dijous, 13 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (X)

Anterior



10

A la meitat de l'Estrangulament Murgo flotava la falca blanca d'un destructor estel·lar classe Imperial, amb el seu casc il·luminat per la resplendor arlequinada de quatre sols diferents. A la seva esquerra flotaven dos dels sols, un sistema binari taronja i groc, ben igualats en grandària i color. A la seva dreta penjava una estranya parella, una geganta blava orbitada per una nana vermella tan petita i pàl·lida que la Leia amb prou feines podia dir que hi era. I directament darrere del destructor estel·lar, allargant-se entre els dos grups d'estrelles binàries com la tela d'alguna aranya enorme, hi havia el vel safir de la Nebulosa Utegetu.
-Veuz? Aquezta no va calcular malament! -Saba estava recolzada a la vora de la cadira del copilot del Falcó Mil·lenari, mirant de reüll al destructor estel·lar-. Enz van treure de l'hiperezpai.
-Potser -va dir la Leia. Enllaçant el seu camí a través de dos parells d'estrelles binàries, l'Estrangulament Murgo era el més difícil de molts trànsits hiperespacials complicats que connectaven el Corredor Rago amb la Nebulosa Utegetu-. Però hi ha centenars de coses a l'Estrangulament que és més probable que ens treguin que la massa d'un únic destructor estel·lar.
La Saba xiuxiuejà amb enuig.
-La mazza del destructor eztel·lar no enz va treure. Ho van fer elz zeuz generadorz de gravetat. Aquell d'allà davant és el Mon Mothma.
La Leia li va arrufar les celles a la seva pantalla tàctica, però les ràfegues de les quatre estrelles estaven sobrecarregant tots els sistemes del sensor i de les comunicacions del Falcó. Només va veure un núvol d'estàtica a la pantalla.
-No pots saber això -va dir la Leia.
-La teva manca de fe li resulta molezta en aquezta, Jedi Zolo. -La Saba va fer ondular les escates del seu coll en el que Leia havia arribat a reconèixer com a decepció-. Haz d'aprendre a no dubtar de la teva Meztra.
-Segueixes dient-me que dubti de tot -va apuntar la Leia.
-I m'ezcoltez? -La Saba va allargar la seva mà-. Etz una estudiant terrible. Dóna'm el teu zabre làzer.
Leia va negar amb el cap.
-La darrera vegada que vaig fer això, em vas colpejar al cap amb ell. Vaig tenir un bony durant una setmana.
La veu de la Saba es va tornar aspra.
-Llavorz m'eztàz dezobeint?
La Leia va arrufar les celles. Saba seguia dient que necessitava aprendre a obeir. Però la Leia no estava a punt de cometre el mateix error dues vegades. Ella va allargar la seva pròpia mà.
-Primer, dóna'm el teu sabre làser.
Els ulls de la Saba es van obrir molt i llavors va començar a xiuxiuejar.
-Etz tan divertida, Jedi Zolo. -Va abaixar la seva mà-. Però almenys haz aprèz alguna coza.
-Gràcies -va dir la Leia-. Ara, com estàs segura que aquest que està allà dalt és el Mon Mothma?
-Com eztàz zegura que no ho éz?
-Aquest no és moment per a jocs, Mestra. Necessito saber-ho.
-La vida éz un joc, Jedi Zolo -va dir la Saba-. Si necezzitez zaber-ho, dezcobreix-lo.
La Leia va deixar escapar un sospir d'exasperació i després es va obrir a la Força. Va sentir la Mara i a tres pilots Jedi d'InvisiblesX més flotant a la popa del Falcó. A causa de les petites toleràncies involucrades en el trànsit de l'Estrangulament, les cinc naus necessitaven fer els seus propis càlculs de salt i la probabilitat que el grup de vol complet cometés un error que els deixés junts i tan a prop era pràcticament zero. Definitivament havien estat trets de l'hiperespai per un pou de gravetat artificial.
Però això encara no explicava com sabia la Saba que era el Mon Mothma el que estava davant. L'Aliança Galàctica tenia dos destructors estel·lars classe Imperial equipats amb generadors de pous gravitatoris ocults. La Leia es va obrir fins a la nau en la Força i va sentir l'esperada multitud de vida, però la concentració era massa densa perquè ella reconegués la presència d'algú en particular.
-D'acord, ens han interceptat -va dir la Leia-. Però encara no veig com pots estar segura que és el Mothma el que està allà dalt. Podria ser el Èlegos A'Kla.
-Éz el Mon Mothma -va insistir la Saba-. Però què importa això?
-Importa, de veritat -va dir la Leia-. Ningú a la Força de Defensa interferirà amb una missió Jedi, però el comandant del Mothma, Gavin Darklighter, és un vell amic de la família. No ens farà perdre massa temps.
-No zeria zavi col·locar la teva confiança en l'amiztat, Jedi Zolo -li va advertir -. El Cap Omàz va intentar ocultar la partida de la flota i ara això. El comandant Darklighter tindrà ordrez.
-Probablement -va dir la Leia-. Però no coneixes a Gavin Darklighter. Sempre troba una manera de fer el correcte.
Va tocar la Mara i als altres pilots d'InvisibleX en la Força, alertant-los que estava a punt de posar-se en camí, després va activar els motors subllum del Falcó i es va dirigir cap endavant. El destructor estel·lar va començar ràpidament a créixer en el finestral i els senyals de comunicació i del sensor van tornar i aviat es van fer prou fort perquè els filtres electrònics els aclarissin. Finalment, el codi del microxip del Mon Mothma va aparèixer a la pantalla tàctica, envoltat per un gran núvol de símbols denotant els ales-X XJ3 i els ales-E Sèrie 4 de l'època de la guerra.
La veu d'un oficial de comunicacions va cruixir per l'altaveu de la cabina, tan tosca i grinyolant que era impossible reconèixer a l'espècie del propietari.
-Falcó Mil·lenari, queda advertit que la Nebulosa Utegetu està sota bloqueig. Si us plau, inverteixi el seu curs.
-Bloqueig? -La Leia es va fer sonar més sorpresa del que realment estava-. Sota l'autoritat de qui?
-De l'Aliança Galàctica, òbviament -va replicar l'oficial de comunicacions-. Els ho demanaré de nou, si us plau, inverteixi el seu curs. Totes les naus intentant entrar o marxar de la nebulosa serà confiscades.
La sang de la Leia va començar a bullir.
-Quedi vostè advertit que el Falcó està en una missió Jedi.
Va començar a girar cap a la proa del Mothma. La pantalla tàctica, encara gargotejada amb línies blanques i petits pegats d'estàtica, va mostrar un esquadró de XJ3 movent-se per interceptar al Falcó.
La Leia va arrufar les celles i després li va parlar a l'oficial de comunicacions.
-Confio que hagi estat el temps suficient en la Força de Defensa per comprendre la pena a la que s'enfrontarà si interfereix amb nosaltres.
-Conec les conseqüències d'ignorar les meves ordres -va dir l'oficial-. Aquesta és la seva última advertència. Continuï avançant i el Falcó serà confiscat.
La Força es va tornar elèctrica amb la fúria i la sorpresa de la Mara i dels altres pilots d'InvisibleX, però la Saba era més contemplativa. Llepà l'aire absentment amb la seva llengua viperina i després va activar el seu propi micròfon.
-Conziderarem la zeva amenaça -va dir ella-. Romangui a l'espera.
-Que romangui a l'espera? -va repetir l'oficial-. Això no és...
La Saba va tancar el canal i després es va tornar cap a la Leia.
-Hauríem d'invertir el curs.
-I deixar a Han i Luke encallats a Woteba? -va preguntar la Leia-. Mai!
-No tenir nau i eztar encallatz zón cozesz diferentz -va replicar la Saba-. El Meztre Zkywalker éz... éz el Mestre Zkywalker. Poden trobar una manera de zortir de Woteba quan ho dezitgi.
-Però no ho farà -va objectar la Leia-. Està esperant que tornem amb una cura per a l'Efervescent. I mentrestant, la Colònia està provocant una altra vegada als txiss. Necessitem treure'ls a ell i al Han de Woteba abans que esclati la guerra.
La Mara va començar a abocar impaciència en la Força, urgint-les a començar el seu viatge.
La Leia va mirar la Saba.
La Saba va negar amb el cap.
-No mitjançant l'Eztrangulament Murgo. No podem acabar amb un deztructor eztel·lar.
-Acabar amb ell? -va preguntar la Leia-. Creus que atacarem el Mon Mothma?
-Coneixez altra manera de creuar l'Eztrangulament? -va preguntar la Saba.
-És clar -va dir la Leia-. Deixarem al descobert el seu farol.
Leia es va obrir per iniciar l'agrupament de batalla Jedi i va descobrir que la Mara i els altres pilots ja l'havien obert. Clarament d'acord amb la Leia, Mara estava radiant confiança, assegurant-los que els InvisiblesX estaven preparats per caure darrere dels XJ3. La Saba va deixar escapar un xiuxiueig de resignació i llavors va començar a redistribuir energia extra cap als escuts.
La Leia va reobrir el canal de comunicacions amb el Mon Mohtma.
Abans que pogués parlar, la veu enfadada de l'oficial de comunicacions va arribar pels altaveus de la cabina.
-Falcó, hem acabat d'advertir-los. Freni i esperi l'escorta.
-Negatiu -va dir la Leia-. Deixi'm parlar amb el comodor Darklighter.
-El comodor Darklighter no està disponible -va replicar l'oficial.
La Saba va fer un so xiuxiuejant amb el fons de la seva gola i la Leia va veure a la pantalla que l'esquadró d'XJ3 s'havia mogut fins a una posició de tret darrere del Falcó.
-Pari els seus motors i esperi -va ordenar l'oficial de comunicacions-, o obrirem foc.
La Leia va posar els ulls en blanc.
-No dispararà contra el Falcó Mil·lenari sense el comodor Darklighter mirant per sobre de la seva espatlla. Posi'm amb ell ara, o retiri's i deixi'ns procedir amb la nostra missió.
Les alarmes de fixació trinaren a la cabina quan els XJ3 van designar al Falcó com a objectiu. La Leia no podia creure que això realment arribés a què li disparessin, però va començar a fer maniobres evasives com un pilot de caça. Mai feia mal ser previnguda.
-Estàz zegura que z'estan marcant un farol? -va preguntar la Saba tranquil·lament.
-Més o menys segura. -Leia silencià les alarmes de fixació i elles es van reactivar ràpidament. Els pilots d'XJ3 estaven seleccionant i desseleccionant al Falcó, disparant les alarmes en un esforç per posar dels nervis a la tripulació-. Gairebé, fins i tot.
Una sensació de satisfacció va arribar per l'agrupament de batalla. Mara i els altres pilots d'InvisibleX s'havien esmunyit darrere dels XJ3 sense que els notessin.
La Saba va canviar el seu micròfon a l'intercomunicador de la nau.
-Cakhmaim, Meewalh, apagueu aqueztz canonz quàdruplez.
-Bona idea -va dir la Leia-. L'última cosa que volem és una competició de tir amb el Mon Mothma. Això només faria que el Cap Omàs cregués que els Jedi ens hem passat completament al bàndol de la Colònia.
Saba li va dirigir una mirada de reüll.
-Això també.
La Leia va sentir a través de l'agrupament que la preocupació de la barabel s'havia tornat més immediata: no anaven a servir-li de molt al Han i al Luke si les convertien en àtoms aquí.
-La teva manca de fe resulta molesta, Mestra -va dir la Leia-. Has d'aprendre a confiar en el teu pilot.
La Saba va fer un so raspós i baix amb la gola.
-En la pilot, aquezta confia. Éz la zeva estudiant arrogant la que li preocupa.
La Leia va riure i llavors va activar de nou l'intercomunicador.
-Cakhmaim i Meewalh, quan hàgiu acabat amb aquestes torretes, aneu a la sala de màquines i connecteu el raig repulsor d'en Han.
La Saba va aixecar les celles.
-Anem a empènyer al Mothma fins a treure'l del nostre camí?
-Difícilment -va dir la Leia. El raig repulsor era un aparell especial anti-naudard que en Han havia desenvolupat l'any abans a instal·lar el raig tractor del Falcó de manera que es pogués invertir la polaritat-. Però podem necessitar aixafar uns quants flitnats de la nostra cua.
La Leia va restablir les alarmes de fixació de manera que havia d'haver estat la desena vegada i no es van reactivar. Els XJ3 havien deixat de connectar els seus selectors d'objectius.
L'agrupament va començar a omplir-se amb una ànsia de batalla de rèptil.
-Zi això éz un farol, eztan elevant lez apoztez -va dir la Saba-. En aquezta li zembla que eztan a punt d'obrir...
Abans que la Saba pogués dir «foc», vuit dels XJ3 (quatre equips de combat de dos) es van separar en girs i espirals evasius i l'escàner del comunicador militar del Falcó es va encendre amb les veus alarmades dels pilots dels XJ3.
-Fixat! Fixat!... Separant-me a la dreta... separant-me a l'esquerra... on són?... Encara sobre mi... no puc treure-me'ls de sobre... troba'ls, troba'ls!
-InvisiblesX! -va anunciar llavors una profunda veu femenina-. Tenim InvisiblesX aquí fora!
La Leia va empènyer als acceleradors fins més enllà dels seus límits de seguretat, encara dirigint-se cap a la proa del Mon Mothma. La pantalla tàctica va mostrar les restes dels XJ3 (les quatre naus que havien estat guardant els flancs de l'esquadró) lliscant fins a posicions de tir i escurçant lentament la distància.
La Leia li va dir als noghri que activessin el raig repulsor i va dispersar a dos dels caces que quedaven en la seva cua.
-Noméz doz? -va preguntar la Saba-. Per què?
-Només estem enviant un missatge -va dir la Leia-. A més, podríem necessitar aquests XJ més tard.
Els llums de la cabina van disminuir i les pantalles d'estat es van apagar quan cada erg de l'energia auxiliar del Falcó va ser redirigit cap al raig repulsor. Però a diferència de la primera vegada que havia utilitzat l'aparell, els escuts no van caure. Quan Han havia decidit que el raig repulsor era massa útil per desmantellar-lo, la Leia havia insistit que instal·lessin una unitat de fusió complementària de manera que no estiguessin tan vulnerables a un contraatac.
El Falcó va donar una petita sacsejada quan els noghri van connectar el raig repulsor. Dos dels XJ3 de sobte van perdre el control i van girar cap a la vora de la pantalla tàctica i l'escàner de comunicacions esclatà en malediccions sorpreses i una tensa petició de permís per obrir foc.
La veu d'en Gavin Darklighter va arribar pel comunicador un instant després.
-Capità Solo, deixes, si us plau, de kriffar? El Cap Omàs va de debò amb aquest bloqueig.
La Leia va continuar accelerant, encara fent maniobres evasives.
-És això pel que no va informar als Jedi d'ell?
Darklighter va dubtar i les alarmes de fixació del Falcó van xiular de nou. La Leia va comprovar la pantalla tàctica i va veure que l'últim parell d'XJ3 havia aconseguit la distància de tret. La resta de l'esquadró encara estava rodant i fent girs, o intentant recuperar-se del raig repulsor o intentant treure's de sobre els InvisiblesX que encara els amenaçaven amb fixacions d'objectius. Afortunadament, no hi havia trets.
-Em disculpo pel llenguatge, princesa -va dir finalment Darklighter-. M'estava dirigint al capità Solo.
-Han no està disponible -va replicar la Leia-. Jo estic al comandament del Falcó de moment.
El canal va quedar en silenci durant molt de temps i la Leia va començar a preguntar-se si Darklighter l'havia manipulat deliberadament per treure-li l'admissió. Ell era un comandant sagaç i estaria analitzant fins i tot l'engruna d'informació més petita a la recerca d'indicis de l'autèntica naturalesa de la seva missió. Normalment, a la Leia no li hagués preocupat compartir aquesta informació amb un oficial d'alt rang de la Força de Defensa. Però just ara, l'últim que volia era que qualsevol subordinat del Cap d'Estat s'adonés que hi havia un buit de poder a la cúpula de l'Orde Jedi.
Van passar per davant de la proa del Mon Mothma. L'últim dels XJ3 va romandre en la seva cua, però Darklighter no va enviar a cap altre esquadró a tallar-li el pas al Falcó. I això va posar nerviosa la Leia.
-Mantingues un ull en els raigs tractors del Mothma -va dir a la Saba-. Fes-m'ho saber en l'instant que algun d'ells comenci a encendre's...
La Leia va sentir un augment d'alarma en la Saba i va saber que el destructor estel·lar estava activant els seus rajos tractors. Va accelerar en una espiral oberta i erràtica que hauria fet gairebé impossible que els operadors del raig fixessin al Falcó.
Els cons vermells de quatre rajos tractors van aparèixer a la pantalla tàctica, sortint des de l'indicador que designava al Mon Mothma per envoltar al Falcó. La Leia es va dirigir cap a les vores del flux dels raigs, girant i capbussant-se d'un en un altre, alerta per sentir el dubte revelador que en Han clamava que sempre delatava als operadors quan descobrien l'estratègia.
Un instant després que els raigs tractors apareguessin, Darklighter va parlar.
-Jo no... ofendre't, princesa. -Amb l'antena de comunicacions lluitant constantment per ajustar-se als girs del Falcó, el senyal s'havia tornat una mica irregular-. El Cap Omàs ha estat... posar-se en contacte amb el Mestre Skywalker durant una setmana. Quan no hi va haver resposta, va decidir que els Jedi havien d'haver-... una altra vegada al bàndol dels kílliks.
La Saba xiuxiuejà i la Leia va sentir la mateixa frustració elevant-se en la Mara i en els altres pilots d'InvisiblesX que estava brollant en ella. Va començar a fer una replica tallant. Llavors va comprendre el que Darklighter estava intentant fer i va romandre en silenci.
-Eztà intentant provocar-te -va estar d'acord la Saba. Ella va tancar el canal i després va col·locar la unitat de comunicació en la manera d'impuls per evitar que els operadors dels raigs tractors del Mon Mothma seguissin una ona de comunicació de tornada al Falcó-. Encara creuz que el comodor Darklighter eztà faronejant?
-Si no ho estigués fent, estaria disparant a hores d'ara -va dir la Leia. Va obrir de nou el canal amb Darklighter-. Maco l'intent, comodor. Però si el Cap Omàs està clamant que els Jedi hem traït l'Aliança Galàctica només perquè no pot posar-se en contacte amb Luke...
-Què... Suposa que ha d'assumir? -el va interrompre Darklighter-. I ara... només demostrant que té raó. Pari els motors o... obrin foc.
La Leia va dubtar. Darklighter realment estava elevant les apostes aquesta vegada. Si ella es negava a obeir, ell hauria de portar a terme la seva amenaça o admetre que era un farol. Ella es va obrir a l'agrupament de batalla, urgint a la Mara i als altres a mantenir els seus dits lluny dels gallets, després va prendre aire profundament i va activar de nou el seu micròfon.
-Crec que hauràs d'obrir foc, Gavin. Això és massa important.
Va seguir un llarg silenci en el qual fins i tot els espetecs del comunicador semblaven estar tornant-se més tallants. La Leia va girar de nou cap al centre de l'Estrangulament, col·locant a l'últim parell d'XJ3 entre ella el Mon Mothma, i els raigs tractors del destructor estel·lar es van apagar. Ella va sentir un espurneig d'aprovació de la Mara i dels pilots dels InvisiblesX i llavors la veu d'en Darklighter va arribar de nou pel comunicador.
-Maleïda sigui, princesa! No estic faronejant.
-Jo tampoc -va replicar la Leia. Ara que estava més enllà del Mon Mothma i dirigint-se directament cap a la cortina blava de la Nebulosa Utegetu, s'alegrava de seguir parlant. Cada segon la portava més lluny per l'estret passadís entre els dos grups d'estrelles binàries, més a prop de fer el salt final cap a Utegetu-. Gavin, coneixes al Luke. Ell mai trairia l'Aliança Galàctica...
-Bonic intent, princesa -va dir en Darklighter. Mentre el Falcó es col·locava davant del Mon Mothma, l'antena de comunicacions va ser capaç de mantenir-se centrada en una direcció i el senyal es va tornar estable de nou-. No deixaré que fugis d'aquesta. Tens deu segons per aturar els motors.
La Leia va mirar la Saba. La barabel ja era a l'intercomunicador, advertint als noghri que es preparessin de nou amb el raig repulsor.
-Es tracta d'en Luke i Han, no? -va preguntar en Darklighter-. Encara estan a Woteba. Això és pel que el Cap Omàs no va poder contactar amb el Mestre Skywalker.
L'aprensió va omplir l'agrupament de batalla. La conjectura d'en Darklighter s'havia fet per un canal obert de la flota, així que no podia haver dubte que estaria sobre l'escriptori del Cap Omàs demà en aquesta hora. Retornar al Luke a l'espai de l'Aliança acabava de convertir-se en una carrera burocràtica contra el Cap Omàs.
-Comodor Darklighter, podem canviar a un canal segur? -va preguntar la Leia-. En privat?
-Ho sento, no. -El to d'en Darklighter era sincer-. És qüestió d'arxius. Tens cinc minuts per aturar els motors, princesa.
-Gràcies per l'advertència, comodor -va dir la Leia-. Sense rancúnies.
La veu d'en Darklighter es va tornar genuïnament alarmada.
-Leia! No puc protegir-te...
La Leia va tancar el canal, després va treure al Falcó del seu patró d'espiral i va tornar a les accions evasives. Simplement era igual de difícil que els canons dels caces la fixessin i faria molts més progressos cap endavant.
-Jedi Zolo? -va preguntar la Saba-. Què volia dir el comodor Darklighter quan va dir que era una qüeztió d'arxiuz?
-Simplement que ell no pot ajudar-nos, crec -va dir la Leia-. L'almirall Bwua'tu ha d'estar a bord.
-Nek Bwua'tu? -va grunyir la Saba-. El bothan que va vèncer al zimulador de Thrawn?
-Està al comandament de la Cinquena Flota -va dir la Leia-. Però no importa. Estan faronejant.
-I zi no éz així?
-És així -va dir la Leia-. I, de tota manera, hi ha una gran diferència entre les batalles simulades i les reals. No et preocupis.
-Aquezta éz curiosa, no eztà preocupada. -El to de la Saba era tranquil, però la seva irritació s'estava abocant en l'agrupament de batalla-. Aquezta mai eztà preocupada.
-D'acord. Ho sento.
Les alarmes de fixació trinaren i la pantalla dels escuts centellejaren en groc quan van rebre un impacte de canó làser a la part posterior de babord.
-Encara eztan faronejant? -va preguntar la Saba.
-Sí, Mestra -va dir la Leia-. Encara estem d'una peça, oi?
Un instant després, el Falcó va fer una petita sacsejada quan els noghri van activar el raig repulsor i un enfilall de malediccions va arribar per l'escàner del comunicador quan l'últim parell d'XJ3 va sortir rebotat fora de control. L'agrupament de batalla es va tornar silenciós i elèctric. La relació entre els Jedi i l'Aliança Galàctica acabava de canviar d'una manera que ningú va poder preveure.
La Leia va comprovar la pantalla tàctica. El Mon Mothma estava abocant més esquadrons de caça a l'Estrangulament, mentre que aquells que havien estat de guàrdia s'estaven movent fins a formacions de pantalla davant de l'última posició coneguda dels InvisiblesX. Ningú venia darrere de la Leia i la Saba, però els controladors de combat estaven tenint cura de deixar clares línies de foc entre el destructor estel·lar i el Falcó.
La Mara es va obrir a l'agrupament de batalla, urgint-les a arrencar a córrer. Els InvisiblesX haurien de quedar-se enrere i escapolir-se més tard. Es reunirien a Woteba.
La Leia li va desitjar bona sort, llavors el tintat d'impactes de la coberta es va tornar negre quan el primer tret de turbolàser va florir davant seu. Les seves espatlles van xocar contra l'arnès de seguretat quan el Falcó es va sacsejar per l'ona expansiva i després l'espai al voltant d'elles va esclatar en núvols de color que explotaven mentre els equips d'artillers van començar a afinar la seva punteria.
-Jedi Zo-o-lo! -La veu de la Saba saltava amb cada ona expansiva que sacsejava el Falcó-. La propera vegada, ez-coltaràz la teva Meeeztra!
-Confia en mi! -va dir la Leia-. Només estan intentant fer-nos creure que van de debò.
-Eztan fent una bona feina -va dir la Saba.
La Leia va girar el Falcó cap a la geganta blava.
-Correrem cap al paio més gran. Les ràfegues d'ones EM interferiran amb els seus sensors d'objectius i el pou gravitatori ens donarà una mica d'acceleració.
La Saba va assentir amb aprovació.
-Be-ee! Haz fet això abanz.
-Només quaranta o cin-quan-ta vegades.
Silenciosament, la Leia va afegir, només que mai sense en Han.
El viatge es va suavitzar per un moment quan el Falcó va sortir de sota el patró de tret del destructor estel·lar. El tintat de la coberta es va tornar negre quan la superfície del sol blau gegant va lliscar pel finestral davanter i la seva massa, encara ardent, va brillar a través del transpariacer, escalfant-les-hi les cares i fent-li mal als seus ulls. Els seus sensors i unitats de comunicacions van caure ràpidament víctimes de les ràfegues electromagnètiques i fins i tot l'electrònica interna de la nau va començar a parpellejar i ondular.
Llavors els equips d'artillers del Mon Mothma els van trobar de nou. Una cortina de trets de turbolàser esclatà davant seu, amb cercles de vermell i taronja tan pàl·lids contra la brillantor de l'estrella que tot just eren visibles. La Leia va apuntar el Falcó cap a la flor més propera i va rendir les seves mans a la Força. Els escuts espetegaren amb energia carmesina mentre travessaven la turbulència de dissipació i llavors el Falcó es va estremir mentre va rebotar a través de les ones expansives.
La consola del pilot es va il·luminar amb els indicadors de dany i advertències crítiques. Va haver-hi segells trencats, conductes gotejants i giroscopis desalineats.
-Veus això? -es va queixar la Leia-. Han em matarà!
Un altre esclat les va fer rebotar cap a un costat.
-Aquezta ezpera que vizquem prou per donar-li l'oportunitat -va dir la Saba.
Jutjant que havien baixat fins on s'atrevien al pou gravitatori, la Leia va tirar cap amunt i es va dirigir al voltant de la corba del seu enorme horitzó blau. El Mon Mothma va continuar abocant foc turbolàser en la seva direcció general, però el camuflatge electromagnètic finalment havia confós els seus sensors d'objectius i cap dels trets es va acostar a menys d'un quilòmetre o dos del Falcó.
Els trets de turbolàser aviat es van esvair completament i la Leia va saber que havien envoltat l'horitzó i s'havien esvaït de la línia de visió del Mon Mothma. Ella va rodar per allunyar la cabina de la gegant blava i va començar a treure'l del seu pou gravitatori.
La coberta es va tornar prou clara perquè l'òrbita vermella de la petita estrella satèl·lit de la gegant blava brillés a través de la part de baix del finestral davanter. L'altre grup binari, les estrelles taronja i groga, estaven brillant en la part alta de la coberta i el vel blau de la Nebulosa Utegetu amb prou feines era visible directament davant.
La Leia va abaixar la mirada fins a la seva pantalla tàctica, urgint silenciosament als sensors que es posessin en línia de manera que poguessin traçar el seu salt fins a Utegetu. No hi havia raó per estar ansiosa (ni el Mon Mothma ni els seus caces podien atrapar ara al Falcó) però alguna cosa encara no estava bé. Ella tenia una sensació freda i desassossegada a l'estómac i no podia escapar de la sensació de què algú l'estava vigilant.
-Saba, tu...?
-Zí -va dir la Saba-. Éz com zi enz haguézzim ficat en un cau de zhenbitz.
Les temperatures de les nacel·les estaven al voltant del 20 per cent més enllà de l'especificat, però la Leia va agafar els impulsors i els va començar a empènyer fins i tot més enllà dels límits de seguretat... i el Falcó va desaccelerar com si hagués xocat amb una paret de permacret.
-Què...?
La resta de l'exclamació de la Leia va ser silenciat pel xiscle sobtat de les alarmes de proximitat i els sistemes d'alerta. La temperatura de les nacel·les es va disparar fins per sobre del 140 i es va dirigir a 150 i el Falcó va continuar desaccelerant.
La Leia va tirar cap enrere dels impulsors i llavors va activar l'intercomunicador.
-Cakhmaim, Meewalh, aneu a les torretes de canons i mireu...
-Destructor estel·lar -va dir en Cakhmaim amb veu rasposa. El Falcó va començar a lliscar lateralment cap a un punt entre la gegant blava i el seu satèl·lit més petit-. Un dels nous caçadors de pirates.
La Leia va utilitzar els impulsors d'altitud per donar-li la volta al Falcó i va veure que estaven sent arrossegats cap a la falca distant d'una nova versió del venerable destructor estel·lar classe Victòria. Muntat a la part superior del seu casc, en una torreta gairebé tan gran com el mateix pont, hi havia un dels enormes raigs tractors remolcadors d'asteroides que Lando Calrissian havia començat a vendre a la Força de Defensa per combatre els pirates i contrabandistes.
-Amb batallez zimuladez o zenze ellez -va dir la Saba amb veu rasposa-, aquezta penza que potzer l'almirall Bwua'tu éz tan bo com diuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada