dilluns, 3 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19

Mentre corrien pel passadís, Qui-Gon va preguntar cautelós: - I Bant?
- Està bé -va dir Obi-Wan breument -. Bruck ha mort.
Un mantell de tristesa cobria la cara de l'Obi-Wan. Qui-Gon va saber que més tard necessitaria parlar-ne.
- Vaig estudiar els diagrames del Temple -li va dir Obi-Wan, canviant de tema mentre giraven una cantonada-. Arribarem més ràpid si travessem la infraestructura de l'edifici.
Obi-Wan va saltar cap endavant i va obrir un conducte de ventilació d'una puntada. Qui-Gon va veure que anava descalç.
- Les botes d'en Garen entorpien els meus moviments - va explicar mentre s'introduïa en el conducte.
Qui-Gon el va seguir. Van descendir per un curt tram del conducte d'aire i van arribar a una entrada de servei. Obi-Wan la va manipular, la va obrir i va pujar a través d'ella.
Era molt estreta, però Qui-Gon ho va aconseguir. Podia posar-se dempeus. Estaven en una passarel·la envoltats de maquinària.
Qui-Gon va escoltar un so greu i lent.
- Els propulsors estan encenent-se -Va dir.
- Per aquí -Obi-Wan va baixar per la passarel·la, va arribar a una escala vertical i la va baixar. Qui-Gon el seguia de prop.
L'escala els va conduir a una porta de servei. Obi-Wan la va empènyer. Havien baixat deu pisos.
-Hi ha una escala posterior a la dreta -va dir Obi-Wan a Qui-Gon mentre corrien un al costat de l'altre pel passadís -. Ens portarà al túnel horitzontal que s'empra per transportar aliments des del menjador a la infermeria.
Van arribar al túnel i Obi-Wan li va fer senyals a Qui-Gon perquè entrés. Qui-Gon es va amagar en el reduït espai. Obi-Wan es va estrènyer al seu costat. Llavors, sense perdre el temps, Obi-Wan va introduir els comandaments adequats. En qüestió de segons, tots dos es van veure succionats pel túnel cap a una rampa. Quan van arribar al final, Obi-Wan va fotre una coça a una porta per obrir-la.
Van sortir a una de les sales de descans de la infermeria. Qui-Gon sabia que eren al mateix pis que el Centre Tècnic, però també sabia que un túnel separava les dues zones.
Qui-Gon va mirar el seu cronòmetre.
- Ens queda un minut -va dir a Obi-Wan. La cara de l'Obi-Wan estava amarada de suor.
- El conducte del gas -es va tornar i va arrencar a córrer. Qui-Gon el va seguir. A través d'una finestra va poder veure que un conducte d'aire discorria pel túnel.
- On porta aquest conducte?
-Just on nosaltres volem -Va dir Obi-Wan agafant amb els dits una reixeta que donava al túnel i traient-la. La va llançar a un costat i es va introduir al conducte -. Aquest és el sistema de conducció per al gas que fa funcionar els congeladors emprats per emmagatzemar els medicaments.
Qui-Gon es va ficar com va poder per l'obertura. El conducte no era prou alt com per permetre'ls posar-se drets. El Mestre Jedi va seguir a Obi-Wan de prop mentre s'arrossegaven a tota velocitat pel túnel.
- Obi-Wan, què passarà si Miro comprova el funcionament del sistema de conducció de gas en activar els conductes d'aire? -va preguntar Qui-Gon.
Hi va haver un silenci.
- No estic segur -va respondre Obi-Wan.
Qui-Gon sabia que el gas era tòxic, però va decidir callar-s'ho. No tenia per què explicar-ho a Obi-Wan. El noi es va adonar que alguna cosa passava i va accelerar la marxa encara més.
Trenta segons. Qui-Gon va intentar moure's amb fluïdesa i elegància. Era un home corpulent, i no era molt ràpid a quatre grapes en un espai reduït. El Mestre Jedi va sentir la Força envoltant a Obi-Wan davant seu. En el reduït espai, semblava vibrar al voltant de tots dos, proporcionant força i agilitat.
Qui-Gon va veure llum. S'estaven acostant a la reixeta.
Obi-Wan es va llançar com un llamp per l'obertura i Qui-Gon el va seguir. Miro estava dret davant la consola, amb els dits volant pels comandaments.
- Atura't! -van cridar Obi-Wan i Qui-Gon a l'uníson.
- No activis el sistema de circulació de l'aire -li va advertir Qui-Gon -. Té una bomba.
No semblava possible que la translúcida pell d'en Miro pogués empal·lidir, però durant un moment va brillar com si fos un fantasma. El tècnic va apartar les mans de la consola ràpidament.
-Hem de trobar el virus -va dir Qui-Gon, aproximant-se a la consola.
Miro va introduir un codi i la pantalla blava que els envoltava es va omplir de nombres i gràfics.
- Ja vaig fer una comprovació total abans d'apagar-ho tot -va dir -. No vaig trobar res. No hi ha més programes en el sistema que el meu. Estàs segur d'això, Qui-Gon?
-No -va dir Qui-Gon indecís-. Xànatos pot haver-me mentit, però no podem córrer el risc.
- Puc fer les comprovacions de nou -va dir en Miro prement botons -. Potser em vaig oblidar d'alguna cosa.
Obi-Wan va contemplar la pantalla blava, intentant desxifrar el codi del sistema. Qui-Gon es va allunyar. Sabia que Miro era molt millor que ell amb els sistemes tècnics.
Però hi havia una cosa que Qui-Gon podia fer i que Miro no; entrar en la ment d'en Xànatos.
Qui-Gon va tancar els ulls i va recordar l'última lluita contra Xànatos a la cornisa. La debilitat del seu enemic era la seva necessitat de mostrar-se fort. Sovint, Xànatos feia comentaris que deixaven entreveure a Qui-Gon els diabòlics racons de la seva ment.
I Xànatos s'enorgullia de la seva elegància. Fes el que fes, sempre seria retorçat.
Qui-Gon va recordar la malvada alegria que mostrava l'expressió d'en Xànatos. Sí, hi havia alguna cosa personal en el que havia fet. Una bufetada final dedicada als Jedi.
Allò que adores pot destruir-te...
Qui-Gon va obrir els ulls de bat a bat.
- Miro, on és la font principal d'energia del sistema? -va exclamar.
- Al nucli central -va respondre en Miro. A continuació, va travessar l'estada i va obrir una porta de duracer amb un rètol que deia: "Forn de fusió '" -. Aquí.
Qui-Gon va travessar corrent la porta i es va trobar en una petita sala circular. Una passarel·la envoltava el nucli central i una escala baixava fins a ell.
- Aquest és el reactor de fusió -va explicar en Miro -. Les fonts d'energia estan alineades en formació. Baixen fins a una alçada de deu pisos. Estic fent una segona comprovació de les fonts d'energia, però no he vist res la primera vegada...
-No -va murmurar en Qui-Gon -. Ni ho veuràs.
El Mestre Jedi va baixar per les escales.
- No se't passi pel cap reiniciar el sistema -va cridar a Miro. Qui-Gon no va trigar gaire a arribar al nucli. El va envoltar a poc a poc, passant les mans pels diferents quadrants i, al cap d'uns segons, va descobrir un compartiment amb un rètol que deia: "Accés al forn de fusió".
Qui-Gon va tirar d'una palanca i el compartiment es va obrir. Amagats a l'interior es trobaven els Cristalls de Foc Sanadors.
Qui-Gon va col·locar amb reverència els brillants artefactes en un plec de la seva túnica. Li van escalfar la pell immediatament. A continuació, va pujar per l'escala fins a Miro i Obi-Wan, que l'esperaven ansiosos, i els hi va mostrar els Cristalls.
- Eren al forn de fusió -va dir a Miro.
- Haurien funcionat com una font d'acumulació d'energia -va dir en Miro. La veu li va fallar lleugerament i es va aclarir la gola-. L'energia necessària per reiniciar el sistema els hauria fet provocar una reacció en cadena. Si hagués girat la clau...
- El que adorem ens hauria destruït -va acabar en Qui-Gon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada