dilluns, 17 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XX)

Anterior



20

L'exterior de la nau niu era pedregós i ombrívol, una vista trencada d'estretes trinxeres zigzaguejant entre blocs gegants d'escupcret. Han sabia que els blocs eren gairebé amb tota seguretat primitius cossos de refrigeració, necessaris per evitar que el casc es trenqués en les temperatures extremes dels canvis de l'espai. Però no feia que viatjar al voltant d'ells fos més fàcil. La superfície de la nau era com un immens laberint d'escupcret, allargant-se gairebé indefinidament i després esvaint-se de sobte contra la brillantor blava de l'enorme arc de les emissions d'ions. Han es va sentir com si estigués caminant per un sol, una impressió recolzada pels goterons de suor que li picaven als ulls i li baixaven per les galtes. Amb els quatre sols autèntics de l'Estrangulament Murgo que li donaven en els costats i espatlles, els vestits de buit barats de la càpsula d'escapament del DR919a no estaven a l'altura de la tasca de refrigerar als seus ocupants. Ell tenia por que comencessin a fondre's aviat.
Han es va aturar a la base d'un cos de refrigeració, un monòlit d'escupcret de dos metres d'alt, que en Luke havia escalat per estudiar el terreny de davant, després va tirar el seu casc cap enrere per poder aixecar la mirada. Hi havia una altra nau niu a cent quilòmetres o així per sobre i un flux constant de petites cendres acolorides que anaven i venien mentre la nau intercanviava foc amb el destructor estel·lar de l'Aliança en algun lloc dins de l'Estrangulament Murgo.
En Han va activar el comunicador del seu vestit.
-Hem arribat ja?
-Gairebé, Han. -En Luke va continuar estudiant l'horitzó, amb un guant enfosquint el visor del seu casc-. Hi ha una ombra quadrada a les onze que podria ser un respirador termal.
-Veus alguna distorsió de la calor per sobre?
-No.
-Llavors no hem arribat. -Han va intentar mantenir la seva decepció fora de la seva veu. No volia animar a més xerrameca d'en Tarfang pel comunicador del vestit-. Un hipermotor d'una nau tan gran alliberarà calor durant hores. Quan ens acostem a un respirador, ho sabrem.
-Suposo. -En Luke es va girar per baixar i llavors de cop i volta va tornar el casc cap enrere per mirar per sobre dels seus caps-. Ja arriba! Poseu-vos...
L'espai es va tornar blanc i la veu d'en Luke es va dissoldre en la delatora estàtica que significava que un tret de turbolàser estava massa precisament fixat. Han va intentar deixar-se caure per posar-se a cobert, però això era gairebé impossible en un rígid vestit de buit d'una càpsula d'escapament. Al màxim que va arribar va ser a doblegar els genolls. Llavors el casc de la nau niu va xocar contra ell, llançant-li cap al costat del cos refrigerant. Va relliscar per la superfície i va quedar al costat de la seva base, amb l'interior del seu visor tan esquitxat de suor que no va poder dir si estava estès cap per avall o panxa enlaire.
El casc va continuar saltant i estremint-se, fent rebotar el nas d'en Han contra seu visor, i l'estàtica del tret es va tornar ensordidora. Ell va apagar el comunicador del seu vestit amb la barbeta de manera que pogués sentir el xiuxiueig que significaria que el seu vestit de buit havia estat compromès, després va aixecar els braços lentament i va determinar que estava estès sobre el seu estómac.
Va rodar per posar-se sobre la seva esquena i llavors va desitjar no haver-ho fet. L'espai per sobre era una enorme cortina borrosa d'energia turbolàser, la major part d'ella en direcció cap a la nau, i estava ple amb pols d'escupcret giratori i trossos caiguts de cossos refrigerants... i una cosa que semblava com un vestit de buit de la meitat de la mida girant fora de control i agitant els seus membres molt separats.
En Han va activar el comunicador del seu vestit una altra vegada i va sentir fins i tot més estàtica. Algun destructor estel·lar de l'Aliança els estava atacant amb tot el que tenia. Es va posar dempeus i gairebé va quedar lliure ell mateix de la gravetat artificial de la nau i llavors va baixar amb força al costat de C-3PO.
El droide va tornar el cap i va semblar com si estigués parlant. Afortunadament, en Han no va poder sentir ni una paraula.
Intentant mantenir un ull en qui vulgui que estigués surant allà dalt, Han va rodar fins a posar-se de genolls i, a través de la boirina espessa de vapor del bombardeig, va trobar al Luke a uns cinc metres de distància. Han va gatejar fins allà i després enganxà els cascos de manera que poguessin parlar sense la unitat de comunicació.
-Algú va sortir rebotat! -En Han va apuntar cap a la figura que s'encongia lentament-. L'estem perdent!
Luke va mirar en la direcció que en Han estava indicant.
-És Tarfang.
-Com pots saber-ho?
Luke va apuntar a un parell d'ombres col·locades darrere d'un cos refrigerant.
-Juun i R2 estan per allà.
Ell va aixecar la mà i va utilitzar la Força per atraure la forma giratòria d'en Tarfang de tornada cap avall. La gravetat artificial de la nau va atrapar l'ewok al voltant de dos metres per sobre de la superfície. Ell va aterrar amb duresa, després va rebotar fins a posar-se dret sacsejant el seu puny i parlotejant després del seu visor. Quan un altre impacte proper li va llançar de nou fora del nucli, Han va haver de pensar-s'ho dues vegades abans d'allargar la mà i agafar l'ewok pel turmell.
Tarfang es va adonar del dubte. Li va llançar vibrodagues amb la mirada mentre tornava a baixar, però això no va evitar que s'agafés al cinturó utilitari d'en Han i se subjectés amb força. En Han va intentar activar de nou el comunicador del seu vestit, però amb l'espai centellejant com una tempesta bespinesa, tot el que li va arribar pels altaveus del casc va ser l'estàtica dels trets.
En Luke no necessitava el comunicador. Simplement es va aixecar i va mirar cap al Han i Han ho va comprendre. Havien de posar-se en marxa. Luke havia utilitzat la Força i ara la Lomi Plo podia sentir-los arribar.
Es van reunir amb Juun i els droides i es van dirigir cap endavant, seguint les depressions de l'escupcret entre cossos refrigerants, fent ziga-zagues a través del bombardeig amb columnes gegants d'escupcret trencat i vapor sortint disparats al voltant d'ells. En pocs minuts, la tempesta de turbolàser va baixar d'intensitat fins a una fracció de la seva fúria anterior, però romania prou ferotge com per fer-los témer per les seves vides. Diversos impactes van aterrar tan a prop que tothom va ser arrencat dels seus peus i Luke va haver d'utilitzar la Força dues vegades per portar a algú de tornada a la gravetat artificial de la nau niu. La boira del bombardeig es va fer cada vegada més espessa, enfosquint la visibilitat fins al punt que en Han va estar a un pas de dur a Tarfang i a C-3PO al forat cavernós d'una explosió.
Potser mig quilòmetre després, Luke es va aturar de sobte i apunt cap a una columna ondulant de pols i escupcret trencat a uns cinquanta metres més endavant. S'estava agitant amb corrents convergents i elevant-se a una velocitat constant.
-Hem arribat, Han. -La veu d'en Luke era grinyolant però comprensible. Sota l'atac més lleuger, l'estàtica electromagnètica havia disminuït i ja no interferia completament els comunicadors dels seus vestits-. Però prepara't. Crec que tenim un comitè de benvinguda.
Tarfang es va aturar i va plantar els seus peus.
-Wobba Jobabu!
-No et preocupis -va dir en Luke-. Tindrem reforços.
-Reforços? -Han es va tornar per mirar, albirant mitjançant el boirós atac-. Aquí fora?
-Mara ens està fent una ullada des d'un InvisibleX -va explicar en Luke-. Crec que va veure les llums dels nostres cascs quan s'estava apropant furtivament per atacar la nau niu.
-Està en un InvisibleX? -va preguntar en Han-. I encara vols fer això de la manera difícil? Per què no deixem que ella deixi caure una bomba ombra per aquest respirador termal i saltem d'aquesta roca? Podem connectar les nostres balises de rescat i esperar que se'ns emportin.
-Aquesta no és una mala idea, Han -va dir en Luke. Una cosa que va sonar com dents petant va arribar pel comunicador del vestit i ell es va tornar cap al respirador termal-. M'agradaria que agafessis als altres i fessis justament això. Això em posarà les coses més fàcils.
-Més fàcils com? -va preguntar en Han sospitant-. Vaig creure que tot el que necessitàvem fer era volar l'hipermotor de la nau niu i la Mara pot fer això molt més fàcilment amb una bomba ombra del que nosaltres podem fer-ho amb un sabre làser i dues pistoles làser de mala mort.
-Hi ha una complicació -va dir en Luke-. Una que no podem assolir amb una bomba ombra.
-Una complicació? -Han va posar el seu visor prop del d'en Luke i va veure que el Mestre Jedi tremolava incontrolablement -. Vols dir la Lomi Plo?
Luke es va girar cap al Han i va assentir.
-He d d-acabar amb ella mentre tingui l'oportunitat.
-No sé a qui et creus que estàs enganyant, però no és a mi -va dir en Han-. T'ha tornat a agafar, oi?
Luke va sospirar.
-Això no vol dir que hagueu de quedar-vos.
-Vine amb nosaltres i no em quedaré -va dir en Han.
-I C-convertir-nos tots en objectiu? -En Luke negà amb el cap-. Vaig a quedar-me aquí i veure això fins al final.
-Ja en som dos -va dir en Han. Es va girar cap a Tarfang i Juun-. Què hi ha de vosaltres dos?
Tarfang es va llançar a una diatriba de xerrameca enfadat, després va renovar la seva adherència al cinturó d'en Han i va negar amb el cap. Juun merament es va quedar allà, parpellejant cap a ells des del seu casc.
-I bé? -va preguntar en Han.
Quan l'expressió d'en Juun no va canviar, en Han li va donar uns copets al lateral del casc del sullustà. Juun va arrufar les celles i va negar amb el cap.
-Crec que és unànime -va dir en Han-. Juun no pot arriscar-se a saltar d'aquesta roca amb un comunicador que falla. Si la seva balisa falla també, serà un mort allà fora.
-Tant de bo ho reconsideréssiu, Han.
-Sí i tant de bo tinguéssim una motxilla plena de detonadors termals i uns quants quilos de baràdium -va dir en Han-. Però això no passarà. Anem.
Van començar a moure's de nou. Però en lloc de viatjar directes cap al respirador termal, Luke es va capgirar acuradament. Cada pocs metres s'aturava i romania immòbil durant cinc o deu segons, després ajustava el seu curs i s'arrossegava cap endavant fins i tot més lentament.
Finalment, els hi va fer gestos perquè paressin, després es va escapolir cap endavant per mirar pel lateral d'un cos refrigerant. Han el va seguir i va veure a diverses dotzenes de figures boiroses amb forma de cuca portant la gruixuda closca que utilitzaven els kílliks com vestits de pressió. Tots estaven ajupits en una emboscada, encara mirant en la direcció per la qual en Luke i ell havien estat aproximant-se feia uns minuts.
-Que tothom es prepari. -Luke es va desenganxar el sabre làser, després va treure la seva pistola làser del seu cinturó utilitari i la va passar a Tarfang-. La Mara està fent la seva passada.
-I després què? -va preguntar en Han.
-Després la Lomi Plo haurà de deixar-se veure -va respondre en Luke-. Després que acabem amb ella, connectarem les nostres balises de rescat.
-Et prenc la paraula en això -va dir en Han. Li va fer gestos a Juun perquè es quedés amb els droides i seguís ajupit (de tota manera, sense comunicador o una pistola làser, el sullustà no serviria de res en la lluita) i després es va retorçar per aixecar la mirada cap a l'espai-. Què li està portant tant...?
Luke va saltar cap amunt i va encendre el seu sabre làser, apuntant amb la punta cap a les Gorog amagades. En el mateix instant, la forma fosca d'un InvisibleX Jedi va aparèixer darrere dels insectes i va començar a cosir el casc de la nau niu amb foc dels seus quatre canons làser. Una cortina de pols d'escupcret, trossos de casc i parts de cuques van sortir disparats cap a l'espai i llavors l'InvisibleX va desaparèixer, esvaït contra el buit clapejat d'estrelles.
Un moment després una petita línia de Gorog amb vestits de pressió va venir carregant cap endavant entre els cossos refrigerants, escampant electrotrets i boles d'armes matxucadores davant d'ells. Han va retornar el foc, maleint per la frustració que la majoria dels seus trets rebotessin indefensos en els vestits de pressió de closca dels insectes. Luke simplement va fer un moviment d'escombrat amb la seva mà i una punta de la línia de Gorog va sortir donant tombs per l'espai.
Les llances brillants del foc de canó van començar a caure de nou des de l'espai, remenant el que quedava de la línia d'insectes fins a una amalgama de quitina i sang. En Han va continuar disparant, més per assegurar-se que la Mara sabia on era que perquè pensés que anava a matar alguna cosa. En un moment, la forma fosca de l'InvisibleX va passar només a uns pocs metres del lloc on s'amagaven, tan a prop que en Han va poder veure el cap de la Mara girant d'un costat a un altre mentre seleccionava els seus objectius.
En Han encara l'estava mirant quan alguna cosa va xocar amb la part posterior del seu casc. Ell es va girar, mig esperant el dolorós esclat final d'una bola d'arma matxucadora travessant-li el cap, però no hi havia ningú darrere seu tret Juun i els droides.
El sullustà va apuntar cap a alguna cosa a l'altra banda d'en Luke. En Han va mirar i no va trobar res excepte la boira del bombardeig de costum. Luke estava dempeus just on ho havia estat un moment abans, amb el sabre làser centellejant i la seva atenció fixa en els pocs presumptes emboscadors que havien sobreviscut a les passades de bombardeig de la Mara fins ara.
Juun va començar a gesticular violentament, aquest cop una mica més a prop d'en Luke. En Han mirà de nou, no va veure res excepte pols i després va obrir les seves mans en un gest d'impotència.
Juun es va colpejar el casc amb els punys, després es va posar dret d'un salt i va córrer cap a la direcció que havia estat apuntant.
-Vigila, Luke! -li va advertir Han pel comunicador-. Tens a un sullustà boig...
Luke va girar, aixecant el seu sabre làser en una guàrdia alta... i detenint-se llavors de cop amb un espurneig d'espurnes.
En Han va arrufar les celles.
-Què...?
Luke de sobte es va doblegar per la meitat, com si li haguessin donat una puntada forta a l'estómac. Llavors Juun es va aturar de cop a l'entorn d'un metre davant d'en Luke, amb els seus braços agafant una cosa que en Han no va poder veure.
Luke va aixecar la seva espasa, no va colpejar res excepte aire i després va girar la punta per sobre de la seva espatlla en una maniobra de guàrdia posterior que va resultar en un altre centelleig d'espurnes. Va continuar això deixant-se caure en una escombrada giratòria amb la cama que va encertar allò que fos que Juun estigués agafant. Els braços del sullustà es van deixar anar i ell va rodar per l'escupcret fins al costat d'un cos refrigerant.
En Han va obrir foc a l'àrea general i un remolí de trets làser centellejà més enllà de la seva espatlla quan Tarfang va fer el mateix. La majoria dels seus atacs no van fer més mal que cremar forats al casc de la nau. Però un parell de vegades, els trets van ser desviats misteriosament i una vegada en Han va pensar que va veure el centelleig d'una cara amb cicatrius, tan macilenta i deformada que no va poder estar segur de si era humana o d'insecte.
En Luke va ballar cap enrere en el combat, tallant per dalt i per baix amb el seu sabre làser, fallant més sovint que no fallant, però girant directament cap al següent atac, amb la seva espasa deixant anar espurnes i espurnejant quan bloquejava i desviava els atacs invisibles que venien cap a ell. Han i Tarfang es van arrossegar darrere de la lluita, disparant més o menys cap a on el Jedi estava atacant, atraient justament la suficient atenció com perquè en Luke pogués continuar fent retrocedir a l'enemic invisible.
Van continuar pressionant l'atac durant potser cinc o deu segons. Llavors una filera de figures de sis membres portant els gruixos vestits de pressió kílliks van emergir dels cossos refrigerants. El cor d'en Han li va pujar a la gola (es va preguntar si era així el sentit de perill Jedi) i va deixar d'avançar.
-Uh, nois? -Va mirar a cada flanc i va veure que hi havia més cuques a cada costat-. A terra!
Hi va haver una onada de moviment quan els insectes van aixecar les seves armes. Han ja estava deixant-se caure sobre el casc. Va aterrar sobre el seu costat i va donar un cop de peu darrere d'un cos refrigerant. Centellejos platejats van començar a ballar a través del seu visor quan trossos voladors d'escupcret van xocar contra el seu casc amb una cadència irregular. Es va enroscar en una bola fetal i es va comptar entre els afortunats.
Un moment després, la veu d'en Luke va arribar pel comunicador del vestit.
-A cobert!
-Què creus que estic...?
El comunicador d'en Han va fer un esclat agut i després una sèrie d'impactes tallants reverberà a través del casc. El so dels trossos colpejant el seu casc va ser reemplaçat al principi per una dotzena de segons d'estàtica i després per un complet silenci. Es va desenroscar i va aixecar el cap a poc a poc.
La pols de l'atac s'havia espessit fins a un tenebrós núvol gris, però no era massa espès com per evitar que veiés les llances brillants dels canons làser de la Mara perseguint a les supervivents Gorog. En Han va rodar fins a posar-se de genolls i es va tornar en l'altra direcció. El casc acabava a uns tres metres d'on estava agenollat, obrint-se en un cràter fosc i profund ple de restes, cadàvers flotants i punxants fluxos de vapor.
-Han? -La veu d'en Luke va arribar pel comunicador del vestit-. Estàs bé?
-Això depèn. -En Han es va aixecar, va donar la volta en un cercle lent i després finalment va veure al Luke acostant-se a ell des de uns deu metres de distància-. Vas agafar la Lomi?
Luke va negar amb el cap.
-Encara puc sentir-la.
-Llavors estic gairebé tan malament com es pot estar. -Han va començar una rotació lenta, amb la seva pistola làser preparada per disparar-. Odio que m'arrosseguin coses que no puc veure. Tornem a on deixem a Juun.
-Per què vols a Juun? -va preguntar en Luke.
-Perquè ell la pot veure -va dir en Han.
En Luke es va detenir tres passos d'en Han.
-Estàs segur?
-No vas veure com va intentar placar-la? Per descomptat que estic segur. -A Han no li agradava la sorpresa en la veu d'en Luke-. Això vol dir alguna cosa?
-Sí -va dir en Luke-. Vol dir que estic equivocat respecte la Lomi Plo.
-Genial -va grunyir en Han. Li hauria agradat suggerir de nou que deixessin la nau i activessin les seves balises de rescat, però no volia que en Luke li digués que continués sol. Tenia por que la temptació fos massa gran per ell-. Equivocat com?
-Vaig pensar que ella estava utilitzant alguna classe de truc de la Força per ocultar-se -va dir en Luke-. Però si en Juun pot veure-la i jo no puc...
-Sí -va dir en Han quan Luke va deixar la frase sense acabar-, això també em fa por. -Es va girar cap al lloc per on havien vingut-. Potser Juun pugui explicar-ho.
-Espera un minut -va dir en Luke-. Què hi ha d'en Tarfang?
-Tarfang? -En Han va fer un cop d'ull ràpid al seu voltant i després va tirar el seu casc cap enrere-. No em diguis que ha sortit rebotat de nou!
Luke va guardar silenci durant un moment.
-No -va dir llavors-. Tarfang està sota nostre, dins de la nau niu. -Es va girar i va mirar cap a un dels forats que les bombes ombra de la Mara havia obert al casc-. Crec que el té la Lomi Plo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada