dimarts, 18 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XXII)

Anterior



22

La bomba ombra havia obert un forat de la mida d'un velker al casc de la nau niu, però l'impacte només havia penetrat fins a la segona coberta, on Luke estava ara enmig d'un embull de devastació. La Força estava massa plena d'ondulacions com per dir on havia anat la Lomi Plo, però ell sabia pel nus fred en el seu estómac i les punxades en els seus membres que ella estava en algun lloc proper, vigilant i esperant el moment adequat per atacar de nou.
En Luke podia sentir a Tarfang al voltant d'uns trenta metres més endavant, allunyant-se lentament. Sentir l'ewok era fins i tot més fàcil. Tarfang estava balbucejant enfurismadament pel comunicador del seu vestit, encara que ningú podia dir si estava maleint als seus capturadors o al Luke i al Han.
Llavors la veu d'en Han va arribar també pel comunicador.
-Tot arreglat aquí, Luke.
Luke va aixecar la mirada i va veure al Han i a Juun dos pisos per sobre, feblement perfilats contra el buit de l'espai puntuat d'estrelles. C-3PO i R2-D2 no estaven a la vista. Han havia deixat els danyats droides a l'exterior de la nau, on serien fàcils de recuperar en el camí de sortida.
Luke va agafar-los amb la Força i els va baixar a través del forat, tenint cura de mantenir-los ben allunyats de qualsevol vora dentada o protuberància esmolada. Els vestits de buit de la càpsula d'escapament del DR919a eren gairebé plastifí en el que es referia a vestits espacials. Un trencament seria la fi de la persona de dins. Una vegada que van estar sota, l'InvisibleX de la Mara va aparèixer al peu del canó i va baixar amb els repulsors, girant lentament en un cercle.
En Luke es va agenollar al costat d'en Juun i enganxar els seus cascos perquè poguessin conversar.
-Vas veure la Lomi Plo allà dalt, quan va intentar acostar-se sigil·losament a mi?
-Esdic obeind -va dir Juun. Les ones de so mai passaven bé a través dels cascos i el seu accent nasal feia que la situació fos pitjor-. Na sabia que eda ella fins que van tenir la lluita de sabres làser.
-Està força bé -va dir en Luke. Es va posar dret i es va tornar cap a l'InvisibleX de la Mara, posat-se ara a la coberta al costat d'ells, i va activar la seva unitat del comunicador-. Anem una mica curts d'armes.
La Mara va assentir dins de la cabina. Un moment després la coberta es va obrir i ella li va lliurar al Luke el rifle làser E-11 del kit de supervivència unit al seu mòdul d'ejecció.
-Què hi ha amb allò de destruir l'hipermotor? -va preguntar ella pel comunicador del seu vestit-. No podem deixar que aquesta nau niu deixi l'Estrangulament.
-Ho sé -va respondre en Luke-. Però primer hem de recuperar a Tarfang. Jo el vaig arrossegar fins això i ara he d'arrossegar-me per treure'l.
Això va provocar un lladruc afirmatiu ewok pel comunicador del vestit.
-No tenim molt de temps -li va advertir -. I només tindrem una oportunitat d'aconseguir arribar en aquest respirador termal que en Han i tu vau trobar. Només em queda la meva última bomba ombra i el Falcó no pot fer això.
Luke va assentir. Hi havia sentit l'alleujament de la Leia quan la Saba i ella van escapar dels capturadors de l'Ackbar a bord del Falcó i ara anaven de camí a la nau niu Gorog per recollir-los. Però els míssils d'impacte del Falcó no serien prou precisos per arribar a donar a l'hipermotor de la nau niu, ni prou poderosos per destruir-lo fins i tot si hi arribaven.
-Què hi ha d'en Kyp i tots els altres Jedi que sento aquí fora? -va preguntar en Luke-. Potser hagi de cridar-los perquè ajudin.
-Podries -va dir la Mara-. Però hauries de cancel·lar les ordres de l'almirall Bwua'tu. Els té atacant els hipermotors de les altres naus niu. Aquesta és la meva responsabilitat.
En Luke va aixecar les celles.
-Kyp ha estat ajudant amb aquest bloqueig?
-Difícilment -es va burlar la Mara-. És complicat, però tot va començar quan la Leia i la Saba van ser capturades per l'Ackbar en el camí de tornada cap a Woteba.
-Una nau l'Aliança va arrestar Jedi?
-Es posa pitjor -va dir la Mara-. Pel que he estat capaç d'enxampar escoltant el tràfic de comunicacions entre l'Ackbar i el Mothma, els txiss han fet responsables del retorn dels kílliks a la seva frontera als Jedi i a l'Aliança Galàctica. El Cap Omàs va intentar calmar-los bloquejant als nius d'Utegetu i, per evitar que els Jedi interferíssim, va posar a Corran Horn a càrrec de l'Orde.
En Luke va arrufar les celles.
-El Cap Omàs no escull als líders Jedi.
-Això és el que Kyp i el seu equip van pensar -va dir la Mara-. Així que van requisar un esquadró d'InvisiblesX per alliberar-vos, a Han i a tu dels kílliks, i la Leia i la Saba de l'Ackbar. És un embolic.
-Això és un eufemisme. -Luke negà amb el cap per la frustració. Sempre havia ensenyat que els Jedi havien d'actuar d'acord amb les seves consciències, confiant que la Força els portaria a fer el que era millor per a l'Orde, l'Aliança i la galàxia. Clarament, la seva fe s'havia extraviat en algun lloc al llarg del camí-. Llavors per què està en Kyp, i tots els altres, seguint les ordres d'en Bwua'tu ara?
-Perquè la Leia ens va urgir a fer-ho -va dir la Mara-. Ningú vol kílliks solts en la galàxia amb aquestes naus niu.
-Al menys tothom està d'acord en això.
En Luke tenia una sensació terrible i buida a l'estómac. En el seu esforç per construir un Orde de Jedi que es dirigissin a si mateixos, havia deixat a la deriva al propi Orde. Ningú havia pres una decisió egoista o equivocada, ni tan sols el Cap Omàs, però no hi havia hagut ningú per fer-los treballar junts, ningú que canalitzés les seves energies en una única direcció.
En resum, no hi havia hagut lideratge.
-No siguis tan dur amb tu mateix, Skywalker -va dir la Mara-. Estaves atrapat a Woteba.
-Ho recordo -va respondre en Luke-. Però això no hauria d'haver importat. No si hagués preparat als altres mestres adequadament.
La Mara va negar amb el cap.
-Això és cosa d'en Kyp i Corran i la resta d'ells. No pots ser-hi a cada minut.
-No però puc proporcionar direcció... i visió -va dir en Luke-. Si hagués estat fent això, els mestres no haurien deixat que Omàs els separés.
En Han es va col·locar al costat de l'InvisibleX.
-Potser els dos pugueu parlar sobre la teoria del comandament més tard -va dir-. Si no arribem a Tarfang abans que la reina cuca l'arrossegui fins a un àrea pressuritzada, mai el portarem de tornada.
-Ho sento. -Luke va allargar la mà i va descansar el seu guant sobre la màniga del vestit de buit de la Mara-. Hem de fer això. No puc deixar-lo.
La Mara va sospirar.
-Ho sé. I també ho sap la Lomi Plo. Ella està intentant atreure'ns.
En Luke va somriure.
-Aquest és el seu error.
-Serà millor que sigui així -va dir la Mara-. No criaré a Ben sola.
-No hauràs de fer-ho. -Luke li va donar copets al braç i després es va apartar de la cabina-. Ho prometo.
Han va començar a seguir-lo per allunyar-se de l'InvisibleX, però la Mara li va fer gestos perquè tornés a la cabina.
-Agafa això. -Li va passar el seu sabre làser al Han-. Si les coses s'acosten, et servirà millor que una pistola làser.
El visor d'en Han va romandre tornat cap a l'arma durant un moment i llavors va assentir.
-Gràcies. Intentaré no tallar res que no degui.
La Mara va somriure dins del seu casc, però els seus ulls van trair la seva preocupació.
-Després de què els tres recupereu a Tarfang, salteu sobre les meves ales -va dir ella-. Us trauré d'aquí ràpidament i després anirem a deixar caure una bomba ombra per aquest respirador termal.
-És clar -va dir en Han-. Aposto al fet que serà just com els meus dies de pilots de motos de carreres.
Una vegada que en Han es va haver retirat, la Mara va tancar la coberta i va enlairar una altra vegada l'InvisibleX de la plataforma. Es va tornar en la direcció general de la presència d'en Tarfang, llavors va activar els focus i va començar a avançar molt lentament cap endavant.
Luke li va fer gestos a Juun perquè es col·loqués al seu costat, després es va inclinar cap avall i va enganxar els seus cascos.
-Queda't a prop meu. -Li va donar el rifle làser del mòdul de supervivència de la Mara -. I quan vegis la Lomi Plo, no dubtis. Comença a disparar.
Els ulls d'en Juun es van obrir molt dins del seu visor.
-Jo?
-Vols salvar a Tarfang, oi?
-Ped descomptat. -Juun li va treure el fiador-. Fadia qualsvold cosa.
-Bé -va dir en Luke-. Només recorda: queda't a prop.
Li va fer senyals al Han perquè es col·loqués en l'altre flanc de l'InvisibleX i després va començar a seguir al caça estel·lar cap endavant per la seva banda. La coberta semblava haver estat poc més que un nivell d'emmagatzematge. Hi havia uns quants cossos de Gorog, amb els ulls rebentats per la sobtada descompressió, però la majoria de les restes semblaven atuells de cera trencades de membrosia negra.
-Aquestes cuques realment estan començant a espantar-me -va dir en Han pel comunicador-. El disseny d'aquesta nau és resistent... realment resistent.
-Fins i tot sense escuts? -va preguntar en Luke.
-No sembla necessitar-ne -va dir en Han-. Cada coberta és una capa d'escuts en si mateixa. Destrossa una i simplement n'hi ha cap més a sota. Donat la grandària d'aquests transports de cuques, podries haver de baixar cent cobertes abans que assolissis alguna cosa important.
Luke tenia un mal pressentiment.
-Què hi ha del pla d'en Bwua'tu?
-Oh, això funcionarà -va dir en Han-. Totes les naus són febles en la popa, fins i tot aquests monstres. Però aquestes bombes ombra serà millor que baixin directament pels canals d'acceleració. Si colpegen una paret i detonen abans que arribin al propi hipermotor, tot el que faran és llançar les cuques fora del seu curs quan saltin.
-Em temia que diries això.
Luke es va obrir a l'agrupament de combat, intentant imprimir en Kyp i els altres pilots com d'important que era ser precisos quan ataquessin les altres naus. Va percebre una varietat d'emocions en resposta, des d'alegria en sentir la seva presència, fins gratitud pel consell i frustració perquè l'advertència hagués arribat tan tard. Els InvisiblesX estaven a la meitat dels seus atacs. Alguns ja havien llançat les seves bombes i estaven reunint-se amb el Falcó per venir a per ells.
Luke va abocar confiança en l'agrupament. Llavors la llum dels focus de la Mara va caure sobre una secció de la paret d'escupcret. Un grup d'unes vint Gorog amb vestits de pressió s'estaven acostant a una de les membranes estireganyoses que els kílliks utilitzaven com escotilles. Estaven retenint, lluitant per retenir, a una petita figura amb un vestit de buit que donava cops de peu.
La Mara va tocar al Luke a través de la Força, preguntant-se si havia de disparar.
Ell li va fer un assentiment mental.
-Vigila amb els teus ulls! -li va advertir llavors ell al Han-. Canons!
Luke va desviar la seva pròpia mirada i va allargar la mà per cobrir el visor d'en Juun i llavors la Mara va disparar els canons làser de l'InvisibleX. El centelleig va ser tan brillant que al Luke li van fer mal els ulls fins i tot mirant a terra.
Quan la llum es va esvair un instant després, ell va aixecar la mirada i va descobrir que l'impacte havia destruït no només la membrana, sinó també gran part de la paret del voltant. Dotzenes de Gorog van ser escopides a través del forat, amb els seus membres i les seves antenes peludes agitant-se mentre patien morts ràpides però doloroses per descompressió.
Molts dels cossos van xocar contra els capturadors d'en Tarfang, enderrocant a alguns i convertint el grup en un munt regirat. Un dels braços de l’ewok es va alliberar i ell va començar a moure's tan violentament que el poti-poti es va convertir en un embolic de closques que giraven i membres que s'agitaven.
En Han es va llançar cap endavant, disparant mitja dotzena de vegades abans que canviés la seva pistola làser pel sabre làser de la Mara. Quan va encendre la fulla, l'efecte giroscòpic de l'ona en arc el va agafar amb la guàrdia baixa i girà en un cercle complet abans de tenir l'arma sota control i tallar en la part central d'una Gorog.
Per quan Luke i Juun van arribar, les Gorog s'havien recuperat de la sorpresa inicial de l'atac d'en Han i estaven tornant a la lluita, amb les seves armes matxucadores aixecades per disparar. Luke va utilitzar la Força per apartar els canons, després va encendre el seu propi sabre làser i va obrir quatre vestits de pressió amb un únic tall. Juun penjava de la seva esquena, disparant a boca de canó contra qualsevol insecte que cometés l'error d'intentar apropar-se des dels costats.
Amb les seves mandíbules mans-pinces tancades dins les seves closques semblants a vestits de pressió, els kílliks es veien reduïts simplement a donar cops o utilitzar les seves armes matxucadores. Luke es va concentrar en les armes, defensant-se a si mateix, a Juun i al Han amb el seu sabre làser i la Força, tallant les mans de les armes i desviant les mires.
Això va deixar al Luke i als seus companys vulnerables als atacs mà a mà i diverses vegades gairebé van fer caure al Luke quan una closca s'estavellava contra ell o un membre que s'agitava xocava contra les seves cames. Però la Mara estava vigilant-li l'esquena des de l'InvisibleX, utilitzant la Força per agafar a qualsevol cuca que brandés alguna cosa que semblés prou esmolada per rajar els seus vestits de buit de plastifí i enviant-la després a estavellar-se contra els talls dentats de la paret trencada.
Quan van haver reduït al grup fins a l'última mitja dotzena d'insectes, el sabre làser de la Mara va començar a traçar un patró frenètic, retorçat i giratori a través de la meitat de la lluita. Luke va pensar que en Han havia d'haver fixat la fulla en encesa per accident i havia deixat caure l'arma. Però llavors va veure una espurna d'un vestit de buit taronja darrere de l'empunyadura i el sabre làser començar a tallar a través de vestits de pressió Gorog, fent caure a quatre insectes per la meitat en els mateixos segons.
-Han?
-No sóc jo -va respondre en Han pel comunicador del vestit. Va aparèixer a un parell de metres de distància del sabre làser, aixecant-se del terra-. Em van fer caure.
El sabre làser va derrocar a una altra Gorog i llavors Luke va tallar les cames de l'últim insecte quan aquest es donava la volta per disparar la seva arma matxucadora.
Penjant de l'empunyadura del sabre amb les dues mans, sent llançat d'un costat a un altre com un parrac en una tempesta de sorra, estava Tarfang. Estava parlotejant amb embogit delit, girant les seves cames d'un costat a un altre com un timó de direcció, intentant en va contrarestar els efectes giroscòpics de l'arma.
Luke va fer un pas cap endavant i el va bloquejar, acabant sobtadament amb el salvatge viatge i permetent que els peus d'en Tarfang caiguessin de nou a la coberta. Va utilitzar la Força per desactivar la fulla i després invocà l'arma per treure-la de les tremoloses mans de l’ewok.
Tarfang es va quedar balancejant durant un moment, després va llançar les seves espatlles cap enrere, xerrà quelcom agraït que va sonar pel comunicador del vestit i allargà la mà cap al sabre làser.
-Ho sento -va dir en Luke-. Serà millor que agafis la pistola làser.
Tarfang col·locà els seus guants en els seus malucs i va grunyir.
Llavors els focus de l'InvisibleX van començar a disminuir d'intensitat i Luke va sentir la confusió de la Mara a través del seu vincle de la Força. Llançant-li el sabre làser al Han, va girar cap a l'InvisibleX i no va veure res excepte la brillantor minvant dels focus.
Han es va col·locar al costat d'en Luke.
-Què passa?
-Problemes! -va dir en Luke-. Lomi Plo està extraient l'energia del focus de la Mara...
Es va aturar a meitat de la frase quan Juun va obrir foc amb el rifle làser, apuntant cap a una àrea fosca just darrere de la cabina de l'InvisibleX. Un trio de trets van passar només a un metre per sobre de la coberta de la Mara, llavors, de sobte, van invertir el seu curs i van tornar a corre-cuita cap a Juun.
El dolor fred de les articulacions d'en Luke estava alentint els seus reflexos, així que mai hauria estat prou ràpid per salvar a Juun de no haver sabut que la Lomi Plo tornaria l'atac. Però quan ella ho va fer, el seu sabre làser ja estava col·locant-se en posició i, un darrere l'altre, ell va interceptar els trets, desviant-los de nou cap al seu objectiu original.
El primer tret va ser desviat cap al sostre, els altres dos simplement van passar per sobre de l'InvisibleX i es van esvair en la foscor de més enllà.
La Mara es va donar la volta en el seu seient, intentant veure què havien estat atacant ells, però els focus de l'InvisibleX ja estaven tornant a la seva brillantor normal. La Lomi Plo s'havia vist forçada a retirar-se.
-No passa res -va dir en Luke pel comunicador-. Ja hi anem.
Va agafar a Juun per l'espatlla i es van dirigir cap a l'InvisibleX, però el sullustà es va aturar de cop i va caure sobre un genoll, intentant mirar sota la nau.
Luke es va agenollar al seu costat i va unir els cascos.
-On és?
-Darrede del patí. -La veu d'en Juun estava apagada-. No veu da cama?
-No -va dir en Luke-. Jo no puc veure-la.
-Vostè no pod veude-la, Mestre Skywalker?
-No, Jae -va respondre en Luke-. Tu ets l'únic que pot veure-la.
-Però quand lluità amb ella, va bloquejar els seus adaques.
-La Força estava guiant la meva mà -va explicar Luke.
Juun va estar en silenci durant un moment.
-I quan va fendir els meus treds cap a mi? -va preguntar llavors.
-La Força estava guiant la meva mà -va repetir en Luke.
Juun va romandre en silenci una mica més.
-Mestre Skywalker -va exclamar llavors-, m'ha enganyad!
-Sabia que ella tornaria els teus atacs -va admetre en Luke-. Però jo els vaig bloquejar... i vas dir que faries qualsevol cosa per salvar a Tarfang.
-Suposo que di. -Juun va sonar decebut amb si mateix-. D'acord. I ara què?
-Comença a disparar de nou. Necessitem perseguir-la perquè s'allunyi de l'InvisibleX abans que faci més mal.
Juun es va tirar el rifle làser a l'espatlla, però no va obrir foc.
-Què passa? -va preguntar en Luke.
-Jo tampoc puc veude-la.
El cor d'en Luke se li va pujar a la gola.
-Què vols dir? S'ha mogut?
Juun va arronsar les espatlles.
-No ho sé. La seva cama simplemend va desapadèixer d'alguna manera. Just davand dels meus ulls.
Han i Tarfang van venir i es van agenollar al costat d'ells.
-Pugem en aquest InvisibleX i sortim d'aquí! -Els urgí en Han pel comunicador del vestit-. Si la Lomi Plo enfosqueix aquests focus, és perquè no vol que vegem els reforços que vénen per darrere de nosaltres.
-Tens raó. -Luke es va aixecar i va començar a obrir el camí cap endavant, envoltant la línia de foc de l'InvisibleX-. Però necessitem anar amb compte. Ella encara està allà dalt i ara Juun tampoc pot veure-la.
-Per què no? -digué en Han.
-No ho sé -va dir en Luke-. Quan va descobrir que nosaltres no podíem veure-la, ell va deixar...
Va deixar l'explicació sense acabar, perquè de sobte va comprendre per què Juun havia perdut de vista la Lomi Plo.
-El dubte! -Luke es va girar cap al Han-. La teva visió, el dubte ennuvolarà. Maleïda sigui! Quantes vegades li vaig sentir això a Yoda?
-Probablement tantes com t'ho he sentit jo a tu -va dir en Han sospirant.
Luke va ignorar l'observació mordaç.
-Així és com ho està fent, Han. Està utilitzant els nostres dubtes contra nosaltres!
-Només hi ha un problema amb aquesta teoria -va dir en Han-. Jo crec en ella i tampoc puc veure-la.
Tarfang va afegir un lladruc positiu.
-No han de ser dubtes sobre ella -va dir en Luke. Van arribar al costat de l'InvisibleX i la Mara va començar a fer recular el caça estel·lar cap a l'obertura amb el seu motor repulsor-. Si la Lomi Plo pot sentir algun dubte en una ment, pot tapar-se d'ella.
Han va guardar silenci durant un moment.
-Això podria explicar perquè l’Alema estava intentant tant fer-te dubtar de la Mara -va dir llavors.
-Estic segur que sí -va dir en Luke-. I ara que sé el que està intentant fer, sé que no té base.
Ell va mirar en direcció a l'InvisibleX i va veure... res.
Quan Luke va romandre en silenci, Han va semblar sentir la seva decepció.
-No serà tan fàcil, nen -va dir en Han-. Ningú sap com de retorçada que és la ment d'un paio millor que una ballarina twi'lek. I l’Alema té la Força perquè l'ajudi.
Encara que la Mara podia sentir la seva discussió pel comunicador del seu propi vestit, va limitar la seva resposta a una sensació tallant de curiositat (era gairebé sospita) que en Luke va sentir a través del seu vincle de la Força. La idea que algú, especialment l'Alema Rar, sembrés dubtes sobre ella en la ment d'en Luke l'enfuriava, però estava intentant no sentir-se ferida, almenys fins que arribessin a algun lloc on Luke pogués explicar-se en privat.
Una dels focus de l'InvisibleX de sobte va explotar en un brillant esclat de llum i llavors les espurnes van començar a apagar-se sobre el fosc blindatge del caça. Una dotzena de forques de raigs van baixar des de sota del fuselatge i el motor repulsor va començar a emetre una pluja constant d'espurnes. L'InvisibleX va començar a tentinejar.
Luke va mirar cap enrere per veure a una línia de Gorog amb vestits de pressió reunint-se darrere d'ells, llançant foc d'armes matxucadores contra la nau de la Mara.
La Mara va obrir foc amb els seus canons làser, omplint la sala amb llum espurnejant. El foc d'arma matxucadora va minvar fins a desaparèixer quan les perseguidores Gorog es van ajupir per posar-se a cobert o van ser fetes trossos. Decidint que havia arribat l'hora de arriscar-se a trobar-se amb la Lomi Plo, Luke va agafar a Juun per l'espatlla i es va dirigir cap a l'InvisibleX.
Llavors el foc del canó va començar a disminuir a tornar-se erràtic i ell va saber que la Lomi Plo havia tornat al caça. Ella estava en algun lloc sobre l'InvisibleX, extraient l'energia altre cop... o alguna cosa pitjor.
Luke va empènyer a Juun cap al forat pel qual havien entrat a la nau niu.
-Han, corre cap a la bretxa! -va dir llavors.
Va activar el seu sabre làser i va saltar amb la Força sobre l'ala superior de l'oscil·lant InvisibleX. Va avançar amb de la seva fulla giratòria, intentant forçar un atac de la seva enemiga invisible.
La tàctica va funcionar gairebé massa bé. Quan va arribar al motor al costat del fuselatge, Luke va sentir la Força movent el seu sabre làser cap avall per bloquejar un atac als genolls. Llavors un Thunk alt va sonar en el seu casc quan un cop de peu o un colze o alguna cosa el va fer caure de genolls des del morro de la nau.
Ell va allargar la mà, es va agafar a la cobertura del motor i llavors va girar cap avall davant de l'ala inferior.
Per a la seva sorpresa, Han estava pujant a l'ala inferior amb Juun i Tarfang.
-Què esteu fent? -demanà en Luke-. Vaig dir que correguéssiu.
-Corre tu -va dir en Han-. Jo em posaré a cobert.
Una sèrie de boles d'armes matxucadores van puntuar la raó d'en Han en fer sortir espurnes de la muntura del motor al costat del cap d'en Luke. Ell va mirar cap enrere i va veure que l'eixam Gorog havia renovat la seva càrrega. Amb els canons làser de l'InvisibleX fora de servei, els kílliks estaven disparant cegament al voltant del caça, donant-li a tot allò que podien.
La Mara va apagar el seu últim focus que funcionava i va accelerar cap enrere en direcció a la bretxa del casc, amb l'InvisibleX balandrejant salvatgement i gairebé arrossegant la seva ala sobrecarregada per la coberta. Tarfang va omplir el comunicador del vestit amb udols de por, o potser eren d'excitació. Juun simplement mirà amb ulls molt oberts al Luke, amb les cames movent-se fora de la punta de l'ala com un parell de gallardets taronja fins que en Han va estirar-lo perquè pugés del tot.
Luke va utilitzar la Força per fer un gir amb contorsió per pujar a dalt de la coberta de la Mara i llavors va començar a avançar una altra vegada amb el seu sabre làser giratori. Només va passar un instant abans que la seva fulla interceptés la de la Lomi Plo en un esclat d'espurnes. Ell va fer una pirueta fins a una puntada de ganxo giratòria que també podia haver connectat amb un pilar de duracer. El seu peu es va aturar de cop. Una cosa dura es va estavellar contra l'interior del seu genoll i va enviar un dolor punyent per la seva cama amunt.
Encara invisible, la Lomi el va començar a empènyer fora des de l'altre costat de la coberta. Llavors Luke va veure el casc i les espatlles d'en Han aparèixer darrere d'ella i el sabre làser de la Mara venint fent un escombrat sobre el fuselatge a l'altura del turmell.
La Lomi va deixar d'empènyer. Les espurnes van centellejar quan ella va bloquejar l'atac d'en Han i va enviar el sabre de la Mara rebotant per la cua de l'InvisibleX.
Luke es va llançar cap endavant, tallant cap al lloc on la part central de la Lomi estava de segur, sabent que aquest era un cop mortal. Llavors de sobte l'InvisibleX estava saltant i estremint-se sota ell i això va ser tot el que va poder fer per subjectar-se amb la Força al fuselatge del caça estel·lar.
-Agafeu-vos! -va cridar en Luke pel comunicador del vestit-. Anem a pujar!
La vora de la plataforma trencada centellejà en passar, seguida per la bretxa en el casc de la nau, i de sobte l'InvisibleX estava fora a l'espai, tentinejant i escorant-se una dotzena de metres sobre la nau niu.
En Han encara estava penjant de l'ala amb les dues mans, amb les seves cames surant lliures ara que havia escapat de la gravetat artificial. Tarfang estava subjecte al tub del canó làser amb les dues mans, udolant salvatgement i agitant les seves cames com si estigués nedant.
Però Juun estava girant a l'espai, amb les seves mans agafant-se al buit i els seus peus fent puntades al no-res. Luke va agafar al sullustà amb la Força i va començar a estirar-lo de nou cap al balancejant InvisibleX.
Llavors el seu sabre làser començà a titil·lar i es va apagar i un nus fred del sentit de perill es va formar entre els seus omòplats. Luke ni tan sols es va prendre el temps de donar-se la volta. Simplement va fer un pas cap a una poderosa puntada cap enrere que va encertar a la seva atacant just al pit.
Fins i tot amb la Força per reforçar-la, la puntada no va ser prou poderosa per llançar la Lomi fora de l'InvisibleX, però va salvar la vida d'en Luke. La fulla d'ella va esgarrapar la càpsula d'equipament a l'esquena del seu vestit de buit i ell va pivotar en l'atac, aixecant les seves mans en un bloqueig doble que primer va assotar i després atrapar els dos braços de la Lomi.
Juun encara estava a cinc metres de l'InvisibleX, allargant la mà cap a les botes d'en Tarfang que s'agitaven.
-Tarfang, subjecta't fort! -li va ordenar en Luke, utilitzant la Força per estirar el sullustà la resta del camí de tornada fins al ala-. Les meves mans estan ocupades i Juun necessita... ajuda!
Tarfang va continuar donant puntades de peu, però Juun es va agafar a una bota de totes maneres. L’ewok mirà cap enrere, va veure al seu capità penjant de la seva bota i finalment va obeir.
Una cosa esmolada i poderosa es va estavellar contra el buit de l'estómac d'en Luke, agafant-lo per sorpresa, atès que ell encara tenia atrapats els dos braços de la Lomi Plo.
La Mara va girar l'InvisibleX, anant cap al respirador termal, i Luke gairebé perd l'equilibri. C-3PO i R2-D2 van passar ràpidament per sota. Encara estaven on Han els havia deixat, amb els fotoreceptors de C-3PO seguint l'InvisibleX quan va passar sobre els seus caps. Una de les mans d'en Tarfang es va deixar anar i, durant un moment, l’ewok i Juun van estar penjant del canó per una mà.
De nou, una cosa esmolada i poderosa va colpejar al Luke a l'estómac (podia ser un tercer colze?) I aquesta vegada li va arrencar l'aire dels pulmons. Ell li va donar un cop de peu a una de les cames de la Lomi, retorçant els dos braços que tenia sota control, intentant prendre-li el sabre làser.
El tercer colze va colpejar al Luke altra vegada. Quan ell va tractar d'omplir de nou els seus pulmons, va ser com si estigués intentant absorbir una bola de gasa.
Al Luke li faltava l'aire.
Ell va mirar la pantalla d'estat dins del seu casc i només va trobar foscor. El tall a la càpsula d'equipament podria haver-lo matat després de tot. Va intentar un cop més arrabassar el sabre làser de les mans de la Lomi Plo, però estava perdent les forces.
Llavors el suau clunk del llançament d'una bomba ombra reverberà a través del fuselatge. L'InvisibleX saltà quan van sortir disparats a través de la columna de calor del respirador termal. La Lomi Plo va deixar anar immediatament el seu sabre làser i va colpejar al Luke amb una poderosa empenta de la Força, intentant lliurar-se de la seva adherència de manera que pogués desviar la bomba.
En Luke gairebé es va deixar anar... fins que va enganxar una cama al voltant d'una de les de la Lomi i la va estampar contra l'astromecànic de la Mara. Utilitzà la Força per mantenir-se al seu lloc i llavors va veure al Han a l'altra banda d'ell, agafant-se amb una mà i apuntant amb la pistola làser d'en Tarfang en l'altra. Els seus llavis semblaven estar movent-se dins del casc, però fos el que fos que estigués dient seguia sense escoltar-se. El tall de la Lomi havia desactivat la unitat de comunicació d'en Luke igual que el seu reciclador d'aire. O potser ell simplement estava quedant-se inconscient.
Un brillant centelleig va il·luminar l'espai darrere d'ells, llavors la Mara inclinà l'InvisibleX per girar i Luke va veure a Tarfang i a Juun, encara penjant del canó, perfilats contra una enorme columna de flames. Aquesta va morir durant un moment i llavors, de sobte, va sortir disparada de nou cap amunt quan una explosió secundària va sortir disparada pel respirador termal. D'haver-li quedat aire als pulmons d'en Luke, ell hauria cridat d'alegria. Almenys havien deshabilitat l'hipermotor del Niu Fosc.
La Mara es va obrir a ell en la Força, ordenant-li que aguantés només una mica més. Luke ja estava fent simplement això. Podia sentir la Leia i Kyp i la resta dels pilots Jedi tocant-li a través de l'agrupament de batalla, assegurant-li que l'ajuda estava a prop. Ell va començar a calmar la seva ment i el seu cos, alentint el batec del seu cor i altres processos naturals com a preparació per entrar en una hibernació de la Força.
Llavors un pes invisible va pujar a cavall sobre el seu pit i dits invisibles van començar a esgarrapar el seu casc, intentant obrir el visor o trencar el segell. Luke va atacar el millor que va poder, però estava començant a sentir-se marejat i les seves reaccions eren lentes i febles. Va sentir un sinistre clic darrere de la seva orella, prop de la frontissa del visor, i es va obrir a la Força, intentant lliurar-se de la seva atacant amb una empenta.
La Lomi també va empènyer, estavellant el casc d'ell contra la part superior de la coberta de la Mara. Trets d'energia van passar a tota velocitat per sobre del cap d'ell quan Han va obrir foc amb la pistola làser i finalment la Lomi va tornar la seva atenció per desviar l'atac.
La Mara va instar al Luke a agafar-se fort i Han de sobte va deixar de disparar. L'InvisibleX es va posar cap per avall i Luke es va trobar mirant cap avall en direcció al casc ple de bonys de la nau niu, a menys de tres metres de distància. Va utilitzar la Força per subjectar-se fins i tot més fort al fuselatge i llavors va veure la forma gran un cos refrigerant que creixia davant d'ell. Va intentar no malgastar el seu últim alè en un crit.
Si la Lomi Plo va saltar o va ser arrencada quan van passar, Luke no va poder dir-ho. Però en l'instant anterior, va veure dos ulls verds bulbosos mirant a través del panell de la cara transparent d'un vestit de pressió kíllik. Estaven col·locats en una cara femenina fosa sense nas i amb un parell de mandíbules grassonetes on havia d'haver estat la part inferior de la cara. Luke hauria jurat que quan les mandíbules es van obrir, va poder veure una fila somrient de dents humanes... o potser era que la seva ment famolenca d'oxigen que merament estava començant a al·lucinar.
Llavors el pes es va esvair també de dintre del seu pit i de sobte estava lliure de la Lomi Plo, utilitzant encara la Força per subjectar-se a l'InvisibleX. Va girar el cap i va veure al Han ficat entre el fuselatge i la carcassa del motor, agafant-se a la muntura del generador d'escuts amb les dues mans, cridant alguna cosa dins del seu casc que en Luke simplement s'alegrava de no poder sentir.
La Mara de sobte li va donar de nou la volta a l'InvisibleX. Una ala de naudards va passar a corre-cuita sobre els seus caps i llavors va donar la volta per atacar-los. Una dotzena de cues de propulsors va sortir dels seus ventres. La Mara es va ajupir sota un penyal i un instant després una sèrie de centelleigs taronges van il·luminar el cel a l'altre costat.
La visió d'en Luke va començar a enfosquir-se al voltant de les vores. Albirà al Falcó passant ràpidament per sobre, amb el seu raig repulsor empenyent ja per enviar les naudards trontollant lluny i llavors va sentir la Leia i la Saba tocant-li a través de la Força, urgint-li perquè aguantés una mica més, dient-li que el Falcó venia just darrere seu. Finalment, la visió d'en Luke es va tornar completament negra.
Però no va caure inconscient. Es va obrir a la Mara, la Leia, en Kyp i tots els altres Jedi, fins i tot a Han i Juun i Tarfang i la fortalesa d'ells el va mantenir fora de l'abisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada