dijous, 20 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

-Que O-Lana no hi és? -la cara d'O-Melie es va posar d'un pàl·lid mortal. Va trontollar, i V-Nen la va agafar. Ella es va estrènyer la mà contra la boca-. Com has pogut deixar que se l'emportessin?
-Vaig haver de fer-ho -va respondre O-Yani amb els ulls movent-se ràpidament d'O-Melie a V-Nen -. Van dir que havien de fer-li una revisió mèdica rutinària. No hi ha per què preocupar-se. Tornarà. No desapareixerà.
V-Nen va mirar a O-Melie. Una mirada d'advertència, va pensar en Qui-Gon. Va veure a O-Melie empassant saliva. La seva mirada es va transformar. La tensió en els seus músculs facials va desaparèixer. Els seus llavis es corbar en un somriure forçat.
- És clar -va dir ella-. Ho entenc.
Van sentir passos apressats i els Guies de la Hospitalitat van entrar corrent.
- Ah, per fi us trobem! -va dir O-Rena. El somriure de V-Haad no fallava.
- Pensàvem que ens anàveu a esperar al mercat.
- En degut d'entendre-us malament -va dir Qui-Gon-. Els vam preguntar si podíem tornar. Sentim haver-vos causat preocupació.
- S'han dut a O-Lana -va dir O-Melie, esforçant-se perquè l'expressió de la seva cara seguís sent amable -. O-Yani diu que els Guies del Cercle Mèdic van venir a buscar-la, però acaba de passar la seva revisió mèdica rutinària. Potser hi ha algun error.
- Ho comprovarem -li va garantir O-Rena-. No et preocupis. Un nen mai està massa sa!
V-Nen semblava tan desanimat com la seva dona, però el seu rostre estava congelat en la mateixa expressió afable.
- Sempre hi ha una notificació als pares abans d'una revisió mèdica. Que estrany que a O-Lana es l'hagin emportat sense realitzar-la.
- Fins i tot a Kegan es cometen errors -va dir V-Haad en to cordial -. Però això no és excusa -va afegir ràpidament.
- Fins i tot un segon de preocupació per un fill pot convertir-se en una eternitat -va dir O-Rena comprensiva-. V-Haad i jo estarem encantats d'intercedir per vosaltres. Arribarem fins a V-Tan i O-Vieve si cal.
- Us ho agraïm -va dir V-Nen entre dents. O-Rena es va tornar cap als Jedi.
- Per descomptat, tot això portarà el seu temps. Sabem que els Jedi són massa importants per a la galàxia com per perdre el temps. Entendrem de tot cor que tingueu que tornar a dedicar-vos a tasques més importants.
- Per desgràcia no hem trobat als vostres joves ajudants -va dir V-Haad amb amabilitat -. Potser tinguin vostès dispositius de comunicació per cridar-los.
- Us agraïm la vostra preocupació -va respondre en Qui-Gon suaument -, però em temo que sobrevaloreu la nostra posició en la galàxia. Podem quedar-nos aquí fins que la nena aparegui. I pel que fa als nostres ajudants, em temo que no tenim ni idea.
Adi li va seguir el corrent.
-Hem intentat contactar amb ells mitjançant els nostres intercomunicadors -va dir ella-. No responen. Potser els han perdut, o la nostra tecnologia no funcioni en el vostre planeta. Haurem d'anar a buscar-los.
- Malauradament si això us causa algun problema -va afegir en Qui-Gon -. Ens agradaria que ens permetéssiu moure'ns entre la vostra gent. Ja sabeu com són els joves. És probable que estiguin per aquí explorant i hagin perdut la noció del temps.
Els Guies de l'Hospitalitat estaven atrapats. No podien negar-se a una proposta tan sensata. Però no semblaven segurs.
- Kegan és un planeta pacífic -va titubejar V-Haad -, però nostre poble no està acostumat als estranys. Podrien sentir por, el que podria provocar que actuessin de forma inusual. No volem que us poseu en perill de cap tipus...
-Els Jedi estan acostumats a caminar entre estranys -va dir Adi, inclinant el cap-. No estem preocupats.
- Estarem en contacte -va dir Qui-Gon, inclinant-se davant els Guies.
Els Guies van tornar el cap. O-Melie es va aturar com una pedra, però els seus ardents ulls imploraven als Jedi. Trobeu-la!
Llavors els Guies de la Hospitalitat van tornar a girar-se amb el seu perpetu i impertorbable somriure.

***

- La mare té por -va dir l'Adi.
- El pare també -va dir en Qui-Gon-, encara que ho oculta lleugerament millor.
Adi va sospirar. S'havien aturat davant el Cercle del Jardí abans de seguir.
-Tinc la impressió que cada pas que donem contradiu els desitjos del Consell. Estem interferint. Podríem guanyar-nos enemics aquí.
- S'ha perdut un nadó -va dir en Qui-Gon -. Tingues en compte que és sensible a la Força. És obvi que els seus pares estan aterrits. La situació ha canviat. I és per la nostra presència. Si no haguéssim vingut, la nena estaria fora de perill.
Adi va assentir una mica en desacord.
- La nena podria estar on diuen els Guies. Volen mantenir-nos allunyats d'ella. Això no vol dir que vagin a fer-li mal. No podem entrar en acció sense saber si la nena està en perill.
Qui-Gon sabia que la nena no estava fora de perill. Per què, si no, anaven a preocupar-se tant els pares? Però no ho va dir. Adi Gàllia i ell havien de funcionar com un equip.
Adi va seguir pensant.
-La nostra missió també consisteix a demostrar a Kegan els avantatges d'una aliança galàctica. Som promotors de la pau. L'única cosa que dic és que hem d'anar amb peus de plom.
- Ens estem dient coses que ja sabem -va dir en Qui-Gon impacient-. Anem a trucar a Obi-Wan i la Siri pels intercomunicadors.
Va activar el seu intercomunicador, però Obi-Wan no va respondre. Adi va fer el mateix amb el seu, però tampoc va obtenir resposta de la Siri.
- Potser estan en una situació en què és millor no contestar -va suggerir l'Adi -. Els vam dir que es barregessin amb la població nativa i no diguessin que eren Jedi.
-Cert -va admetre Qui-Gon -. Ho intentarem més tard. Mentrestant, l'excusa de trobar-los ens permetrà buscar a O-Lana. Anem al Cercle Mèdic.
Van anar d'una clínica a una altra i mirant a les escoles bressol. Ningú els va detenir. Amb les seves bastes túniques i els sabres làser amagats, podien passar per keganites nadius.
- Si poguéssim accedir als arxius... -va dir a l'Adi en veu baixa.
- Això implicaria la violació del sistema de seguretat - va dir ella negant amb el cap-. Una falta greu de conducta.
-Però és l'única manera -discutí en Qui-Gon -. És evident que han amagat a la nena.
- Hauríem de seguir buscant -va dir l'Adi amb fermesa.
A Qui-Gon li va costar eliminar la seva frustració. La cooperació entre Jedi era un element afegit. Era com els ensenyaven a interactuar, però què passava quan hi havia desacord?
- Una mica més -va dir ell.
Ella va aixecar una cella. Alta i autoritària, amb la pell daurada fosca i marques blaves a la cara, Adi Gàllia era coneguda per poder controlar a un grup d'estudiants joves esvalotadors amb només una mirada. Qui-Gon no es deixaria intimidar tan fàcilment.
- Aquí esteu! -Van escoltar la veu grinyolant d'O-Rena a l'esquena -. Heu trobat als vostres joves assistents? Que estrany que estigueu buscant al Cercle Mèdic.
- Els joves Jedi s'interessen per totes les facetes de la societat -va respondre Adi sense alterar-se.
- I com va la recerca d'O-Lana? -va dir Qui-Gon-. Que estrany que tres persones hagin desaparegut en un matí.
- Hem posat a un altre equip a treballar en el problema - va dir V-Haad ràpidament-. O-Vieve i V-Tan van pensar que era el millor.
- Potser hauríem de parlar amb els vostres Guies benvolents - va dir en Qui-Gon -. Volem el seu permís per buscar en els arxius de Kegan.
V-Haad ja estava negant amb el cap.
-Faríem qualsevol cosa pels Jedi, però les audiències amb V-Tan i O-Vieve han de sol·licitar-se amb setmanes d'antelació. Estan molt ocupats.
- Però vosaltres heu dit que els acabeu de veure -va assenyalar l'Adi.
- És cert -va dir O-Rena amb les vermelles galtes obscurint-se -. Som Guies d'alt nivell, sabeu?
- Jo crec que vosaltres podreu aconseguir que ens rebin - va dir Qui-Gon amb fermesa-. Anem junts o ens indiqueu el camí?
El seu to deixava clar que no acceptaria un no per resposta. O-Rena i V-Haad van assentir sense gaire convenciment.
- Per descomptat, estem al servei dels Jedi...
Qui-Gon va imitar el fals somriure dels Guies.
- Llavors porteu-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada