divendres, 21 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

Davi, Obi-Wan i Siri van seure en un fosc racó del menjador.
- A què esperem? -va preguntar la Siri a Davi.
-A què apaguin els llums -va dir Davi -. Els llums s'encenen i s'apaguen tres vegades quan els Guies de la Seguretat canvien el torn. V-Tarz estarà aquesta nit de guàrdia i s'asseurà a la caseta de vigilància del centre administratiu. Si algú treu el peu del dormitori, sonarà l'alarma.
-Llavors com escaparem? -va preguntar la Siri.
- V-Tarz espera cinc minuts després d'apagar les llums, i després desconnecta la seguretat del Barracó 7 i fumiga la cuina -va dir Davi amb un somriure-. Ho vaig saber la nit en què vaig conèixer a Scurry -es va posar el ferbil a la mà i li va donar unes llavors-. Scurry estava en l'àrea de preparació de menjars. Va haver de ficar-se d'alguna manera i no sabia sortir. Vaig saber que si el trobaven li... eliminarien. Estava intentant pensar com quedar-me'l quan va sonar el timbre que indica l'hora de dormir. Vaig decidir quedar-me tota la nit on era. Són sis marques de càstig si et troben fora a l'hora de dormir. V-Tarz va entrar a menjar alguna cosa i jo em vaig amagar.
- Com saps que ho fa cada nit? -va preguntar Obi-Wan.
- Perquè es veu la llum de seguretat apagant-se al dormitori -va explicar Davi -. Jo vinc aquí gairebé totes les nits. Algunes vegades em... em fa por estar sol en la foscor.
- Però tu dorms en una habitació amb altres vint nens -va dir Obi-Wan.
- Segueixo estant sol -va dir Davi. Avergonyit, es va posar a donar de menjar al ferbil.
- Escolta, sé el que vols dir -va dir la Siri sense embuts -. Aquest lloc li provocaria calfreds a qualsevol.
Davi la va mirar amb un somriure tímid. Obi-Wan es va adonar una vegada més que la sinceritat de la Siri li havia donat seguretat. Mai va imaginar que la Siri seria capaç de consolar a algú.
- Scurry m'ajuda -va dir en Davi -. I també les meves altres mascotes. Les trobo al pati durant l'hora del descans. La majoria estan famolenques, espantades o ferides. Jo les colo dins i les guardo en el meu llit. A la nit vinc aquí a donar-los de menjar. Algunes vegades surto fora només per veure les estrelles.
- Com sortirem fora? -va preguntar Obi-Wan.
- Per les finestres de la cambra de bany del Barracó 7 - va dir en Davi -. Podeu pujar per les dutxes. Després és un saltiró fins a terra. Després haureu de robar un lliscant. Jo us diré com és la ciutat.
Els llums es van encendre i es van apagar tres vegades. Després es va escoltar un timbre suau.
-D'aquí a cinc minuts s'activarà la seguretat del sòl -va xiuxiuejar en Davi-, però llavors V-Davi l'apagarà de nou. Us ensenyaré el camí.
- Per què no vens amb nosaltres, Davi? -li va preguntar la Siri.
Davi es va quedar de pedra.
- I per què havia de fer això?
- No vols esbrinar com és realment la galàxia? -va preguntar la Siri -. No vols tenir l'oportunitat de fer el que vols fer?
-Però la galàxia és un lloc perillós -va dir enDavi.
-Part de la galàxia és perillosa -va dir Obi-Wan-, però no tota.
-Hi ha llocs a Coruscant, on vivim nosaltres, en els quals als nens orfes se'ls busca uns pares -va dir la Siri -. Podries tenir una família, i podries tenir mascotes i treballar amb animals.
- Jo ja tinc una família -va dir en Davi nerviós-. El Bé General és una família.
- Però Davi, l'Aprenentatge us ensenya mentides -va dir Siri -. No et fies de nosaltres?
-No és que no em fiï de vosaltres -va dir en Davi preocupat-, però el poder maligne que controla la galàxia podria haver-vos explicat coses que no són certes. La desinformació es propaga per confondre a la gent i mantenir-la a ratlla.
-Però si això és exactament el que està passant aquí - va protestar la Siri.
- Si me'n vaig, els soldats emmascarats vindran i atacaran Kegan -va dir Davi, negant amb el cap-. Aquesta és la visió d'O-Vieve i V-Tan. Ningú pot marxar. El Bé General patirà i vindran els invasors.
Siri i Obi-Wan es van mirar frustrats. Davi portava sotmès a l'Aprenentatge massa temps i no podia assimilar que el que li estaven dient era cert.
Van sentir els pesats passos de V-Tarz. El gros keganita creuava el menjador en direcció a la cuina. Obi-Wan es va quedar totalment quiet. En uns minuts, la Siri i ell serien lliures.
Si tot sortia segons el pla...
Tot d'una, una veu va trencar el silenci.
-V-Tarz!
Hi havia un altre guàrdia de seguretat a la porta.
- Què fas?
- Alerta de seguretat a les cuines -va dir V-Tarz ràpidament -. Potser només sigui un error. Potser és l'alarma d'infrarojos. Anava a comprovar-ho.
- Aniré amb tu. Hi ha noves ordres. Hi haurà dos guàrdies de seguretat durant la nit. Més ens val tornar a activar el Barracó 7 ràpidament -l'altre Guia va anar cap a V-Tarz.
- V-Tarz s'ha quedat sense berenar -va murmurar la Siri.
- Millor anem als dormitoris -va dir en Davi nerviós-. No podem escapar aquesta nit. Ho sento. Mai abans havien apostat dos guàrdies a la nit.
Van esperar a què els Guies donessin la volta a la cantonada. Llavors Davi els va mostrar el camí de sortida del menjador.
-Podem tornar als dormitoris pel centre d'administració -va dir en Davi -. Doneu-vos pressa, no trigaran gaire a verificar la seguretat de la cuina.
Van córrer pels passadissos i van entrar al centre d'administració, una habitació rodona al centre de l'edifici. Tots els barracons sortien d'aquesta ubicació central.
- Ja gairebé estem -va dir Davi mentre corria cap a la porta del Barracó 7, en què dormien tots tres.
Però, en aquest moment, van escoltar uns passos que els van resultar familiars. No els donava temps a arribar a la porta. Davi es va col·locar ràpidament darrere d'una fila d'escriptoris. La Siri va córrer darrere seu. Obi-Wan, que anava darrere, va lliscar darrere d'unes prestatgeries plenes d'arxius.
Van sentir a V-Tarz grunyint mentre s'acostava al mur de seguretat.
- Va i em diu que executi la comprovació dels infrarojos -murmurava -. Als infrarojos no els passa res. El que passa és que em moro de gana.
- V-Tarz? Estàs aquí? -la veu va sonar en l'intercomunicador.
- Sóc aquí.
- Fes la verificació.
- Està executant-se -va dir V-Tarz-. Idiota.
- Què?
- Res. Està executant-se -l'estómac d'en V-Tarz va rugir. Ell va sospirar.
Obi-Wan es va recolzar en el quadre de comandaments per mirar per sobre, podrien sortir sense ser vistos per V-Tarz? No si el guàrdia no es movia. V-Tarz estava just davant de la porta, bloquejant la sortida.
Mentre Obi-Wan tornava darrere de les prestatgeries, va xocar contra una caixa plena d'informes i un d'ells va caure. Els reflexos d'Obi-Wan eren excel·lents, i va aconseguir atrapar-lo al vol sense fer soroll.
Era l'expedient d'algú anomenat O-Uni. Obi-Wan el va revisar en silenci. La noia tenia comentaris excel·lents per part dels seus professors. Unes quantes visites al Cercle Mèdic. I hi havia un paper amb un segell que deia: "reclassificat per al Cercle de Reaprenentatge".
Obi-Wan va col·locar l'informe en el seu lloc de nou. El Cercle de Reaprenentatge? Què era això?
- Verificació completada -va dir V-Tarz cap a l'intercomunicador-. Tot correcte.
- Rebut. Comprovaré per última vegada la cuina i el menjador abans de tornar.
-Et donaré una mà.
- No et molestis. Ja ho faig jo.
-No et rebo. Faré una ullada a la cuina -V-Tarz va apagar l'intercomunicador-. Potser pugui agafar una mica de menjar quan no miris, esgarriacries.
L'home va sortir. En Davi va treure el cap.
-Anem-nos-en -va murmurar.
Van anar corrent fins a la porta, però Obi-Wan va detenir a Davi.
- Què és el Cercle de Reaprenentatge?
-No estic segur -va dir en Davi -. Però sé que no vull acabar allà. T'envien si tens massa marques de càstig. Però a alguns alumnes que mai es fiquen en problemes també els envien. Ningú sap per què -es va estremir-. Però ningú torna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada