diumenge, 2 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

La Tahl va enviar a DosJota a fer un encàrrec mentre Qui-Gon i Obi-Wan s'intercanviaven la roba amb Garen i Ali-Alann.
-Les teves botes són enormes -va dir Garen intentant caminar amb elles per l'habitació de la Tahl.
-No, són les teves les que són petites -va dir Obi-Wan aclucant els ulls.
Qui-Gon i Tahl estaven en una cantonada parlant en veu baixa per l'intercomunicador amb Miro Daroon. Les seves veus es barrejaven, s'interrompien i parlaven ràpid i de forma resolta. Consultaven sobre l'estratègia i decidien el que havien de dir Qui-Gon i Obi-Wan en l'enregistrament de veu.
Quan Tahl i Qui-Gon van tallar la comunicació, Obi-Wan i el Mestre Jedi van repassar una i altra vegada el que dirien en l'enregistrament. Qui-Gon li havia dit a Obi-Wan que el ritme de la conversa havia de ser natural. Era perfectament normal que dubtessin i s'interrompessin mútuament, però la informació havia de ser exacta.
La conversa havia de ser registrada al passadís. El so de fons i el soroll d'ambient havien d'assemblar-se als de la zona en la qual DosJota els escoltaria. Ali-Alann i Garen romanien un a cada extrem del passadís per impedir el pas. També vigilaven a DosJota.
Mentre ho preparaven tot, Obi-Wan sentia una constant tensió en el seu interior. Hi havia aconseguit desfer-se de la por gràcies a Qui-Gon. Ara havia de trobar el seu centre de calma. Estava impacient per atrapar a Bruck i a Xànatos; però la impaciència no era un bon aliat de guerra, sinó més aviat un enemic. Qui-Gon li ho havia repetit moltes vegades. Obi-Wan va intentar adoptar les formes d'en Qui-Gon. El Cavaller Jedi es mostrava completament tranquil, tot i que Obi-Wan podia apreciar la rapidesa i seguretat en els seus moviments i en la seva forma de parlar. En molt poc temps, tothom va tenir clar el que havia de fer i es va col·locar en la seva posició.
Qui-Gon va activar la gravació de veu.
- Hem de parlar, Obi-Wan. Hem de fer alguna cosa ràpidament. Sens dubte, Xànatos ha tret la Bant dels túnels d'aigua. Començarem la recerca en l'ala nord del Temple. Tens els sensors d'infrarojos?
- Aquí els tinc -va respondre Obi-Wan -. On estaran els altres equips de recerca?
- Registraran el pis superior de l'ala nord mentre nosaltres ens ocupem de l'inferior. Ens trobarem a mig camí i tancarem l'ala nord per passar a l'ala sud. Al final els atraparem.
- No sé per què hem de deixar el transport de Xànatos a la plataforma d'enlairament -va protestar Obi-Wan-. Per què donar-li el que vol?
- Perquè podria estar seguint els nostres moviments per assegurar-se que l'hi donem. No podem posar la Bant en perill. Paciència, Obi-Wan. Xànatos mai arribarà al transport.
- No puc evitar-ho -va dir Obi-Wan amb ràbia i elevant la veu-. Vull enfrontar-me a ells!
Qui-Gon volia que Obi-Wan semblés impacient perquè Xànatos pensés que el noi estava a punt de perdre el control. Si Xànatos subestimava a Obi-Wan, tindrien avantatge en la batalla.
- Controla't -va dir en Qui-Gon sever -. Ara, mentre busquem, recorda que Miro desconnectarà el sistema elèctric. No podem córrer el risc que fallin altres sistemes mentre investiguem. Miro haurà d'apagar el sistema per executar un programa que trobi els virus informàtics.
- Ens quedarem sense energia per complet? -va preguntar l'Obi-Wan.
- Sí. Miro haurà d'apagar el sistema hidràulic, el de comunicacions, el d'energia i, finalment, el de seguretat. L'apagada durarà dotze minuts. Llavors, Miro tornarà a activar els sistemes començant pel de seguretat. És un risc necessari. Ara anem a l'ala oest.
Qui-Gon i Obi-Wan es van dirigir al túnel de transport. Quant van girar la cantonada, Qui-Gon va desactivar l'enregistrament i l'hi va donar a Garen i Ali-Alann. En uns instants, Tahl cridaria a DosJota. Ali-Alann i Garen es farien passar per Qui-Gon i Obi-Wan i transmetrien la conversa mentre DosJota estigués escoltant a prop. Això donaria temps a Obi-Wan i a Qui-Gon per tendir l'emboscada al seu adversari.
Qui-Gon suposava que Xànatos estaria espiant-los per saber si anaven a donar-li el que demanava. Gràcies a la conversa gravada, creuria tenir el terreny lliure.
- Vosaltres dos feu com que seguiu el pla -va ordenar Qui-Gon a Ali-Alann i Garen -. Aneu a investigar l'ala nord i mireu de moure-us per les zones menys il·luminades, per si a Xànatos o Bruck se'ls ocorre anar a assegurar-se.
Ali-Alann i Garen van assentir.
- I jo què faig, Qui-Gon? -va preguntar la Tahl en veu baixa.
- El teu treball ja està fet, amiga meva -va dir en Qui-Gon-. Ara ens toca a Obi-Wan i a mi.
- Que la Força us acompanyi -va murmurar la Tahl.
- Que ens acompanyi a tots -va respondre Qui-Gon lentament. Va fer un gest a Obi-Wan i tots dos es van dirigir al túnel de transport.
- On anem? -va preguntar Obi-Wan.
- A l'última parada d'en Xànatos -va respondre Qui-Gon-. Totes les seves accions ens han conduït fins aquí. Capturar la Bant només ha estat un extra en el seu joc, ara la pot utilitzar per a recuperar el seu transport. Sabia que Miro acabaria havent d'apagar tot el sistema, incloent el de seguretat. En aquests preciosos minuts en què el sistema de seguretat no estigui actiu, serà quan Xànatos ataqui.
És clar!
- Va a pel vèrtex de la Cambra de Seguretat -va dir l'Obi-Wan.
- I nosaltres estarem esperant-lo -va replicar Qui-Gon amb expressió severa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada