dissabte, 11 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (II)

Anterior


2

Una freda negror envoltava a Zekk, com les impenetrables profunditats d'un bosc en el qual hagués perdut el seu camí. Igual que l'espai profund, interminable i fosc...
Encara que immers en les fredes ombres, el seu cos, cremava de febre. No sabia on estava. Xopat en suor, Zekk anhelava una brisa fresca, o almenys la comoditat de la foscor.
Però la foscor no tenia cap veritable confort, no hi havia pau. Ara ho sabia. Havia estat fàcilment enganyat.
Un feix de llum vermella, brillant com un làser, va apunyalar els seus ulls, il·luminant una jungla de somni entorn seu. Cap camí conduïa a través de l'embull de mala herba. No havia sortida...
... Amb curiositat, Zekk va notar que la lluentor vermella viva brollava d'una empunyadura agafada amb la seva pròpia mà. Havia estat sostenint una espasa de llum a la seva pròpia mà. Potser, podria usar la seva fulla escarlata per tallar una sortida d'aquell malson.
Movent-se atordit, Zekk va fer un pas endavant, aixecant l'arma que cremava tant com la febre. Corrents de fresca esperança, cantussejaven per les seves venes com el brunzit de la seva polsant espasa de llum, però abans que Zekk pogués tallar a través del fullatge enfront d'ell, un esvelt arbre es va transformar en una figura sinistra: una dona amb ulls violetes i una capa sobre les espatlles. Les enfiladisses, es van convertir en una llarga cabellera com les peces que portava, i els llavis de color vi fosc de la Tamith Kai es van torçar en un somriure burleta.
—Pobre jove ximplet, —va dir. La profunda veu de la Germana de la Nit, es va burlar d'ell—, de debò creus que podries deixar-nos, abandonar els nostres ensenyaments? Va ser la teva elecció venir al Costat Fosc.
Zekk va alçar les espatlles cap enrere. No temia la Tamith Kai. Ella podia ser derrotada.
Ella, havia estat derrotada. La Germana de la Nit havia mort en l'atac a l'Acadèmia Jedi quan la seva plataforma de batalla s'havia estavellat en flames dins de l'ample riu, prop dels temples massassi.
—Va ser la meva elecció, sí. Però ara trio anar-me’n. —Va dir Zekk fent un pas endavant.
El riure de la Germana de la Nit va ser aspre.
—Neci! Les teves opcions són més limitades del que creus.
Ella no tenia cap influència sobre ell, es va recordar Zekk a si mateix. No li agradava ni l'admirava, i ara, la Germana de la Nit estava morta. Com anava a detenir-lo? Girà la brillant fulla en un ampli arc cap als arbres.
La imatge de la Tamith Kai es va tornar borrosa com un holograma defectuós i es va dissoldre.
L'ona de foscor va desaparèixer de la visió d’en Zekk. Després es va estendre més enllà d'ell, i una nova imatge, més terrible es va alçar enfront d’ell. Brakiss, el Mestre de l'Acadèmia de l'Ombra.
El seu mentor.
Entallats ulls miraven des d'un perfecte i escultural rostre serè emmarcat per un cabell daurat. La seva túnica platejada va ondar quan Brakiss va obrir els braços.
—Com pots anar-te’n ara, Zekk? Després de tot el que t'he ensenyat? Ets el meu cavaller fosc. —Un to subtilment poderós va acolorir les paraules del Mestre Jedi, un to de decepció... de traïció.
Zekk va fer un pas cap enrere. Calor febril es va encendre en el seu interior, amenaçant amb consumir-lo. Rius de suor corrien pel seu front, el seu coll.
Zekk va negar amb el cap, enviant una pluja de gotes calentes més enllà del seu llarg cabell fosc.
—Ho sento, Mestre Brakiss, però estaves equivocat. El Costat Fosc no et pot salvar, o el Segon Imperi, o jo...
—No tiris tot per la borda, Zekk. Considera tot el que encara pots aprendre del Costat Fosc. —Va dir Brakiss amb veu urgent, constrenyedora.
La calor abrasadora dins d’ell va arribar a ser tan intensa que les ones radiades per ell, brillaven en l'aire, esborrant el rostre de Brakiss.
—No, —va murmurar Zekk, sentint l'alt forn de la seva pròpia respiració. Al lluny, un so de degoteig el va torturar amb la promesa d'un refrescant alleujament. Si només la pluja pogués obrir-se pas a través del dens embull de branques per refrescar-lo.
—Si realment penses que estic equivocat, Zekk, llavors destrueix-me. —Va dir Brakiss. La seva veu era freda i sedosa—. No és això el que el Costat Lluminós vol que facis... per provar la teva lleialtat, el teu compromís?
Zekk va vacil·lar. Podria ser veritat? Era la seva única sortida? No, això portava al Costat Fosc. Ha d'haver-hi una altra manera.
Sobtadament, bloquejant l'encès de la seva espasa de llum, Zekk va llançar la fulla escarlata cap amunt amb tota la força del seu cos febril.
La fulla va girar més i més alt, tallant a través de les fulles i les branques del seu camí. La imatge de Brakiss va desaparèixer en la pluja de fulles, escorça i branquetes que queien al voltant d’en Zekk.
Així i tot, l'espasa de llum va pujar més i més fins que va travessar el dosser de la selva fosca. La pluja de l'exterior es va filtrar cap avall. Zekk va tenir el temps just per sentir el tust de les fredes gotes sobre la seva ardent pell abans que una branca seccionada colpegés el seu cap, provocant una aguda resplendor darrere dels seus ulls maragda.
Zekk es va despertar amb el so de l'aigua degotant. Era la pluja un somni?
Podia sentir la freda humitat contra la seva pell, i un raig com un sol brillant sobre la seva cara. Va obrir els ulls i es va trobar en una habitació estranya, amb gruixuts murs de pedra d'aspecte antic.
La llum del sol entrava per la profunda esquerda d'una finestra en una de les parets. Però d'on venia el so del degoteig?
—Aigua. —Va dir amb un ronc grall.
—Ei, estàs despert, —va exclamar una veu familiar. El somrient rostre d’en Jacen Solo va aparèixer al costat d’en Zekk—. Vas demanar aigua? Tinc una mica aquí. —Va portar un got als seus llavis qui va empassar amb gratitud.
—Jaina va engegar una font sobre la paret mentre estaves inconscient. —Va explicar Jacen—. Aquesta habitació no tenia aigua corrent i ella va pensar que podries necessitar-la.
—Inconscient? —Zekk va tractar d'asseure's—. Quant temps?
—Al seu temps. —Va dir Jacen, col·locant un coixí darrere d’en Zekk i empenyent al jove sobre ell—. Millor no apressar les coses, o podries tenir una altra recaiguda.
Zekk va començar a marejar-se i es va desplomar sobre el coixí.
—Una altra recaiguda? Jacen, on he estat?
—Ens vas donar un esglai molt gran, ja saps, —va dir Jacen—, pensàvem que estaves bé després d'un o dos dies en el tanc de bacta de l'Estació Buscadora de Gemmes, però quan vam arribar a Yavin IV, et vas desmaiar. Has estat en coma des de fa dies. L'oncle Luke diu que hi ha algunes lesions que un tanc de bacta no pot sanar. —Les celles d’en Jacen es van ajuntar sobre els seus ulls marrons, i va passar una mà pels seus rínxols embullats.
—Rajos, per un moment no vam estar segurs que et recuperessis.
Les paraules van portar imatges intermitents a la ment d’en Zekk des de la batalla final de l'Acadèmia de l'Ombra amb l'Acadèmia Jedi. El Vara del Raig en flames i fum...
—Peckhum! —Va preguntar.
—Aquí, —va assenyalar Jacen a una cantonada de l'habitació on el vell pilot dormitava en una cadira, amb la barbeta recolzada en el seu canós puny—. No s'ha marxat del teu costat des que et vas desmaiar. Vols que li desperti?
Zekk va negar amb el cap, moviment que li va provocar un batec en les seves temples. Era suficient saber que el seu vell amic, encara estava viu i bé.
—Deixem-li dormir. —Va dir amb veu ronca, i va prendre un altre glop de fresca i deliciosa aigua.
—Crec que t’agradarà estar aquí, a l'Acadèmia Jedi, Zekk. —Va dir Jacen—. L'oncle Luke diu que pots quedar-te i entrenar amb nosaltres, si vols. Hem estat alternant-nos per atendre't; Jaina, Lowie, fins i tot, la Tenel Ka. Per descomptat, ella no està molt segura de confiar en tu encara, però crec que només és la seva aparença exterior. He estat portant el meu llangardaix de la soca amb mi quan he vingut a veure't, ell i la seva companya van trobar el camí de retorn a mi després de l'explosió —crec que es van amagar en la badia d’hangars— pel que han tingut molta sort. Ei, no puc esperar per explicar-li a tothom que estàs despert i que t'estàs millor. Creus que podries menjar alguna cosa si vaig a buscar-t'ho?
Zekk va assentir amb incertesa.
—Molt bé, vaig a portar-te alguna cosa. —Va dir Jacen—. I això em recorda un acudit. T'ho explicaré quan torni. Pots vigilar al meu llangardaix de la soca durant uns minuts en el que retorni? Ara tot estarà bé, Zekk. Ja ho veuràs.
Amb aquestes últimes paraules, Jacen es va llançar cap a la porta, deixant a Zekk preguntant-se. Ell no estava convençut que tot anava a continuar bé. Mai més.
                         
       Següent    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada