dijous, 6 d’octubre del 2016

Passar comptes (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

A més dels carnets, Den se les havia arreglat per robar els unimicos grisos que vestien els empleats tècnics no qualificats a Unify. Va ser increïblement senzill unir-se al corrent de treballadors que entraven a l'edifici a l'alba del següent dia. Els guàrdies de seguretat els hi van agafar les targetes identificatives i els van permetre l'entrada.
D'acord, ja hem entrat, va pensar Obi-Wan. Però serà tan fàcil sortir? Per alguna raó, Qui-Gon havia decidit fiar-se del tal Den. I el Consell Jedi pensava que ell, Obi-Wan, era l'impulsiu.
Den va baixar un pis amb el turboascensor.
-Els arxius principals estan en una àrea restringida -va explicar-. Haurem de baixar per l'escala de manteniment. Després hi haurà un guàrdia a la porta. Li podeu etzivar amb aquests sabres làser vostres? Podríem tancar-lo en un armari fins que haguem acabat.
-Jo me n'ocuparé -va dir Qui-Gon.
Van lliscar per l'escala de manteniment i entraren en un passadís llarg i blanc il·luminat amb llums suaus. Un guàrdia de seguretat estava assegut davant d'un monitor a l'altre extrem del corredor.
-Passis -va dir el guàrdia.
Qui-Gon li va lliurar la seva targeta identificativa i es va concentrar en la ment del telosià. És vàlid. Poden passar.
-És vàlid -va dir el guàrdia-. Poden passar.
La porta es va obrir amb un xiuxiueig i van entrar.
- Com has fet això? -va preguntar Den atònit.
-Una eina Jedi -va respondre Qui-Gon-. La Força pot emprar-se fàcilment amb els febles de ment.
-Estic impressionat -va dir Den, movent el cap amb un gest d'admiració-. Podeu imaginar-vos el que podríeu fer amb això si tinguéssiu una mica de malícia? Escolta, el Temple Jedi aquest acceptaria a un paio com jo?
-No -va dir Qui-Gon immediatament, entrant per una porta sobre la qual podia llegir-se: "Arxius de seguretat".
L'habitació estava plena d'ordinadors i arxius hologràfics. Den es va acostar ràpidament al terminal principal.
-Entraré en el sistema, i mentre, vosaltres dos buscareu en altres monitors -va dir amb els dits volant pel teclat-. Han canviat la contrasenya, però jo vaig idear un programa que... aquí estem! Si em dieu geni hauré de donar-vos la raó.
Qui-Gon estava en un altre terminal i va indicar a Obi-Wan que es posés al del costat. Seria més ràpid si tots buscaven de forma independent.
Noms d'arxius i xifres parpellejaven a la pantalla. Hi havia molts denominats "Llacs Sagrats".
-Almenys hi ha tres-cents arxius -va dir Qui-Gon un moment després-. Anem a per ells. Den, mira els cent primers, Obi-Wan, tu els següents cent. Jo comprovaré els últims. Feu-ho el més ràpid que pugueu. Busqueu tot allò relacionat amb Offworld, extracció de minerals i prospeccions -Va mirar a Den-. No intentis fer res.
Den va parpellejar innocentment.
- Com què?
-No vull aventurar-me a esbrinar-ho -va dir Qui-Gon fredament-. Només fes el que he dit.
Obi-Wan va accedir al primer arxiu i el va visualitzar ràpidament. Era un registre de correspondència entre el director del projecte dels Llacs Sagrats amb el seu superior d'Unify. Pel que va poder veure, l'únic que contenia era comandes de combustible i aliments per als treballadors. Res. Va passar al següent.
I al següent. I al següent... Obi-Wan va visualitzar un arxiu rere l'altre. Mai va imaginar que treballar per a una gran corporació podia ser tan avorrit. La informació es repetia una i altra vegada i es comprovava de nou. No va veure res sospitós.
-Tant de bo fos aquí la Tahl -va murmurar Qui-Gon-. Ella podria interpretar aquests registres financers. Ho complicant tot tant...
Qui-Gon va callar de sobte. Obi-Wan va veure que la pantalla del Mestre Jedi s'havia bloquejat. Quan va mirar la seva, va veure que també estava bloquejada.
-Den, què passa? -va preguntar.
-No ho sé -va dir en Den preocupat. Va intentar apagar el monitor, però l'interruptor no funcionava-. És possible que es tracti d'un bloqueig temporal -es va aixecar i va anar cap a la porta-. No feu soroll.
- On vas? -va preguntar Qui-Gon.
-Només vaig a fer una ullada. No us preocupeu.
Den va sortir per la porta. Qui-Gon es va aixecar a poc a poc.
-Hem de sortir d'aquí ara mateix -va dir. Obi-Wan el va mirar sorprès.
-Però no podem abandonar a Den.
Qui-Gon estava molt seriós.
-Ell ja ens ha abandonat.
Obi-Wan va sentir passos. La porta es va obrir.
-No desenfundis el sabre làser -li va ordenar Qui-Gon ràpidament, just abans que entressin les forces de seguretat.
Obi-Wan sabia per què ho deia. Qui-Gon esperava que no els detinguessin per delinqüents, sinó que, amb una mica de sort, els retinguessin a Unify com a simples intrusos.
Però aquesta esperança es va dissipar immediatament quan el fornit cap de seguretat va fer un pas endavant.
-Se'ls acusa d'infringir la llei telosiana sota el penal Galàctic -els va dir-. Queden arrestats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada