dilluns, 24 d’octubre del 2016

La Fi de la Pau (I)


La Fi de la Pau


Aprenent de Jedi 10


Jude Watson


CONTRAPORTADA

Abans del "Episodi I"
Abans de "La guerra de les galàxies"
La història d'Obi-Wan Kenobi

***

La pau per sobre de la ira
L'honor per sobre de l'odi
La Força per sobre de la por

***

Durant generacions, els fills primogènits
dels governants dels planetes Rutan i Senali
han estat intercanviats a l'edat de set anys.
D'aquesta manera es pretenia fomentar la pau
i l'entesa entre les dues cultures, però ara
aquesta tradició està a punt de conduir-los a la guerra.

Leed, l'hereu del tron a Rutan,
no vol tornar al seu propi planeta natal,
però el seu pare no s'aturarà davant de res
per fer-li tornar.
Qui-Gon Jinn i Obi-Wan Kenobi han d'impedir
que el conflicte condueixi a un
vessament de sang innecessari.

És el desafiament més important al que s'han enfrontat.

CAPÍTOL 1

Obi-Wan Kenobi va escodrinyar la densa coberta de núvols intentant albirar la superfície del planeta Rutan, però només va aconseguir veure una espessa boira grisa que es movia al voltant de la nau i formava petites gotetes que relliscaven pel vidre de la cabina.
Va estirar les cames amb impaciència. Estava ansiós per arribar al planeta i començar la missió. El viatge des de Coruscant havia estat llarg, tenia els músculs engarrotats i necessitava aire fresc. Havien hagut de reparar la petita nau que els havia prestat el Senat, i això havia afegit un dia més al seu viatge.
El seu Mestre, Qui-Gon Jinn, va percebre els seus moviments inquiets i el va mirar.
-Controla la teva impaciència, Obi-Wan -li va dir-. La missió comença abans d'iniciar-se, mentre ens preparem per al que s'acosta.
Obi-Wan es va empassar un sospir. Qui-Gon era un Mestre Jedi i la seva saviesa era llegendària. Els seus consells solien tenir sentit quan Obi-Wan es parava un moment a pensar-hi, però algunes vegades era una mica difícil de seguir. Sobretot si portava tres dies assegut en una nau, esperant arribar a algun lloc.
Qui-Gon li va dedicar un breu somriure. El millor del Mestre d'Obi-Wan era que, fins i tot quan el renyava per la seva impaciència, també es mostrava comprensiu.
-Repassem el que sabem sobre aquesta missió -va suggerir Qui-Gon-. La informació significa preparació. Què sabem de la història de Rutan i Senali?
-Senali és un satèl·lit en òrbita de Rutan -va recitar Obi-Wan, recordant la informació que el Mestre Jedi Yoda li havia proporcionat a Coruscant-. Ara és un planeta autònom amb el seu propi Govern, però va ser colònia de Rutan durant molts anys. Tots dos planetes es van enfrontar en una llarga i complicada guerra que es va cobrar víctimes en ambdues parts. El satèl·lit Senali va guanyar la contesa amb un inesperat gir del conflicte.
L'atenció d'Obi-Wan es va desviar quan li va venir alguna cosa a la memòria. Mesos enrere, ell va estar involucrat en la guerra civil del planeta Melida/Daan. En aquell conflicte, la facció menys proveïda d'armament i més mancat de poder va guanyar i va sorprendre no només als seus enemics, sinó a tota la galàxia. Ell sabia de primera mà que la resolució i l'astúcia podien derrotar a forces superiors.
- I què va passar després? -va exclamar Qui-Gon, irrompent en els seus pensaments.
-Atès que l'enfrontament va ser devastador per a tots dos planetes, es va signar un acord de pau insòlit. Els primogènits de les famílies governants de Rutan i Senali són intercanviats quan arriben a l'edat de set anys. El nen creix al planeta veí, però se li permet rebre visites i viatjar durant breus períodes al seu planeta natal, així com estar en contacte amb la Família Reial. Això es fa perquè el nen no oblidi els seus deures ni a la seva família de naixement.
- I què passa quan el nen compleix setze anys? -va preguntar Qui-Gon.
-Se li permet tornar al seu planeta d'origen per preparar-se per al seu càrrec -va respondre el padawan, que tenia tretze anys-. Un altre membre de la família governant ocuparà el seu lloc fins que neixi la següent generació.
-És una solució interessant al problema de mantenir la pau entre dos antics enemics -va mussitar Qui-Gon-. La idea és que el líder de l'altre planeta no atacarà el lloc en el qual resideix el seu fill. Però el pla té un error que cap dels governants van tenir en compte.
- Quin? -va preguntar Obi-Wan.
-Els sentiments -va respondre en Qui-Gon-. La lleialtat es forma al cor, no neix amb un. Les emocions no es poden controlar. Els dos líders van pensar que si els seus fills estaven amb ells durant els primers set anys, això garantiria la seva lleialtat; però un pot ser fidel al seu lloc d'origen i desitjar una vida diferent.
-Com el príncep Leed -va dir Obi-Wan-. Ha viscut a Senali durant gairebé deu anys i no vol tornar a Rutan.
Obi-Wan va tornar a recordar la seva experiència a Melida/Daan. Ell va voler formar part d'aquella societat i viure-hi. Però, encara que va decidir fer-ho, no va renunciar a la seva lleialtat al Temple. Tot i així, hi va haver qui no ho va veure d'aquesta forma. Va intuir que podia entendre els sentiments del príncep Leed.
-Leed diu que vol quedar-se a Senali -va assenyalar Qui-Gon-. Això és el que hem d'esbrinar. El seu pare creu que a Senali l'estan obligant a dir de quedar-se. Per això el Senat tem que els dos planetes entrin en guerra de nou.
La boira va començar a dissipar-se formant esquinçalls de núvols, i una gran ciutat va aparèixer als seus peus.
-Aquesta deu ser Testa, la capital -va dir en Qui-Gon-. La residència del Rei es troba als afores.
De sobte, una llum d'alarma va aparèixer en el panell de control.
-M'ho temia -va murmurar en Qui-Gon-. Degut a la nostra marrada, tot just tenim combustible.
El Mestre Jedi va acostar la nau a la superfície del planeta. Van deixar enrere la ciutat i van planejar sobre un camp d'herba gruixuda de color palla. Va sonar un xiulet d'alarma.
-Perdem combustible ràpidament. No arribaré a la plataforma real d'enlairament -va dir Qui-Gon. Després va comprovar les coordenades-. Si aterrem en aquesta zona, no estarem lluny del palau. Podrem anar-hi a peu.
Obi-Wan va accionar els comandaments d'aterratge. Qui-Gon va baixar-los fins al nivell del sòl i va detenir la nau suaument.
-Ens emportarem únicament els equips de supervivència -Va suggerir Qui-Gon-. Sens dubte, el Rei Frane ens subministrarà combustible i més endavant podrem portar la nau a la plataforma d'aterratge.
Obi-Wan va seguir a Qui-Gon per la rampa. Junts, es van posar en camí camp a través. Obi-Wan gaudia de tornar a estar a l'aire lliure. Va aspirar la fresca aroma de l'herba i va tirar el cap cap enrere per sentir els febles raigs de sol que es filtraven entre els núvols i la boira.
Tot d'una, Qui-Gon es va aturar.
- Ho perceps? -va preguntar.
Obi-Wan no percebia res, però va esperar abans de contestar. La percepció d'en Qui-Gon solia ser més aguda que la seva. El seu Mestre tenia una profunda unió amb la Força, que el connectava tot.
I llavors també ho va sentir. Era una vibració en el fang sota els seus peus.
- Què és això?
-No estic segur -va dir en Qui-Gon. Es va ajupir i va posar una mà a terra-. No és un vehicle. Són animals.
Obi-Wan va escodrinyar la boira. De lluny va veure un núvol de pols que s'elevava des del terra. L'herba seca es doblegava, però no hi havia brisa. Llavors va distingir unes siluetes entre la boira. Eren animals que corrien al galop cap a ells.
-Corren espantats. És una estampida -va dir en Qui-Gon, i va girar bruscament el cap-. No hi ha temps per trobar un refugi; estem massa lluny dels arbres. Corre amb ells, padawan. No et passi pel cap caure o t'aixafaran.
- Que corri amb què? -ara Obi-Wan podia escoltar el so bategant-. Què són?
-Kudanes -va dir en Qui-Gon concís. Després va contemplar l'aire sobre els seus caps. Aquells puntets que Obi-Wan havia pres per ocells van girar d'una manera molt estranya per ser aus. Un dels punts es va dirigir cap a ells. Era un androide rastrejador. Obi-Wan va veure una llum d'alarma.
-Una cacera -va corregir Qui-Gon, desenfundant el seu sabre làser i activant-lo amb un suau moviment-. I ara nosaltres som la presa.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada