divendres, 7 d’octubre del 2016

Passar comptes (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Obi-Wan i Qui-Gon estaven al costat de les barredores que portarien a Obi-Wan i Andra als Llacs Sagrats. No gaire lluny, Andra romania al costat d'en Den, comprovant el seu equip de supervivència.
Obi-Wan tot just havia dormit unes hores, però se sentia alerta i despert. Unes quantes estrelles disperses parpellejaven al firmament. Encara quedava una hora per a l'alba. Andra va pensar que el millor era entrar al parc a primera hora del matí, fer les fotos, reunir les proves i tocar el dos. Haurien de tornar a Thani al migdia, abans de l'última ronda de la katharsis.
-Si veieu qualsevol senyal de perill, sortiu-ne -li va ordenar Qui-Gon amb calma-. Si no podeu esquivar la seguretat no intenteu ni tan sols entrar a la zona. Comproveu-ho abans.
-He estudiat els mapes -va dir Obi-Wan-. Andra coneix una entrada secreta. La feia servir quan era petita. Ella creu que segueix estant allà.
-Estudiar el mapa no és el mateix que conèixer la zona -va dir Qui-Gon-. No et confiïs. Assegura't que l'entrada et garanteix la sortida.
-Ja ho sé tot això -va dir Obi-Wan. Se sentia frustrat i decebut. Qui-Gon l'estava tractant com a un estudiant de quart del Temple. Ell sabia que si Qui-Gon l'acceptava de nou tornarien a formar un equip de Mestre i padawan, però havia Obi-Wan de tornar a ser un nen?
Qui-Gon va assentir.
-Ja sé que ho saps, però la meva intranquil·litat m'obliga a repetir aquestes coses. Confio en tu, Obi-Wan.
Les paraules es van filtrar en ell i li van omplir de calidesa.
-No fallaré -va dir.
-No t'arrisquis -va respondre Qui-Gon.
Andra es va posar la caputxa sobre les seves fosques trenes mentre avançava cap a ells.
- Estàs preparat, Obi-Wan?
El noi va muntar en la seva barredora. Qui-Gon li havia donat una classe ràpida. No estava acostumat a utilitzar un transport tan manejable. Un lleu frec podia provocar que s'inclinés i bolqués. Obi-Wan aprenia ràpid, però li havia costat una mica que Qui-Gon quedés satisfet amb la seva forma de manejar-la.
Andra va encendre el motor i va sortir disparada. Obi-Wan la va seguir.
- No us arrisqueu! -els va cridar en Den.
-Sembla preocupat -va dir Obi-Wan a Andra. Ella va fer petar les dents.
-Només està intentant semblar bona persona. És un pesat.
La foscor del cel es va tornar gris mentre travessaven els pacífics voltants de la ciutat. Els edificis s'allunyaven. La terra es va cobrir de camps de cultiu. Quan va sortir el sol, tot just quedaven poblacions, només s'albiraven poblets aïllats submergits en les profundes valls.
Obi-Wan estava meravellat amb la bellesa de l'entorn. Els camps de lavanda i les flors blaves es gronxaven amb la suau brisa. Cada pocs quilòmetres es topaven amb un llac profund i blau que brillava a la falda dels daurats turons.
-Quin paisatge més bonic -va cridar a Andra mentre volaven.
-Jo vaig néixer aquí -va dir ella-. Hi ha una proposta per convertir gran part d'aquesta zona en un altre parc global, però ara em pregunto per què. L'utilitzaran per al desenvolupament?
Això li va recordar a Obi-Wan la raó per la qual hi era. Es va agafar amb força als comandaments de la barredora, amb la ferma determinació de frustrar els terribles plans que Xànatos pogués tenir per a Telos.
La terra va començar a ascendir. Els turons eren cada vegada més alts i costeruts. Quan van entrar en un camí obert entre les abruptes muntanyes, les formacions rocoses s'elevaven sobre ells. La neu va començar a aparèixer entre els penyals. Tot i que abans havia passat una mica de calor, Obi-Wan es va alegrar d'haver seguit el consell d'Andra i haver-se posat un termovestit.
-Ja gairebé hem arribat -va exclamar Andra.
Andra va abandonar el camí i va entrar en un massís d'arbres alts tan dens que ocultava el cel. Obi-Wan la va seguir. Andra es movia com una experta entre els troncs. Obi-Wan havia de concentrar-se per seguir el ritme. Finalment, ella es va aturar i va esperar.
-Crec que hauríem de deixar aquí les barredores -va dir ella-. Aquest bosc està al costat del parc. Conec una forma d'entrar a les Cavernes de Mirall. Quan les travessem, arribarem al Parc dels Llacs Sagrats.
Van cobrir les barredores amb branques. Les seves petjades sonaven suaument al terra cobert de fulles mentre travessaven precipitadament el bosc. Van arribar a un escarpat mur de pedra, i Andra el va vorejar per un petit turó fins a un rierol. La dona va saltar de roca en roca pel rierol amb Obi-Wan a l'esquena. El corrent va acabar de sobte en una paret vertical de pedra grisa.
-Crec que ho aconseguiràs -va dir Andra, mirant-lo-. Però hauràs d'encongir-te una mica.
Obi-Wan va localitzar una petita fissura al mur, gairebé imperceptible a primera vista. Pujava des del rierol fins a la vora superior de la paret. Andra va introduir el seu equip de supervivència en primer lloc i després es va ficar ella. Andra era àgil i va entrar amb facilitat per l'esquerda, però per a Obi-Wan va ser una mica més difícil. El noi es va encongir quant va poder i va perdre l'equilibri mentre entrava. Va aixecar la mà per agafar-se a alguna cosa i va sentir una superfície llisa i polida.
Andra va activar la seva barra lluminosa. Obi-Wan va comprovar que es trobaven en una caverna on els murs s'arquejaven sobre el seu cap. La pedra era tan fosca i estava tan polida que podien veure la seva imatge reflectida. El rierol gairebé era un filet de plata que s'esmunyia pel terra negre. La llum de la barra lluminosa es reflectia d'una paret a una altra, multiplicant la seva brillantor. Obi-Wan es va marejar una mica, com si estigués just a sota de mil estrelles.
-És increïble -va dir ell.
-Sí -va dir Andra lentament-. És preciós, oi? Aquesta pedra es diu malab. És molt valuosa en la galàxia perquè és molt escassa. Vinga, la sortida està per aquí. Vés amb compte, el terra està relliscós.
La dona el va guiar a través dels racons fins que van arribar a la cova principal. A l'entrada, la caverna s'ampliava i una mica de llum exterior il·luminava els murs. Andra va deixar escapar una exclamació vetllada i va alçar la barra lluminosa per examinar la paret. La pedra havia estat excavada, deixant profundes esquerdes en la llisa superfície. Les mostres estaven apilades a terra al costat d'uns detectors de metalls. Resquills de pedra envoltaven un forat obert al lluent terra.
-Pensen extreure el mineral -va murmurar a Obi-Wan amb els ulls encesos-. Aquest lloc és sagrat per als telosians. Mira el que han fet!
Andra va treure la gravadora hologràfica de la seva motxilla amb mans tremoloses i va enfocar a les piles de pedres. Després va passar als detectors de metalls i als forats excavats. Obi-Wan va extreure una vara gravadora de la seva motxilla i va gravar les mateixes imatges. Així tindrien una còpia de seguretat per si de cas. Podia amagar la vara gravadora entre les seves vestidures.
-Anem -va dir Obi-Wan.
Van sortir cautelosament de la caverna. El sol del matí brillava amb força, escalfant les fredes roques i il·luminant la daurada sorra que envoltava els profunds llacs d'aigua fosca i vaporosa. Enfront d'ells, un turó negre brillava sota els raigs del sol.
-Aquest turó està fet de malab -va dir Andra amb incredulitat-. Han d'estar fent extraccions en les cavernes.
Obi-Wan va contemplar la maquinària pesada i els gravitrineus que es trobaven al costat dels llacs. Havia passat un temps en una explotació al planeta de Bandomeer i estava familiaritzat amb la maquinària minera.
-Això són excavadores subterrànies -va dir assenyalant les màquines-. Poden perforar centenars de quilòmetres. Si hi ha excavadores, ha d'haver una base en la qual descarreguen. Aquests vehicles són TTNs.
- TTNs? -va preguntar Andra.
-Torxes Terrestres de Neutrons -va explicar Obi-Wan-. Són canons llançaflames que travessen la roca. Així es creen els pous miners. Jo diria que estan duent a terme una operació a gran escala.
Obi-Wan va sentir que Andra donava un bot.
-Els Llacs... -va dir ella-. L'aigua solia ser cristal·lina.
Obi-Wan es va acostar a la riba. En ajupir-se, el cordó de la seva motxilla es va submergir en l'aigua. Va sorgir una columna de vapor i el noi va apartar ràpidament la motxilla. El cordó s'havia dissolt.
Va mirar a l'Andra.
- Què ha passat?
-No ho sé -va dir ella-. El llac ha d'estar contaminat. Anem a veure els altres.
Van agafar uns quants pals llargs i es van encaminar cap als altres llacs. Quan submergien un pal a l'aigua negra, l'escorça desapareixia immediatament. Si el submergien més temps, el pal es dissolia completament.
-La deu subterrània que alimenta els llacs ha d'estar contaminada amb productes químics -va dir Andra. La seva veu sonava preocupada-. El meu pare solia portar-me aquí quan era petita. Passejàvem per cada centímetre del parc i ens banyàvem en els llacs de vapor. Quan ell va morir, aquest era l'únic lloc en el qual jo em sentia a gust.
Quan va aixecar la mirada, els seus ulls color mel brillaven plens de llàgrimes. Obi-Wan no sabia com consolar-la. Què hauria fet Qui-Gon?
Llavors va recordar una cosa que havia ocorregut en el Temple. La Jedi Tahl havia perdut la vista feia poc i se sentia desesperada i enfadada. Es va acordar de com Qui-Gon havia reconegut el seu dolor amb suavitat, i com després li havia donat alguna cosa en el que concentrar-se.
-Ho sento, Andra -li va dir-. Si els desemmascarem, els aturarem. No és massa tard.
Ella va assentir i es va mossegar el llavi per aturar les llàgrimes.
-Fe-m'ho.
Amb un gest de determinació, Andra va dirigir la gravadora hologràfica cap als llacs. Obi-Wan va emprar la seva vara gravadora per prendre un pla general i gravar la maquinària. Va buscar en diversos objectes algun logotip o nom que indiqués que pertanyien a Offworld, però no en va trobar cap. Obi-Wan va arrufar les celles preocupat.
-Podem portar això a Thani i mostrar-lo als ciutadans, però hem de connectar-lo amb Xànatos. El Govern pot al·legar que no sabia res del tema. Poden culpar Unify, i Unify tancarà les seves portes. Els autèntics responsables escaparan.
-No podem deixar que això passi -va dir Andra.
Llavors van sentir un soroll. Algú es dirigia cap a ells. Obi-Wan va fer un gest a Andra i tots dos es van ocultar ràpidament darrere d'un gravitrineu.
Van aparèixer dos androides de vigilància que tenien les pistoles làser integrades a les mans. Els seus caps, amb els sensors infrarojos lluents, rotaven constantment.
-Net -va informar un d'ells per un intercomunicador-. Comencin. Repeteixo, comencin.
Un estrèpit va omplir l'aire i la terra es va estremir.
- Què passa? -va preguntar Andra, tapant-se les orelles.
-Anem a veure-ho -va dir Obi-Wan. Els androides havien desaparegut darrere del turó de malab.
Obi-Wan i Andra van avançar per l'ombra de la colina. Els androides ja no estaven en mode de vigilància, així que els seus caps no giraven. A mesura que avançaven, el soroll va créixer encara més.
Quan van envoltar la muntanya de malab, es van trobar amb un altre paisatge devastat. Un munt de sorra s'elevava davant d'ells. Un gegantí forat havia estat excavat a terra. L'origen de l'estrèpit era la sorra daurada que estava sent absorbida per unes enormes màquines. Treballadors vestits amb unimicos duien a terme l'operació. Els androides es dirigien a un cercle de pavellons tècnics que s'albirava en la distància.
-Hi ha un rastre de minerals a la sorra -va cridar Andra per sobre del soroll de la màquina-. Han d'estar extraient-los.
Els treballadors estaven ocupats manejant la maquinària i no es van girar. Andra va encendre la seva gravadora hologràfica i Obi-Wan la seva vara gravadora.
Un altre equip d'androides de vigilància va sortir del primer pavelló tècnic i va començar a avançar per la zona.
-Dóna't pressa -l'apressà Obi-Wan-. Potser es posin en mode de vigilància de nou.
El noi va guardar la seva vara gravadora a la túnica.
-Vull assegurar-me que es vegi bé -va murmurar Andra.
Obi-Wan va veure que els sensors d'infrarojos s'encenien.
- Apaga la gravadora! -xiuxiuejà-. Van a detectar-la.
-Un segon... -Andra va apagar la gravadora hologràfica en el precís moment en què els sensors dels androides començaven a parpellejar.
-No et moguis -va dir Obi-Wan entre dents. Els caps dels androides giraven lentament mentre els sensors escanejaven cada quadrant.
-Això no té bona pinta -va murmurar Obi-Wan-. Una cosa els ha alertat. Anem-nos ja d'aquí.
- Però encara no en tenim prou! -va protestar Andra.
-El que tenim haurà de servir -va dir Obi-Wan amb urgència-. Serà pitjor si ens agafen. Vaig prometre a Qui-Gon que no ens arriscaríem.
Obi-Wan va arrossegar-la de tornada mentre ella protestava. Els androides van girar lentament mentre creuaven el terreny cap a ells. Obi-Wan i Andra van accelerar el pas.
-De pressa -l'apressà ell.
Al cap d'un moment ja havien donat la volta al turó i van desaparèixer de la vista dels androides. Tots dos van arrencar a córrer cap a la caverna.
- Intrusos! Intrusos!
Uns trets de pistola làser van ressonar a terra al costat d'ells. Obi-Wan va treure el seu sabre de llum i va girar per rebutjar el següent tret. Estaven molt a prop de la entrada de la caverna.
El foc de les pistoles làser xocava contra la paret de la cova. Van saltar petits fragments que van tallar a Andra a la galta.
- Entra! -va cridar Obi-Wan.
Andra es va introduir a la caverna. Obi-Wan va rebutjar un últim tret i es va afanyar a seguir-la.
No podien anar molt ràpid per la caverna perquè el terra relliscava massa. Quan van arribar a la profunda foscor interior, Obi-Wan es va aturar.
-No sento res -va dir ell.
-Potser hagin anat a buscar reforços -va suggerir Andra-. Anem, la sortida és a prop.
Obi-Wan escoltava el feble murmuri del rierol mentre la seguia. Ella va avançar a través del laberint de corredors i va arribar al mur polit. Obi-Wan la va veure enganxar-se contra la paret i desaparèixer per la fissura.
Van sortir al rierol i van saltar de pedra en pedra. Havien de donar-se pressa. Sens dubte, ja haurien donat l'alarma i tindrien a més equips de vigilància darrere seu.
Obi-Wan corria darrera d'ella mentre esquivava els arbres del bosquet. Es va enganxar a la paret rocosa i va sortir al lloc en el qual havien deixat les barredores.
Van treure les branques que havien emprat per al camuflatge, però les barredores no hi eren.
Es van mirar atònits. Van sentir un cruixit a l'esquena i Obi-Wan es va girar ràpidament.
Estaven envoltats d'androides de vigilància que els apuntaven amb les seves pistoles làser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada