divendres, 7 de juny del 2019

Duel a la Roca Destrossada (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

Davant Nuru en el fons de la rampa d'abordatge del TL-1800, el Comissionat Sommilor es doblegava mentre estenia el braç cap amunt i es colpejava el seu propi clatell. Per un moment, Nuru va pensar que l'home havia estat picat per un insecte, però llavors Sommilor va panteixar i va caure de genolls.
Nuru va fer un pas ràpid cap endavant per atrapar a Sommilor, embolicant els seus braços al voltant del tors de l'home per sostenir-li alçat. Sagaç, Artells i els dos pilots de KynachTech es van inclinar mentre el cap de Sommilor queia sobre l'espatlla d’en Nuru. Sagaç va dir:
—S'ha desmaiat?
Nuru va moure la mà pujant pel coll de Sommilor i va sentir un diminut objecte sobresortint. Va tirar de l'objecte i el va sostenir en alt per inspeccionar-ho. Era un dard, la seva punta esmolada tacada de sang.
—Franctirador —va dir Sagaç mentre treia el seu rifle blàster de sota el seu ponxo i saltava al costat d’en Nuru i Sommilor, posicionant el seu propi cos com un escut per protegir als altres.
Artells ja estava preparat amb el seu rifle. Mirant als dos pilots KynachTech, va dir:
—Cobreixin-se! —Abans que cada pilot pogués obeir l'ordre, un es va colpejar en el lateral del seu propi coll, i llavors l'altre va fer el mateix. Tots dos homes van panteixar i van col·lapsar.
—Ajudeu-los! —Va dir Nuru urgentment mentre s'arrossegava cap enrere, portant a Sommilor amb ell. Volia treure el seu sabre làser, però necessitava ambdues mans per arrossegar a Sommilor fora de perill. Mentre Artells i Sagaç aferraven als dos pilots caiguts, Nuru es va reprendre per haver estat distret temporalment pels reptavians que havien sortit volant un moment abans que Sommilor hagués estat abatut. No es va detenir per comprovar la pols de Sommilor mentre empenyia el cos de l'home sota la rampa d'abordatge.
Romanent prop del lateral de la nau, Nuru va desembeinar el sabre làser, va encendre la fulla blava i es va preparar per colpejar qualsevol altre dard que arribés. A causa que la nau missatgera de l’arcona bloquejava la seva visió de l'Harpia Veloç, no sabia si Xerraire, Gunn i Tallant eren conscients de l'atac. Amb la seva mà lliure, va activar el seu comunicador i va dir:
—Xerraire! Treu a tothom de la part superior de l'Harpia. Un franctirador ha disparat a l'equip d'aterratge de Kynachi.
Nuru va apartar la mirada de la nau, visualment calculant el punt de tret dels dards fins als alts arbres en el límit del bosc. I llavors va recordar...
Trencador?! Nuru es va sentir sobtadament inquiet. Sagaç es va moure prop d’en Nuru i va dir:
—Mantingui el cap baix, comandant!
Trencador ha estat assassinat? O ell va disparar els dards? Nuru es va sentir aclaparat i insegur de què fer a continuació... Va agafar alè i va relaxar la seva ment.
—Comandant, si us plau retrocedeixi fins a...
Nuru va desactivar el sabre làser.
—Assegura el perímetre i no deixis que ningú més surti ferit —va dir ràpidament—. Vaig a la caça del franctirador.
Sagaç va començar a protestar, però Nuru ja estava fent un esprint lluny del TL-1800, dirigint-se cap a la zona de comerç. Encara que els seus poders Jedi li permetien córrer més ràpid que els humanoides normals, Nuru sabia que podria no arribar al bosc a temps d'evitar que el franctirador escapés, especialment si el franctirador tenia un transport. Va córrer per un camí en ziga-zaga passant les plataformes d'aterratge fins que va arribar a les swoops aparcades fora de la zona de comerç.
Nuru no va perdre temps seleccionant un vehicle. Va saltar a la cadira de l’swoop més propera. En menys d'un segon, va avaluar que els controls no eren molt diferents de les motos speeder que usaven per als exercicis d'entrenament en el Temple Jedi. Desafortunadament, els controls de manillar personalitzats de l’swoop estaven fora del seu abast. Es va adonar que havia aterrat en l’swoop que pertanyia al gegant de pell taronja.
—Ei! —Va rugir algú darrere d’en Nuru. Ell va mirar per sobre de la seva espatlla per veure al propi gegant, allunyant-se d'un arbre fora de la zona de comerç—. Baixa't de la meva moto!
Nuru va saltar a una swoop més petita i va aferrar els controls sense cap dificultat.
—Només l'estic prenent prestada —va dir abans de pressionar l'encès.
Va encendre el motor, després sortí rabent lluny de la zona de comerç. Sense estar preparat per a la increïble velocitat de l’swoop, va afirmar la seva subjecció sobre el manillar i va haver de pressionar les cuixes contra la cadira per evitar que les seves cames sortissin volant de sota ell. En uns segons, estava volant sobre el camp d'herba que jeia entre l’espaiport i el bosc.
Just com havia fet en l’esprint per l’espaiport, Nuru va anar en un camí en ziga-zaga pel camp. Creia que virar de costat a costat era la millor forma d'evitar convertir-se en un objectiu fàcil.
Però llavors hi havia virat massa fort. L’swoop va fer un inesperat mig tirabuixó que li va posar cap per avall. Les fulles d'herba li assotaven el cap invertit mentre es llançava cap endavant. Va ajustar la subjecció sobre un dels manillars, i l’swoop va completar la seva volta de manera que estava una vegada més dret. Tan aviat va recuperar el control de l’swoop va percebre moviment darrere d'ell. Es va arriscar a fer una ràpida mirada enrere. Quatre swoops estaven separant-se de l’espaiport, corrent al seu encalç. Frutchoo i el gegant estaven al capdavant, seguits pels motoristes humans, dos dels quals estaven asseguts en una única swoop. Nuru es va adonar que el gegant deuria d'haver alertat als altres membres de la banda, que estaven virant salvatgement. Sospitava que estaven tan enfadats que no podien romandre rectes.
Dubtava que la banda de Frutchoo tingués cap interès en els seus motius per prendre una de les seves swoops.
               
***

Hudu Shiv va portar el casc del soldat de la República amb ell mentre grimpava baixant de l'arbre. Durant el seu descens, va veure a Nuru Kungurama córrer cap a la zona de comerç i agafar una swoop, i ara, mentre ell caminava cap a la seva pròpia moto speeder, podia escoltar el motor de l’swoop tornar-se cada vegada més fort mentre s'aproximava al bosc. Mirà al tronc de l'arbre on havia deixat al clon, que romania lligat i immòbil.
Estenent el braç cap al seu propi cinturó, Shiv va deslligar el cinturó d'utilitats de cuir que Dooku li havia donat. Va llançar el cinturó cap a sota de forma que caigués sobre el cos del clon, on seria trobat fàcilment.
Shiv va escoltar més swoops rugint a la distància. Va trotar al costat de la seva moto speeder i va envoltar un arbre per veure a Kungurama dirigint a una swoop baix sobre el camp d'herba amb quatre swoops corrent ràpidament darrere d'ell.
Shiv va considerar les ordres del Comte Dooku. No estava disposat a deixar que la banda d’swoops interferís amb la missió. Va estendre el braç fins a la part posterior del seu cinturó i va deslligar un detonador tèrmic. Va fixar el detonador amb un retard de deu segons, ho va col·locar en el casc del soldat clon, i llavors va llançar el casc passant els arbres de manera que va anar en arc sobre el camp i cap al camí de les swoops que s'aproximaven.


Apartant la mirada de les swoops de darrere d'ell, Nuru va girar el cap just a temps per veure un casc blanc passejar per l'aire enfront d'ell.
Trencador?
Va empènyer amb força els controls de maniobra de l’swoop per evitar una col·lisió amb el casc. Conforme el casc navegava al costat seu, va veure una lluentor de metall dins d'ell, i els seus instints van cridar Granada!
El casc va rebotar en el terra i encara estava girant mentre Nuru bombava els frens i girava l’swoop en un gir tancat que li va deixar mirant als motoristes que s'acostaven. Deixant anar els controls, va alçar les mans i va cridar:
—Pareu!
La banda de les swoops no va frenar ni es va girar, però Nuru va veure que els ulls del gegant es van obrir com a plats amb sorpresa. I llavors la granada va detonar.
L'ona expansiva va llançar a l’swoop d’en Nuru cap enrere per l'aire i gairebé el va tirar de la seva cadira. El terra on el casc havia aterrat era ara un cràter obert ple d'una bola de foc ardent que ràpidament va créixer en forma de fong en una torre de fum. Les restes destrossades, ardents de les swoops i els motoristes van volar en totes direccions des del radi d'explosió.
Una ona de calor va colpejar a Nuru al mateix temps que les restes destrossades d'un motorista humà aterraven sota la seva swoop. Mig segon més tard, el cos del motorista gegant xocava amb un fort cop sec sobre una pujada que portava a un conjunt d'arbres. Nuru va haver de lluitar contra un sentiment de nàusea. Se sentia horrible perquè el seu intent d'advertir als motoristes sobre la granada hagués fracassat. Encara que els motoristes havien estat hostils, mai els havia considerat enemics, i mai havia pretès guiar-los a les seves morts.
Però d'altra banda, no havia estat ell el que havia llançat la granada. Mirant més enllà del cos del motorista gegant cap al conjunt d'arbres, va veure una figura ombrívola grimpant a una moto speeder. Nuru va aferrar els controls de la seva swoop, la va moure cap als arbres i es va llançar cap endavant.
Conforme Nuru s'acostava als arbres, el motorista misteriós va accelerar cap al bosc. Nuru era a punt de donar-li caça quan va veure, de cua d'ull, un moviment de cops a la base d'un arbre. Tornant el cap, va trobar a Trencador lligat al tronc d'un arbre. Trencador estava embenat i emmordassat, lluitant per alliberar-se. Encara que Nuru va estar immediatament preocupat i pertorbat per la visió de Trencador tan indefens, també estava alleujat, ja que ara estava segur que Trencador no era l'home que havia disparat a Sommilor i als altres. També se sentia culpable. Com vaig poder haver sospitat de Trencador?
Nuru va portar l’swoop a detenir-se surant prop del cos del gegant caigut. Va saltar d’ella i va córrer al costat de Trencador.
—Trencador! Queda't quiet! —Ell va tirar de la bena i la mordassa, després va encendre el sabre làser i va tallar a través dels lligams de plastifibra. En la seva pressa, no va aconseguir adonar-se del cinturó d'utilitats de cuir que descansava en el terra a la seva esquerra.
—Què em va colpejar? —Va murmurar Trencador, marejat—. Vaig escoltar un fort cop i... —Els ulls de Trencador es van tancar, i llavors el seu cos es va tornar flàccid mentre tornava a lliscar-se en la inconsciència.
Nuru va veure que Trencador encara estava respirant. Va encendre el seu comunicador.
—Comandant! —Va arribar la veu de Sagaç des del comunicador—. Està bé? Vam veure l'explosió des de l’espaiport i...!
—Estic bé —li va interrompre Nuru—, però Trencador ha caigut. Veniu a recollir-ho —Deixant a Trencador, va continuar parlant mentre corria de tornada a l’swoop—. El franctirador va fugir als boscos. No el puc deixar escapar.
—Senyor, hauria d'esperar al fet que nosaltres...
Nuru va apagar el comunicador i va saltar de tornada a l’swoop. No volia deixar a Trencador enrere, però no podia arriscar-se a perdre al franctirador. Però just mentre agafava els controls de l’swoop, aquesta es va sacsejar sobtadament cap enrere en l'aire, com si hagués estat atrapada per un poderós raig tractor.
Nuru va mirar enrere i va ser sorprès en veure al gegant de pell taronja alçar-se, els seus braços embolicats al voltant de la part posterior de l’swoop. L'armilla del gegant estava cremant, i una ferida recentment embutllofada s'estenia pel seu bíceps esquerre. Nuru era a punt d'estendre el braç a la recerca del seu sabre làser quan el gegant va dir:
—Aquest paio que vaig veure desenganxant en una moto speeder. Ell amic teu?
Encara sorprès, Nuru va sacsejar el cap.
—És un franctirador —va dir urgentment—, acaba de disparar a certa gent. Vaig agafar l’swoop per anar darrere d'ell.
—Jo també haig d'ajustar comptes amb ell, així que deixa lloc! —El gegant es va col·locar en l’swoop de manera que estava assegut darrere d’en Nuru, i l’swoop es va estremir sota el seu pes. Abans que Nuru pogués protestar, el gegant va estendre el braç al costat dels braços del noi i va aferrar els controls. Els motors de l’swoop van rugir, i es van llançar cap als boscos.
Pressionant contra el pit del gegant, Nuru va observar als arbres assotar al costat de l’swoop a una velocitat malaltissa. Alçant la veu de manera que pogués ser sentida per sobre del motor, va dir:
—Ho sento per això dels teus amics.
—Aquests perdedors no eren els meus amics —va dir el gegant mentre passava arrasant per una petita clariana—. Només passava l'estona.
—Però... si no eren els teus amics, per què vols atrapar al franctirador?
—Ha espatllat la meva swoop!
Nuru no va haver de mirar el velocímetre per saber que estaven viatjant més ràpid del que mai s'hagués atrevit pel seu compte a l'àrea densament poblada. Encara que el gegant dirigia l’swoop amb una agilitat sorprenent, Nuru es va adonar que estava d'alguna manera a la mercè de l'enorme motorista.

***

Sagaç havia usat el comunicador per alertar als altres membres de l'Esquadró Evasió que Nuru havia anat a la caça del franctirador. Gunn i Xerraire ja estaven asseguts en la cabina de comandaments de l'Harpia Veloç i tenien els motors en marxa. Tallant estava en el fons de la rampa d'abordatge de l'Harpia a l’espaiport, esperant a Sagaç i a Artells.
Contra la cuixa esquerra de Tallant s'aferrava el cilindre magnètic de metall gris que havia trobat abans en el casc de la nau. El droide s'havia aferrat al cilindre pel simple motiu que Gunn li havia dit que ho guardés per més tard, i la seva cama semblava un lloc pràctic per guardar-ho.
Tallant va veure a Sagaç i a Artells corrent cap a l'Harpia. Va dir:
—La nau Kynachi està assegurada?
—Sí —va respondre Sagaç mentre corria pujant la rampa amb Artells i Tallant just darrere d'ell. Deixant a Artells i a Tallant en el celler principal, Sagaç va agafar el seu casc i se’l va ficar abans de córrer cap a la cabina de comandaments.
L'Harpia es va alçar del terra, girà horitzontalment, i després es va llançar cap a la columna de fum i foc que s'alçava prop del límit del bosc. Sagaç va arribar a la cabina de comandaments i va veure que Xerraire ja estava portant el seu propi casc. Gunn va mantenir els ulls en el petit infern enfront d'ella mentre deia:
—Us va dir el nen quant de malferit estava Trencador?
—No —va dir Sagaç—. Només que havia caigut.
Gunn va guiar a l'Harpia al voltant del fum i va portar la nau prop del límit del bosc. Xerraire es va inclinar cap endavant en el seu seient, va assenyalar a la part inferior d'un arbre i va dir:
—Aquí està Trencador.
Gunn va arrufar les celles.
—Vas a parlar tot el dia o penses anar a agafar-lo? —Però Xerraire ja estava seguint a Sagaç fora de la cabina de comandaments.
Gunn va ajustar els controls i l'Harpia va començar a surar. Artells, Xerraire, Sagaç i Tallant portaven tots armes mentre sortien de la nau. Van córrer cap a Trencador i el van trobar encara inconscient. També van trobar el cinturó d'utilitats de cuir que el franctirador havia deixat enrere.
Tallant va atrapar el cinturó. El droide i Xerraire van observar a la recerca de qualsevol senyal de perill mentre Sagaç i Artells aixecaven a Trencador. Quan tots van estar de tornada dins del celler principal de l'Harpia, Artells va colpejar l'intercomunicador de la nau i va dir:
—Tots a bord, Gunn. Trobem al comandant.

***

Nuru va lluitar per romandre amb calma mentre el gegant portava l’swoop a través del buit en un arbre partit per la meitat. Alçant la veu de manera que pogués ser escoltat per sobre del motor de l’swoop.
—Has vist per on va anar l’speeder?
—No.
—Llavors com saps que anem pel camí correcte?
—No necessito veure-li —les fosses nasals del gegant van esbufegar sobre l'anell d'or que penjava del seu nas—. Puc sentir l’olor del rastre de la fuita de la seva moto.
Nuru va veure buits de llum davant i es va adonar que s'estaven acostant a la vora exterior del bosc. El gegant va bramar:
—Com et dius, nen?
—Nuru. I tu?
—Gizman. Però pots dir-me Gizz. Tothom ho fa.
Amb una forta bufada de vent i fulles arremolinant-se, l’swoop va sortir disparada del bosc com un míssil desviat. Una plana d'herba àmplia s'obria davant d’ells, i més enllà d'això, un altiplà rocós.
A causa que Nuru havia perdut un temps preciós alliberant a Trencador dels seus lligams i coneixent a Gizz, temia tenir poques probabilitats d'atrapar al franctirador. Però conforme l’swoop estripava l'herba, va veure un objecte distant movent-se cap a l'altiplà. Era la moto speeder.
—Aquí està!
—Estic sobre ell.
Nuru va fixar els seus ulls en la moto speeder mentre Gizz accelerava, escurçant la distància entre ells i la seva presa. Estaven encara massa lluny perquè Nuru tingués una clara visió del propi motorista. Diversos segons més tard, Gizz va dir:
—Bé, que em pengin.
—Què passa?
—Es dirigeix a la Roca Destrossada.
—Què és això?
—No què, on. La Roca Destrossada és un canó.
—És perillós?
Gizz va somriure.
—Aquesta és una forma de dir-ho —ell va girar el propulsor, i l’swoop es va disparar al deixant de la moto que fugia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada