dissabte, 22 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

La Siri va aprofitar el bullici de sortida del menjador per apropar-se a Obi-Wan.
- S'han dut a Davi al Cercle de Reaprenentatge - li va dir en veu baixa-. Vaig sentir a O-Bin dient-li-ho a un altre Guia. Hem de fer alguna cosa.
-Vaig creure que volies escapar -va dir Obi-Wan.
La Siri es va mossegar el llavi.
-No fins que trobem a Davi.
-Jo penso el mateix -va assentir Obi-Wan.
-Crec que el Cercle de Reaprenentatge és aquí mateix, en el propi Cercle d'Aprenentatge -li va dir la Siri.
-Avui tenim esbarjo. Intentarem explorar-ho -va suggerir Obi-Wan -. Però no causis problemes a classe o haurem de netejar.
La Siri va assentir. Van caminar en files ordenades fins a l'aula. El matí passava a poc a poc. O-Bin va mirar la Siri diverses vegades durant la classe, esperant que tingués alguna cosa a dir. Però la Siri va romandre callada i amb la cara serena. Obi-Wan podia sentir que els alumnes es preguntaven si O-Bin hauria guanyat la batalla i l'havia dominat.
Les classes van acabar per fi, i els estudiants van sortir fora. L'esbarjo consistia en córrer per una pista que abastava una bona part del Cercle d'Aprenentatge. Al llarg d'aquesta hi havia diversos llocs per a realitzar exercicis d'equilibri, coordinació i força. No corrien per competir amb els altres, sinó amb els seus propis temps anteriors. Tots els estudiants portaven un sensor que mesurava el seu progrés en cada volta. Els sensors estaven connectats a una gran pantalla. L'objectiu era completar cinc circuits. Després tindrien temps lliure a la zona del Cercle adaptada per a les activitats a l'aire lliure.
Hi havia diverses classes corrent al mateix temps. Els Guies d'Aprenentatge els supervisaven, però estaven més interessats en prendre alguna cosa al sol o parlar entre ells, que en controlar els alumnes.
-Correm el més ràpid possible -va suggerir Obi-Wan-. Com més aviat acabem les cinc proves, abans podrem gaudir del temps lliure.
Obi-Wan i Siri corrien sense dificultat un al costat de l'altre. Al cap d'uns segons, es van posar al capdavant. Van arribar al primer lloc, on un feix de llum es trobava suspès a uns metres sobre el sòl. El raig es corbava en ziga-zaga per mesurar l'equilibri. Sense perdre el ritme, Siri, i després Obi-Wan, van saltar sobre ell, van caure sense vacil·lar un segon i van córrer per les seves corbes sense aturar-se. Siri va saltar al final, va fer una pirueta i va aterrar. Obi-Wan va fer el mateix.
El següent lloc era un mur de duracer amb petits agafadors en què recolzar les mans i els peus durant l'escalada. Brillava al sol.
- Crec que està envernissat perquè sigui més relliscós -va dir Obi-Wan a la Siri mentre corria al seu costat-. Igual és una mica difícil d'escalar.
Ella va fer una ganyota.
- Per què anava a esforçar-me?
Emprant la Força, la Siri va saltar i va aterrar a la part alta del mur. Després va saltar i va volar pels aires. De nou, Obi-Wan la va seguir, va aterrar a la part alta de la paret i va saltar a terra.
Ja estaven bastant allunyats. La carrera a la pista era un exercici senzill per a ells. Havien estudiat equilibri i coordinació en el Temple des que eren molt petits. Van completar la primera volta i es van gravar les seves puntuacions. De seguida van avançar a altres que seguien a la primera volta.
Siri i Obi-Wan van córrer sense parar. Els estudiants omplien la pista; els més ràpids a la segona volta, els més lents encara a la primera. Era fàcil ocultar-se entre la multitud.
Quan van completar la cinquena volta, van córrer més lentament fins que van arribar a una part de la pista que es corbava en direcció oposada al lloc on es trobaven els Guies d'Aprenentatge asseguts al sol. Llavors es van posar a passejar.
Van veure coberts de manteniment, més aules, els barracons dels treballadors, coberts de subministraments i una plataforma d'aterratge. Enlloc van veure res que pogués ser el Cercle de Reaprenentatge.
- Potser em vaig equivocar -va dir la Siri, desanimada-. Però O-Bin va dir clarament que Davi havia recollit les seves coses i que V-Tarz l'havia acompanyat fins allà. No van anar en lliscant.
- Hem recorregut gairebé tot el recinte -va dir Obi-Wan-. La resta són horts i camps per a la producció d'aliments.
La Siri va mirar cap al camp.
- El gra de quinto és valuós a Kegan? -va preguntar.
- No especialment -va dir Obi-Wan -. És el cultiu bàsic de Kegan. És la base d'aquestes pastes de verdures que tant t'agraden.
-I si no és tan valuós, per què hi ha deu Guies de Seguretat vigilant-lo? -va preguntar la Siri.
Obi-Wan va mirar a la llunyania. L'aguda vista de la Siri havia captat als Guies alineats en un camp.
-Apropem-nos -va suggerir ell.
Utilitzant les espigues per ocultar-se, es van aproximar als Guies. Quan van estar a prop, van treure els electrobinoculars dels seus cinturons.
Els Guies estaven a uns deu passos els uns dels altres. Semblaven avorrits. Un d'ells va badallar. Un altre li va donar una trepitjada.
-No veig res fora del normal -va dir la Siri.
-Mira el fang que hi ha al costat del tercer guàrdia, la que ha donat una trepitjada -va dir Obi-Wan.
La Siri va enfocar els electrobinoculars en el núvol de pols que havia aixecat la trepitjada.
- Hi ha alguna cosa enterrada allà -va dir ella-. Veig metall.
-Espera -va dir Obi-Wan.
El sòl es va moure i el guàrdia es va fer a un costat ràpidament. Una porta es va obrir i una rampa que conduïa cap avall va aparèixer.
Va sortir una keganita que vestia les túniques blanques dels metges. La porta es va tancar darrere d'ella, que es va dirigir amb pressa cap al Pavelló Mèdic.
-Ha de ser això -va dir la Siri -. Però com entrarem? Hem de trobar la manera d'activar la rampa.
-Jo sé com entrar -va dir Obi-Wan-. Només depèn de tu. I serà fàcil.
- De mi? Com? -va preguntar la Siri amb cautela.
Obi-Wan va somriure.
-Limita't a ser tu mateixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada