dimarts, 12 d’abril del 2016

El diari del mestre Gnost-Dural (V)

Anterior



CAPÍTOL CINQUÈ: L'ESTUDI DE LA HISTÒRIA DE L'IMPERI SITH
21373.05.888
És gairebé difícil de creure que per fi he tornat a Coruscant després de tants anys. M'agradaria que el meu retorn a casa fos degut a la conclusió de la guerra, però aquest no és el cas. El motiu de la meva visita és que el Consell Jedi finalment va accedir a donar-me més temps per buscar en els arxius més informació sobre la història dels Sith. La primera vegada que vaig presentar la petició estava lluitant en el Clúster Minos, encara que altres investigadors havien passat temps en aquest esforç, crec que el Consell pensava que el meu temps seria millor invertit en un altre lloc. No obstant això amb aquesta oportunitat, estic segur que puc provar el valor de la meva empresa. Després de gairebé una dècada de guerra, espanta considerar el poc que sabem sobre l'enemic, i encara que molts fets s'han convertit en coneixement comú durant la guerra, fins i tot les meves primeres recerques en els registres revelen que hi ha més per aprendre. He començat a elaborar un informe per al Consell Jedi que vaig a incloure aquí.

ORIGEN DELS SITH
ARXIU JEDI # 1351560190
De primer i potser per més rellevància en el nostre esforç per comprendre l'enemic està examinar l'origen mateix dels Sith. Hi ha una gran confusió al voltant de la diferència entre els Sith amb els que lluitem avui i l'espècie sith original. Per aclarir, els sith originals eren una mena humanoide de pell vermella originària del planeta Korriban que es van convertir en la dominant en aquest món, fins i tot abans que els nostres predecessors es reunissin a Tython. Els sith tenien una connexió innata amb la Força, però les seves habilitats eren crues i sense refinar. Fins i tot en el seu estat més avançat, la societat Sith era relativament primitiva. Com havia sospitat, va ser en realitat a causa del contacte amb els antics membres de l'Orde que es van asseure els fonaments de l'Imperi Sith amb què ens trobem en guerra en els temps moderns.

Com tots recordaran dels nostres estudis com a Padawan, la primera fragmentació de l'Orde Jedi va començar poc després de la fundació de la República. Un cavaller Jedi anomenat Xendor va començar a qüestionar-se els ensenyaments dels mestres. Xendor va deixar l'Orde, insistint que l'emoció era superior a la meditació per canalitzar la Força. En Xendor i els seus seguidors van ser coneguts com les Legions de Lettow, i a mesura que creixia el poder dels seus experiments del Costat Fosc, van ser impulsats a desafiar a l'Orde per demostrar la supremacia de les seves creences. Una guerra més tard coneguda com el gran cisma va començar entre les Legions de Lettow i l'Orde Jedi. Els Jedi van sortir victoriosos, i aquesta primera facció de Jedi fosc va ser aniquilada.
 Era inevitable, però, i potser sempre ho serà, que alguns entre els Jedi tornaran a sucumbir a les temptacions del poder. Tot i que probablement hi va haver molts exemples d'aquest tipus, no va ser fins a disset mil anys després que un altre conflicte important es registrés en els arxius. La guerra coneguda com el Segon Gran Cisma es va produir fa una mica més de tres mil anys.
Les llavors del conflicte van ser sembrades quan diversos erudits Jedi van descobrir maneres de fer servir la Força per manipular la vida mateixa. Van començar experimentant amb altres formes de vida, creant noves espècies i accelerant l'evolució d'altres, però al final aquests Jedi van començar a experimentar en els seus propis cossos. Van buscar la manera de fer-se més forts; i fins i tot esperaven descobrir el secret de la immortalitat.

Altres membres de l'Orde van expressar la seva preocupació pels perills de tals poders, però ja era massa tard. Els renegats erudits Jedi es van negar a abandonar els seus estudis, i van ser desterrats de l'Orde. Tractant de provar els seus nous poders, però, els Jedi exiliats van atacar i van començar una guerra que va durar un segle i va esdevenir una coneguda com a Cent Anys de Foscor. Malgrat els poders del Costat Fosc que els Jedi havien descobert, van ser afeblits lentament per la unitat i la determinació de l'Orde, i en última instància derrotats en la batalla de Corb. Hi va haver, però, uns pocs Jedi Foscos que van sobreviure al conflicte. Van fugir de l'espai de la República i van acabar aterrant en el remot món de Korriban.
Els nadius Sith de Korriban van quedar meravellats dels visitants que van arribar al seu planeta amb tecnologies avançades i coneixements de la Força. Els Sith es van inclinar davant els Jedi Foscos com a déus, i els Jedi Foscos es van aprofitar del seu nou estatus. Ells van esclavitzar als Sith i van començar a construir una nova civilització. Així va ser el naixement de l'Imperi Sith a què ens enfrontem avui dia.

** Cal assenyalar aquí que a tot Padawan se li ensenya sobre l'antic cisma dins de l'Orde. Però aquestes lliçons van ser ensenyades amb el focus sobre els perills del Costat Fosc, en les creences filosòfiques de fons que van conduir a Jedi de generacions anteriors a caure. Per contra, en Gnost-Dural en el seu informe, del qual només incloc un resum aquí, analitza aquests esdeveniments des d'una perspectiva històrica, explicant com, en veritat, les arrels de l'Imperi Sith es remunten a l'Orde Jedi.

Així va ser com, durant els següents segles, l'Imperi Sith es va desenvolupar i va créixer de manera aïllada. Molts dels Jedi Foscos originals es van barrejar amb els nadius Sith, el que va resultar en una societat mixta d'éssers humans, sith purs, i moltes variacions d'híbrids. Durant molts anys, els humans van tenir la posició de major respecte en la societat Sith, però l'estructura social semblava haver estat transposada en temps més recents, donant-li el major estatus als llinatges sith més purs. L'explicació més probable d'això és que els sith purs tendeixen a ser més poderosos en la Força. Els Jedi Foscos humans que originalment van arribar a Korriban podrien haver tingut més coneixement del Costat Fosc de la Força, però els nadius sith tenien una major connexió innata cap a ella. Al llarg dels segles, el llinatge d'un individu es va convertir en un factor important en la determinació del seu potencial en la Força. El contrast entre aquestes dues soques evolutives sembla que s'ha intensificat en vigílies de la Guerra hiperespacial durant la lluita pel poder entre els Lords Sith Ludo Kressh i Naga Sadow.
Podríem deduir per les imatges històriques dels dos que en Ludo Kressh tenia més sang Sith nativa, mentre que en Naga Sadow era clarament un híbrid més humà. No obstant això, independentment de la seva genealogia, el conflicte entre ells va tenir gran efecte en el curs de la història Sith. Tot i que la civilització sith havia crescut i s'havia expandit a molts altres mons, sembla haver-hi hagut pocs, si n'hi va haver, de registres entre el seu poble dels Jedi i la República. Així, quan dos exploradors de la República van aterrar a Korriban enmig d'un duel entre Naga Sadow i Ludo Kressh, la reacció va ser caòtica. En Naga Sadow va aprofitar l'oportunitat, insistint que els exploradors eren els precursors d'un atac imminent. Va proposar un atac preventiu, i malgrat l'oposició d’en Ludo Kressh, els Sith es van unir al lideratge d’en Naga Sadow.

La flota Sith va atacar a la República en múltiples sistemes d'estrelles, incloent un assalt massiu contra Coruscant. Agafats per sorpresa, la República i els defensors Jedi estaven en un desavantatge significatiu, i mentre la batalla continuava, semblava com si no hi hagués cap esperança.
L'èxit de la forces Sith va ser en gran part a causa del potent lideratge d’en Naga Sadow. El Lord Sith mentalment va coordinar l'ofensiva en tots els fronts des d'una esfera de meditació sobre l'estrella gegant Primus Goluud. Afortunadament, en Naga Sadow va ser traït i la seva ubicació va ser revelada. La República va atacar l'esfera de meditació Sith, trencant el control d’en Naga Sadow i despullant als agressors del seu avantatge.
En Naga Sadow i les seves forces van fugir a Korriban, on el seu rival polític, Ludo Kressh, l’estava esperant. Les dues faccions Sith van lluitar tan ferotgement que estaven completament indefensos quan la República els va localitzar. Després d'haver perdut tant en la guerra, la República i les forces Jedi van atacar el planeta natal Sith amb prejudici extrem, destruint totes les restes de la civilització Sith.
Hi ha moltes teories contradictòries sobre el que va passar després, però els registres d'informes del Consell Jedi de segles més tard suggereixen que en Naga Sadow va escapar a Yavin IV, on es creu que està sepultat fins al dia d'avui.
Amb això es completa el resum de l'informe de la meva investigació en els arxius, i el que em proposo presentar al Consell Jedi. Creuar les dades dels Arxius amb la limitada informació d'intel·ligència que hem reunit fins ara durant la guerra planteja moltes preguntes. És evident que molts Sith van sobreviure a la Guerra hiperespacial. Tan impossible com pot sonar, també tenim proves que suggereixen que el líder dels Sith, el misteriós Emperador, ja estava viu en el moment de la Guerra hiperespacial. Així, tot i que poden contradir les conclusions dels nostres predecessors, hem almenys de considerar la possibilitat que l'Emperador no és altre que el mateix Naga Sadow. Aquesta és la recomanació que faré al Consell quan presenti aquest informe.

** He d’aplaudir a Gnost-Dural pel seu enfocament de ment oberta i pel fet que va ser el primer entre nosaltres que va començar a pensar al llarg d'aquestes línies. En veritat, fins aquest moment el Consell Jedi havia desestimat l'evidència que l'Emperador Sith pogués haver sobreviscut a tants segles. Encara que la seva identitat pot seguir sent un misteri, la seva longevitat és ara una cosa que hem arribat a creure com a veritat.

Revisant aquest informe ara, també recordo els molts misteris que envolten els temples Sith de Yavin IV. L'Orde ha considerat durant molt de temps Yavin IV com a un planeta extremadament perillós on el Costat Fosc és fort, un lloc que els Jedi han d'evitar a tota costa. L'evidència d'aquells que han visitat Yavin IV al passat confirma això. El Jedi Fosc Exar Kun va visitar el planeta, tot i que ja havia passat el punt de la seva redempció per quan va visitar Yavin IV, l'evidència suggereix que la seva visita allà va aprofundir la seva connexió amb el Costat Fosc de la Força.

Per descomptat, és a partir d'aquestes mateixes fonts que ens assabentem que en Naga Sadow va ser sepultat en el planeta, així que potser hi hagi moltes més preguntes que respostes. Un altre Mestre Jedi ha visitat Yavin IV, fins i tot més recentment. El venerat Mestre Jedi Barel Ovair va afirmar que havia estat assaltat per l'esperit fosc d’en Naga Sadow, i que el seu Padawan va morir en l'enfrontament. Quan el seu Padawan va reaparèixer misteriosament anys més tard a Coruscant i va atacar al seu antic mestre, el Consell va suposar que el jove Padawan havia estat corromput allà i que tornava per venjar-se.
El Mestre Gnost-Dural teoritza que el Mestre Ovair va poder haver estat un dels infames, tot i que encara no comprovats, Infiltrats Sith que es presumeix s'han estat espiant dins de l'Orde Jedi. Sigui això veritat o no, està clar que són molts els misteris que envolten a Yavin IV i romanen sense resoldre’s.

21374.49.110
En els últims mesos, he examinat tots els Arxius buscant registres relacionats amb la Guerra hiperespacial, en un esforç per trobar alguna pista que anteriorment hagi estat passada per alt. Tot el que és segur és que al final de la guerra, la República efectivament, va enviar tropes a explorar la superfície de Korriban i assegurar-se que els Sith havien estat derrotats per complet.
Encara que ara tinc grans dubtes que l'Emperador sigui la mateixa persona que l'antic Lord Sith Naga Sadow, No puc provar el contrari. No obstant això, he de fer l'observació que tot i que els registres històrics indiquen que en Ludo Kressh va ser assassinat en un atac suïcida contra la seva nau, el seu destí mai es va verificar realment, i per tant, també hi ha la possibilitat que trobés una manera de sobreviure tots aquests anys com l'Emperador. Res no pot ser segur sobre la identitat de l'Emperador. Qualsevol que sigui l'Emperador, va partir al final de la Guerra hiperespacial de manera que segurament deurien d'haver estat no menys d'uns centenars d'altres Sith, així com desenes de milers d'esclaus i va fugir cap a l'espai profund. Es desconeix quant de temps poden haver vagat a les regions desconegudes de l'espai. Encara que no hem esbrinat la seva ubicació, el Servei d'Informació Estratègica de la República ha interceptat comunicacions suficients per confirmar que la capital imperial es troba ara en un món conegut com Dromund Kaas.

No tenim registre d'aquest planeta en els arxius, però suposo que els Sith que van fugir de Korriban al final de la Guerra hiperespacial s'hi van instal·lar i van començar a reconstruir el seu Imperi. Per descomptat, també és possible que Dromund Kaas fos simplement un planeta desconegut dins de l'Imperi en el qual els supervivents es van resituar. Aprendre més sobre aquest planeta és una prioritat, tot i que aprendre més sobre el mateix Emperador seria encara més satisfactori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada