dimarts, 25 d’octubre del 2016

La Fi de la Pau (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Des de l'espai, el planeta Senali era com una brillant joia blava. La seva superfície contenia tanta aigua, que reflectia la llum i semblava lluir. Mentre la nau planejava prop de terra i es dirigia a la plataforma d'aterratge d'en Meenon, Obi-Wan va pensar que mai havia vist un planeta tan bonic.
Els mars semblaven barrejar mil tons de blau i verd. Els arxipèlags escampats per l'aigua semblaven collarets. L'exuberant vegetació verda i les flors poblaven les illes i creixien en els embarcadors de les ciutats flotants. Moltes de les estructures s'elaboraven a partir de les branques i les copes d'un arbre autòcton d'escorça vermella i brillant.
Van aterrar a la real plataforma d'aterratge i van ser rebuts per diversos membres de la guàrdia. Els senalites eren de la mateixa espècie que els rutanians, però tenien un lleuger to platejat a la pell a causa de les escates que recobrien els seus cossos. Eren excel·lents nedadors i tenien un extraordinari control de la respiració. Al contrari que els rutanians, portaven els cabells curts, i molts d'ells portaven diademes i collarets fets de coralls i petxines.
Els Jedi i Taroon van seguir als guàrdies cap a la residència d'en Meenon. Era una construcció gran i no molt elevada que surava en les aigües d'una llacuna verda i profunda. Els guàrdies els van conduir a un pati interior que s'havia transformat en un exuberant jardí, amb una frondosa vegetació que els tapava els raigs del sol.
Meenon estava cuidant el jardí, però es va posar dret i va saludar formalment als Jedi a la seva arribada. Portava posada una túnica de cotó i anava descalç. Una senzilla diadema de petxines blanques envoltava el seu afaitat cap.
-És un honor per a mi tenir els Jedi en el meu bell planeta -va dir.
-És un honor estar aquí -va respondre Qui-Gon. A continuació es va presentar a si mateix, a Obi-Wan i a Taroon-. Ens agradaria veure al príncep Leed el més aviat possible.
-Ah -Meenon va contemplar la cistella de flors que portava a la mà i va acariciar un capoll-. Hi ha un petit problema.
Obi-Wan va notar la tensió d'en Taroon al seu costat.
- Problema? -va preguntar en Qui-Gon en to neutre.
Meenon va alçar la mirada.
-Leed està amagat.
Qui-Gon no va reaccionar, sinó que va contemplar acuradament al governant.
Taroon va treure pit de manera desafiant.
- Quina sorpresa sentir que el meu germà ha desaparegut! I quan parles d'ell, utilitza el títol. És el príncep Leed. Sigues respectuós.
Meenon es va enfurismar.
-A Senali no creiem en els títols. Els títols generen divisions. A Senali tots som iguals, no com en el teu planeta de bàrbars.
Els ulls d'en Taroon van centellejar.
-Al contrari que els primitius, nosaltres honrem la nostra estirp.
Qui-Gon es va ficar suaument en la conversa abans que es convertís en una discussió oberta.
-Dius que en Leed ha desaparegut. No va dir on anava?
-No -va dir en Meenon, donant-li l'esquena a Taroon-. No sé on és.
Taroon va tornar a col·locar-se davant seu.
- Podries jurar-ho? -li va preguntar amb els ulls llampegants.
Meenon va observar a Taroon.
-No necessito jurar. Jo no menteixo.
Qui-Gon va parlar una mica més ràpid del que era habitual en ell. Obi-Wan sabia que estava intentant contenir a Taroon sense donar aquesta sensació.
-Quina mala sort.
Meenon va arronsar les espatlles.
-Sabia que veníeu. Crec que per això s'amaga. No vol tornar a Rutan.
-No hem vingut a obligar-lo -va dir Qui-Gon-. Només volem parlar amb ell.
-Jo li vaig assegurar que si es reunia amb vosaltres, no permetria que us l'emportéssiu a Rutan per la força -va dir en Meenon-. Sembla que ha fet les coses a la seva manera, malgrat el meu consell.
-El buscarem, amb el teu permís -va dir en Qui-Gon, mentre Taroon s'exasperava al seu costat-. Podem parlar amb la família que el va adoptar?
-Aquí a Senali vivim agrupats en clans -va dir en Meenon-. Jo li vaig confiar al clan de la meva germana, els Banoosh-Walore. Viuen a un quilòmetre a l'oest, en Llac Clar. Podeu visitar-los si ho desitgeu.
Qui-Gon va assentir.
-Estarem en contacte.
-Us desitjo pau i serenitat -va dir en Meenon, mentre realitzava una inclinació.
Obi-Wan podia percebre la ira d'en Taroon mentre sortien del pati i de la residència d'en Meenon.
- Ens desitja pau i serenitat després de semblants notícies? -va dir en Taroon disgustat-. S'estava burlant de nosaltres!
-És la fórmula de comiat tradicional a Senali -va dir en Qui-Gon amb tranquil·litat.
- Això és intolerable! -va prosseguir en Taroon-. Ens pren per idiotes!
-El teu pare es prendrà molt malament la notícia -va dir Qui-Gon-. S'enfadarà tant com tu.
-Jo no m'assemblo en res al meu pare -va dir en Taroon amb les dents premudes.
-Em pregunto si Meenon sap més del que diu -va reflexionar l'Obi-Wan.
-És clar que sí -va exclamar en Taroon-. Tots els senalites són uns mentiders. Això no és més que una maniobra per retardar-nos.
-Espero que el clan de la seva germana ens ajudi a descobrir alguna cosa -va dir Qui-Gon-. Fins llavors, guardem la calma.
Van sortir a la brillant llum del sol. Tot d'una, Taroon es va girar i va xutar un arbust florit situat al costat de l'entrada de l'habitatge. El va atacar amb frenesí, a cops de puny i puntades de peu. Els pètals vermells van volar per l'aire i van acabar cobrint el camí.
-Bé, veig que almenys has heretat el temperament del teu pare -va comentar en Qui-Gon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada