dijous, 27 d’octubre del 2016

La Fi de la Pau (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Els senalites estaven armats amb sarbatanes, els estris propis del seu planeta. Qui-Gon va pensar que els dards estarien impregnats d'algun ungüent paralitzador. Potser Leed està paralitzat quan aconseguissin alliberar-lo.
Els dards plovien des de dalt. Qui-Gon i Obi-Wan es van quedar esquena contra esquena per cobrir un cercle complet. Els seus sabres làser giraven sobre els seus caps brillant amb una resplendor blava i verda, mentre rebutjaven un dard rere l'altre, sense deixar d'avançar cap a Leed.
Les branques dels arbres estaven enredades. No seria difícil enfilar-se per l'arbre al qual hi estava lligat. Però podrien enfilar-se, rebutjar dards i baixar-lo de l'arbre de forma simultània? Serà molt difícil, va pensar Obi-Wan afligit.
-Hem d'aconseguir que baixin d'aquí -li va dir Qui-Gon ombrívolament-. Si aconseguim lluitar amb ells a terra, Drenna podrà rescatar a Leed.
-Jo faré que baixin -va dir la Drenna.
La jove es va portar l'arc a l'espatlla i va començar a disparar una ràpida ràfega de fletxes làser als arbres. A la velocitat del llamp, llançava cinc fletxes alhora i amb prou feines es detenia per recarregar abans de disparar de nou. Els segrestadors van començar a baixar dels arbres per fugir de les fletxes que volaven sobre els seus caps.
-Cobriu-me -va cridar a Qui-Gon i a Obi-Wan, i es va dirigir cap a Leed.
Estaven envoltats d'enemics. Qui-Gon i Obi-Wan realitzaven una dansa constant de moviments, rebutjant els dards enverinats i allunyant de la Drenna als senalites mentre ella pujava a l'arbre. La jove va extreure un petit tallador làser del seu cinturó i va tallar amb cura el cable que lligava els turmells i els canells d'en Leed. Ell li va caure a sobre, però quan la noia el va ajudar a posar-se dempeus, ell mateix va ser capaç de recórrer la branca cap al tronc. Tenia les cames rígides, però podia caminar.
Qui-Gon es va acostar a Obi-Wan.
-Acorrala'ls a sota d'aquest arbre -va dir, assenyalant a un arbre proper.
Mà a mà, els dos van girar i van atacar, fent retrocedir als senalites mentre esquivaven els dards. D'aquesta manera van aconseguir ajuntar-los en cercle al punt que Qui-Gon havia indicat.
El Mestre Jedi va saltar en l'aire i va agafar una branca alta. En saltar, va apuntar el sabre làser a la xarxa que contenia el bot. Amb una sèrie de ràpides estocades, va tallar la gruixuda malla. El bot, juntament amb les provisions, va començar a caure. D'un cop final, va seccionar els últims llinyes, i la barca va caure a terra.
Els segrestadors el van veure caure i es van tirar a terra. El vaixell va girar en l'aire i va caure sobre ells, empresonant-los fermament. Les provisions també van caure del bot: menjar, tubs respiradors, equips d'ajuda i farmacioles.
-Quedeu-vos sota la barca o acabarem amb vosaltres -els va advertir Drenna en to greu. Després va arquejar una cella mirant a Qui-Gon.
Ell va mirar cap a la platja, i el grup va marxar en aquesta direcció. El més probable era que als segrestadors els donés por seguir-los... almenys durant una estona.
Qui-Gon i Obi-Wan van ajudar a Leed a córrer cap a la platja i es van ficar en les càlides aigües. Leed va anar agafant força a mesura que nedava, amb Drenna ajudant-lo en tot moment.
Drenna va assenyalar una illa a la llunyania.
-Allà -Va dir ella-. Aquesta és la península. Des d'allà podrem arribar a la carretera principal.
Es van dirigir cap a la riba. Leed va flaquejar a mesura que s'apropaven, i Obi-Wan i Qui-Gon van haver de remolcar-lo fins a la platja. El noi va caure sobre la sorra panteixant profundament.
-Gràcies -va dir quan va poder parlar-. No hi hauria escapat sol -els va somriure dèbilment-. Crec que ja us haureu adonat.
- Saps qui eren els teus segrestadors? -va preguntar Qui-Gon.
Ell va negar amb el cap.
-No van parlar. No responien a les meves preguntes. No sé per què em van agafar ni el que estan planejant.
-M'alegro que estiguis fora de perill -va dir la Drenna, mirant-lo ansiosa-, però estàs molt feble.
-És el dard paralitzador -va dir ell-. En breu estaré millor.
-Hem d'arribar a la carretera principal i trobar la forma de tornar a la capital i a la nostra nau -va dir Qui-Gon. Després es va girar cap a Leed-. El teu pare amenaça amb envair Senali. I em temo que aquesta vegada ho diu de debò.
-Taroon està furiós -va intervenir la Drenna amb els ulls brillants-. Creu que tu i jo vam planejar això del segrest. Sens dubte l'hi dirà al teu pare.
Leed tenia la mirada serena.
-He de tornar -va dir ell.
-Estem prop d'un camí pel qual solen portar mercaderies a la ciutat -va dir la Drenna als Jedi-. Podem parar algun vehicle.
-Llavors anem-hi -va dir Qui-Gon.
La sort estava de la seva part. Van parar un transport i el conductor va accedir ràpidament a portar-los a la ciutat flotant. Des d'allà, es van afanyar a arribar a la nau Jedi. Li van enviar un missatge a Meenon dient que el noi estava fora de perill i van sortir cap a Rutan.
-M'alegro que vinguis amb nosaltres -va dir Leed a Drenna-. No serà un viatge de plaer.
-No t'hauria deixat anar sol -va dir la Drenna dolçament-. Necessites que et cuidin.
-El millor serà que truquis al pare -va dir Qui-Gon a Leed-. No hi ha temps a perdre -es va dirigir ràpidament al comunicador i va establir contacte amb el Rei Frane. Li va dir que ja estaven de camí cap a Rutan.
-Ho creuré quan el tingui davant meu en el seu propi regne -va dir el Rei Frane, tallant bruscament la connexió.
-De res -va murmurar Obi-Wan.
-Segueix preocupat pel seu fill -va comentar Qui-Gon amablement-. Oculta bé la seva por.
-Oculta encara millor les seves maneres -va dir Obi-Wan.
Van aterrar en els terrenys de palau i van anar a la trobada del Rei, que passejava de dalt a baix al Gran Saló. Quan va veure a Leed, la seva expressió severa es va tornar alegre.
- Ah! Tenia por que alguna cosa anés malament! Fill meu, fill meu! -el Rei Frane corregué fins a Leed i el va abraçar. Quan el va deixar anar, es va eixugar les llàgrimes amb la túnica-. Com t'he trobat a faltar! Gràcies a les estrelles que has tornat a casa.
-He tornat per parlar amb tu, pare -li va dir Leed-. No per quedar-me.
El rostre del Rei Frane es va posar vermell.
- No per quedar-te? -va cridar-. Això és impossible! Ets aquí. Et quedaràs!
-Pare, podem parlar sense cridar? -va preguntar en Leed.
- No estic cridant! -udolà el Rei Frane. Després va baixar la veu-. És només que he de fer-me sentir perquè sembla que ningú m'escolta.
-He escoltat tot el que Taroon i tu heu dit -va respondre Leed amb fermesa-. He intentat trobar la forma de complir amb el meu deure, però, pare, sé que si retorno se'm trencarà el cor. No puc governar aquest món... no el conec. No l'estimo com estimo Senali. Em vas enviar allà i et vas assegurar de què em cuidessin. I ho vas fer bé. Vaig crear una nova família. És el meu lloc. Però et garanteixo que no vull ser un estrany per a la meva família de sang o per Rutan. Senali és a prop...
-Està a prop, però qui vol anar-hi? -Va dir el Rei Frane furiós-. És evident que t'han menjat el cap a Senali, però estic segur que si passes una mica de temps a Rutan, oblidaràs totes aquestes ximpleries.
-No les oblidaré -va dir Leed, exasperat-. Formen part de mi.
El Rei Frane es va calmar visiblement, deixant caure les mans i respirant profundament.
-Leed, he de parlar amb tu com a Rei tant com a pare -va dir amb un to que amb prou feines mantenia la seva fermesa-. No vull obligar-te a què compleixis amb el teu deure, una opció que, com a Rei, podria prendre; però, com a pare, prefereixo fer-ho de forma raonable. Em trencaràs el cor si fas això. Mataràs el meu amor per tu.
- Aquesta és la teva manera de pensar? -li va preguntar Leed atònit.
-Escolta'm -va dir el Rei Frane, alçant una mà-. La nostra estirp porta cent anys governant. El primogènit del Rei o de la Reina ha ocupat sempre el seu lloc sense excepció. Ets conscient del que fas trencant la cadena? Et prens tan a la lleugera la teva responsabilitat amb la família i el teu món? Com pots, sent tan jove, decidir el que serà millor per a la resta de la teva vida?
Les paraules del Rei Frane van impressionar a Obi-Wan més que qualsevol cosa que hagués sentit abans. Quan va abandonar als Jedi no era plenament conscient que no només trencava els llaços entre Qui-Gon i ell, sinó que havia trencat una tradició entre tots els mestres i els padawan; però es va adonar de com d'important que era el seu lloc en aquesta tradició.
Hauria de tornar Leed a Senali i donar l'esquena a les generacions que li havien preparat el camí? Tot d'una, no estava tan segur.
-Tu esperaves que pugés al poder dins d'un any -va respondre en Leed-. Hauré de prendre decisions importantíssimes per a tots els rutanians. Si confies en mi per fer això, hauries de confiar en mi ara.
El Rei Frane estava cada vegada més enfadat, per molt que intentés evitar-ho.
-Li estàs donant l'esquena a tots aquests rutanians dels que parles amb tanta lleugeresa.
-No -va dir Leed amb fermesa-. No puc ser un bon governant. Ho sé. Així que cedeixo l'honor a algú més digne.
- Al teu germà? -va preguntar el Rei Frane incrèdul-. Taroon és un tou. No té cap per al lideratge. Qui havia de seguir-lo? Quan va tornar d'aquest horrible planeta el vaig enviar de tornada a l'escola, que és on ha d'estar.
-No li dones ni una oportunitat -va dir en Leed.
- Ni he de fer-ho! -va dir el Rei Frane, aixecant la veu de nou-. Sóc el Rei! Jo trio! I trio al meu primogènit, com la meva mare em va triar a mi, i com el meu avi la va escollir a ella!
Leed no va respondre i va guardar un obstinat silenci.
El Rei Frane no va dir res durant uns instants. Pare i fill enfrontats. Cap va parpellejar.
Obi-Wan va mirar a Qui-Gon de reüll, però, com de costum, no donava cap indici del que estava pensant. Simplement esperava que la situació es resolgués per si sola. Estava tan tranquil! Obi-Wan sentia la tensió cremant al seu interior. Va intentar invocar la calma pròpia dels Jedi, però no la va trobar. Només va trobar confusió.
El Rei Frane va prendre la paraula.
-La discussió ha acabat -va dir amb rigidesa-. No acceptaré la deslleialtat ni la traïció. Has de fer front el teu llegat. El meu fill governarà després de mi. Estic fent el millor per a tu.
-No pots obligar-me a fer això -va dir en Leed fermament.
El riure del Rei Frane tenia un to aspre. Obi-Wan va intentar escoltar com ho faria Qui-Gon. Es va adonar que el riure el provocava el desconcert i el dolor, no el menyspreu.
- És clar que puc! Sóc el Rei!
- I què passa amb Yaana? -va intervenir en Qui-Gon-. T'hem portat a Leed. Ara has de complir amb la teva part del tracte i alliberar-la.
-Jo no vaig fer cap tracte -va dir el Rei Frane amb una brillantor perillosa en la mirada.
-És clar que sí -va dir Qui-Gon amb fermesa.
-Bé, potser ho vaig fer, però ara el trenco -va dir el Rei Frane, mirant temorós a Qui-Gon-. Yaana romandrà sota custòdia fins que Leed accepti començar la seva formació real.
- Així és com penses obligar-me! -va cridar en Leed-. Retindràs com a ostatge a una nena innocent! No ets més que un tirà!
L'expressió del Rei Frane es va tornar en ràbia instantàniament.
-Sí, ho faré -va cridar furiós-. És que no m'has sentit, idiota? Sóc el Rei! Puc fer el que em doni la gana. Sé el que li convé a Rutan!
El Rei Frane va sortir donant gambades, seguit pel seu seguici de consellers i guàrdies. Leed el va seguir amb la mirada i amb expressió de disgust.
- Enteneu per què no volia tornar? -va dir-. Ha trobat un mètode perquè em quedi en contra de la meva voluntat.
-Això sembla -va dir en Qui-Gon en to neutre.
- Què vols dir? -va preguntar la Drenna.
-Si tornem a Yaana al seu pare, el Rei Frane no tindrà res amb el que negociar. Haurà d'enfrontar-se amb Leed de pare a fill, no de Rei a súbdit.
-Però ella està empresonada -va objectar la Drenna.
-Aquesta és la dificultat -va dir en Qui-Gon.
-No necessàriament -va dir en Leed lentament-. Crec que sé com alliberar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada