dilluns, 17 de juny del 2019

La venjança dels Sith NJ (XIII)

Anterior


CAPÍTOL 13

Quan Anakin finalment va trobar al Mestre Windu en l'hangar del Temple, el seu cap seguia donant voltes. El Mestre Windu i altres tres jedis s'estaven preparant per abordar una canonera i, al principi, no li va agradar la interrupció de l’Anakin.
—Què passa, Skywalker? —Va etzibar el Mestre Windu—. Estem apurats. Acabem de rebre notícies que Obi-Wan ha destruït al General Grievous. Anem de camí a assegurar-nos que el canceller retorni els seus poders al Senat.
—No ho farà —va respondre Anakin amb gran pesar. Va sentir tota l'atenció del Mestre Windu posar-se sobre ell i va empassar amb dificultat—. El Canceller Palpatine és un Lord Sith.
—Un Lord Sith? —El Mestre Windu va sonar tan horroritzat com ho havia estat Anakin—. Com ho saps?
M'ho va dir ell.
—Coneix la naturalesa de la Força. Ha estat entrenat per usar el Costat Fosc.
El Mestre Windu el va mirar fixament per una estona llarga. Al final va assentir.
—Llavors els nostres pitjors temors s'han fet realitat. Hem de moure'ns ràpid si volem que l'Orde Jedi sobrevisqui.
Mentre el Mestre Windu feia senyals als altres jedis perquè abordessin la canonera, Anakin va dir:
—Mestre, el canceller és molt poderós —va dubtar—. Necessitarà la meva ajuda si pensa arrestar-lo —Mace Windu va entretancar els ulls.
—Pel teu propi bé, no et fiquis en aquest conflicte —li va ordenar amb fermesa—. Percebo molta confusió en tu, jove Skywalker. Les teves pors ennuvolen el teu judici.
—Això no és veritat, mestre —va protestar Anakin.
—Ja veurem —va respondre Mace—. Si el que dius és veritat, hauràs guanyat la meva confiança. Ara com ara, queda't aquí. Espera en la Càmera del Consell fins que tornem.
Encara no confia en mi. Mai ho ha fet. Però Mace Windu era un membre sènior del Consell, un Mestre. Mentre Anakin fos un Jedi, havia d'obeir les ordres del Mestre Windu.
—Sí, mestre —va dir, tractant que el ressentiment no es notés en la seva veu.
Mace va assentir una vegada i després va entrar en la canonera. Anakin es va quedar on estava fins que la nau es va enlairar, amb l'esperança que a l’últim moment Mace canviés d'opinió. Quan la canonera finalment va desaparèixer entre l'interminable corrent de trànsit, es va donar la volta i va tornar al Temple Jedi.
La Càmera del Consell tenia una llum tènue i estava buida. Anakin es va asseure en una de les cadires i va tractar de meditar, però el seu cor i la seva ment estaven molt agitats. Ara que estava sol, que havia complert la seva missió, les paraules del canceller tornaven una vegada i una altra a la seva ment. «Aprèn a controlar el Costat Fosc de la Força i seràs capaç de salvar la Padmé d'una inevitable mort». Anakin va sentir fred en recordar els crits que sorgien en els seus somnis. De nou, va escoltar el crit de mort de Padmé: «Anakin! T'estimo».
La veu del canceller va parlar en la seva ment, paraules que no havia dit abans: «Tu saps que si els jedis em destrueixen, qualsevol oportunitat de salvar la Padmé s'haurà perdut».
No! Anakin va buscar cegament, no al canceller, sinó a la persona que estimava. A Padmé. I just llavors va percebre la seva presència, com si estigués allà, no solament en la Càmera del Consell Jedi, sinó també en la seva pròpia ment i cor; una veritable trobada a través de la Força.

Padmé estava sola a l'habitació principal del seu apartament quan va sentir la presència de l’Anakin amb ella. Què està fent aquí en aquesta hora?, va pensar i va aixecar la vista. Va parpellejar i va sacsejar el cap. L'habitació estava buida, excepte que per un instant va pensar haver vist la Càmera del Consell Jedi.
I després la connexió es va establir per complet i ella ho va saber. Anakin estava allà, sol, en la Càmera del Consell i estava aquí, amb ella. Va sentir el seu amor i la seva por per ella; aquest terrible temor que li estava destruint el cor. Aquest terror al fet que ella morís. No s'havia adonat de com era de gran.
«No tinc por de morir», li havia dit ella aquella vegada quan els estaven portant a la sorra d'execució a Geonosis, i encara era veritat. Solament temia que ell no sabés quant l’estimava. Quan la connexió a través de la Força va començar a esvair-se, ella va repetir les paraules que havia dit en aquella ocasió, quan li havia declarat el seu amor per primera vegada. Anakin no les escoltaria, per descomptat, però potser sentiria l'amor darrere d'elles, aquest amor que ara era més fort i profund que mai.
—T'estimo veritablement i profundament —va dir la veu de la Padmé en la ment de l’Anakin—. Abans de morir, vull que ho sàpigues.

La connexió a través de la Força finalment va desaparèixer, però les seves paraules van fer ressò: «Abans de morir, abans de morir, abans de morir». Anakin es va estremir. Padmé, no. Però la connexió havia desaparegut, ella havia desaparegut i ell estava sol en la Càmera del Consell. Sol com estaria, sempre i en tots costats, una vegada que Padmé morís.
—No! —La paraula va partir els seus llavis. Estava dempeus, agitat com si hagués estat corrent. No puc fer això! No puc deixar-la morir! I llavors va córrer fora de la Càmera del Consell cap a la plataforma on el lliscant aeri estava estacionat.
El recorregut fins a l'edifici del Senat semblava etern. Anakin amb prou feines era conscient del trànsit que li esquivava i li tocava la botzina o dels indicadors en el seu panell de control, els quals apuntaven a la zona vermella. Després va córrer pels passadissos cap al brunzit d'espases làser que provenia de l'oficina del canceller.
Es va detenir a l'entrada, estupefacte. El vent passava xiulant des de l'enorme forat que solia ser la gran finestra que donava a Coruscant. Hi havia trossos de vidre pel terra i sobre les tres figures amb túniques Jedi desplomades. Solament un Jedi es mantenia dempeus: Mace Windu, que sostenia el seu sabre làser porpra amenaçadora sobre el Canceller Palpatine.
—Està sota arrest, milord —li va dir al canceller, al mateix temps que li feia un gest a Anakin perquè es mantingués allunyat.
Però Palpatine no estava mirant a Mace Windu.
—Anakin! —Va exclamar—. Et vaig dir que anàvem a arribar en això. Tenia raó. Els jedis estan prenent el poder.
Però... però... Això no és així. Van venir perquè els vaig dir que és un Lord Sith, no per prendre el poder. No obstant això, va pensar una part diferent de l’Anakin, ja es disposaven a arrestar a Palpatine quan ell arribava amb la notícia.
—El seu pla per reconquistar la República ha acabat —va afirmar el Mestre Windu—. Ha perdut.
—No! —Palpatine va aixecar les mans—. Tu moriràs! —Rajos blaus de la Força van sortir disparats dels seus dits cap a Mace.
Anakin va fer un pas involuntari cap endavant.
—És un traïdor, Anakin! —Va cridar Palpatine mentre sortien més rajos de les seves mans.
—Ell és el traïdor! —Va replicar Mace. El rostre es va tibar per l'esforç que feia per repel·lir els rajos—. Atura’l!
El cap de l’Anakin es va moure d'un home a un altre. Els rajos de la Força estaven ara fent-li mal al Mestre Windu, fent-li molt de mal. Però el canceller estava envellint a la vista de l’Anakin. Van aparèixer profundes arrugues en el seu front. Les seves mans es van retorçar i es van tornar blanques i grisenques.
—Ajuda'm! —Va exclamar—. No puc seguir resistint!
Però Anakin es va quedar congelat, finalment. Palpatine es va desplomar, exhaust.
—Em rendeixo —va dir amb la veu murmuriosa d'un home molt, molt vell—. Estic..., estic massa feble. No em matin. Em rendeixo.
Mace Windu va apuntar el seu sabre làser a l'abatut canceller.
—Tu, púrria Sith —grunyí—. Acabaré amb això ara mateix.
—No el pot matar, mestre —va protestar Anakin—. Ha de ser sotmès a judici.
—Té massa control sobre el Senat i les Corts —va respondre Mace—. És massa perillós per perdonar-li la vida.
—Va en contra dels ensenyaments Jedi.
Però el canceller havia dit el mateix sobre el Comte Dooku. Si un Mestre Jedi i un Lord Sith argumentaven el mateix, eren realment tan diferents? Necessito salvar la Padmé.
No obstant això, el Mestre Windu no estava escoltant. Va aixecar la seva espasa làser... i Anakin la va detenir. L'inesperat cop va llançar el sabre làser per l'aire... i va deixar a Mace indefens davant una nova descàrrega de rajos de Força. El Canceller Palpatine havia simulat! No estava de cap manera cansat!
Mace udolà i va retrocedir.
—Poder! —Va cridar el canceller i es rigué—. Poder absolut!
Una altra ona de rajos de la Força va colpejar a Mace i el va llançar cap enrere una vegada i una altra, després el va alçar pel lloc on havia estat la finestra, alt en el cel nocturn... i després el va deixar caure centenars de metres cap al terra. Anakin ho va mirar fixament, horroritzat.
—Què he fet? —Va murmurar.
—Estàs complint amb el teu destí —va respondre Palpatine amb tranquil·litat. Lluïa diferent ara i també sonava diferent. L'envelliment no era una il·lusió. Però la diferència li facilitava aparèixer diferent davant el propi Anakin. Perquè aquest li digués el que sabia que havia vingut a dir.
—Faré tot el que em demani —li va dir a Palpatine—. Solament ajudi'm a salvar la vida de la Padmé.
No puc viure sense ella. No la deixaré morir.
Palpatine va somriure i li va fer un gest. Anakin es va agenollar enfront d'ell i les paraules li van venir..., les paraules que havia usat per unir-se als jedis, però canviades, com ell havia canviat.
—Em comprometo a seguir els seus ensenyaments, els ensenyaments dels Sith.
—Anakin Skywalker, ja ets un de l'Orde dels Lords Sith —va respondre Palpatine—. A partir d'ara seràs conegut com... Darth Vader.
—Gràcies, mestre.

***

Darth Sidious —el Canceller Palpatine— estava aturat sol en la seva enorme oficina. Havia enviat al seu nou aprenent i al batalló de tropes clon al Temple Jedi. Acabarien amb els jedis de Coruscant. Va arrufar lleugerament les celles sota la seva caputxa. Va percebre que el seu aprenent encara no estava tan completament compromès amb el Costat Fosc com hauria. Bé, destruir als jedis aquí definitivament portaria a Anakin més a prop de la seva identitat Sith: Darth Vader.
Ara calia encarregar-se de la resta dels jedis. El gest de preocupació va desaparèixer i ho va reemplaçar un somriure d'anticipació. Va estirar el braç, va ingressar una freqüència en el seu projector hologràfic i va esperar.
Un petit holograma del primer comandant clon va sorgir enfront d'ell.
—Sí, milord?
—Ha arribat el moment —va dir Darth Sidious, assaborint les paraules. Després de milers d'anys, per fi ha arribat el moment de la venjança—. Executi l'Ordre 66.
—Entès, milord —va respondre el comandant clon i la imatge desaparegué amb un parpelleig.
Darth Sidious va ingressar la següent freqüència i va aparèixer un altre holograma, idèntic. Una vegada i una altra va repetir les mateixes paraules a comandant clon rere comandant clon, paraula per paraula. El seu lleu somriure va anar creixent amb cada missatge.
Les tropes clon obeïen ordres. Per això era, suposadament, que cada batalló estava liderat per un Jedi. El que els jedis havien oblidat era que els clons servien a la República, no al Temple Jedi... i ell, Darth Sidious, era el canceller suprem de la República. Els clons obeirien les ordres del canceller sense dubtar. Fins i tot si això implicava matar als jedis.
L'Ordre 66 manava als clons a fer justament això.
Encara somrient, Darth Sidious es va inclinar cap enrere i es va imaginar les escenes per tota la galàxia. Jedis en planetes selvàtics, en mons de cristall, en mons aquàtics, en el mig de la batalla o segurs als seus centres de comandament, tots moririen en mans de les seves pròpies tropes. Podia percebre com passava, encara que no detalladament... però sí sentia que el Costat Fosc es tornava més fort cada vegada que moria un Jedi.
L'única cosa que lamentava era que no podia estar en persona per veure'ls morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada