dijous, 27 d’octubre del 2016

La Fi de la Pau (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

Quan van entrar a la presó van ser conduïts al taulell d'ingressos.
- Delicte? -va preguntar el funcionari del taulell als dos guàrdies.
-Acampada lliure -va dir l'agent-. Podem acabar ràpid, Neece? Hem acabat el nostre torn.
El guàrdia va mirar el seu rellotge.
-Jo també estic a punt d'acabar. Ha estat un dia molt llarg. Noms?
Qui-Gon, Obi-Wan i Drenna van donar els seus noms. Els van sotmetre a un escàner de retina. Els policies van marxar i van ser cridats dos guàrdies.
-Escorteu als presos a la cel·la de control.
El funcionari va activar la porta de seguretat i tots la van travessar. La porta va ressonar darrere d'ells i els tancaments es van bloquejar amb un estrèpit final. Van baixar pel passadís entre els guàrdies. Van haver de travessar una sèrie de controls. Sobre les portes brillaven els sensors vermells. Quan els guàrdies s'aproximaven, apuntaven al sensor amb un feix làser situat a la punta d'un electropunxó. Eren experts en agafar el ritme del cop del punxó per travessar la porta de control sense dificultats.
El guàrdia de l'esquerra va alçar el punxó i va disparar un raig de llum al sensor, que es va il·luminar en verd. Drenna va fingir tossir i es va endur la sarbatana a la boca.
La seva punteria era perfecta. El sensor va començar a parpellejar i va sonar una alarma.
Els guàrdies van mirar al seu voltant sorpresos. El corredor estava desert. L'intercomunicador de l'agutzil va ressonar.
-Guàrdia 7, informi.
Ell va parlar pel dispositiu.
-No passa res. Deu ser un error de funcionament. Comproveu el sistema.
Van seguir caminant. En el següent sensor, Drenna va disparar l'alarma abans que el guàrdia pogués aixecar el punxó.
-Guàrdia 7, informi -la veu sonava una mica més enfadada.
-No, ara tampoc passa res.
Es va sentir un grunyit a l'altra banda de l'intercomunicador.
-No serà un altre ocell.
Van passar davant de quatre sensors de camí a la cel·la de control. Drenna ocultava tan bé la sarbatana que Qui-Gon no va haver ni d'utilitzar la Força. Els sensors es disparaven i les alarmes saltaven.
Els guàrdies, visiblement contrariats mentre guiaven al grup a la cel·la de control, van fer entrar a Drenna i als Jedi i van tancar la porta de duracer.
-Dos minuts per al canvi de torn -va dir Qui-Gon en veu baixa.
Drenna mirà per la petita esquerda de la porta. Era prou àmplia com per introduir la sarbatana. Va apuntar als sensors a l'altra banda del passadís.
- Per què no ho apaguen tot? -es va queixar el guàrdia que custodiava la cel·la, tapant-se les orelles amb les mans-. Només ens falta que vingui la guàrdia real a investigar.
-El Príncep Leed està aquí -va dir el seu company-. El Rei s'assabentarà d'això de totes formes.
-Silenci -va ordenar l'altre-. Ja ve el cap. Anem-nos abans que ens digui que ens quedem.
Van sentir els passos dels guàrdies allunyant-se i després la veu d'en Leed.
-No entenc res -va dir en Leed colèric-. El vostre sistema ha de ser massa sensible. Això ha passat abans. El meu pare es posarà furiós.
-Sí -va dir l'encarregat, nerviós-. Potser sigui un altre ocell o algun tipus de petita criatura que està fent saltar el sistema.
- Cal apagar-lo immediatament! -va rugir en Leed, a l'estil del seu pare.
-Però...
- Immediatament!
L'encarregat i en Leed es van allunyar ràpidament. Qui-Gon no aixecava l'ull del rellotge. Obi-Wan mirava fixament el sensor.
-El sensor s'acaba d'apagar -va dir Obi-Wan-. El sistema s'ha desconnectat.
-I els guàrdies estan en el canvi de torn. És hora de marxar.
Qui-Gon va activar el sabre làser. Obi-Wan el va imitar. Van perforar ràpidament un forat a la porta de duracer, i els tres el van travessar sense perdre un moment.
El passadís estava desert, però això no duraria molt. Van recórrer ràpidament el passadís. Leed els havia dit on era la cel·la d'alta seguretat en la que era probable que tinguessin captiva la Yaana.
El sistema romania apagat, però un guàrdia estava apostat a la porta de la cel·la de la Yaana. Tenia una pistola làser enfundada. Era evident que no li preocupava l'intent de fugida d'una nena de deu anys.
Drenna va disparar un dard paralitzador al guàrdia i li va donar al coll. L'home va caure a terra amb gest estupefacte.
Drenna es va acostar.
-Podràs moure't d'aquí a vint minuts -va dir amablement-. Relaxa't i pren-t'ho com un descans.
Mentrestant, Obi-Wan i Qui-Gon van tallar ràpidament un forat a la porta. El metall va retrocedir fàcilment i tots dos es van ficar a la cel·la. Una esvelta nena senalita de grans ulls foscos estava asseguda en un racó. En veure els Jedi, va intentar retrocedir.
-Yaana, no tinguis por. Hem vingut per portar de tornada amb el teu pare a Senali -li va dir Qui-Gon.
La mirada espantada es va dissipar. La jove va aixecar la barbeta i va assentir.
-Estic preparada.
Van córrer pel passadís. Quan van arribar a una cantonada, Qui-Gon va alçar una mà. Va fer un cop d'ull a l'altre costat. Leed estava esbroncant a l'encarregat en una bona imitació del seu pare. Quan va veure a Qui-Gon, va agafar l'encarregat de l'espatlla perquè mirés cap a un altre costat. Amb un ràpid gest a esquena de l'encarregat, els va assenyalar una porta propera.
Qui-Gon, Obi-Wan, Drenna i Yaana van travessar en silenci al passadís. Qui-Gon es va acostar a la porta que en Leed els havia indicat. Conduïa a un altre llarg passadís gris en què s'alineaven diverses portes d'oficina tancades. Es trobaven en el sector administratiu de la presó.
Just enfront d'ells hi havia un taulell de recepció.
Era el post de control per abandonar la presó. Qui-Gon es va acostar.
-Som visitants autoritzats amb passi de sortida signat per l'encarregat -va dir. Després es va concentrar en la ment del guàrdia-. Podem sortir.
-Podeu sortir -va dir el guàrdia, activant la porta.
Caminant despreocupadament, els quatre van passar pel post de control i van sortir per la porta. Van estrènyer el pas mentre travessaven el pati. Quan van arribar als carrers de Testa, Drenna va començar a apressar-se, però Qui-Gon la va detenir.
-No cridis l'atenció -va dir.
Ja gairebé eren a la plataforma quan Leed els va atrapar.
-De moment, tot perfecte -va dir-, però em temo que l'encarregat va enviar un missatge al meu pare per disculpar-se per les molèsties quan va començar tot. Ell arribarà en qualsevol moment.
-Ara podeu donar-vos pressa -va dir Qui-Gon a Drenna.
Van travessar corrent la última secció cap a la plataforma d'aterratge. La nau estava esperant-los. La zona estava deserta.
Tot d'una, Obi-Wan va percebre perill. Això és una plataforma d'aterratge pública. Per què està deserta?, es va preguntar.
Qui-Gon i ell van activar els seus sabres làser amb un moviment sincronitzat. Qui-Gon va empènyer la Yaana cap a una pila de caixes.
-Queda't darrere -li va ordenar.
Al cap d'un segon, els trets làser van començar a sorgir de la cantonada d'un cobert d'eines. La nau va quedar foradada pels trets.
Van córrer amb els sabres en mà. Un grup d'androides de vigilància estava buidant els carregadors sobre la nau. El foc de l'arma làser va donar en el dipòsit de combustible, que va explotar.
Qui-Gon, Obi-Wan, Drenna i Leed seguir als androides. L'excepcional punteria amb arc de la Drenna va fer treure fum a tres dels androides en qüestió de segons. Leed disparà igual de ràpid amb el seu propi arc, derrocant a altres dos. Obi-Wan i Qui-Gon van saltar i van atacar com si fossin un de sol, brandant veloçment els sabres làser per decapitar a la resta.
-Ben fet -va dir una veu coneguda.
Es van tornar i van veure al Rei Frane dret al costat de la guàrdia reial.
-Realment un plaer per a la vista -contemplà la Drenna amb admiració-. Mai he vist millor punteria. Qui havia de pensar que una senalita seria tan bona disparant?
Un dels gossos de batalla nek del Rei Frane va fer un sobtat salt cap endavant, bordant i mostrant els seus ullals grans i letals.
- Enrere! -va cridar el Rei al ferotge cà.
Drenna va avançar abans que ningú pogués impedir-li-ho i va estendre una mà. El gos es va tranquil·litzar i la va ensumar. Qui-Gon mai havia vist un gos de batalla nek reaccionar de manera amistosa. Per la seva cara, semblava que el Rei Frane tampoc. Drenna li va gratar al gos darrere de les orelles.
-No ets un assassí. Ets un incomprès -va xiuxiuejar al gos.
-Digues-li-ho als kudanes -va dir el Rei Frane-. I ara... On és la filla d'en Meenon?
Qui-Gon es va posar davant de la Yaana, que havia sortit de darrere de les caixes.
-No permetrem que te l'emportis de nou -va dir al Rei Frane-. Els Jedi són aquí a petició teva. No es quedaran aturats a mirar com trenques les lleis diplomàtiques.
El Rei Frane el va mirar amb menyspreu.
-Paraules nècies. Jo decideixo la llei a Rutan.
-No, pare -Leed va fer un pas endavant-. No hi ha necessitat d'amenaçar als meus amics els Jedi. Ja veig que no tinc elecció. Em quedaré a Rutan.
-Al final compleixes amb el teu deure -va dir el Rei Frane satisfet.
- Estàs segur, Leed? -va preguntar Qui-Gon-. Et vaig prometre que no deixaríem que el teu pare t'obligués a quedar-te aquí.
Leed negà amb el cap.
-Ningú m'obliga. I ara veig que el meu deure és una càrrega que he d'acceptar. No fer-ho seria egoista per part meva. És probable que el meu pare tingui raó.
- És probable? -va preguntar el Rei Frane irritat-. És clar que tinc raó!
- I ens permetràs portar-nos la Yaana de tornada a Senali? -va preguntar Qui-Gon al Rei.
El Rei Frane negà amb el cap.
-Si ho feu em quedaré sense senalites aquí. Necessito alguna cosa amb el que negociar amb Meenon. No. Ella es queda.
-Meenon ha establert les seves condicions per evitar la guerra -va dir en Qui-Gon-. Una d'elles és el retorn de la seva filla. No crec que el fet que en Leed es quedi faci canviar les coses. Quan vas tancar a la seva filla vas perdre la seva confiança.
- Que ataqui! I a mi què m'importa? Us polvoritzarem! -va cridar enfadat el Rei Frane.
Drenna va fer un pas endavant.
-Envia la Yaana a casa. Jo em quedaré.
El Rei Frane la va observar amb curiositat.
- I qui ets tu, a part d'una excel·lent tiradora?
-Sóc Drenna, la neboda d'en Meenon -va dir la Drenna-. A mi també m'estima. Si em quedo no atacarà Rutan.
-No em fa por la seva ofensiva -va dir el Rei Frane amb desdeny. La va mirar fixament-, però la veritat és que és una solució. D'acord. Accepto.
- Però, l'empresonaràs? -va preguntar Qui-Gon a manera d'advertència.
-No. Viurà a palau, on pugui tenir-la vigilada -va dir el Rei Frane amb satisfacció, donant-li l'esquena a Drenna-. T'instal·laré al pavelló de caça. Sota la meva atenta mirada, sense possibilitat de fugir, però no empresonada. Potser puguis ensenyar a la meva guàrdia real a disparar i a cuidar dels meus neks. Taroon estava al càrrec de la cura de tots els meus rastrejadors. Li espantaven els neks i era incapaç d'arreglar un androide. És impossible que ho facis pitjor que ell. Trauré a Taroon de l'escola i l'enviaré de tornada a Senali -el Rei Frane va donar un cop de peu a terra-. Aquí tenim un altre intercanvi. Estàs satisfet, Jedi?
- Taroon torna a Senali? -va preguntar la Drenna-. Però si ell ho odia!
El Rei Frane va arronsar les espatlles.
-Bé. Així m'asseguro que torni.
Es va donar la volta de cop i volta.
-Tot ha acabat. Ara anem-nos de cacera. Anem, Leed.
Leed es va acostar a Qui-Gon i Obi-Wan. Li va posar una mà a cada un en l'avantbraç. La tristesa inundava la seva cara, però va inclinar el cap amb dignitat a manera de salutació.
-Mai oblidaré tot el que heu intentat fer per mi -va dir.
-Pots trucar-nos si tornes a necessitar la nostra ajuda -va dir en Qui-Gon.
-Ho sento, Leed -va dir l'Obi-Wan.
-El deure és més important que els sentiments -va dir en Leed-. Això és el que he d'aprendre. Us desitjo pau i serenitat.
Els va deixar i es va unir al seu pare. Amb una trista mirada de comiat cap als Jedi, Drenna va anar amb ells. Qui-Gon i Obi-Wan es van quedar veient-los marxar.
-Em quedaré aquí un temps -va dir l'Obi-Wan-. Això li proporcionarà consol a Leed. La missió no ha acabat com jo pensava. Vaig pensar que anaven a permetre a Leed quedar-se a Senali.
- És això el que esperaves que passés, padawan? -va preguntar Qui-Gon-. I aquesta vegada digues la veritat.
Així que Qui-Gon sabia que havia evitat aquesta pregunta quan estaven a Senali.
-Al principi no volia dir-te que simpatitzava amb Leed -va admetre l'Obi-Wan-. Vaig pensar que et recordaria a la meva decisió de quedar-me a Melida/Daan i abandonar als Jedi. Vaig creure que et faria dubtar del meu compromís amb tu.
-Hem deixat enrere aquest tema, padawan -va dir en Qui-Gon-. No tinguis por de compartir amb mi els teus sentiments. Mai em posaran en contra teva.
-Els meus sentiments canviaven cada dia -va admetre l'Obi-Wan-. També em va commoure l'argument del Rei Frane quan va parlar amb el seu fill.
-Això és perquè no hi ha una resposta concreta -va dir Qui-Gon-. Els sentiments estan enredats, com vaig dir al principi.
-Bé, no hi haurà guerra -va dir l'Obi-Wan a mena de conclusió-. Ho sento pel Leed, però almenys hi haurà pau entre els dos planetes.
-T'equivoques, Obi-Wan -va dir en Qui-Gon amb la mirada fixa en la nau del Rei, que s'elevava per l'aire-. La missió no ha acabat. I em temo que els dos mons estan més a prop de la guerra que mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada