dimecres, 12 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (VIII)

Anterior



8

Un holograma de dos pisos de gran del planeta Woteba surava en el buit de projecció uns quants metres més enllà de la consola de comandament, un recordatori gairebé sense trets de com de vàlides que eren realment les pors de la Leia. Han i el seu germà estaven atrapats i sols en un planeta mig conegut, envoltats per insectes que responien davant d'una reina enemiga i, a jutjar per les sensacions de les emocions d'en Luke en la Força, ells ni tan sols s'adonaven que tenien problemes. Això era el que realment preocupava a la Leia. Han i Luke podien cuidar-se sols, però només si sabien que hi havia necessitat.
-Potser el Niu Fosc ni tan sols està a Woteba -va suggerir Kyp Durron-. Què sabem sobre els altres planetes?
-Només que estaven tots deserts com Woteba abans que ajudéssim als kílliks a assentar-se allà. -La Leia va tornar la seva mirada cap al Mestre de pèl rebel. Juntament amb Mara i Saba, eren al Centre de Planificació d'Operacions del Temple Jedi de Coruscant, conversant amb diversos Jedi més per via de l'HoloRed-. I catorze eren habitables.
-Els kílliks no estaven interessats en exploracions detallades -va explicar la Mara-. Tot el que volien saber era quins planetes eren habitables. Tenim un perfil planetari bàsic i no gaire més.
-Perquè ells no volien que sabéssim massa. -El comentari va venir de l'holograma d'en Corran Horn, col·locat amb diversos altres en una prestatgeria corba al llarg de la part posterior de la consola de control-. Per a mi, està començant a sonar com que els kílliks mai van pretendre mantenir la pau amb els txiss.
-No confonguis als kílliks amb les Gorog -li va advertir la Jaina. Ella i Zekk estaven compartint l'holograma al costat del d'en Corran, amb els seus caps tocant-se per sobre de les temples i els seus ulls sense parpellejar fixos cap endavant-. El Niu Fosc era l'únic que volia la guerra, no la Colònia.
-Qui vulgui que la volgués llavors, la Colònia sencera està clarament implicada ara -va replicar en Corran-. I tenen al Mestre Skywalker per garantir que no interferirem de nou amb els seus plans.
-No comprens com funciona la ment de la Colònia -va objectar en Zekk.
-Pot semblar que la Colònia sencera està involucrada -va afegir la Jaina-, però el Niu Fosc és el que està darrere d'això.
-Recordes l'última vegada? -va preguntar en Zekk-. UnuThul ens va fer venir per evitar una guerra.
-Això es diu un reclutament de bandera falsa -va dir en Kenth Hamner des del final de la línia. Amb Corran, Kenth havia argumentat que als kílliks se'ls hauria d'haver deixat amb els seus propis mitjans durant la crisi de Qoribu-. Es convenç a un actiu valuós (diguem a un grup de joves Cavallers Jedi) que emprenguin una missió sota pretextos falsos.
-Noé així com va ser -va dir la Jaina.
-Desafortunadament, ja no podem permetre'ns concedir-li a la Colònia el benefici del dubte -va dir en Kenth-. Fins que el Mestre Skywalker i el capità Solo estiguin fora de perill, hem de considerar les proves: malgrat els quinze planetes que els vam donar, planetes que els propis éssers de l'Aliança Galàctica necessiten desesperadament, els kílliks estan donant recer a pirates i enverinant les ments i els cossos de les nostres pròpies espècies d'insectes amb membrosia negra.
Jaina i Zekk van parlar simultàniament.
-Això és només el...
-Deixeu-me acabar. -Kenth no va aixecar la veu, però, fins i tot sortint de l'altaveu d'un holoprojector, el seu to era tan dur com el duracer-. Raynar Thul va atreure al Mestre Skywalker a un parany de manera que la Colònia pogués agafar-li com a ostatge i ara els kílliks estan provocant un enfrontament amb els txiss. No tenim cap més elecció que assumir el pitjor.
-Perquè el Niu Fosc s'ha fet amb el control! -va deixar anar de cop en Zekk.
Un somriure tirant va aparèixer en l'holograma d'en Kenth.
-Precisament.
La Jaina va posar els ulls en blanc.
-Mestre Hamner, si culpes a tota la Colònia...
-... Estàs creant una profecia que es compleix a si mateixa -va afegir en Zekk.
-I els kílliks es tornaran contra nosaltres -va acabar la Jaina-. Per què no pilles això?
-El que «pillo», Jedi Solo, és que el Jedi Zekk i tu encara teniu una inclinació emocional amb els kílliks. -L'holograma onejà quan la mirada d'en Kenth va canviar i ara la seva imatge semblava estar mirant la Leia directament als ulls-. Francament, qüestiono la saviesa de permetre que aquests Cavallers Jedi en particular participin en la discussió.
-Ningú està més familiaritzat amb els kílliks que la Jaina i en Zekk. -La Leia va permetre a consciència que part del ressentiment que sentia crepités en la seva veu. Després del que la Jaina i en Zekk havien sacrificat per evitar que el conflicte de Qoribu esclatés en una guerra galàctica, Kenth Hamner no tenia dret a posar en dubte la seva lleialtat-. Són la nostra millor opció de descobrir on podria estar localitzat el Niu Fosc.
-Això ho entenc. -Un to porpra va aparèixer en la imatge d'en Kenth, indicant que havia tancat el canal per a tots els altres participants i ara estava conversant només amb el Centre de Planificació d'Operacions-. Però hi ha una cosa que tu no saps, quelcom que no podem confiar a la teva filla i Zekk, o a qualsevol Cavaller Jedi que passés massa temps amb els kílliks.
La sang de la Leia va començar a bullir.
-Mestre Hamner, Jaina i Zekk ja han demostrat la seva lleialtat cap a l'Orde...
La Mara la va interrompre en allargar la mà més enllà d'ella i suspendre la transmissió a tots els altres.
-Què passa, Kenth?
-Em disculpo si et vaig ofendre, princesa Leia -va dir en Kenth-. Però el Cap Omàs em va demanar que no li digués a ningú en l'Orde el que estic a punt de revelar. Espero que ho entenguis. Va ser un punt en el qual es va incidir en la nostra conversa.
-Per descomptat. -La Leia comprenia quan li estaven dient que no anava a sentir alguna cosa sense una promesa de confidencialitat-. No ho manifestaré a ningú. Et dono la meva paraula.
-Gràcies.
El cap d'en Kenth es va tornar mentre consultava alguna cosa fora de la cambra. Kyp, Corran i Jaina i Zekk, conscients pel sobtat silenci del Centre de Planificació d'Operacions que havien estat deixats fora de la conversa, van guardar silenci i van intentar no semblar impacients.
Un moment després, la mirada d'en Kenth es va tornar cap a la seva holocàmera.
-Perdó per això, però volia comprovar l'últim. La Cinquena Flota ha partit cap a Utegetu.
-Tota la flota? -La Leia estava sorpresa. Moure a la Cinquena Flota canviaria la responsabilitat de patrullar tota la Via Hydiana als governs locals. I això no era una cosa que el Cap Omàs fes a la lleugera-. Per fer què?
Kenth negà amb el cap.
-Aquestes ordres estan segellades, però podem estar segurs que estan intentant calmar els txiss. El que em preocupa és que només ho vaig descobrir per accident. Algú ha oblidat eliminar el meu nom de la llista d'enviament. El Cap Omàs em va trucar personalment per demanar-me que mantingués la informació en secret.
-No volen que nosaltres ho sapiguem? -va panteixar la Leia.
-Clarament -va dir la Mara-. A Omàs no li va agradar com vam fer servir els Jedi als kílliks l'última vegada... i has d'admetre que les coses no estan anant bé ara.
-Saben això d'en Han i en Luke? -va preguntar la Leia.
-No per la meva part -va respondre en Kenth-. Però dubto que això marqués la diferència. El Cap Omàs va ser molt inflexible amb què necessitem el suport dels txiss aquesta vegada.
-Llavorz el tempz enz eztà mozzegant lez cuez -va dir la Saba. Dempeus darrere de la Leia amb la Mara, també era part de la seva discussió privada-. Hem d'enviar un equip a Woteba ara. Zi?
-Hi estic d'acord -va dir en Kenth-. Però...
-Llavorz dizcutirem això -va dir la Saba.
-Crec que hauríem -va dir en Kenth-. Però la Jaina i en Zekk...
-... No ze'lz hi dirà. -La Saba es va inclinar sobre l'espatlla de la Leia i va reactivar els canals suspensos-. On buzquem al Niu Fozc?
La Jaina i en Zekk van pronunciar un cloq-cloq simultani de sorpresa i la irritació que havien mostrat en ser deixats fora de la conversa es va esvair de les seves cares. Un punt blau va aparèixer a la cara buida de Woteba, al costat d'un dels pocs símbols de mapa que ja contenia l'holograma: el niu Saras.
-No trobes a Gorog -va dir la Jaina.
-Gorog et troba a tu -va afegir en Zekk-. Però sabem que el niu estarà vigilant al Han i al Mestre Skywalker.
-Així que nosaltres també hem de vigilar-los -va acabar la Jaina.
La Leia i la Mara van intercanviar mirades. No tenien temps per «vigilar». En l'instant en què la Cinquena Flota entrés a la Nebulosa Utegetu, el Niu Fosc es mouria contra Han i Luke. El record del viver de Kr, on Luke i Mara havien trobat a milers de larves Gorog alimentant-se de presoners txiss paralitzats, centellejà en la ment de la Leia i ella va negar fermament amb el cap.
-És massa arriscat -va dir.
-Ens veuran vigilant -va afegir la Mara-. I no podem deixar que la Lomi Plo escapi aquesta vegada.
-No hi ha una manera més ràpida perquè puguem trobar-ho? -va preguntar la Leia.
Jaina i Zekk ho van considerar durant diversos moments.
-Potser nosaltres podríem sentir on és el niu... -va dir llavors la Jaina.
-... Si anéssim a Utegetu.
-Aquezta creia que ningú podia zentir al Niu Fozc en la Força -va dir la Saba amb veu rasposa-. Ezpecialment elz Unitz.
-Jaina i jo podríem ser diferents -va dir en Zekk-. Vam estar al niu a Kr.
-Així que sabem què se sent amb les Gorog -va afegir la Jaina.
La Leia va arrufar les celles.
-I què passa amb aquesta banda de lladres de Tibanna que se suposa que esteu perseguint? -No li agradava l'ànsia que sentia en les seves veus, el desig d'experimentar de nou el vincle que ho abastava tot d'una ment col·lectiva-. Els enviaments de Ciutat Núvol han baixat un deu per cent.
-Lowie i Tesar poden encarregar-se d'això... -va dir en Zekk.
-...i finalment descobrir qui estava retenint els enviaments d'aigua abaariana -va afegir la Jaina.
-Oblideu-ho -va dir la Mara, donant l'ordre abans que pogués fer-ho la Leia. I afegint-li l'autoritat d'una mestra-. Vosaltres dos no us aneu a acostar a cinc pàrsecs d'un niu kíllik. Està clar?
Jaina i Zekk es van apartar l'un de l'altre, fent sons d’espetecs amb la gola i parpellejant a l'uníson.
-És clar -van dir.
-Només estàvem intentant ajudar -va afegir la Jaina a la defensiva.
-Segur que sí -va dir la Leia-. Algú té cap idea de veritat?
-No crec que hi hagi una manera -va dir immediatament en Kyp-. Hem intentat rastrejar la membrosia negra de tornada fins a la font i mai vam aconseguir passar dels punts cecs del Corredor Rago. I amb la ment col·lectiva, el Niu Fosc ho sabrà si comencem a ensumar massa per la Nebulosa Utegetu.
-Llavors potser Jaina i Zekk tenen raó -va dir en Corran-. Potser el millor és vigilar al Han i al Mestre Skywalker i simplement ser pacients.
-Em pensava que ja havíem descartat això. -Encara que la veu exterior de la Leia romania calmada, al seu interior volia donar-li una estirada d'orelles barabel. L'únic que no tenien era temps, encara que, per descomptat, Corran no tenia manera de saber això. Ell no havia estat part de la conversa privada amb Kenth-. Simplement haurem d'alliberar primer a Luke i Han i esperar que ells siguin capaços de trobar el Niu Fosc per si mateixos.
-Això no és bo -va dir en Kyp-. Això revela el que pensem. Si el Niu Fosc els està vigilant...
-Podem ser discrets -va dir la Mara en un to que no toleraria discussió-. Som Jedi, recordes?
El retret del seu to va fer que Corran s'encongís, que Kyp aixequés el nas i que la Jaina i en Zekk s'inclinessin. Hi va haver un llarg moment de silenci en què aquells que no havien compartit el secret d'en Kenth estaven intentant clarament descobrir perquè tots els altres tenien tanta pressa.
Llavors una llum de comprensió va aparèixer als ulls marrons d'en Kyp.
-Esteu preocupades pels vostres marits! -Els va dirigir un somriure tranquil·litzador que semblava més un somriure burleta a l'holograma-. Això és simplement natural, senyores. Però Han i el Mestre Skywalker poden cuidar-se sols. He estat en llocs pitjors que aquest amb els dos, munts de vegades.
La Mara va sospirar.
-No, Kyp, no és això.
-El que la Mestra Skywalker vol dir és que necessitem actuar ràpidament -va dir en Kenth-. Amb la Colònia provocant als txiss una altra vegada, la situació és massa impredictible. Com més aviat resolguem això, menys probable és que ens esclati a la cara d'una manera pitjor de la que ja ens ha esclatat.
Corran va assentir sàviament.
-La nostra reputació ja ha rebut un mal impacte, especialment en el Senat.
Kyp semblava dubtar.
-És això? Et preocupa que les coses poguessin tornar-se una mica brutes?
-Sí, Kyp, és això -va dir la Leia-. Excepte que si les coses es tornen brutes, van a tornar-se molt brutes. Necessitem demostrar-li als txiss, i a tots els altres, que es pot comptar amb els Jedi.
Kyp va considerar això durant un moment i després va arronsar les espatlles.
-D'acord. Però necessitem un pla de reserva, perquè mai arribarem fins al Han i Luke sense que ho sàpiga el Niu Fosc. Aquestes cuques són bones.
-Bonez? -la Saba xiuxiuejà amb divertida incredulitat-. Vaz pazzar mazza tempzs de la teva vida a les minez d'ezpècia, Kyp Durron. Hi ha mazza metà en ellez. Zaben a...
-Crec que ell volia dir era que eren observadores hàbils, Mestra Sebatyne -va dir la Leia-. Estic segura que el Mestre Durron realment no ha menjat mai una Gorog.
-No? -La cua de la Saba va colpejar el terra-. Ni tan sols un de petit?
-Ni tan sols un mos. -Kyp es va afanyar a canviar de tema-. Ara, sobre el nostre pla de reserva. En tinc un.
-Això va ser fàcil -va dir Corran-. Funcionarà?
-És clar -va dir en Kyp-. Simplement acabem amb Raynar i els Unu.
-Matar-los? -El to d'en Corran era sorprès.
Kyp es va tornar pensatiu.
-Això també funcionaria i seria molt més fàcil que portar a Raynar de tornada aquí viu. Almenys si és tan poderós com tothom diu.
-No pots fer això! -va objectar en Zekk-. Això destruiria la Colònia!
-En realitat, tornaria als kílliks al seu estat natural -li va corregir la Mara-. No hi havia Colònia fins que Raynar va arribar.
-Això és com dir que no hi havia Orde Jedi fins que l'oncle Luke va arribar -va replicar la Jaina.
-No pots destruir una civilització interestel·lar només perquè no existia fa deu anys -va afegir en Zekk.
-Probablement no -va replicar en Kenth-. Però quan les civilitzacions es neguen a honrar els seus acords i a viure en pau amb els seus veïns, podem trobar-nos obligats pel nostre deure a intentar-ho.
-Jo podria discutir-ho -va dir en Corran-. La guerra és una cosa. Però l'assassinat... això una cosa que els Jedi no fem.
-Especialment quan tens una manera millor de gestionar el problema -va dir la Jaina.
-Jaina -va dir la Leia-, si estàs parlant sobre que Zekk i tu aneu a tornar amb els kílliks, oblida-ho.
-Per què? -demanà en Zekk-. Perquè tens por de perdre'ns com vas perdre a l'Ànakin?
Venint de la boca d'en Zekk en comptes de la de la Jaina, la pregunta simplement semblava prou rara perquè la daga de la pèrdua que va enfonsar al pit de la Leia no arribés al seu cor. Ella va mantenir la seva compostura i estudià la imatge de la seva filla en silenci, però la Jaina era massa dura perquè una mirada per l'HoloRed la intimidés. Ella va acceptar simplement la mirada de la Leia amb els ulls que no feien pampallugues d'una Unida i després va parlar amb veu tranquil·la.
-Ho sentim, mare. Això va estar fora de lloc.
-Però encara som Jedi -va afegir en Zekk-. No pots evitar que fem el que fan els Jedi.
La Mara es va inclinar prop de l'holocàmera i va parlar amb veu aguda.
-No ho està intentant. I ho sabeu. -Esperà fins que la parella va fer un assentiment de mala gana i després va demanar-: Però si podeu fer això d'una manera millor, Escoltem-ho.
Els ulls de la Jaina i Zekk es van obrir molt per la sorpresa.
-Ens enviaries de tornada?
-Si aquesta és la millor manera -va dir la Mara-. Per descomptat.
La Leia es va posar rígida i hauria objectat, llevat que la Saba va sentir el que estava a punt de fer i li va fer un xiuxiueig d'advertència. No li havia correspost a ella dir-li a la Jaina i Zekk que oblidessin el fet de tornar amb els kílliks i ara la Mara havia de malgastar un temps valuós corregint el seu error. Després d'una vida de lideratge en la política i l'exèrcit, la Leia de vegades trobava difícil recordar que en l'Orde Jedi, tècnicament era només una altra Cavaller Jedi, i, pel que respectava a la Saba, una bastant inexperta.
-Estem escoltant -els va animar la Mara després d'uns moments de silenci de la Jaina i en Zekk.
Jaina i Zekk van arrufar les celles.
-Podríem parlar amb UnuThul -va dir finalment la Jaina llavors.
-I dir-li què? -demanà en Kyp-. Que hauria de fer que els kílliks deixessin de donar refugi als pirates i abandonar el mercat de la membrosia negra?
-Vas dir que Gorog li estava controlant -va apuntar en Zekk-. Podríem fer-li veure això.
-O vigilar-lo fins que Gorog es mostri -va dir la Jaina-. I després seguir-la fins al seu niu.
-Ezcolteu-voz a vosaltrez mateixoz! -va dir la Saba, inclinant-se sobre la Leia cap a l'holocàmera-. Això éz el motiu pel qual no podeu anar.
-Hi estic d'acord -va dir en Kenth-. Tots dos sou Jedi excel·lents. Però quan es tracta de la Colònia, és clar que tot el que voleu és tornar.
-No podeu tornar -va estar d'acord en Kyp-. Seria dolent per a vosaltres i què hi farem.
A la cara de l'oposició dels mestres, Jaina i Zekk van baixar les seves mirades.
-Ho sentim -va dir la Jaina.
-Tornarem amb els lladres de Tibanna.
Mentre Zekk parlava, una llum de trucada es va activar a la consola de comandament.
-És només que...
-Espereu -va dir la Leia, alleujada de tenir una excusa per tallar la súplica d'en Zekk-. Algú està intentant contactar amb nosaltres en aquest costat.
Va obrir un holocanal aïllat i el cap rosa i amb forma de cúpula alta d'una Mon Calamari va aparèixer sobre un holoprojector buit.
-Cilghal! -va dir la Leia-. No esperava tenir notícies teves tan aviat.
-Analitzar l'escuma va resultar ser més fàcil del que havíem temut.
-Això són bones notícies -va dir la Leia.
-En realitat no -va replicar la Cilghal.
-És una cosa que tot el grup de planificació necessitarà sentir? -va preguntar la Mara.
Els curts troncs oculars de la Cilghal van baixar.
-Probablement.
La Leia va connectar el canal de la Mon Calamari a la xarxa.
-Cilghal ha fet alguns progressos amb l'escuma del Niu Fosc.
-En realitat, dubto que el Niu Fosc sigui responsable de l'escuma -va dir la Cilghal-. Pel que sabem de la societat kíllik, no tenen cap habilitat per a la nanotecnologia.
-Nanotecnología? -va repetir en Kyp-. Com en màquines moleculars?
-Com en màquines moleculars autoreplicants -li va córrer la Cilghal-. La mostra que la Mestra Sebatyne em va donar sembla ser un sistema de terraformació. Pel que puc dir, està dissenyat per crear i mantenir un equilibri ambiental òptim per als seus creadors.
-Sí -va dir la Saba-. Però què fa?
-No estic segura que ho entenguem completament. -La Cilghal va fer sobresortir els seus dits palmípedes sota els tentacles de la seva barbeta-. És molt avançat, va molt més enllà de qualsevol capacitat nanotecnològica aquí a l'Aliança Galàctica.
La Saba es va escurar la gola amb impaciència.
-Bàsicament -va continuar la Cilghal-, el sistema consisteix en moltes classes diferents de petites màquines. Algunes d'aquestes màquines monitoritzen el sòl, l'aire i l'aigua. Quan detecten un desequilibri notable en l'ambient, s'uneixen i es converteixen en màquines que destrueixen els contaminants, molècula a molècula, i després utilitzen aquest material cru per construir més màquines. Això és el que està passant quan veus l'escuma.
-I aquests contaminants -va dir en Corran-. Són...?
-Qualsevol cosa que resideixi fora dels paràmetres del sistema -va dir la Cilghal-. Vessaments tòxics, edificis de vidre teixit, droides, kílliks... en resum, qualsevol cosa en quantitats suficients que no estaven en Woteba quan la Leia i en Han el van trobar.
El cor de la Leia es va enfonsar. Traslladar als kílliks a Woteba havia semblat una mica massa convenient tot el temps i ara sabia que hi havia una raó.
-Això són grans notícies! -va dir la Jaina.
-La Colònia no ens està mentint després de tot! -va afegir en Zekk.
-No comenceu a llançar les campanes al vol encara -els va advertir en Kyp-. Potser els kílliks no van fer aquesta cosa, però el Niu Fosc encara l'està usant per tornar a la Colònia contra nosaltres.
-Només fins que UnuThul comprengui què va passar -va dir en Zekk.
-Una vegada que deshabilitem la nanotecnologia, veurà que no estàvem intentant enganyar-los -va afegir la Jaina.
-Em temo que haurà d'acceptar la nostra paraula -va dir la Cilghal.
Jaina i Zekk van arrufar les celles.
-Per què?
-Perquè el sistema és probablement planetari i amb certesa és molt resistent. -La Cilghal entrellaçà els seus dits i després les seves mans van caure fora de l'holograma-. Si la supernova no el va destruir...
-Supernova? -va preguntar en Corran-. Quina supernova?
-La que va crear la Nebulosa Utegetu -va aclarir la Leia. Hi havia moltes classes diferents de nebuloses i la majoria no resultaven d'explosions de supernoves-. La Utegetu és una nebulosa petxina.
-Ja veig -va dir en Corran.
-L'explosió hauria destruït tota la vida en tots els planetes en dotze pàrsecs a la rodona -va continuar la Cilghal-. Però els càlculs de la meva assistent suggereixen que la nebulosa només té mil anys estàndard.
-I creus que la nanotecnologia va sobreviure per restaurar Woteba i els altres planetes -va resumir la Leia.
-Sí. Altrament, els planetes encara estarien morts. -La Cilghal va mirar a alguna cosa fora de la imatge i després va dir-: Calculem que li hauria portat només un any o dos als primers trossos de terra el fet de convertir-se en fèrtil de nou i hauria hagut munts de llavors atrapades on la radiació de l'explosió no les destruiria.
-Però els animals no haurien aguantat -va dir la Mara-. S'haurien mort de fam en uns mesos.
La Cilghal va assentir.
-I així és com vau acabar amb un grup de planetes paradisíacs buits.
-Suposo que no hi ha cap possibilitat que Raynar es cregui tot això -va dir en Corran.
-Amb certesa farem tot el que puguem per persuadir-lo -va dir la Leia-. Però sospito que el Niu Fosc li convencerà que estem mentint.
-Què penseu vosaltres dos? -va preguntar la Mara a la Jaina i en Zekk.
Ells guardaren el secret durant un moment. Després van negar amb el cap de mala gana.
-Unu ja ha posat en marxa els plans de la Colònia -va dir en Zekk.
-Serà més fàcil creure al Niu Fosc -va afegir la Jaina.
-Llavors tornem a estar on vam començar -va dir la Leia-. Rescatar Han i Luke i després esperar que puguem trobar al Niu Fosc... i acabar amb ell aquesta vegada.
-Què hi ha del nostre pla de reserva? -va preguntar Corran quan ningú va posar objecció-. Simplement no veig assassinar a Raynar com una opció.
La discussió va baixar fins a un incòmode silenci mentre tots consideraven la seva pròpia interpretació del que significava ser un Jedi. No feia gaire, durant la guerra contra els yuuzhan vong, no haurien dubtat a fer el que fos necessari per salvaguardar l'Orde i l'Aliança Galàctica. Però en Luke estava cada vegada més incòmode amb aquesta actitud i, durant l'últim any, havia estat animant tranquil·lament als Cavallers i els Mestres Jedi per igual a contemplar simplement on residia l'equilibri entre les bones intencions i les accions equivocades.
Corran Horn, com sempre en qüestions de consciència, va trobar la seva resposta més ràpidament que la majoria.
-La guerra és una cosa, però acabar amb Raynar és assassinat.
-Potser és només perquè el meu marit està allà fora, però a mi em sembla més autodefensa -va dir la Mara-. És com si el Niu Fosc estigués venint a per nosaltres.
-Éz méz que una zenzació -va dir la Saba-. Primer hi ha elz piratez i la membrozia negra, despréz atreuen al Mestre Zkywalker a Woteba i ara eztan eztablint Colòniez al llarg de la frontera txizz. Qui zap què éz el pròxim? Enz han estat perzeguint durant molt de tempz i nozaltrez hem eztat dormint zota la noztra roca.
-Amb certesa els hem donat la iniciativa -va estar d'acord en Kenth-. I necessitem recuperar-la ara. Si això significa treure del mig a Raynar, que així sigui. Clarament, ell pretén utilitzar al Han i el Mestre Skywalker com a ostatges i això el converteix en un objectiu legítim.
-Fins i tot si està sota el control del Niu Fosc? -va replicar en Corran-. No podem estar segurs que sigui responsable de les seves pròpies accions.
-Això no importa -va dir en Kyp-. Vosaltres, nois, realment li esteu donant massa voltes a això. És simple: Raynar és un Jedi i ara s'està convertint en una amenaça per a la galàxia. És la nostra responsabilitat i hem de detenir-lo. Com ho fem importa menys que si encara podem fer-ho.
L'incòmode silenci va tornar als participants i els ulls de tots els hologrames es van esvair de la vista quan els Jedi a l'altra banda van mirar als seus sòls respectius.
Finalment, Jaina i Zekk van donar espetecs diverses vegades amb el fons de les seves goles i després van aixecar la mirada i van assentir.
-El Mestre Durron té raó -va dir la Jaina.
-Raynar és la nostra responsabilitat -va afegir en Zekk-. Els Jedi hem de fer el que calgui per detenir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada