dimecres, 12 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (VII)

Anterior



7

El vaporós aire de l'spa feia olor de fang mineral i de netejador de porus i les calmants notes d'una sonata clàssica d'arpafeeg estaven surant en l'aire procedents del sistema de sons, sense emmascarar completament els suaus roncs i dringar de l'Artista de Bellesa Lovolan instal·lat en un racó de l'habitació. Reclinada en la còmoda cadira construïda dins el droide hi havia una mòmia embolicada en algues marines i amb una màscara de fang que Jacen va assumir que era l'àvia de la Tenel Ka, Ta'a Chume. Al seu cuir cabellut li estaven fent un massatge a través d'una caputxa de massatge ondulant, mentre que cadascun de les seves parpelles estava oculta sota l'estrella translúcida del que semblava alguna petita criatura marina amb tentacles. Fins i tot hi havia un dispensador de begudes que es movia automàticament per extreure un filtre dels seus llavis, atès que les seves dues mans estaven embolicades dins de guants automàtics de manicura.
Quan Jacen no va sentir cap altra presència viva propera, va entrar a l'spa. Va passar una sèrie de banyeres enfonsades plenes de bombolles de fang, aigua i alguna cosa que semblava com baves de hutt rosa i després es va aturar al costat del droide. Ta'a Chume no va mostrar cap signe de sentir la seva presència i, durant un moment, ell va considerar si acabar simplement amb la vida d'ella podria no ser la manera més precisa de protegir la seva filla. Amb certesa, l'anciana s'ho mereixia. Havia estat liquidant a persones inconvenients des d'abans que Jacen i la Tenel Ka nasquessin i actualment estava sota arrest domiciliari per enverinar la mare de la Tenel Ka. En un temps, la Ta'a Chume fins i tot havia intentat que assassinessin a la seva pròpia mare.
Però la Tenel Ka li havia demanat que no matés a l'anciana, dient que ella tractaria amb la traïció de la seva àvia a la seva pròpia manera. Jacen sospitava que això significava un judici llarg i molt públic, en el qual la Ta'a Chume bé podia escapar de la condemna a causa de la manca d'evidències verificable. I Jacen, simplement, no estava disposat a córrer aquest risc amb la vida de la seva filla.
Jacen va deixar anar el seu sabre làser del ganxo del seu cinturó, però no va activar la fulla.
-Veig que li estàs traient el màxim profit al teu arrest domiciliari, Ta'a Chume.
Un forat va aparèixer en la màscara de fang quan la boca de la Ta'a Chume es va obrir i llavors ella va apartar la caputxa de massatge i va aixecar el cap. Les criatures marines van deixar les seves parpelles i van lliscar cap avall per les galtes, deixant solcs de pell exposada darrere d'elles.
-Jacen Solo -va dir la Ta'a Chume-. Et preguntaria com és que t'has colat d'amagat a les meves habitacions privades... però això és el que feu els Jedi, no?
-Entre altres coses. -Notant que ella no havia tret les seves mans dels guants de manicura, ell va dir-: Pots prémer el senyal d'ajuda tot el que vulguis. Els teus guardaespatlles no vindran. Però si us plau, no intentis apuntar-me amb aquesta pistola làser oculta. Li vaig prometre a la Tenel Ka que no et mataria i m'enfadaria molt si em fas trencar la meva promesa.
Els ulls de la Ta'a Chume es van apagar fins a un to de verd més pàl·lid, però ella va trencar la seva màscara de fang en forçar un somriure superior.
-Quina pena. Quan t'he vist aquí dret amb un sabre làser, havia pensat que la meva néta finalment ha començat a tenir coratge.
-D'haver mancat la Tenel Ka de coratge, hauries mort sense saber mai que jo era aquí -va dir en Jacen-. En comptes d'això, està disposada a arriscar-se a mantenir-te amb vida per a un judici públic. El seu equip de seguretat arribarà aviat. M'he assegurat que no necessitin matar ningú per arribar fins a tu.
La tensió abandonà les espatlles de la Ta'a Chume.
-Què considerat de la teva part. -Una llum astuta va aparèixer en els seus ulls i llavors ella va treure la seva mà del guant de manicura i va deixar caure una petita pistola làser oculta fins al terra-. Et faria res dir-me per què?
-Saps per què -va dir en Jacen. La Ta'a Chume estava jugant amb ell (podia sentir-ho en la seva presència tan clarament com ho sentia en la seva veu), però el que ell no podia comprendre era la raó-. Vas intentar matar la seva filla.
La Ta'a Chume va abocar fúria en la Força, però la seva veu es va tornar agreujada.
-La Reina Mare té una nena? -Va treure la seva segona mà del guant de manicura i pressionà els dits contra les seves temples-. I ni tan sols es va molestar a dir-ho a la seva pròpia àvia?
Jacen arrufà les celles.
-La teva actuació no m'enganya. Sento les teves autèntiques emocions en la Força.
-Llavors has de sentir com de sorpresa, i preocupada, que estic. -La Ta'a Chume va baixar les mans i es va girar per mirar-lo, però la seva mirada es va aturar al pit d'ell, recorrent les solapes amunt i avall, fent una pausa en cada arruga-. Amb certesa, estic ressentida per estar empresonada per ordre de la meva pròpia néta, però jo mai li desitjaria cap mal. I molt menys tindria res a veure amb això!
Jacen ho va comprendre finalment.
-No hi ha càmeres espia, Ta'a Chume. -Ell es va obrir la túnica per mostrar-li que no portava equipament ocult a sota-. Estic aquí buscant respostes per les meves pròpies preguntes, no reunint proves per a la Tenel Ka.
-Això mai va creuar la meva ment, Jedi Solo, però espero que quan tornis a veure la meva néta, siguis prou bo per transmetre-li la meva preocupació per ella i per la seva filla. -La Ta'a Chume va aixecar la mirada i va parpellejar en direcció a ell-. Per cert, no resultarà que saps qui seria el pare, oi?
El somriure burleta en la veu de la Ta'a Chume era clara, com si estigués desafiant-lo, dient-li que ell mai li guanyaria en aquest joc en particular. I això li va posar furiós.
-Aquest seria jo. -Jacen va donar la volta per darrere del droide de bellesa i va utilitzar la Força per tornar-la a tendir a la cadira-. I estic molt determinat a protegir a la meva filla.
La Ta'a Chume es va posar nerviosa.
-Què estàs fent?
-M'agradaria aconseguir algunes respostes i no tenim gaire temps abans que arribi l'equip de seguretat.
Jacen va apartar la caputxa per al cuir cabellut i després va clavar els seus dits en el pèl tenyit de pèl-roig de la Ta'a Chume i va començar a fer-li un massatge al cap.
-Així que podem fer això de la manera senzilla... -va pressionar els seus polzes a la base del seu crani i després va enviar una petita descàrrega d'energia de la Força a través del seu cervell-... o podem fer-ho de la manera difícil.
La Ta'a Chume va panteixar de dolor.
-Ets un Jedi! -va dir llavors-. No pots fer això.
-És clar que puc -va dir en Jacen-. Els Jedi vam aprendre alguns trucs nous durant la guerra amb els yuuzhan vong. O no t'has assabentat?
Jacen va sentir una sacsejada d'advertència d'en Ben, a qui havia deixat amagat amb el seu esquif fora de la finca de la Ta'a Chume, i llavors va sentir el distant Crump de les portes davanteres en ser volades per l'equip de seguretat de la Tenel Ka.
El cap de la Ta'a Chume es va tornar cap al so i Jacen va saber que ella creia que els que venien a arrestar-la serien els seus salvadors, que si simplement podia aguantar prou, els seus secrets romandrien fora de perill. Ell va enviar una altra descàrrega d'energia de la Força a la seva ment.
Aquesta vegada, no es va aturar amb una petita onada. Va continuar abocant més energia de la Força al cap de la Ta'a Chume, empenyent al fons d'ella, expandint la seva pròpia presència de la Força dins de la seva ment. No estava tan segur o era tan fort amb la tècnica com Raynar, de fet, ni tan sols estava segur que fos la mateixa tècnica, però era prou bo per dominar a una dona gran sorpresa que no sabia com utilitzar la Força.
Un llarg crit va escapar dels llavis de la Ta'a Chume. Quan es va apagar, Jacen va sentir que la resistència d'ella s'esfondrava. A fora, en els terrenys del palau, algunes veus van començar a cridar ordres als servents de la Ta'a Chume.
Jacen va ignorar la commoció i es va inclinar prop de l'orella d'ella.
-Primer, vull saber per què.
La Ta'a Chume va intentar resistir-se.
-Per què qu...? -Jacen va empènyer més fort i ella va dir-: No creuries que jo permetria que la filla de dos Jedi reclamés el tron. Hapes mai serà un regne Jedi!
-No crec que aquesta sigui la intenció de la Tenel Ka.
-És la teva intenció la que em preocupa -va dir la Ta'a Chume-. Ja has persuadit la Tenel Ka perquè involucri la flota hapana en una qüestió que no ens concerneix. No permetré que converteixis al Consorci de Hapes en una eina Jedi.
-Veus? No va ser tan difícil. Ara parla'm del Niu Fosc.
-El Niu Fosc?
-Les Gorog -va aclarir en Jacen. Semblava que ella estava genuïnament confusa-. Els kílliks. Com vas aconseguir que fossin darrere del nadó?
Ofegats sons de cops van començar a rugir pel propi palau i la Ta'a Chume va començar a tenir de nou l'esperança que podria aguantar.
-No ho sé...
Jacen va expandir la seva presència.
-Ells van venir a mi! -va cridar ella-. No estaven contents amb la interferència de la Tenel Ka a Qoribu i sabien que jo tenia raons per voler-la morta.
La declaració tenia sentit. Esperant expandir la seva influència en la Colònia, i expandir la Colònia al territori txiss, el Niu Fosc havia estat intentant deliberadament començar una guerra amb l'Ascendència Txiss. Però ell podia sentir a la Ta'a Chume lluitant per aguantar, lluitant per deixar alguna cosa sense dir. Ell es va expandir fins més endins en la ment d'ella. Ella va cridar i una cosa va lliscar, com una mà obrint-se sobre una corda, però Jacen no va retrocedir. Necessitava saber què estava fent el Niu Fosc.
-Les Gorog... estaven equivocats -va dir la Ta'a Chume-. No vull la Tenel Ka morta... almenys no... fins que jo estigui en una posició millor... per a reclamar el tron.
-Però els teus espies t'havien dit això del nadó -va resumir en Jacen-. I volies al nadó mort...
-Així que li vaig dir a Gorog... que matar la filla de la Tenel Ka seria fins i tot millor. -La Ta'a Chume va intentar aturar-se aquí, però Jacen estava empenyent amb tanta força que ella amb prou feines tenia control sobre la seva pròpia ment-. Però ells no ho estaven fent per venjança. Vaig haver de fer un tracte per salvar-la... per acabar amb el nadó en comptes de la Tenel Ka.
Veus masculines van començar a retronar per l'edifici quan l'equip de seguretat de la Tenel Ka va començar el seu ascens. Jacen ja s'havia assegurat que no trobessin resistència, així que la pujada seria ràpida, amb cada pis requerint només una ràpida verificació abans que pugessin al següent.
-Els termes del tracte? -va preguntar en Jacen.
Tot i l'aparent proximitat de l'equip de seguretat, la Ta'a Chume ni tan sols va intentar resistir-se. La subjecció de la seva ment era simplement massa tènue.
-Volien... Tecnologia d'ordinadors de navegació -va dir ella.
-Ordenadors de navegació? -Jacen no podia imaginar-se per què volia el Niu Fosc aquesta tecnologia en particular-. Per viatjar dins d'un sistema?
-No -va dir la Ta'a Chume-. Per anar a través de l'hiperespai.
-Per què? -va preguntar en Jacen-. Els kílliks no construeixen naus capaces de viatjar per l'hiperespai. Contracten transports.
-No ho van dir i jo no ho vaig preguntar -va respondre la Ta'a Chume-. Això era un acord polític, no un matrimoni.
Jacen hauria pressionat més fort, però podia sentir que ella li estava dient la veritat, que no li havia importat per què les Gorog estaven interessades en aquesta tecnologia, sempre que el nadó de la Tenel Ka fos assassinat. Ell va haver d'apartar els seus dits del coll de la Ta'a Chume. Estaven començant a prémer.
Un cop ofegat va sonar des de la porta exterior de l'ala privada de la Ta'a Chume i una veu per un altaveu va començar a cridar-li a ella que desactivés els panys i es tendís a terra. L'entrevista d'en Jacen estava acabant... i la Ta'a Chume ho sabia. Ell la podia sentir començant a lluitar, intentant recuperar amb ungles i dents el control de la seva ment.
-Només una pregunta més -va dir en Jacen-. Hi haurà més atacs contra la meva filla?
-No contra la teva filla, no. -La Ta'a Chume estava mentint (Jacen podia sentir que ella mai abandonaria i ella tenia l'esperança i esperava que el Niu Fosc tampoc abandonés mai), però ell no l'hi va retreure. Hi havia més, quelcom que ella estava ansiosa per què ell sabés-. Però la teva filla no hauria de ser la teva única preocupació.
-Estic escoltant -va dir en Jacen.
-No vaig governar Hapes tots aquests anys sent una ximple -va dir la Ta'a Chume-. Sabia que la Tenel Ka i tu us imaginaríeu qui va atacar a la vostra filla. I vaig saber que vindríeu a per mi.
Una explosió forta va sonar des de les portes davanteres de l'ala.
-Ens estem quedant sense temps -va dir en Jacen-. Digues-me per què no he de matar-te ara o...
-Si jo moro, la Tenel Ka serà un objectiu. Si sóc empresonada, si caic en desgràcia... Tenel Ka serà un objectiu. -La Ta'a Chume va treure el coll de les mans d'en Jacen i llavors es va girar per mirar-lo de front-. Si vols que la teva filla creixi amb una mare, Jacen, has de perdonar-me la vida. Aquesta és l'única manera.
La fúria que sentia Jacen de sobte es va convertir en una altra cosa: una cosa freda i calculadora.
-No és l'única manera -va dir ell-. Hi ha una altra.
Ell va agafar la Ta'a Chume per l'espatlla i la va tornar a seure a la cadira. Llavors, mentre l'apagat ressò de les botes va començar a repicar a través dels laberints exteriors de les seves habitacions, Jacen va abocar energia de la Força calenta i crepitant al cap d'ella, empenyent amb força amb la seva pròpia presència, violentament, fins que tots dos van escapar de cop del cervell d'ella i la Ta'a Chume va donar un últim crit descendent, caient en les profunditats de la seva ment, enfonsant-se en la foscor d'una ànima que mai havia estimat, a la qual només li havia importat el poder i la riquesa i el control, deixant només un negre buit fumejant envoltat per neurones esquinçades i dendrites cremades i un cervell trencat i fet trossos.
I Jacen de sobte es va trobar fora de la Ta'a Chume, fora de si mateix, sent un observador passiu fora del temps mateix, amb la seva presència omplint tota l'habitació, tot el palau, un testimoni d'alguna cosa que no podia controlar. Va veure tot el Cúmul de Hapes i tota la galàxia i tot estava cremant. No només els sols, sinó també els planetes i les llunes i els asteroides, cremant, cada trosset de pedra o pols prou sòlida com per sostenir un peu intel·ligent. I els focs estaven viatjant de lloc a lloc en petites agulles rutilants d'emissions d'ions, sent arrestades per torxes portades a les mans d'homes i kílliks i txiss i l'infern simplement seguia fent-se més brillant, fins que els mons van resplendir tan brillantment com sols i els sistemes centellejaren tan brillantment com noves, fins que els sectors refulgiren tan brillantment com el Nucli i tota la galàxia va esclatar en una enorme flama eterna.
La flama es va esvair quan un colpejar fort va començar a retrunyir a través de la porta de l'spa.
-Per ordre de la Reina Mare, obriu la porta i estireu-vos a terra!
Jacen es va apartar trontollant del droide de bellesa sentint-se horroritzat i confós. Hi havia experimentat suficients visons de la Força per reconèixer el que havia passat, però no podia obligar-se a acceptar el que havia vist. Les visions eren simbòliques, però el significat d'aquesta li semblava prou clar. La galàxia estava a punt d'esclatar en una guerra diferent a qualsevol cosa que s'hagués vist abans, una guerra que mai acabaria, que s'expandiria de planeta en planeta en planeta fins que hagués consumit la galàxia sencera.
I els kílliks eren al cor d'ella.
Un cop agut va sonar des de l'entrada de l'spa, enviant la porta de duracer volant fins a la paret oposada i omplint la sala amb un núvol impenetrable de fum blau. Jacen va tornar a col·locar la caputxa de massatge sobre el cap de la Ta'a Chume i va saltar fins a la banyera enfonsada de fang mineral. Es va enfonsar fins a la barbeta i va mirar al seu voltant, prenent acurada nota de la superfície del fang, i expandint després acuradament aquesta il·lusió en la Força, com havia après dels Adeptes del Corrent Blanc.
Tot just havia acabat quan les formes d'ulls amb ulleres i cossos amb armadures d'una dotzena de comandos de seguretat hapans van entrar carregant a l'habitació. Van avançar amb un caminar de cames doblegades que semblava vagament com d'insectes i llavors es van llançar sobre l'Artista de la Bellesa, apuntant els seus dotze rifles làser d'assalt a la forma immòbil de la Ta'a Chume. Quan l'anciana no va mostrar cap senyal de resistència, el líder de l'esquadró va baixar la seva arma de mala gana i va col·locar tres dits sobre la seva gola.
-Està viva. -Li va lliurar el seu rifle làser d'assalt a un subordinat, després es va inclinar sobre la Ta'a Chume i va mirar als seus ulls immòbils-. Però porta aquí dalt al metge. Crec que ha tingut alguna classe d'hemorràgia cerebral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada