dissabte, 11 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (I)


Fragments d’Alderaan

Els Joves Jedi 7

Kevin J. Anderson i Rebecca Moesta





Jacen i Jaina: Quan l'Imperi va morir, ells van néixer: una nova esperança per a la Nova República. Els joves bessons d’en Han Solo i la Princesa Leia han donat els seus primers passos com a Cavallers Jedi, derrotant als malvats seguidors de l'Acadèmia de l'Ombra. Ara, amb els seus amics Tenel Ka i Lowbacca el wookiee, els futurs herois d'una saga ja llegendària continuen el seu entrenament.

Fragments d’Alderaan
Jacen i Jaina parteixen cap al Sistema Alderaan, determinats a rescatar un fragment del planeta destrossat com a regal per a la seva mare. Però entre els fantasmes d'un planeta mort, els bessons trobaran una sorpresa mortal; alguns fantasmes encara viuen. Un enemic de la família Solo perdut fa molt temps està per tornar...







1

Les boires del matí es van adherir als enderrocs del Gran Temple, fent els enormes blocs de pedra perillosament relliscosos a mesura que els equips de reparació es posaven a treballar.
Després de la batalla contra l'Acadèmia de l'Ombra, la selva de la lluna de Yavin IV jeia ferida i cicatritzada.
Ara, els nous Cavallers Jedi de Luke Skywalker treballaven junts per guarir-se... per reconstruir.
Jaina Solo, suosa i adolorida després d'hores de dur treball, es va pujar al cim d'un bloc de pedra caigut i va examinar les restes al voltant seu.
Sens dubte, el dany no podia ser tan dolent com semblava des d'allà.
Els antics temples, havien resistit els esforços de la selva per derrocar-los des de feia milers d'anys. Dues dècades abans, el Gran Temple havia servit com una base secreta durant les lluites inicials de la Rebel·lió contra l'Imperi. Anys més tard, l'oncle de la Jaina, Luke, havia establert la seva Acadèmia Jedi en la piràmide abandonada, fent del petit món un objectiu per a les restes de l'Imperi una vegada més.
Antics com eren els temples, els recents atacs del Segon Imperi i de l'Acadèmia de l'Ombra, havien estat els més devastadors que els gegantescs monuments mai havien sofert.
Encara que la batalla s'havia cobrat el seu preu, els supervivents de l'acadèmia del Mestre Skywalker van treballar dia i nit, no amb desesperació, si no amb esperança.
Havien derrotat al Costat Fosc de la Força. Ara, tenien temps per reconstruir-se, per fer-se més forts a causa que el seu enemic havia estat vençut.
A mig camí de les restes de les escales del temple, els equips de neteja, pujaven bastides fetes d'arbres joves lligats junts en un disseny que la mateixa Jaina havia ajudat a crear. Els grups d'estudiants Jedi van netejar els enderrocs de la batalla de la seva caserna general, a l'espera dels enginyers, arquitectes i obrers de la Nova República que arribarien de Coruscant.
Movent el cap per mantenir el seu llis pèl castany fora dels seus ulls, Jaina es va quedar mirant per un moment amb les mans en els seus malucs. Es va passar un palmell sobre el front per assecar la suor.
Fora, en les selves circumdants, altres estudiants Jedi, buscaven fragments de pedra tallada procedents del Gran Temple, catalogant-los per peces per poder tornar a assemblar-los correctament.
La tasca de reconstrucció semblava enorme.
Jaina trobava difícil de creure que tanta destrucció pogués ser causada per una sola persona.
Un comando imperial s'havia esmunyit fins a la gran sala d'audiències al moment àlgid de la batalla exterior, i en secret, va plantar els seus potents explosius, volant els nivells superiors del Gran Temple, matant-se a si mateix en el procés. Els enderrocs van caure sobre els estudiants Jedi cansats per la batalla, els quals havien pensat que la devastació del dia havia acabat.
Incloent a Zekk, va pensar amb una punxada.
La pluja de metralla, havia lesionat greument al reconvertit amic de la Jaina, Zekk, que en aquest moment, havia estat amenaçant-la amb la seva espasa de llum. Només després de l'explosió, es va adonar que Zekk en realitat els havia salvat a ella i als altres, impedint-los entrar en el temple que ell sabia que estava condemnat a explotar.
Zekk havia rebut atenció mèdica en l'Estació Buscadora de Gemmes de Lando Calrissian, però havia sofert una recaiguda en el seu retorn a Yavin IV. Jaina es preguntava si el jove de cabell fosc, havia estat aclaparat pel pes de la seva pròpia tristesa i culpabilitat per l'obra que havia fet a les mans de l'Acadèmia de l'Ombra. Ara, es recuperava en una habitació restaurada en els nivells inferiors de la piràmide.
Però Zekk havia d’expirar moltes coses, i havia decidit acceptar la culpa de tot el que havia succeït...
Grimpats en les bastides, Jaina va poder veure al seu amic wookiee Lowbacca i la Tenel Ka, la noia guerrera d'un sol braç de Dathomir, prestant-li assistència per apuntalar una secció alta i inestable de la paret.
Prop d'ells, en precari equilibri sobre un tauló de fusta, treballava Raynar Thul. El fill d'un antic noble d’Alderaan. El noi, tradicionalment vestit amb virolats i colorits vestits, portava les seves robes brutes i plenes de pols. Semblava que el seu recent calvari, havia iniciat un canvi per a millor en ell. Havia estat humiliat per complet en la lluita contra l'Acadèmia de l'Ombra, llançat al llot del riu i rebutjat com un enemic incompetent.
Des de llavors, Raynar, semblava més submís, i estava fent el seu major esforç per posar l'espatlla, com si s'hagués adonat que tal vegada no era tan important i talentós com s'havia considerat a si mateix.
En la neteja del temple, una imponent bèstia reptiliana de càrrega, es movia nerviosament.
El ronto, havia estat donat per un comerciant de Tatooine per ajudar a l'Acadèmia Jedi en els seus esforços de reconstrucció. L'enorme criatura era capritxosa i difícil de manejar algunes vegades, però la seva força bruta resultava útil. Jaina va observar l'estirada del ronto de les cordes per moure un enorme bloc de pedra cap al seu lloc sota els principals suports de la bastida.
Va escoltar els crits i les crides d'altres estudiants Jedi que es barrejaven mentre anaven i venien. Les seves veus eren clares en l'aire bromós. La selva en si, semblava mirar en atònit silenci com l'Acadèmia Jedi sanava les seves ferides i es preparava per tornar millor que mai.
A mesura que la boira del matí desapareixia i el sol pintava el terra de la selva, Jaina es va girar per veure a Luke Skywalker, vestit amb la seva túnica Jedi, sol i immòbil en un dels blocs més alts. El sol brillava directament sobre els seus ulls blau clar, però no es va immutar. El Mestre Jedi observava la complexa activitat amb atenció mentre els seus alumnes es reunien per reconstruir.
L'Acadèmia Jedi seria forta una altra vegada, el seu futur s'obria davant seu. Jaina sabia que ara, després de la derrota del seu major enemic, la Nova República podia per fi entrar en una era de pau i prosperitat.

La bastida cruixia sota els peus descalços de la Tenel Ka, i ella, va ajustar el seu equilibri, sentint una ondulació en els seus músculs. L'exercici físic, sempre se sentia bé, desafiador, refrescant. Des de feia dies, no adoptava una posició de combat, però una acurada postura d'acròbata, li va permetre caminar al llarg de l'estreta plataforma fins als blocs de pedres ultra perifèrics de la paret.
Mentre que algunes de les pedres més grans en la part inferior de la paret reconstruïda semblaven menys estables, ella sabia que les seves pròpies capes reconstruïdes eren sòlides.
Havia après a prestar molta atenció als detalls, almenys des que les seves pròpies accions es van tornar contra ella. La seva descurada i precipitada construcció de la seva primera espasa de llum, va provocar que explotés durant una sessió de pràctiques, i havia perdut el braç. Ara sabia que l'error podria haver-li costat la vida.
Des de ben amunt, Lowbacca, grunyí i es va inclinar per elevar un palet de pedra adhesiva que fixaria els materials de construcció.
Movent-se amb fàcil gràcia, el llargarut i pelut wookiee, va baixar d'un sortint de roca tallada fins a la bastida. Va separar els llavis i va mostrar les dents a la Tenel Ka en un ampli somriure.
—Amo Lowbacca, crec que està presumint. —Va dir TM2, el miniaturitzat droide traductor que Lowie portava unit a la seva corretja de fibra. El wookiee esbufegà amb diversió i es va penjar de les bastides, vessant l'espès adhesiu en una esquerda entre dos grans blocs de més a baix en la paret.
Encara penjant, Lowie es va tornar per trobar-se cara a cara amb l'imponent ronto.
La gegantesca bèstia va parpellejar i va deixar anar un buf de sorpresa, allunyant-se després amb pas lent i deixant a Lowie amb el seu negre nas arrufat de disgust davant el seu mal alè.
—Oh, el meu...! —Es va lamentar TM2—, si no hagués apagat els meus sensors olfactoris... segurament haguessin corregut el risc de sobrecàrrega amb aquesta terrible pudor!
La Tenel Ka va oferir a Lowie el seu braç per ajudar-lo a pujar. Prop de la base de la paret, Raynar es va situar sobre la bastida amb les seves acolorides i brutes robes. El jove treballava prop d'ells, però així i tot de forma independent, encara sense estar preparat per convertir-se de ple dret en un membre de l'equip. Va estirar les seves mans i va tancar els ulls, concentrant-se per utilitzar la Força per empènyer els blocs inferiors a una posició més estable.
Tenel Ka es va alegrar de veure a Raynar treballant per millorar. En la seva experiència observant-los, Raynar en general, mostrava més interès a la importància de ser un Jedi que a l'adquisició demostrable de les seves pròpies habilitats.
En general, la Tenel Ka per si mateixa, optava per no utilitzar la Força si podia trobar alguna altra manera de resoldre els seus problemes... encara que després de la pèrdua del seu braç esquerre, es va adonar que aquelles habilitats formaven part dels recursos de la persona, no només les seves capacitats físiques o mentals.
A baix, els controladors del ronto, van escridassar a la criatura que va girar d'un costat a un altre, movent-se sota la seva pesada càrrega. Confós per les ordres oposades, va girar el cap, tractant de moure's cap a les dues direccions, incapaç de decidir quin camí prendre.
La Tenel Ka es va congelar, sentint el perill un segon abans que ocorregués.
Retorçat per l'angoixa, el ronto va moure la seva cua amb agitació. La bèstia reptiliana, va girar a mig camí i matusserament, va ensopegar amb els suports de la bastida que recorria una de les parets del temple. Diversos aprenents de Jedi van cridar i es van apressar a amagar-se.
Una càrrega de blocs de pedra va caure des de dalt quan una de les lianes que sostenien un palet de fusta es va trencar.
Els blocs es van desplomar, copejant els suports i arrencant una petita pedra angular en la part inestable de la paret. Com a resultat, tota l'estructura va començar a esfondrar-se.
Raynar es va bloquejar, just en el mig de l'imminent devessall.
—Lowbacca! —va cridar la Tenel Ka, i el wookiee va veure al nen en perill alhora. Ella va saltar cap a l'espai obert, donant un salt mortal alhora que la paret es va estremir i va començar a esquerdar-se.
La Tenel Ka va aterrar en un puntal de suport just al costat d’en Raynar. El noi es va donar la volta, sentint el perill imminent, però sense saber què fer. Per sobre d'ella, Tenel Ka va veure a Lowbacca agafar una de les lianes d'una de les bastides. Es va despenjar cridant un desafiament de batalla primigeni.
Amb un sol braç, la Tenel Ka no podia aferrar a Raynar i esquivar les roques que queien. Pensant ràpidament, va fer el millor que se li va ocórrer: va agafar a Raynar per darrere just quan Lowie, arribava a tota velocitat cap a ells. Encara aferrat a la liana, el wookiee es va precipitar contra el jove de brillant túnica, el va aixecar i se’l va emportar lluny d'allà.
Mentre Lowbacca es llançava a un costat, les roques es van estavellar, van rodar i van caure. La Tenel Ka, es va llançar fora del seu camí, saltant al següent nivell i després, tornant al terra. Llavors, va saltar amb totes les seves forces, només un pas per davant dels blocs de pedra triturats. Encara que normalment era ombrívola i seriosa, va deixar escapar un crit de goig que es va elevar per sobre del soroll de la paret col·lapsada. Va escoltar a Lowbacca llançar també un rugit de triomf, després d'aterrar de manera segura amb l'altre aprenent de Jedi.
Sorprès pel fort so del devessall que havia provocat accidentalment, l'enorme ronto es va encabritar i va bramar, alliberant-se de les seves últimes lligadures. Es va moure pesadament, precipitant-se per la selva mentre els seus controladors escapaven per evitar ser calcigats.
Tremolant i panteixant per l'esforç, i amb el cor palpitant en les seves oïdes, la Tenel Ka va veure amb alleujament que les últimes pedres tritllejaven. Lowie es va quedar prop de Raynar, arraulit sobre la terra, tractant de recuperar la seva calma. El jove es va aixecar, va sacsejar les seves robes, i va aconseguir esbossar un tremolós somriure a mesura que altres Jedi s'acostaven corrent per assegurar-se que ningú havia resultat ferit.
En veure el treball de dos dies esfondrat al seu voltant, la Tenel Ka va bellugar el cap. Era un espectacle descoratjador, però només un revés, no un desastre.
Mentre que els altres Jedi es van apressar a arreglar l'embolic en el temple, Jacen Solo es va llançar a la selva a l’encalç del pobre ronto espantat. Sabia que ningú més ho faria i ell era la millor persona per al treball. Jacen tenia una habilitat especial per detectar animals i comunicar-se amb ells.
La maldestra bèstia era naturalment nerviosa, per la qual cosa no resultava sorprenent que el fort baluern de la paret de pedra col·lapsada li hagués espantat. El ronto, havia estat tret d'un món desèrtic i sec i portat a una selva terriblement densa, per treballar en un lloc amb olors estranyes, sons estranys i depredadors estranys.
—Vine aquí, ronto. —Va mirar de convèncer Jacen. A pesar que no sabia el nom de la criatura, sabia que la majoria dels animals podrien reconèixer una amable i comprensiva veu—. Vine aquí noi, tot està bé.
La bèstia reptiliana havia llaurat una àmplia franja a través de la mala herba, colpejant les branques a un costat, aixafant la mala herba i arrencant les lianes. Jacen va passar per sobre del tronc d'un arbre trencat i es va obrir pas entre arbustos convertits en puré, deixant a un costat les profundes petjades del terra humit aixafat. El rastre del ronto, certament no era difícil de seguir.
Es va arrossegar cap endavant, i va enviar pensaments tranquil·litzadors, encara que dubtava que l'angoixat ronto davant d'ell pogués sentir-los encara. Jacen sabia que la criatura tenia una bona disposició i sincerament volia ajudar, encara que no semblava comprendre les instruccions dels seus controladors la majoria de les vegades.
Després de gairebé una hora, Jacen va veure a l'enorme bèstia i es va acostar a ell silenciosament. Havia ensopegat en un matoll i ara estava tremolant i esgotat, inclinat pesadament.
Files de dents com espigues, brillaven mentre el ronto obria i tancava la boca. Rius de bava, eren abocats sobre l'exuberant mala herba.
La pell corretjosa de la criatura ondava a mesura que s'estremia per la por.
—Està bé, noi. —Va dir Jacen acostant-se.
El ronto va moure el seu enorme cap amb cresta i els seus gegantescs ulls van girar...
Jacen es va acostar a poc a poc i amb confiança, enviant pensaments de calma. La criatura podria arrencar-li el cap amb un espetec de les seves mandíbules, però Jacen sabia que el ronto no faria això. Sabia que no volia fer-li mal.
La bèstia s'havia espantat per accident, i Jacen va percebre el feble temor que seria castigat per la seva malaptesa. No obstant això, Jacen va murmurar, alleujant-li.
—Ei, vols sentir un acudit? Um... per què el ronto corre a la selva? —Va donar un altre pas—. Uh, no sé —no havia pensat com seguir—. Tens alguna idea?
El ronto li va mirar amb cautela i després, sentint que Jacen era un amic després de tot, de sobte, va tornar a alegrar-se novament, amb ganes de complaure. Es va ajupir i va deixar anar un buf.
—Està bé, —va dir Jacen una altra vegada—. Encara volem la teva ajuda. No ho has fet malament. Va ser només un accident. Fas un gran treball.
Podia sentir la felicitat del ronto alhora que li donava un petit nugget com agraïment.
—Ets molt fort.
Finalment va arribar al seu costat, Jacen va acariciar un aspre i coriaci costat. El ronto es va inclinar per olorar-lo. Jacen va acariciar la cresta del cap de la bèstia.
—Vols ajudar-nos? —Va dir—, vols treballar? Realment ens agradaria. És un treball molt important.
Jacen va sentir comprensió emanant de la ment de la criatura com uns focs artificials, gairebé aclaparant-li per l'exuberància.
Treball, treball, treball, treball!
El ronto volia ser útil, mostrar la seva força i la seva voluntat d'ajudar. Li agradava transportar objectes per als seus amos. Però havia estat confós per les complicades tasques i massa estranys donant-li massa instruccions alhora.
—Està bé —va dir Jacen—, et donarem un bon treball per fer, i anem a estar molt contents de comptar amb la teva ajuda.
El ronto va eixamplar la cresta del seu cap, i Jacen va decidir que podia portar de tornada a la criatura al Gran Temple, però era una llarga caminada. En silenci, demanant el seu permís, es va pujar a lloms de la bèstia. Per què no viatjar amb estil?
El ronto semblava completament encantat de ser posat en servei per a aquesta tasca i va trotar amb orgull a través de la selva cap al Gran Temple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada