dilluns, 3 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

Qui-Gon es va moure amb rapidesa i va sortir per la finestra trencada al darrere del seu adversari. Com Xànatos, ell també sabia que allà fora hi havia un sortint estret que discorria sota els finestrals.
Va utilitzar la Força per controlar el salt i va caure sobre el sortint. Xànatos s'allunyava d'ell. Qui-Gon va endevinar que es dirigia cap al sud, on, quinze pisos més avall, hi havia la plataforma d'aterratge.
Qui-Gon veia les primes agulles i les torres de Coruscant. Els aereotransports brunzien al seu voltant. Un aerotaxi va passar prop i un dels passatgers es va quedar atònit en veure els dos homes en una cornisa a centenars de quilòmetres del sòl.
El vent era molt fort en aquella alçada i s'elevava en corrents prou potents com per fer trontollar a Qui-Gon. El Mestre Jedi es va agafar a l'ampit que hi havia sobre el seu cap per poder aguantar un cop de vent, i després va continuar. Xànatos anava ràpid, però Qui-Gon sabia que podia atrapar-lo.
Xànatos va mirar enrere i va fer una ganyota. El vent castigava el seu pèl negre i els seus ardents ulls blaus semblaven els d'un trastornat. A poc a poc, el vent amainava. Qui-Gon avançava amb rapidesa, gairebé corrent.
Va atrapar-lo abans d'arribar a la plataforma d'aterratge. No podia deixar que s'acostés massa a aquesta zona.
Qui-Gon va activar el sabre làser i va atacar. Aquest era el moment i aquesta era la seva decisió. Mataria a Xànatos aquí mateix. No mogut per la ira, sinó per la certesa que la seva maldat havia de ser detinguda.
Els dos contendents van lluitar amb una concentració fera. Cada cop estava orientat a què l'adversari trontollés i caigués. Resultava difícil mantenir l'equilibri en l'estret sortint, i els cops llargs només podien donar-se des d'un costat. El contraatac era complicat. Però Qui-Gon va adaptar el seu estil a l'entorn. Donava cops curts i, de vegades, es recolzava sobre un genoll per atacar Xànatos des de baix. El Mestre Jedi va sentir la Força arremolinant-se al seu voltant, segura i potent, recolzant els seus instints i avisant-lo del següent moviment de Xànatos. Qui-Gon va bloquejar cada cop i va contraatacar amb més ímpetu. Podia sentir que Xànatos estava a la vora de la desesperació, però el seu anterior aprenent mai li ho demostraria.
- No t'has oblidat d'alguna cosa, Qui-Gon? - Li va cridar Xànatos per sobre de l'udol del vent-. L'última part de l'equació: devastació.
- Comences a cansar-te, Xànatos -va dir en Qui-Gon -, i quan et canses dius moltes ximpleries -va prémer les dents i va descarregar un cop sobre l'espatlla del seu adversari.
Xànatos el va bloquejar.
- El teu preciós Temple està condemnat! -va cridar -. Quan aquest idiota de Miro Daroon activi el últim enllaç del sistema, el forn de fusió explotarà. El Temple saltarà pels aires. Si no fos així, de veritat creus que hauria permès que els Jedi em seguissin?
Qui-Gon va trontollar tant per la sorpresa com per un atac inesperat de Xànatos. Estaria dient la veritat?
El Mestre Jedi, desesperat, es va adonar que no tenia forma de descobrir-ho.
Qui-Gon va estendre el braç i va atacar amb ràbia des de l'esquerra. Els dos sabres làser van entrexocar. Durant un instant, els rostres dels contendents van estar molt a prop. Els ulls d'en Xànatos cremaven amb una estranya llum. La pàl·lida cicatriu semicircular de la seva galta brillava.
- Allò que adores pot destruir-te -va dir en veu baixa, però Qui-Gon va escoltar bé cada paraula-. No ho has après encara?
Qui-Gon va mirar cap amunt i va veure com feien pampallugues les llums de la Cambra del Consell. Després del sistema d'enllumenat, Miro activaria el sistema de comunicació; i després els propulsors dels turbotransports del complex sencer. El sistema d'aire seria l'últim.
Qui-Gon va calcular que quedaven uns tres minuts abans de l'explosió. Potser quatre. Això si Xànatos deia la veritat.
- No estàs segur, oi? -es va mofar Xànatos -. Deixaràs que mori el teu preciós padawan per poder matar-me? Ja va intentar allunyar-se de tu una vegada. Per què no et lliures d'ell per sempre?
Qui-Gon va dubtar, amb el sabre làser en posició d'atac. Sabia que el podia vèncer, però quant de temps li portaria?
En aquesta mil·lèsima de segon, Xànatos va mirar cap avall. Un aerotaxi volava a uns vint metres per sota de la cornisa. Qui-Gon es va abalançar cap a ell, però Xànatos va saltar de la cornisa i va caure sobre l'aerotaxi. Qui-Gon va poder apreciar la sorpresa mirada de pànic del conductor quan Xànatos el va aixecar tranquil·lament del seient i el va deixar caure al buit.
Qui-Gon tenia menys d'un segon per decidir. Podia saltar, aterrar al taxi, forcejar amb Xànatos i acabar amb tot allò per sempre.
El segon va transcórrer i Xànatos va desaparèixer. Qui-Gon, furiós, va desactivar el sabre làser i va córrer cap a la finestra oberta.
El Mestre Jedi va saltar a l'interior i va córrer, activant l'intercomunicador mentre avançava. Va intentar localitzar a Miro, però els camps de comunicacions no estaven en ple funcionament.
Estava a mig camí del turbotransport quan es va adonar que aquest encara no estaria operatiu. La frustració d'en Qui-Gon es va convertir en pànic. Com podria arribar al Centre Tècnic a temps?
Tot d'una, Obi-Wan va irrompre al vestíbul per les escales.
- Farà explotar el Temple -li va dir Qui-Gon -. Hem d'arribar al Centre Tècnic.
Obi-Wan ja s'havia posat en marxa.
- Segueix-me.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada