divendres, 22 d’abril del 2016

Camí de destrucció (IX)

Anterior



PART DOS

9

La pau és una mentida. Només hi ha passió.
Amb la passió, obtinc força.
Amb la força, obtinc poder.
Amb el poder, obtinc victòria.
Amb la victòria, les cadenes es trenquen.
En Kopecz s'havia anat, reunint-se amb l'exèrcit d'en Kaan i la guerra que s'havia desfermat contra els Jedi i la República. En Bane s'havia quedat enrere a l'Acadèmia Sith a Korriban per aprendre els camins dels Sith. La seva primera lliçó va començar al matí següent, als peus del propi Lord Qordis.
-Les doctrines dels Sith són més que només paraules per a memoritzar -va explicar el Mestre de l'Acadèmia al seu aprenent més novell-. Aprèn-les, entén-les. Et portaran al veritable poder de la Força: el poder del Costat Fosc.
Qordis era més alt que en Kopecz. Més alt fins i tot que en Bane. Era molt prim i estava vestit amb una túnica negra, àmplia, amb la caputxa cap enrere caient sobre les seves espatlles. Havia d'haver estat humà, però alguna cosa en la seva aparença semblava lluny d'això. La seva pell era d'una tonalitat antinatural, blanquinosa, encara més òbvia per les gemmes brillants incrustades en els molts anells dels seus llargs dits. Els seus ulls eren foscos i enfonsats. Les seves dents eren esmolades i punxegudes, i les seves ungles eren urpes corbades i recargolades.
En Bane es va agenollar davant seu, vestit de forma similar a una túnica fosca amb la caputxa cap enrere. Abans aquell matí havia escoltat el Codi dels Sith per primera vegada, i les paraules encara eren fresques i misterioses. S'arremolinaven a través dels rerefons de la seva ment, ocasionalment bombollejant cap amunt cap als seus pensaments conscients mentre tractava d'absorbir el significat més profund darrere d'elles. La pau és una mentida. Només hi ha passió. Sabia que la primera doctrina era certa, almenys. Tota la seva vida era una prova d'això.
-Kopecz em diu que véns a nosaltres com un aprenent sense polir -va assenyalar en Qordis-. Diu que mai has estat entrenat en els camins de la Força.
-Aprenc ràpid -li va assegurar en Bane.
-Sí... I fort en el poder del Costat Fosc. Però el mateix pot dir-se de tots els que vénen aquí.
No estava segur de com respondre, Bane va decidir que el curs d'acció més savi era romandre en silenci.
-Què saps d'aquesta Acadèmia? -va preguntar finalment en Qordis.
-Els estudiants d'aquí aprenen a utilitzar la Força. Vostè i altres Lords Sith els hi ensenyen els secrets del Costat Fosc. -Després d'una breu vacil·lació va afegir-: I sé que hi ha moltes altres acadèmies com aquesta.
-No -va corregir en Qordis-. No com aquesta. És cert que tenim altres instal·lacions d'entrenament disperses al llarg del nostre creixent imperi, llocs on els individus prometedors se'ls ensenya a controlar i utilitzar el seu poder. Però cada instal·lació és única, i on s'enviï als estudiants individuals depèn de quant potencial vegem en ells.
»Aquells amb una habilitat destacable però limitada són enviats a Honoghr, Gent, o Gamorr perquè esdevinguin Guerrers Sith o Rondaires. Allà se'ls ensenya a canalitzar les seves emocions en ira sense sentit i fúria de batalla. El poder del Costat Fosc els transforma en bèsties devastadores de mort i destrucció per ser alliberades contra els nostres enemics.
Amb la passió obtinc força, va pensar en Bane. Però quan va parlar va dir,
-Només la força bruta no és suficient per fer caure a la República.
-Cert -va estar d'acord en Qordis. Pel to de la seva veu en Bane sabia que havia dit el que el seu Mestre volia escoltar.
-Aquells amb una major habilitat són enviats a mons que s'han aliat a la nostra causa de destruir la República: Ryloth, Umbarà, Nar Shadaa. Aquests estudiants es converteixen en criatures d'ombres, aprenent a utilitzar el Costat Fosc per al secretisme, l'engany, i la manipulació. Aquells que sobreviuen a l'entrenament es converteixen en assassins imparables, capaços d'atreure al Costat Fosc per matar els seus objectius sense si més no moure un múscul.
-Tot i així no són rivals per als Jedi -va afegir en Bane, pensant que entenia la direcció que estava prenent la lliçó.
-Precisament -va estar d'acord el seu Mestre-. Les acadèmies de Dathomir i Iridònia són les més similars en aquesta d'aquí. Allà els aprenents estudien sota la guia de Mestres Sith. Aquells que tenen èxit en el seu entrenament es converteixen en els adeptes i acòlits que augmentaran les files dels nostres exèrcits. Són les contraparts dels Cavallers Jedi que estan a la meitat del camí de la nostra conquesta definitiva.
»Però fins i tot de la mateixa manera que els Cavallers Jedi han de respondre als Mestres Jedi, igual deuen els adeptes i acòlits respondre als Lords Sith. I aquells amb el potencial de convertir-se en Lords Sith, i només aquells amb aquest potencial, són entrenats aquí a Korriban.
En Bane va sentir una esgarrifança d'excitació. Amb la força obtinc poder.
-Korriban va ser la llar ancestral dels Sith -va explicar en Qordis-. Aquest planeta és un lloc de gran poder; el Costat Fosc viu i respira al mateix nucli d'aquest món.
Ell es va aturar i lentament va estendre la seva esquelètica mà, amb el palmell cap amunt. Gairebé semblava com si estigués bressolant alguna cosa invisible -una cosa preciosa i inavaluable- en els seus dits com urpes.
-Aquest temple en el qual estem va ser construït fa molts milers d'anys per recollir i focalitzar aquest poder. Aquí pots sentir el Costat Fosc en la seva forma més forta. -Ell va tancar el seu puny tan fortament que les seves llargues ungles li van tallar el palmell, fent-li sang-. Tu has estat escollit pel fet que tens un gran potencial -va xiuxiuejar ell-. S'esperen grans coses dels aprenents aquí a Korriban. L'entrenament és difícil, però les recompenses són grans per a aquells que tenen èxit.
Amb el poder obtinc victòria.
En Qordis va estendre la mà i va posar el seu palmell ferit a la coroneta del crani nu d'en Bane, ungint-lo amb la sang d'un Lord Sith. En Bane havia vist multitud de sang com a soldat, tot i així per algun motiu aquest acte cerimonial d'automutilació li va repugnar més que qualsevol violència sagnant del camp de batalla. Tot el que podia fer era no retirar-se.
-Tu tens el potencial de convertir-te en un de nosaltres... un de la Germandat de la Foscor. Junts podem desfer-nos dels grillons de la República.
Amb la victòria les cadenes es trenquen.
-Però fins i tot aquells amb potencial poden fracassar -va acabar en Qordis-. Confio que no ens decepcions.
En Bane no tenia intenció de fer-ho.
El següent parell de setmanes va passar ràpidament mentre en Bane es llançava als seus estudis. Per a la seva sorpresa, va descobrir que la seva inexperiència amb la Força era l'excepció més que la regla. Molts dels estudiants havien entrenat durant mesos o anys abans d'haver estat acceptats a l'Acadèmia de Korriban.
Al principi en Bane ho va trobar pertorbador. Acabava de començar el seu entrenament i ja estava per darrere. En aquest ambient competitiu, implacable seria un objectiu fàcil per a cada estudiant. Però mentre ho meditava, va començar a adonar-se que podria no ser tan vulnerable com havia pensat.
Només ell, de tots els aprenents de l'Acadèmia, havia estat capaç de manifestar el poder del Costat Fosc sense cap entrenament en absolut. L'havia utilitzat tan sovint que havia arribat a donar-ho per fet. Li havia donat avantatge sobre els seus oponents en les cartes i en les baralles. En la guerra li havia advertit del perill i l'havia portat a la victòria en circumstàncies d'una altra manera impossibles.
I ho havia fet tot per instint, sense cap entrenament, sense si més no alguna idea conscient del que estava fent. Ara, per primera vegada, estava sent ensenyat a utilitzar de veritat les seves habilitats. No havia de preocupar-se per cap dels altres estudiants... si de cas, ells havien de preocupar-se per ell. Quan completés el seu entrenament, cap dels altres seria el seu igual.
La majoria del seu aprenentatge va arribar als peus d'en Qordis i els altres Mestres: Kas'im, Orilltha, Shenayag, Hezzoran, i Borthis. Hi havia sessions d'entrenament en grup a l'Acadèmia, però eren poques i molt distanciades. Al feble i al lent no se li podia permetre retenir el fort i l'ambiciós. Els estudiants aprenien al seu propi pas, conduïts pel seu desig i la fam de poder. Hi havia, però, prop de sis estudiants per cada Mestre, i els aprenents havien de provar la seva vàlua abans que un dels instructors gastés el seu valuós temps ensenyant-los els secrets dels Sith.
Encara que era un neòfit, en Bane va trobar fàcil guanyar l'atenció dels Lords Sith, particularment d'en Qordis. Sabia que l'atenció extra inevitablement crearia ressentiment en els altres estudiants, però es va forçar a no pensar en això. Arribat el moment, la instrucció addicional que rebia dels Mestres li permetria assolir i sobrepassar als altres aprenents, i una vegada que ho fes no necessitaria preocupar-se per la seve insignificants gelosia. Fins llavors tenia cura de romandre fora del camí i no atreure l'atenció cap a si mateix.
Quan no estava aprenent dels Mestres, estava a la biblioteca estudiant els registres antics. Igual que els Jedi mantenien els seus arxius en el seu Temple de Coruscant, els Sith havien començat a recollir i emmagatzemar informació en els arxius del temple de Korriban. No obstant això, al contrari que la biblioteca Jedi -on la majoria de la informació era emmagatzemada en format hologràmic, i Holocrons- la col·lecció Sith es limitava a pergamins, toms, i manuals. En els tres mil anys estàndard des que en Darth Revan gairebé havia destruït la República, els Jedi havien desencadenat una guerra incansable per eradicar les eines d'ensenyament del Costat Fosc. Tots els Holocrons Sith coneguts havien estat destruïts o segrestats al Temple Jedi de Coruscant per salvaguardar-los. Hi havia molts rumors d'Holocrons Sith sense descobrir, o ocults en mons remots, o cobdiciosament acaparats per un dels mestres foscos amb ànsies de mantenir la seva saviesa secreta per a ell mateix. Però tots els esforços de la Germandat per trobar aquests tresors perduts havien demostrat ser fútils, forçant-los a confiar en les tecnologies primitives del pergamí i el plastifí.
I pel fet que la col·lecció estava constantment canviant, els índexs i referències estaven desesperançadament desactualitzades. Cercar als arxius era sovint un exercici de futilitat o frustració, i la majoria dels estudiants sentien que el seu temps era millor gastat tractant d'aprendre o impressionar als mestres.
Potser era perquè era més vell que la majoria dels altres, o potser perquè els seus anys de mineria li havien ensenyat a ser pacient, fos quina fos l'explicació, en Bane passava diverses hores al dia estudiant els registres antics. Els trobava fascinants. Molts dels pergamins eren registres històrics relatant antigues batalles o glorificant les proeses dels antics Lords Sith. Per si mateixa la informació tenia poc ús pràctic, però podia veure cada treball individual pel que representava realment: una diminuta peça d'un puzle molt més gran, una pista per a una entesa molt més gran.
Els arxius es complementaven amb el que aprenia dels Mestres. Li donava un context per a les lliçons abstractes. En Bane sentia que, al seu moment, el coneixement antic seria la clau per deslligar el seu complet potencial. I així, el seu enteniment de la Força lentament prenia forma.
Mística i inexplicable, la Força també era natural i essencial: una energia fonamental que enllaçava l'univers i connectava totes les coses vivents en ell. Aquesta energia, aquest poder, podia ser domat. Podia ser manipulat i controlat. I a través dels ensenyaments del Costat Fosc, Bane estava aprenent a prendre-li adherència. Practicava les seves meditacions i exercicis diàriament, sovint sota l'ull vigilant d'en Qordis. Després de només un parell de setmanes va aprendre a moure petits objectes simplement pensant en això, una cosa que hauria cregut impossible només un curt temps abans.
Encara ara entenia que això només era el principi. Estava començant a captar una gran veritat en un nivell profund, fonamental: que la força per sobreviure havia de venir des de dins. Altres sempre et fallaran. Amics, família, companys soldats... al final, cada persona havia de romandre sola. Quan s'estava en necessitat, calia mirar-se un mateix.
El Costat Fosc nodria el poder de l'individu. Els ensenyaments dels mestres Sith el farien fort. En complaure'ls, podria deslligar el seu potencial complet i algun dia asseure's entre ells.

* * *

Quan la primera onada de l'atac va arribar, la flota de la República que orbitava el cel de Ruusan va ser agafada completament d'improvís. Un planeta petit i políticament insignificant, amb un món densament cobert de boscos que havia estat utilitzat de base per muntar atacs llampec contra les forces Sith estacionades al sistema proper de Kashyyyk. Ara l'enemic havia tornat la mateixa estratègia contra ells.
Els Sith van colpejar sense advertència, materialitzant-se en massa des de l'hiperespai: una maniobra gairebé suïcida per a una flota tan enorme. Abans que tan sols una alarma pogués sonar, les naus de la República es van trobar sent bombardejades per tres creuers Cuirassats, dues naus de batalla corsàries, dotzenes d'interceptors, i una vintena de caces Voltor. I encapçalant l'atac hi havia la nau insígnia de la Germandat de la Foscor, el Destructor Sith Foscant [1].
En la seva esfera de meditació a bord del Foscant, Lord Kaan estava dirigint l'assalt. Des de l'interior de la cambra podia comunicar-se amb qualsevol altra nau, enviant les seves ordres amb el coneixement que serien obeïdes instantàniament i completament. La càmera estava plena de llum i so: monitors brillants i pantalles intermitents bipejaven incessantment per alertar-lo de les actualitzacions constantment canviant de l'estat de la batalla.
El Lord Fosc, però, mai mirava tan sols les pantalles. La seva percepció s'estenia molt més enllà de l'esfera de meditació, molt més enllà de les dades que escopien les lectures electròniques. Coneixia la localització de cada navili enfrontat en el conflicte: els seus propis i aquells de l'enemic. Podia percebre cada descàrrega disparada, cada gir evasiu i gir, cada moviment i contramesures fetes per cada nau. Sovint ho podia percebre fins i tot abans que ocorreguessin.
El seu nas estava arrufat en una concentració intensa; el seu alè arribava a panteixos llargs, irregulars. Perles de sudoració rodaven baixant el seu tremolós cos. L'esforç era enorme, encara amb l'ajuda de l'esfera de meditació mantenia la seva concentració mental, atraient al Costat Fosc de la Força perquè influís en el resultat del conflicte malgrat el seu cansament físic.
L'art de la meditació de batalla -una arma passada des dels antics bruixots Sith- llançava a les files enemigues al caos, alimentant la seva por i desesperació, aixafant els seus cors i esperits amb desesperació ombrívola. Cada moviment en fals de l'oponent era amplificat, cada vacil·lació es transformava en una cascada d'errors i fallades que sobrepassaven fins i tot a les tropes més disciplinades. La batalla només acabava de començar, i ja estava per acabar.
La flota de la República estava completament desunida. Dues de les seves quatre naus capitals de classe Cap de Martell havien perdut els seus escuts principals en les primeres rondes de metrallament dels Voltors. Ara els Cuirassats Sith estaven movent-se, apuntant als sobtadament vulnerables Cap de Martell amb els seus devastadors canons làser acoblats davant. A un pas de ser incapacitats i deixats totalment indefensos, només estaven aconseguint regirar els seus propis caces per protegir-se dels creuers enemics que ràpidament s'estaven apropant.
Les altres dues naus capitals estaven sent devastades per Ira i Fúria, les naus de batalla Sith. Els ponderosos Cap de Martell de la República confiaven que les naus de suport establissin una línia defensiva per contenir als atacants enemics mentre es posicionaven per treure les seves armes pesades. Sense aquestes línies defensives estaven indefensos contra els corsaris molt més ràpids i molt més àgils. Ira i Fúria van tallar per un vector que va minimitzar el nombre de canons amb els que els Cap de Martell podien apuntar, llavors van lliscar per la seva proa, disparant totes les armes. Quan els Cap de Martell van tractar de canviar de direcció per treure més armes, els corsaris pivotarien i girarien cap enrere per fer una altra passada per un altre vector diferent, infligint encara més mal. La maniobra devastadora era coneguda com fulminar la plataforma, i sense el suport de caces o naus de batalla pròpies, les naus capitals no ho aguantarien per molt temps.
L'ajuda de les naus de batalla de la República, però, no era probable que arribés. La que estava en punt de patrulla ja era un casc carbonitzat i sense vida, arrasada en els primers segons de l'atac per un atac directe de les armes del Foscant abans que pogués alçar els seus escuts. Les altres dues estaven sent envaïdes per interceptors i colpejades per l'artilleria làser del lateral del Foscant, i no semblaven durar molt més que la primera.
En Kaan podia sentir-ho: el pànic s'havia establert entre les tropes i comandants de la República. El seu atac era pura ofensiva; el seu atac maximitzava el mal però deixava les seves pròpies naus exposades i vulnerables a un contraatac ben organitzat. Però no anava a arribar una resposta així. Els capitans de la República eren incapaços de coordinar els seus esforços, incapaços d'establir les seves línies de defensa. No podien tan sols organitzar una retirada apropiada... era impossible escapar. La victòria era seva!
I llavors de cop i volta el Fúria se'n va anar, apagat per una explosió que va esquinçar al corsari. Hi havia ocorregut tan ràpidament que en Kaan -fins i tot amb la consciència precognitiva de la seva meditació de batalla- no ho havia sentit arribar. Els dos Cap de Martell s'havien girat en angles tangencials, tots dos d'alguna manera fixant-se en el camí del Fúria simultàniament. Un havia obert foc amb els seus canons davanters per fer caure els escuts del Fúria, mentre que l'altre havia desencadenat una barrera de foc làser en el mateix punt exacte, provocant una detonació massiva que va destruir la nau de batalla en un obrir i tancar d'ulls. Era una maniobra brillant: dues naus diferents coordinant perfectament els seus esforços mentre estaven sota un assalt implacable per escombrar a un enemic comú. També era impossible.
En Kaan va ordenar a l'Ira que entrés en acció evasiva; el corsari es va desenganxar del seu camí d'atac just mentre els Cap de Martell obrien foc, evitant de prop la destinació de la seva nau germana. Els Cuirassats acostant-se als Cap de Martell incapacitats també van ser forçats a cessar el seu atac mentre quatre esquadrons complets de caces de la República irrompien cap endavant des de les plataformes de càrrega de les seves suposades preses indefenses. Fins i tot sota condicions ideals hauria estat difícil dispersar els caces tan ràpidament; en aquesta situació era impensable. Tot i així en Kaan podia sentir-ho: prop de cinquanta caces Aurek volant en formació tancada, pressionant l'atac sobre els Cuirassats mentre els quatre Cap de Martell retrocedien. Estaven establint una línia defensiva!
Atraient el poder del Costat Fosc, Lord Kaan va pressionar amb la seva voluntat per tocar les ments de l'enemic. Estaven seriosos, però no desesperats. Alguns tenien por, però cap estava en pànic. Tot el que percebia era disciplina, propòsit, i resolució. I llavors va percebre una cosa més. Una altra presència a la batalla.
Era subtil, però estava segur que no hi havia estat allà en els primers minuts de l'atac. Algú estava utilitzant la Força per pujar la moral de les tropes de la República. Algú estava utilitzant el Costat Lluminós per contrarestar els efectes de la meditació de batalla d'en Kaan i donar la volta a la situació. Només un Mestre Jedi tindria la força per oposar-se a la voluntat d'un Lord Sith.
En Kopecz ho va percebre, també. Amarrat al seient del seu interceptor, estava girant i girant a través de la barrera d'explosions de les torretes anticaça dels Cap de Martell quan la presència del Mestre Jedi va xocar contra ell com una onada. Li va agafar amb la guàrdia baixa, fent que perdés la seva concentració per mig segon. Per a qualsevol altre pilot, això hauria estat suficient per acabar amb la seva vida, però en Kopecz no era un pilot normal.
Reaccionant amb una rapidesa nascuda de l'instint, polida per l'entrenament, i enfortida pel poder del Costat Fosc, colpejà cap enrere el propulsor i va empènyer fort la palanca. L'interceptor es va inclinar cap avall i endavant en una capbussada aguda, ajupint-se de prop sota tres explosions successives dels canons iònics dels Cap de Martell. Sortint de la immersió, es va decantar en una volta i va donar la volta cap al creuer de la República més gran dels quatre. El Jedi hi era. Podia sentir-lo: la Força estava emanant de la nau com una balisa. Ara Kopecz anava a matar-lo.
De tornada al Foscant, en Kaan també estava atrapat en un combat a mort amb el Mestre Jedi, encara que la seva era una batalla desencadenada a través de les naus i els pilots de les seves respectives flotes. La República tenia més naus amb un poder de foc major; Kaan havia confiat en l'element de la sorpresa, i la seva meditació de batalla per donar-li l'avantatge als Sith. Ara, però, els dos avantatges semblaven haver-se anul·lat. Malgrat la seva força, el Lord Fosc no era un expert en el rar art de la meditació de batalla. Era un de molts talents, i havia treballat per desenvolupar-les totes per igual. El Jedi oposant-se, però, era probable que hagués estat entrenat des que va néixer només per a una confrontació així. La tendència de la batalla estava girant lentament, i el Lord Fosc s'estava desesperant.
Ell va reunir la seva voluntat i va colpejar amb un sobtat rampell de poder del Costat Fosc, un truc desesperat per tornar a portar el partit sota el seu control. Esperonats per l'adrenalina, la set de sang, i la irresistible coacció del seu líder, un parell de pilots voltor van tractar d'envestir amb les seves naus a l'esquadró Aurek més proper, determinats a trencar la seva formació amb un atac suïcida. Però els pilots de la República no van entrar en pànic ni van trencar files tractant d'evitar la seva càrrega temerària. En el seu lloc es van enfrontar a l'assalt de ple, disparant les seves armes i vaporitzant l'enemic abans que es pogués fer qualsevol mal.
A l'altra banda de la batalla, l'interceptor d'en Kopecz es va introduir a través del perímetre defensiu establert al voltant de la nau capital i la seva preciosa càrrega Jedi, massa ràpid i àgil perquè o els caces Aurek o les torretes poguessin apuntar. Penetrant en les línies de la República, Kopecz va volar amb la seva nau al cor de l'hangar principal; les portes blindades es van tancar una fracció de segon massa tard. Va obrir foc mentre la seva nau girava i patinava pel terra de la plataforma d'amarratge, escombrant a la majoria dels soldats prou desafortunats com per ser agafats dins.
Mentre la nau es frenava fins aturar-se, va obrir l'escotilla i va sortir del seu seient. Àgilment aterrant sobre els seus peus, va treure i va encendre el seu sabre làser en un suau moviment. El primer arc d'escombrat de l'espasa carmesina va captar el foc de blàster dels dos soldats que havien sobreviscut a l'assalt inicial, reflectint-lo sense que li danyés. Una altra tombarella va apropar la distància de sis metres entre el twi'lek i els seus atacants; un altre arc de l'espasa va acabar amb les seves vides.
En Kopecz es va aturar per avaluar la situació. Cossos mutilats i maquinària destrossada era tot el que quedava de la tripulació i l'equip que mantenia els caces de la República. Somrient, va creuar per l'escotilla que portava a l'interior de la nau capital.
Va caminar ràpidament i amb confiança a través dels passadissos, guiat pel poder que emanava del Mestre Jedi com un tuk'ata atret per l'essència d'una bestiola squell. Un equip de seguretat li va interceptar en un dels passadissos. Les insígnies vermelles en les seves mànigues els marcaven com un esquadró d'elit de soldats especialment entrenats: els millors guardaespatlles que la milícia de la República havia d'oferir. En Kopecz sabia que havien de ser bons... un realment va aconseguir disparar la seva arma dues vegades abans de què tota la unitat caigués davant el seu sabre làser.
Va entrar en una bona càmera amb una sola porta a la part posterior. La seva presa estava darrere d'aquella porta, però en el centre de l'habitació un parell de selkath -éssers amfibis del món de Manaan- van bloquejar el seu camí amb els seus sabres làser desembeinats. Aquests eren mers Padawans, però, servents del Mestre Jedi. Kopecz ni es va molestar a enfrontar-se a ells en un combat de sabre làser: hauria estat per sota d'ell. En el seu lloc va llançar un puny musculat cap endavant i utilitzà la Força per llançar-los per l'habitació. El primer Padawan va ser atordit per l'impacte. Per quan va lluitar insegur per posar-se dempeus, la seva companya ja estava morta, la vida asfixiada pel poder del Costat Fosc.
El Padawan supervivent retrocedia mentre Kopecz lentament avançava; el Lord Sith va creuar l'habitació amb passes mesurades mentre reunia el seu poder. El va desencadenar en una tempesta d'electricitat, raigs de llampecs blau-i-violeta estripant la carn de la seva víctima desafortunada. El cos del selkath va ballar en convulsions d'agonia fins que el seu cos fumejant finalment es va col·lapsar a terra.
Arribant a la porta a la part posterior de l'habitació, en Kopecz la va obrir i va caminar cap a la petita càmera de meditació de l'altre costat. Una dona gran cereana, vestida amb les túniques marrons simples d'un Mestre Jedi, estava asseguda amb les cames creuades a terra. La seva cara arrugada i rugosa estava banyada de suor de l'esforç d'utilitzar la seva meditació de batalla contra Kaan i els Sith.
Exhausta, cansada, no era rival per al Lord Sith que s'alçava sobre ella. Tot i així no va fer cap moviment per fugir o si més no defensar-se. Amb una mort segura a només uns segons, va mantenir la seva ment i poder centrats per complet en la batalla de la flota.
En Kopecz no va poder evitar admirar el seu coratge fins i tot mentre metòdicament la tallava. La seva acceptació calmada va robar la seva victòria de qualsevol delit.
-La Pau és una mentida -va murmurar per a si mateix mentre caminava de tornada a través dels passadissos cap a la plataforma d'amarratge i a la seva nau esperant-lo, ansiós per anar-se'n abans que el Foscant o qualsevol altra nau fes volar al Cap de Martell en trossos.
La mort de la Mestra Jedi va canviar la tendència un cop més. La resistència es va enfonsar; la batalla es va convertir en una victòria Sith, i llavors en una matança. Sense estar ja protegits pel poder del Costat Lluminós de la Força, els soldats de la República estaven completament desmoralitzats pel terror i la desesperació que en Kaan engendrava en les seves ments. Aquells que eren de voluntat forta van abandonar tota esperança que els quedava d'escapar vius de la batalla. Els de voluntat feble havien quedat tan descoratjats, que només podien esperar una mort ràpida i piadosa. Els primers no van aconseguir el que volien, però els últims si.
Amarrat a l'escotilla del seu interceptor, Lord Kopecz va llançar el seu navili des de l'hangar mers segons abans que la nau capital fos destruïda en una explosió gloriosa i cataclísmica.


[1] Després de pensar-ho molt he decidit traduir el nom anglès Nightfall per Foscant, doncs les altres opcions (Vespre, vesprada, vesprà, horabaixa, vesprejar, envesprir o ranvespre) em van semblar massa florits per a un navili dels Sith. (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada