no podem fer això, Han -va dir-. Bé, la majoria no podem.
Sense haver de preguntar, Han va saber que en Luke havia estat pensant en Jacen quan va afegir aquesta última part.
-Això em temia.
-Temies... -Luke es va aturar i després va negar amb el cap-. No crec que ens estiguem llegint la ment l'un a l'altre, Han. No hem estat aquí prou per convertir-nos en Units.
-Sí? Llavors com és que jo sé què vols per dinar avui?
-No veig com el Mestre Skywalker pot tenir gana ja -va dir C-3PO des del seu lloc en el racó-. Acaba d'esmorzar.
-3PO té raó -va dir en Luke-. És massa aviat per pensar en...
-Una hamburguesa de nerf i patates hubba fregides -el va interrompre en Han-. Amb un batut de fruites lurol per remullar-les.
Luke va arrufar les celles.
-Tens raó, això sona bé. Però no estava pensant en això fins que tu... o sí?
-No vaig ser jo -va grunyir en Han-. Odio les patates hubba fregides.
La cara d'en Luke es va enfonsar.
-Raynar està intentant convertir-nos en Units.
-Això creus?
Luke estava tan enfadat que no va notar el sarcasme en la veu d'en Han.
-El Niu Fosc ha de creure que la Colònia serà capaç de dominar-me a mi i fer-se amb el control de l'Orde Jedi.
-Dominar-li a vostè, Mestre Skywalker? Vaja, això és una idea perfectament absurda! -C-3PO va inclinar el cap davant l'expressió d'alarma a la cara d'en Luke-. Oi?
En comptes de respondre, Luke va tornar a buscar punts d'estrès.
-Simplement han estat tractant de guanyar temps, Han. Hem de sortir d'aquí.
Han li va donar la volta a la maqueta.
-I fer què?
-Saps el què -va dir en Luke-. Trobar el Niu Fosc.
Han va romandre en el seu tamboret.
-Com, exactament? Les cuques saben cada moviment que fem. En el segon en què sortim de les nostres habitacions, Saras vindrà corrent amb al voltant de mil kílliks. I no tenim armes. Serà millor que simplement esperem fins que la Leia i Mara tornin.
Luke va arrufar les celles.
-Et sents bé, Han?
-Bé -va dir en Han. En realitat, s'estava sentint genial, ara que sabia com anaven a trobar al Niu Fosc, però no podia dir-ho al Luke. Les parets escoltaven... bé, una cosa escoltava-. Simplement no estic d'humor per sentir plans d'escapament de cervell de ronto.
Es va aixecar i va anar cap a la membrana de la porta. Era opaca i estava enganxada amb alguna fibra enganxosa que les cuques havien teixit sobre la part de fora, però el vidre teixit que l'envoltava era tan fi i translúcid que en Han podia veure la silueta dels seus guàrdies Saras drets vigilant a fora.
Va moure un braç per atreure l'atenció de la guàrdia.
-Ei, obre! Necessito parlar amb tu.
La guàrdia es va acostar a la paret i va pressionar el seu tòrax taronja al vidre teixit. Un brunzit ofegat reverberà a través de la paret.
-Saras diu que pot sentir-li a través de la paret -va dir C-3PO fent sons metàl·lics per traduir-. I no està molt disposada a obrir la porta, atès que el Mestre Skywalker acaba d'estar parlant d'escapar.
Han llançà una mirada irritada per sobre de la seva espatlla.
Luke va arronsar les espatlles.
-No és que no poguessin imaginar-ho per si mateixos.
-Sí, d'acord. -Han va aixecar la maqueta del Falcó-. Pots posar-te en contacte amb els squibs que estan comprant aquestes coses?
-Mooroor oom -El brunzir de la cuca estava tan suavitzat per la paret que les paraules semblaven ofegades-. Oomoor ooo.
-Sembla estar dient que els squibs no estan comprant el tiratge. S'estan encarregant de les trameses. -C-3PO es va tornar cap al Han-. No crec que això sigui savi. Pel que recordo, els squibs que vam conèixer a Tatooine no eren molt dignes de confiança.
-Ooorr? -demanà Saras-. Ooom?
-No et preocupis -va dir en Han, dirigint-se a la cuca a través de la paret-. No sorprendran a Raynar...
-OoomoMoom.
-Exacte, UnuThul porta els negocis a la sang -va dir en Han-. A més, amb la idea que tinc, tots guanyarem tants diners que els squibs no voldran estafar-vos.
-No puc creure això, Han -va dir en Luke, apropant-se a la porta-. Estàs pensant en els diners en un moment com aquest?
-Sí -va dir en Han.
Quan es tractava de diners, els squibs podien fer l'impossible. Però no va dir això en alt. Va intentar no pensar ni tan sols en això.
Luke va posar els ulls en blanc i Han li va arrufar les celles, esperant que finalment enxampés el missatge.
-Per què no vas a introduir aquesta seqüència de codis que Alema et va donar o fer quelcom amb elles?
La fúria que espurnejà als ulls d'en Luke suggeria que les seves ments no estaven tan connectades.
-Això ha estat un cop baix, Han, fins i tot per a tu.
-Ho sento. No volia disgustar-te -va dir en Han-. Només em deixes a mi fer el tracte. Estic intentant treure aquí el millor d'una mala situació.
-Bé. -Luke li va arrufar les celles i després va retrocedir negant amb el cap-. No deixis que jo et detingui.
-Alguna vegada ho he fet? -Han es va girar cap a Saras-. Ara, quant et portarà posar-te en contacte amb els squibs?
La cuca brunzí una mica curt.
-Vol saber quina és la seva idea -va dir C-3PO.
En Han negà amb el cap.
-De cap manera. Tracto directament amb les boles de pèl sobre això.
-Ooomoor.
La cuca va separar els seus quatre braços i va començar a retrocedir per allunyar-se de la paret.
-D'acord, d'acord -va dir en Han-. Però si em robes el mèrit...
-Han, vas simplement a dir-ho? -Hi havia una espurna als ulls d'en Luke que suggeria que finalment havia comprès que en Han estava ficat en quelcom més útil que fer que R2-D2 esgarrapés X al vidre teixit-. M'estàs posant dels nervis.
Saras va tornar a la paret.
-D'acord. Això us encantarà. -Han va sostenir la maqueta del Falcó prop de la paret-. Aneu a produir mil milions d'aquestes, correcte?
Saras va assentir.
-Què passa si signo algunes d'elles? -va preguntar en Han-. Valdrien cinc vegades més i la publicitat ajudaria a llançar tot el tiratge.
La cuca va guardar silenci durant un moment, després entrexocà les seves mandíbules i va apuntar cap al Luke.
-Moomor?
-Està preguntant si el Mestre Skywalker també signaria els seus models -els va informar C-3PO.
-Quan els sarlaccs volin! -va dir en Luke-. Sóc un Mestre Jedi, no un estafador de l'HoloRed.
-És clar, signarà -va dir en Han-. Si el preu és l'adequat.
La cuca brunzí quelcom més.
-Ai mare -va dir C-3PO-. Això podria fer malbé el tracte.
-Deixa que jo decideixi això -va dir en Han-. Quin és?
-Saras diu que hauria de signar un u per cert de la producció -va dir C-3PO.
-No hi ha problema -va replicar en Han.
-Deu milions d'unitats, Han? -va preguntar Luke-. Això et portaria la resta de la teva vida.
-Vaig dir que no hi ha cap problema -va respondre en Han. Fins i tot si anés de debò amb el tracte, ell sabia que els squibs mai anaven a vendre deu milions d'unitats-. Una vegada que ens convertim en Units Saras, qualsevol al niu serà capaç de signar.
-Units? -va cridar en Luke-. Han, això no va a...
-Mira, estic tan disgustat com tu amb la idea -va dir en Han-. Però ocorrerà. També podríem aprofitar-nos de la situació.
-Moom! -Va vociferar la cuca.
Espetegà les seves mandíbules i començà a retrocedir de la paret, però en Han va negar amb el cap i li va fer senyals perquè s'acostés de nou.
-No tan ràpida, amiga -va dir ell-. No seré barat, ja saps.
-Podria haver-me enganyat a mi -va murmurar en Luke.
Saras es va aturar a la meitat del corredor que passava més enllà de les seves habitacions.
-Oom Morr?
Han negà amb el cap.
-Això ho parlaré amb els squibs. -Ell va retrocedir de la paret-. Si estan interessats, digues-los que vinguin a veure'm.
La cuca va fer una vibració sense comentari i es va retirar fins a l'altre costat del corredor.
Han va tornar al seu tamboret i Luke va anar i es va asseure en el llit al seu costat.
-Realment creus que el teu autògraf val tant? -va preguntar en Luke.
Li va sostenir la mirada una mica més del que era necessari i Han va pensar que podia sentir quelcom més a la pregunta.
-Un milió de crèdits, almenys -va dir en Han. Li va passar la maqueta del Falcó al Luke, posant-lo casualment de panxa enlaire mentre ho feia-. I la teva signatura doblaria això. Potser el triplicaria.
-Triplicar-lo? -En Luke semblava genuïnament afalagat-. De debò?
-Almenys -va dir en Han. Sempre s'havia sentit una mica massa repel·lit per preguntar molt a la Jaina i en Zekk sobre com havien progressat les coses quan van començar a convertir-se en Units, però només per si de cas Saras estava començant a compartir també la seva ment, va intentar mantenir els seus pensaments lluny del que realment pretenia preguntar-li als squibs-. Amb tota l'atenció de la Xarxa que els Jedi esteu tenint per a la Reconstrucció, seràs tan calent com una estrella blava en aquest moment.
-En aquest cas, potser hagi de considerar-ho -va dir en Luke. Casualment va tornar a donar-li la volta i Han va pensar que sentia una petita sacsejada de sorpresa en el fons de la seva ment. O potser era només un desig profund-. Però primer, crec que seguiré el teu altre consell.
Han va arrufar les celles.
-El meu altre consell?
-Sobre la seqüència de codis que l'Alema em va donar -va dir en Luke-. Crec que és hora que li doni un cop d'ull.
Ara en Han sabia que Luke ho entenia.
-Estàs segur? -va preguntar en Han. Estava bastant segur que en Luke no havia utilitzat la seqüència de codis perquè tenia por del que pogués revelar sobre la Mara. Aquesta podia reforçar el suggeriment de l'Alema que la Mara li estava ocultant alguna cosa terrible-. Vaig creure que no volies donar-li la satisfacció.
-No Vull -Va dir en Luke-. Això és pel que he de fer-ho ara. Abans que ens convertim en Units.
En Han va assentir. Sabia el que en Luke estava pensant perquè ell també ho estava pensant. Era gairebé un fet que Gorog tenia espies vigilant i l'última cosa que volien era que el Niu Fosc comencés a pensar en el que en Han realment volia dels squibs. Així que en Luke mantindria a Gorog ocupat en donar-li alguna cosa amb el que alegrar-se.
Luke li va tornar la maqueta al Han i després es va girar cap a R2-D2.
-R2, vine aquí.
R2-D2 va fer un xiulet trist i es va dirigir cap a l'habitació d'en Luke.
-No, R2 -va dir en Luke-. Vine aquí.
R2-D2 va desaparèixer a través de la porta, refilant baixet i xiulant per a si mateix.
-R2! -li va cridar C-3PO-. Estàs ignorant el Mestre Skywalker?
R2-D2 va donar una replica d'un xiulet.
C-3PO botà com si li haguessin colpejat i després es va tornar cap al Luke.
-Sembla que les seves rutines de complaença han fallat completament. Aniré a veure si puc restablir-les.
-No passa res -va dir en Luke-. Jo mateix m'encarregaré d'això.
Va estendre la seva mà cap a la seva habitació i un xiscle electrònic sonà a l'interior. Un moment després, R2-D2 va surar cap a l'habitació d'en Han, amb les seves rodes girant i el seu braç utilitari esgarrapant la paret.
-R2-D2! -va dir C-3PO-. Aquesta és l'última petició del Mestre Skywalker abans d'esdevenir un Unit. El mínim que pots fer és honrar-la.
R2-D2 li va replicar amb un enfilall de xiulets i refilets.
-No siguis ridícul -va dir C-3PO-. Per descomptat que recitaré la seqüència d'anul·lació que va proporcionar la Jedi Rar si el Mestre Skywalker m'ho demana. Això és el que fa un droide de protocol. Ho facilita.
R2-D2 va deixar escapar un llarg bram quan Luke el va baixar fins a terra entre el llit i el tamboret d'en Han.
-Bé, pots estar segur que tu no li estàs fent cap favor en comportar-te d'aquesta manera -va replicar C-3PO-. I no em parlis així. Jo mateix polsaré el teu interruptor de circuit primari.
-Ja n'hi ha prou, 3PO -va dir en Luke-. Només dóna-li la seqüència.
R2-D2 va cridar en protesta i va apartar el seu holoprojector d'en Luke i al Han li va semblar que sentia que la rèplica del Falcó donava una feble sacsejada d'anticipació, tan suau i breu que podia haver estat una agitació del seu propi pols. Va pretendre no adonar-se'n i deixà la maqueta a un costat, tornant la cabina de manera que estigués mirant al Luke de front només parcialment, i C-3PO va recitar la seqüència del codi obedientment.
R2-D2 va emetre un xiulet llarg i descendent i l'holograma d'una sala gran i plena de fonts va aparèixer a terra davant d'en Han. L'angle de la imatge era el d'una cantonada alta, on podria estar muntada una càmera de seguretat, i l'únic moviment a la sala era el de l'aigua caient de les fonts.
-Quina ximpleria és aquesta, R2? -demanà C-3PO-. Tu no vas gravar això. No ets tan alt.
R2-D2 trinà una rèplica.
-Un arxiu robat? -va cridar C-3PO-. Robat sota l'autoritat de qui?
R2-D2 va respondre amb una xiulada curta.
-No et crec -va dir C-3PO-. Fins i tot les unitats R2 tenen limitacions contra aquesta mena de coses.
-Quina classe de coses? -va preguntar en Luke.
-R2 clama que va descarregar aquest arxiu per la seva pròpia iniciativa -va dir C-3PO-. Però ara sé que està tocant un fitxer corrupte. Clama que és l'ordinador intern de seguretat del Temple Jedi i tots sabem que no hi ha una sala com aquesta en el Temple Jedi.
R2-D2 va xiular una correcció.
-Oh -va dir C-3PO-. Ara clama que és del vell Temple Jedi.
-La Sala de les Mil Fonts -va dir en Luke-. L'he vist esmentada en alguns d'aquells arxius que recuperem de Chu'unthor.
R2-D2 va començar a trinar una llarga explicació addicional.
-Afegeix que no va tenir elecció -traduí C-3PO-. Va ser durant la Revolta Jedi i el seu amo havia deixat de parlar-li. Estaven a punt d'anar en una missió a Mustafar i necessitava actualitzar les seves dades d'amics o enemics.
L'holograma va continuar mostrant l'habitació buida i en Han va començar a pensar que el petit droide havia trobat una manera més intel·ligent de guardar el seu secret. Atès l'efecte que aquest secret era probable que tingués en Luke, Han gairebé esperava que el droide ho hagués fet.
Però el senyalador acústic de l'R2-D2 va començar a emetre el petit Pew-Pew del foc làser gravat. Llances perdudes de blau van començar a creuar l'holograma, fent trossos les fonts, cremant forats a les parets i esvaint-se en les altures del sostre de volta.
Dotzenes de nens, vestits amb senzilles vestidures Jedi i portant una única trena al costat del cap, van començar a retirar-se a la sala. Els més joves, aquells per sota dels sis o set anys, simplement intentaven córrer o trobar un lloc en el qual ocultar-se. Els grans estaven intentant lluitar, utilitzant la Força per llançar bancs i trossos de fonts trencades als seus atacants. Alguns estaven disparant rifles làser capturats, mentre que uns pocs estaven intentant utilitzar els seus sabres làser recentment construïts per desviar els trets cap a l'enemic invisible. La major part, van fallar miserablement però valentament, retornant mitja dotzena o una dotzena d'atacs abans que un se'ls passés per alt i els fes caure.
Els adolescents van venir a continuació, retrocedint d'esquena per l'habitació amb els sabres làser girant, teixint una paret d'energia rutilant davant d'una columna d'infanteria que avançava. Vestits amb el que semblava ser una primerenca armadura de soldat d'assalt, els soldats van atacar cruelment, matant a nens de quatre anys que fugien amb la mateixa eficiència brutal amb la qual massacraven als padawans.
Han havia estat només un noi a la banda de rodamons de Garris Shrike quan els Separatistes van intentar abandonar l'Antiga República, però hi havia vist suficient de la guerra per reconèixer els cascos aletejats i les cobertes independents de les articulacions de l'armadura blanca que portaven els soldats.
-Soldats Clon!
R2-D2 va donar un trinat de confirmació.
Un enorme Jedi d'espatlles encorbades i una cara berrugosa va entrar en la imatge retrocedint, ancorant la línia de defensors adolescents, amb el seu sabre làser enviant tret rere tret cap als atacants, arremetent per tallar en trossos a un soldat rere l'altre. Un parell de padawans es van col·locar per recolzar els seus flancs i la línia sencera va deixar de retrocedir, amb els sabres làser dels joves Jedi teixint una paret impenetrable d'energia que, durant uns pocs moments, no va permetre que passés res, ni un tret làser, ni un soldat clon, ni tan sols, li va semblar al Han, una mirada perduda.
Un sabre làser blau va aparèixer a la vora de l'holo, derrotant la defensa del primer padawan i tallant-li el tors, després lliscant més enllà de la guàrdia de l'altre i fent-lo trossos també. La part de darrere d'un cap ros i un parell d'espatlles amb capa va aparèixer darrere de la fulla blava i va començar a portar l'atac fins al Jedi d'espatlles encorbades.
Els dos van batallar cara a cara durant només un instant abans que la figura amb la capa llisqués un atac i baixés la seva pròpia fulla sobre l'espatlla encorbada del defensor, fendint-la profundament en el tors. La cara berrugosa del Jedi va empal·lidir per la sorpresa i ell es va ensorrar amb massa dolor per cridar.
Els padawans van continuar batallant amb valentia, però sense el corpulent Jedi per ancorar la seva línia, no eren rivals per als purs nombres que els assaltaven. La seva defensa es va ensorrar i la figura de la capa es va fer a un costat, quedant-se en aparent indiferència mentre els soldats clon entraven fins més enllà per continuar massacrant als nens.
Han es va sentir malalt i enfadat pel que estava veient, però també es va sentir una mica alleujat. La Mara hauria estat només un bebè, i potser ni tan sols això, quan els Jedi van ser massacrats. Fos el que fos el que l'Alema esperava revelar amb la seqüència del codi, l'escena que estaven veient no podria tenir res a veure amb la Mara.
Finalment, l'últim dels nens va haver caigut i els clons van deixar de disparar. La figura amb la capa estudià la sala durant un moment i després va fer un assentiment amb prou feines perceptible i es va tornar cap a l'entrada. La cara que va mirar a la càmera estava ennuvolada per la fúria, amb els ulls enfonsats i foscos i la boca fixa en un tall ombrívol, però no hi havia manera de confondre a qui pertanyia.
Ànakin Skywalker.
-Ja n'hi ha prou, R2 -va dir en Luke. La seva cara romania una màscara de bones maneres, però ell es va aixecar i es va tornar cap a la seva pròpia habitació-. Gràcies.
R2-D2 va desactivar el seu holoprojector, després va emetre un xiulet llarg i descendent i va començar a seguir-lo a través de la porta.
Han ràpidament es va aixecar i va bloquejar el camí del petit droide.
-Millor que no et moguis durant un temps -va dir-. Jo m'encarregaré d'això.
R2-D2 girà el seu fotoreceptor cap a C-3PO i trinà una llarga filera de notes.
-No sé per què m'estàs culpant a mi -va dir C-3PO-. Jo només estava seguint instruccions.
Han va anar a la porta que connectava la seva habitació amb la d'en Luke i va trobar-lo surant amb les cames creuades en l'aire, amb la part de darrere dels seus canells descansant sobre els genolls.
-Només necessito centrar-me, Han -va dir en Luke sense obrir els ulls.
-Sí, això és el que em vaig imaginar. -Mentre en Han parlava, va veure que Luke no era l'únic surant a l'habitació. També hi eren surant el tamboret, el llit i la rèplica de l'ala-X que Raynar li havia regalat. La replica semblava estar tremolant d'excitació-. Això d'allà va ser bastant dur, fins i tot per a mi.
-Estaré bé, Han -va dir en Luke-. Només necessito centrar-me.
-M'ho jugo tot a què sí -va dir en Han-. El que no pillo és com sabia l'Alema a quina seqüència de codis anava a accedir-hi. Fins i tot si està dient la veritat sobre aquest Daxar Ies, no va dir res sobre que treballés en R2. No hi ha manera que ell hauria d'haver sabut què estava amagant R2 en aquest sector de la memòria.
-Oh, estic bastant segur que no ho sabia -va dir C-3PO des de darrere d'en Han-. El codi que l'Alema em va donar era indubtablement una clau universal. La majoria dels dissenyadors de cervells droides les enterren en l'arquitectura dels circuits, com a salvaguarda contra els bloquejos de dades i els apagats irreversibles. Simplement forcen a una unitat a convertir el seu arxiu més segur en un arxiu d'accés obert. En el cas de l'R2, aquest arxiu era un que li incriminava en la pitjor classe de robatori de dades. No m'estranya que no volgués revelar-lo!
-Això és genial. -Els ulls d'en Luke encara estaven tancats, però ara estava assegut a terra, com ho estaven el llit, el tamboret i la rèplica-. Però realment necessito...
-Has dit que el codi era una clau universal? -va dir en Han, donant-se la volta per mirar de front a C-3PO-. Vols dir que podria desbloquejar tots els arxius de l'R2?
R2 va llançar un trinat agut, però C-3PO el va ignorar.
-Si sabéssim la base per al codi de progressió, és clar. Però ni tan sols R2 sap això. Són variables autocanviants, així que a menys que coneguem l'algoritme original i les variables...
-D'acord, ho pillo. -Han mirà de nou cap a l'habitació, on Luke havia abandonat el fet d'intentar meditar i simplement estava assegut a terra aixecant la mirada cap a la porta-. Probablement no importa.
Un arrufament va aparèixer en les celles d'en Luke.
-Han...
-D'acord, ja. -Han es va girar i va espantar a C-3PO per allunyar-lo de la porta-. Li doneu a l'home una mica d'espai? Necessita centrar-se.
-Han...
-Ja me'n vaig.
-Han, no és això. -Luke va tancar els ulls-. Crec que és hora de tancar el teu tracte.
-Ja? -Han es va tornar cap a la membrana de la porta-. Vaig creure que els squibs jugarien a ser una mica més freds que això.
Luke va arrufar les celles.
-No crec que siguin els squibs... Ves. -Va abaixar la mirada cap a la rèplica del seu ala-X i després li va fer gestos al Han perquè anés a la porta-. Necessito un minut per acabar les meves meditacions, però hi seré quan em necessitis.
Han es va tornar cap a la paret interior de la seva habitació, on un grup de siluetes s'estava fent visibles a través del vidre teixit translúcid. La majoria de les figures eren òbviament kílliks, amb ombres a les seves mans que suggerien rifles d'assalt de electrotrets i armes armes matxucadores verpines. Però les dues siluetes en el centre només tenien dos braços cadascuna i no portaven armes visibles. Tenien més o menys l'alçada d'un squib, però eren una mica massa grassonets i de cara plana.
Una guàrdia Saras va pressionar el seu tòrax contra la paret i va vociferar una ordre.
-Ens està ordenant que ens allunyem de la porta -va dir C-3PO.
Han mirà al seu voltant i va apartar les mans dels seus costats.
-A on s'espera que anem? Ja som al fons de l'habitació.
La guàrdia brunzí una acceptació i llavors ella i diverses cuques més van utilitzar les seves mandíbules per tallar i esquinçar el segell exterior de la porta. Un moment després, les dues siluetes eren empeses per l'escorta a través de la membrana fins a l'habitació d'en Han, portant amb elles un núvol de feromones que induïen al vincle d'olor dolça que va impregnar la presó.
La primera figura era un sullustà d'orelles protuberants amb un empolainat vestit de vol blanc que s'assemblava al que portaven els capitans de naus comercials de passatgers. La segona era un petit ewok pelut amb una línia blanca que corria diagonalment a través del seu cos que, a part d'això, era tan negre com el carbó.
-Tarfang? -va panteixar en Han. Va moure la seva mirada de nou fins al sullustà-. Juun?
L'ewok li xerrà alguna cosa tallant, mentre que el sullustà merament es col·locava les mans als malucs i mirava la cel·la negant amb el cap.
-Tarfang suggereix que atès que vostè és un reu i el capità Juun és el propietari d'un bon transport Damorian classe Ronto, vostè hauria de dirigir-se a ell com a capità Juun -va informar C-3PO.
-Un Ronto? -Han no es va molestar a ocultar el desdeny en la seva veu. Els Rontos estaven entre els transports lleugers més lents, lletjos i menys eficients que creuaven la galàxia. Ell li va arrufar les celles al capità Juun-. Què li va passar en aquell peix espasa Mon Calamari amb el que et vaig posar en marxa?
-Era massa car -va explicar en Juun-. Les meves pagues setmanals arribaven habitualment una setmana i mitja tard.
En Han va arrufar les celles.
-Però les estaves rebent, correcte?
-Sí -va dir en Juun-. Amb l'interès apropiat, és clar.
-I Lando la va recuperar per això?
Tarfang balbucejà una explicació.
-El capità Juun era massa llest per donar-li aquesta oportunitat -traduí C-3PO-. Va vendre els seus valors per un DR-9-1-9-a. Lliure i net.
-Algú va obtenir un autèntic tracte. -Han no es va molestar a preguntar què estava fent la parella a Woteba. Els transports classe Ronto eren simplement massa lents per al contracte de maneig d'inventaris que havia convençut a Lando perquè li donés a Juun-. Suposo que els squibs de Segon Error van ser els que us van fer aquesta ganga.
Juun va semblar sorprès.
-Com ho ha sabut?
-Perquè vaig demanar per ells i vosaltres vau aparèixer -va replicar en Han-. No cal un geni per saber que esteu molt ficats amb ells.
Juun va assentir orgullosament.
-Ens van donar un contracte de transport de deu anys estàndard. -En una veu més suau, va afegir-: En exclusiva.
-No bromegis -va dir en Han-. Deixa'm endevinar, despeses incloses?
Tarfang va arrugar el nas, llavors es va inclinar cap al Han i xerrà quelcom sospitós.
-Tarfang demana...
L'ewok es va girar cap a C-3PO i va bordar una única paraula.
-... Er, ell li adverteix en contra de discutir això amb ells -es va corregir el droide-. És la pròpia mala fortuna dels squibs si estan d'acord amb un tracte tan pobre.
En Han va aixecar el seu palmell cap a l'ewok.
-Ei, això és entre vosaltres, nois. I no veig per què hauria de jo donar-los alguna pista d'alguna cosa, si no estan interessats en el meu tracte.
-Esperi! -La veu d'en Juun era alarmada-. Què li fa pensar que no estan interessats?
Han va fer una representació de mirar per la seva habitació.
-No els veig aquí.
-Només perquè són importants éssers de negocis -va explicar en Juun- i això és un centre de detenció.
Tarfang xerrà un annex.
-I no han de deixar-se veure amb un parell de... oh, vaja... -C-3PO va fer una pausa, buscant una interpretació diplomàtica, fins que l'ewok va grunyir-. Amb un parell de madurets com vostè i el Mestre Skywalker.
-No passa res -va dir en Han-. Ho entenc.
-Sí? -Els plecs de les galtes d'en Juun es van elevar d'alleujament-. En aquest cas, m'han autoritzat a fer-li una oferta molt generosa: li pagaran un milicrèdit per cada rèplica que firmi.
-Tot un milicrèdit? -va repetir en Han-. Tant?
Juun va assentir ansiosament.
-Això fa deu mil crèdits en total -va dir-. I fins i tot estan disposats a pagar un terç per avançat. Emala va dir que li digués que no han oblidat el que va fer per ells a Pavo Prime.
En Han va pretendre considerar l'oferta.
-Estic disposat a parlar-ne. Seieu. -Els va fer gestos cap el seu llit, després va recuperar la rèplica del Falcó i es va asseure davant ells en el tamboret -. Però primer, vull assegurar-me que ho he entès bé. Vosaltres, nois, esteu duent rèpliques com aquesta fins a l'Aliança Galàctica?
-Ja hem fet el nostre primer encàrrec -va dir orgullosament en Juun-, un lliurament promocional per a la Cinquena Flota.
-Per a la Cinquena Flota? -El cor se li va pujar a la gola. Què estava fent el Niu Fosc, anant darrere de l'Aliança Galàctica? -. De debò?
Tarfang va grunyir unes quantes paraules.
-Tarfang li adverteix que el seu tracte amb Segon Error està segellat al buit -traduí C-3PO-. Li adverteix que fins i tot pensar en anar contra ells és una pèrdua de temps.
Han es va tornar cap a l'ewok.
-Que nosaltres anem contra vosaltres és de l'únic que no heu de preocupar-vos en aquest moment.
Tarfang va riure una rèplica maliciosa.
-Exacte! -traduí C-3PO-. Esteu atrapats aquí en una casa de rehabilitació tenint...
C-3PO es va aturar per llançar-li una pregunta a Tarfang en ewokès i després va semblar posar-se rígid davant la resposta.
-Ai mare. Tarfang diu que això és una instal·lació d'acceleració! Saras porta als criminals aquí per rehabilitar-los ràpidament... convertint-los en Units!
L'ewok es va posar dret d'un salt, quedant-se sobre el llit d'en Han i rient tan fort que va haver d'agafar-se la panxa.
-Continua així, bola de pèl -va dir en Han-. Aquest lloc és una lluna de vacances comparada amb el situat on la Força de Defensa us tancarà a tots dos.
Tarfang va deixar de riure.
-Per què ens tancarien? -va preguntar en Juun.
Abans de respondre, Han va dubtar i va començar a mirar cap a l'habitació d'en Luke.
-Endavant, Han -va dir en Luke des de la porta-. Ensenya-li.
Sense dir més, Han va aixecar la rèplica del Falcó per sobre del seu cap i la va llançar a terra. El cristall teixit no es va trencar tant com va explotar en un núvol de brunzints cuques negre blavoses de la grandària aproximada del polze d'en Han.
Juun i Tarfang van cridar per la sorpresa i es van pressionar contra la paret. Fins i tot en Han va cridar i va tirar cap enrere el tamboret quan l'eixam va bullir en l'aire davant seu. Havia estat esperant trobar un únic kíllik de la mida d'una mà dins de la rèplica, no dotzenes de kílliks més petits.
El núvol va començar a girar cap al Han, amb petites gotetes de verí brillant en les probòscides entre les seves mandíbules corbades. Ell va agafar el tamboret i va començar a moure'l per apartar-los. I llavors va sentir la mà d'en Luke en la seva espatlla.
-Estigues quiet.
Luke va allargar la mà i l'eixam va anar donant tombs per l'habitació i els aixafà contra la paret, deixant el marbrat vidre teixit puntuat per estrelles de la mida del palmell d'una mà de sang. L'habitació va quedar de sobte en silenci i l'aire immediatament es va tornar malaltís per l'olor del metà dels insectes.
Luke va apuntar a la borsa d'en Han, col·locada sota el llit.
-Agafa algunes samarretes interiors i neteja la paret. Només puc mantenir la il·lusió durant uns minuts.
-Per què les meves samarretes? -demanà en Han.
-Perquè les meves estan a l'altra habitació -va dir en Luke-. I la il·lusió només és aquí.
-Sí. Aposto a què ho has planejat d'aquesta manera. -Han va treure la bossa de sota el llit, després va treure dues samarretes (totes les que tenia) i se les va passar a Juun i Tarfang-. Poseu-vos a treballar.
Juun immediatament va anar fins a la paret, però Tarfang simplement mirà la tela i va riure burleta.
Abans que l'ewok pogués fer la pregunta que gairebé amb certesa venia, Han li va apuntar.
-Perquè si no ho fas -li va dir-, no vaig a dir-vos als dos com arreglar l'embolic en què us heu ficat solets.
Tarfang xerrà una llarga replica que C-3PO va traduir.
-Quin embolic?
-Com el que estem netejant aquí dalt. Només que moltíssim pitjor. -Han va treure una túnica de recanvi de la seva bossa i va anar fins a la paret-. No crec que la Força de Defensa hagi d'estar molt contenta amb vosaltres dos quan finalment descobreixin que vau ser vosaltres els qui van lliurar tot un Ronto ple de cuques assassines Gorog a la Cinquena Flota.
Els ulls d'en Juun es van fer més grans.
-Tarfang, vine aquí! -Una vegada que l'ewok va haver saltat fora del llit, es va tornar cap al Han-. Ens pot dir com arreglar això?
-És clar -va dir en Han-. És el més fàcil de la galàxia. Tot el que heu de fer és ajudar-nos a trobar el Niu Fosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada