dimecres, 13 d’abril del 2016

El diari del mestre Gnost-Dural (VI)

Anterior



CAPÍTOL SISÈ: EL MISTERI DE L'EMPERADOR SITH
21375.12.709
Hem completat amb èxit una missió vital. He evitat tota referència a ella en aquest diari, per la seva naturalesa altament confidencial, però ara puc transmetre els detalls amb seguretat.
En una sèrie de recents enfrontaments amb l'Imperi, dotzenes de vaixells de guerra de la República havien desaparegut, deixant evidència que van fugir després que el personal de bord va ser superat per un terror profund i misteriós. Estàvem desconcertats per explicar aquest patró pertorbador fins que els llocs d'escolta del SIE[1] en la Vora Exterior van reconstruir uns missatges codificats referents a un grup de Lords Sith coneguts com els Mestres de la Por. Pel que sembla, els Mestres de la Por van estar seguint un mètode prèviament inaudit de «meditació de batalla» per projectar aquest terror a les nostres naus. Per evitar qualsevol possibilitat que els mestres de la Por es veiessin compromesos, es mantenien en moviment constant en un cuirassat imperial que vagava per la galàxia.

Treballant amb un equip elit de les forces especials de la República, el Cavaller Jedi Jaric Kaedan va aconseguir infiltrar-se al cuirassat i capturar els Mestres de la Por. Encara que no han respost als nostres intents d'interrogació, la seva sola aparença ens diu molt, ja que clarament tenen segles d'edat. Això hauria de tirar per terra qualsevol dubte que l'Emperador pogués arribar a una longevitat similar.
Malgrat com d’emocionant que pot ser l'èxit de la missió, el que en Jaric va trobar en el cuirassat, pot resultar ser igualment valuós. La nau contenia una vasta base de dades de coneixements de l'Imperi que en Jaric sàviament va descarregar abans de destruir el vaixell per cobrir les seves empremtes. Desxifrar les dades, sens dubte, serà difícil, però m'he ofert per treballar amb el SIE per ajudar a accelerar el procés, i en bestreta que aprendrem molt més sobre l'Imperi Sith si els nostres esforços resulten reeixits.

** En destruir el cuirassat i difondre el missatge que els mestres de la Por havien estat assassinats, el Consell esperava impedir que l'Emperador fes algun intent de localitzar-los. No obstant això, la veritat és que el Consell creu que els mestres de la Por són massa valuosos per ser rebutjats. L'antiga presó de Belsavis va ser l'únic lloc amb les mesures de seguretat prou fortes per assegurar que els mestres de la Por no puguin escapar, i allà romanen fins als nostres dies. Esperem que es mantinguin continguts allà per tota l'eternitat.

21375.94.227
Després de diversos mesos de treball, hem desxifrat per complet la base de dades del cuirassat Imperial i vam descobrir un tresor d'informació històrica sobre l'Imperi, i potser fins i tot més important encara, del propi Emperador. Estic preparant un informe sobre les meves troballes per al Consell Jedi i inclouré un resum del mateix aquí.
INFORME AL CONSELL JEDI DE LES TROBALLES A LA BASE DE DADES DE L'IMPERI
X-4367
Catalogar la informació que hem desxifrat de la base de dades de l'Imperi i creuar-la amb el material base dels Arxius no ha estat fàcil, però m'ha ajudat a confirmar moltes de les nostres sospites i crec que serà útil tenir ara tota aquesta informació compilada en un sol lloc. M'he centrat en primer lloc a destil·lar els detalls relacionats amb l'Emperador Sith, i els presento al Consell ara en aquest informe.

Em vaig quedar sorprès en descobrir que la identitat original de l'Emperador és desconeguda per als seus súbdits. Per als ciutadans de l'Imperi, la vida de l'Emperador abans del seu ascens és una cosa que no val la pena contemplar. Simplement no hi ha registres d'això. No obstant això, és clar, sobre la base de referències dels Senyors Sith del passat, que no és Naga Sadow, ni Ludo Kressh. Sembla haver estat un altre Lord Sith destacat i poderós que va sobreviure a la Guerra hiperespacial.
Durant aquest conflicte, ell i els seus súbdits immediats estaven en un món conegut com Nathema. No hi ha cap registre d'aquest planeta en els Arxius Jedi, però hi ha proves a la base de dades Imperial que el nom va ser canviat en algun moment durant els últims diversos segles.
En els dies posteriors al fet que en Naga Sadow abandonés els Sith i fugís a Yavin IV, sembla que l'emperador va tornar a Korriban i va reclutar la majoria dels restants Lords Sith i els va portar de tornada a Nathema. Això, de fet, explica per què els esforços de la República i els Jedi en eliminar les restes de la civilització Sith a Korriban van trobar tan poca resistència.
No s'indica res en els registres recuperats de quant temps els supervivents Sith van estar a Nathema, que va passar allà, ni perquè se'n van anar. Tot el que podem dir amb certesa és que no gaire temps després de retirar-se a Nathema, l'Emperador i els altres Sith van abordar les seves naus i es van perdre en l'espai profund, tenint molta cura d'assegurar-se que la República no seria capaç de rastrejar la seva trajectòria. Els registres imperials indiquen que la petita flota de l'Emperador de fet es va mantenir en moviment per les regions desconegudes de l'espai desconegut durant dècades abans de tornar a descobrir Dromund Kaas.

Aquest planeta era pel que sembla una part remota de l'Imperi Sith segles abans, però havia estat abandonat i oblidat. L'emperador va decidir que Dromund Kaas seria el cor del nou Imperi. Després d'aterrar en el nou món natal, l'Emperador es va dirigir als seus súbdits, exhortant-los a treballar dur per reconstruir la seva civilització. Els hi va prometre que els seus descendents algun dia tornarien per destruir la República. En aquest punt l'Emperador apareixia sovint en públic, però aparentment això va canviar dràsticament amb els propers segles.
En els anys que van seguir al descobriment de Dromund Kaas, els exiliats van reconstruir la seva infraestructura a una notable taxa. La cooperació de la societat imperial durant aquest període va ser sense precedents, i sembla tenir poca explicació més enllà del fet que la gent estava simplement motivada per la voluntat de l'Emperador. A mesura que la població creixia la nova civilització va florir, i es va fundar un nou exèrcit imperial en el que servirien tots els ciutadans imperials. Sembla que la gent va lliurar voluntàriament tota la seva autonomia i ràpidament es van veure els beneficis d'aquesta unitat.
Encara que un estricte sistema de classificació es va establir ràpidament en l'exèrcit imperial, l'enfocament dels líders militars era només administratiu en els primers anys. L'Emperador va designar a Dotze Senyors Sith a un Consell Fosc que va servir de màxim organisme del govern. El mateix Emperador es va retirar lentament de la mirada pública, i només es comunicava amb el Consell Fosc.
Així van passar els segles, i el que va començar com un petit campament de refugiats a Dromund Kaas es va convertir en una pròspera metròpoli centrada en el funcionament eficient d'un impecable sistema militar industrial. No obstant això, fins i tot en els primers segles, l'Imperi es va preparar per tornar i buscar venjança contra la República.

** Encara que no sabem les seves identitats, sí que sabem que dotze Lords Sith encara presideixen el Consell Fosc fins als nostres dies. Tot i que encara afirmen tenir instruccions directes del propi Emperador, hem interceptat comunicacions en què comandants militars de l'Imperi han expressat alguns dubtes pel que fa a si aquest és realment el cas.

21375.96.386
El meu informe al Consell Jedi sobre les troballes clau relacionades amb la reconstrucció de l'Imperi Sith va ser ben rebut, i em sento molt honrat d'anunciar que m'han conferit el títol de Mestre Jedi. Tot i que em pregunto si sóc veritablement digne d’aquest honor, sé que aquest títol m’ajudarà a servir millor a l'Orde i a la República, estic feliç d’acceptar-lo.

En veritat, el meu objectiu continua sent aprofundir encara més en la història dels Sith i les implicacions del que podria descobrir. El curs de la història de l'Imperi des del moment del seu inici a Dromund Kaas fins a la vigília de la guerra sembla ser simple, però he estat considerant les implicacions d'això, i la seva relació amb fets ocorreguts aquí a l'espai de la República durant el mateix període.
 En els segles que l'imperi va créixer de forma aïllada, diversos Jedi caiguts es van referir a si mateixos com Senyors Sith. Clarament, no tenien cap relació de sang amb els Sith, però la seva habilitat en el Costat Fosc sovint es va basar en el seu estudi dels ensenyaments Sith, i per tant el títol no era totalment inadequat.
Un exemple d'això es pot trobar a Exar Kun. Encara que inicialment era un jove Jedi de potencial prometedor, la seva obsessió amb el coneixement el va portar a extrems molt més grans que el que és apropiat per a un erudit Jedi. Encara que ningú pot dir amb precisió quan Exar Kun va caure al Costat Fosc, el seu propi relat indica que la seva passió per aprendre els secrets dels Sith va començar quan es va trobar amb l'esperit del Jedi caigut Freedon Nadd, a Onderon.

La passió d’Exar Kun llavors el va portar als mausoleus Sith de Korriban i als Temples Foscos de Yavin IV. Va afirmar després haver rebut una benedicció directament de l'esperit del Lord Sith Naga Sadow. Encara dubtava d'això en un moment, creient que Naga Sadow podria estar vivint en la persona de l'Emperador Sith, ara crec que el que explicava Exar Kun podria haver estat molt possible. No obstant això, si es tracta d'aquest cas, que l'esperit d’en Naga Sadow va triar a Exar Kun com el seu successor espiritual, què diu això sobre la consideració de l'antic Lord Sith cap a l'Emperador que fins i tot en aquell moment estava reconstruint l'Imperi? L'esperit d’en Naga Sadow sabia de l'existència de l'Emperador? És possible que hi hagués un conflicte entre els dos mentre Naga Sadow encara vivia? Encara he de confessar la temptació de visitar Yavin IV jo mateix per intentar respondre aquestes preguntes, no cauré en aquest parany. Pocs Jedi han visitat Yavin IV, i entre ells, gairebé tots i cada un ha caigut al Costat Fosc. Hi ha límits per al valor de fins i tot el coneixement més increïble, i com Mestre Jedi, he d’acontentar-me amb confiar en la guia de la Força que ens donarà les respostes en aquestes preguntes en el moment oportú.

21376.21.211
Creuar els esdeveniments en la història de la República amb la informació desxifrada de la base de dades Imperial ha resultat una revelació profunda. Ara puc informar amb un alt grau de confiança que l'inici de la Guerra Civil Jedi no va ser totalment aliè a l'existència de l'exiliat Imperi Sith. El cas que hem cregut durant molt de temps sobre la Guerra Civil Jedi és que els Cavallers Jedi Revan i Malak van caure al Costat Fosc com el resultat de la participació en les Guerres Mandalorianes juntament amb les tàctiques despietades que van adoptar per derrotar als mandalorians. Si bé aquests esdeveniments han d'haver influït en els dos Jedi en un grau significatiu, no va ser sinó fins després que Revan i Malak van perseguir als mandalorians a l'espai profund que es considera que es van convertir en Lords Sith.

Mirant aquest període en els annals de la història imperial, he descobert registres que dos guerrers de fora del món van visitar l'Emperador a Dromund Kaas durant aquest temps. Els registres imperials suggereixen que l'Emperador va enviar al parell en una missió secreta d'una naturalesa que només ell coneixia. L'única pista que va compartir amb el Consell Fosc de l'època va ser que el nou esdeveniment podria permetre'ls accelerar els plans per atacar la República. Poden quedar molt pocs dubtes que aquests dos guerrers no eren altres més que Revan i Malak.

És la meva creença que els dos Jedi han d'haver d'alguna manera descobert Dromund Kass mentre estaven en l'espai profund i que l'Emperador va orquestrar els esdeveniments per portar-los a la seva presència, on va completar la seva corrupció. És més, crec que els va enviar de tornada a l'espai de la República per trobar la Forja Estel·lar en el seu propi nom.
L'evidència recolza això: quan Revan i Malak tornen com Senyors Sith, van cooperar completament en la recerca dels Mapes Estel·lars Rakata. Com es van assabentar de l'existència de la Forja Estel·lar? Els Jedi de l'època no tenien registres dels Rakata, pel que sembla probable que l'Emperador els hi havia donat aquesta informació. El que l'Emperador aparentment no va preveure va ser que el poder va fer que traïssin les seves ordres i després es traïssin entre si, i, en el procés, la Forja Estel·lar fos destruïda.

** El descobriment del Mestre Gnost-Dural d'aquests esdeveniments correlacionats va ser de fet una revelació, i encara que alguns van qüestionar la seva teoria quan la va presentar per primera vegada, una prova més va sorgir per recolzar-la. Quan Malak va trair a Revan donant-lo per mort, el Consell va esborrar la memòria d’en Revan i aquest va ser re-entrenat com un Jedi. No obstant això, després que es va redimir a si mateix i va derrotar a Malak, en Revan va desaparèixer.
D'acord als registres deixats per Revan en les setmanes abans de la seva desaparició definitiva, ell estava ple de malsons, visions i records boirosos d'una terrible foscor que aguaitava a les profunditats de l'espai. Se'n va anar a la recerca d'aquesta foscor, que ara podem suposar amb seguretat que era el mateix Emperador Sith.
Per descomptat, que no obstant això aquest coneixement només genera més preguntes: Va poder Revan trobar l'Emperador per enfrontar-s'hi? Si és així, què va passar? Potser mai ho sapiguem.

Encara que l'intent de l'Emperador d'adquirir la Forja Estel·lar no va resultar, no hi ha res a la base de dades de l’Imperi que suggereixi que això causés alguna preocupació. La màquina de guerra imperial marxava cap endavant fins dos segles i mig més tard, quan els registres indiquen una transformació definitiva en l'atmosfera política.
Les ordres del Consell Fosc van canviar l'atenció de la societat de la producció militar a la preparació militar. Encara que crec que l'Emperador havia definit aquesta estratègia durant segles, havia arribat el moment perquè els Moffs Imperials i Senyors de la Guerra Sith que anaven a liderar l'atac planegessin els seus rols. A causa que els plans estaven limitats al que ara considerem com la primera fase de la campanya imperial, està clar que esperaven guanyar la guerra ràpidament.

En els anys finals abans que comencés la guerra, es duien a terme exercicis navals tots els dies, i les tropes imperials van començar a assajar les seves tasques específiques. Finalment, en la vigília de l'atac, els creuers de batalla imperials es van col·locar en posició en llocs clau fora de l'espai de la República, per esperar-hi l'hora en què s'iniciaria el que s'ha convertit en la pitjor guerra de la història de la República.
Després d'estudiar tot el material de la base de dades imperial durant els últims mesos, em sorprèn el grau de dedicació de l'Imperi a la causa de la nostra destrucció. La meva anàlisi suggereix que l'estratègia de l'Emperador va ser impecable, i semblaria que la República només ha sobreviscut a la guerra aquests últims diversos anys a través de la protecció i guia de la Força.


[1] Servei d’Informació Estratègica de la República

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada