dijous, 20 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Mentre el seu esquadró de tropes d'assalt continuava buscant a Tatooine els plànols de l'Estrella de la Mort, Darth Vader viatjava en el Destructor Estel·lar per portar a la Princesa Leia Organa a l'Estrella de la Mort.
Aquesta era, senzillament, la més gran nau mai construïda. Amb la forma d'una esfera, tenia 120 quilòmetres de diàmetre, la grandària d'una lluna de classe IV. El seu casc exterior d'acer quadànium tenia dues característiques notables: una trinxera equatorial i —en el seu hemisferi superior— una lent còncava d'enfocament superlàser. La trinxera contenia motors d'ions, hiperimpulsors i hangars laterals; el superlàser tenia la potència suficient com per liquidar mons sencers.
A més del seu superlàser, l'armament de l'Estrella de la Mort incloïa més de 10.000 bateries turbolàser, 2.500 canons làser i 2.500 canons d'ions. Els seus hangars albergaven 7.000 caces TIE i més de 20.000 naus militars i de transport. Els tripulants, les tropes i els pilots conformaven una població de més d'un milió d'individus.
Però malgrat totes aquestes xifres sorprenents, almenys una persona en l'Estrella de la Mort estava preocupada per la Rebel·lió.
—Fins que aquest lloc de combat estigui en ple funcionament som vulnerables —va explicar el Comandant Tagge. Estava en una sala de reunions, assegut a una taula negra circular amb altres sis alts funcionaris imperials. Tagge mirava a la seva dreta, a la persona asseguda al costat d'ell, l'Almirall Motti, el comandant imperial sènior a càrrec de les operacions en l'Estrella de la Mort. Tagge va continuar—: L'Aliança Rebel està molt ben equipada. Són més perillosos del que vostè creu.
L'Almirall Motti va reaccionar burletament.
—Perillosos per a la seva flota estel·lar, comandant. No per a aquesta estació de combat.
Però Tagge no havia acabat.
—La Rebel·lió seguirà aconseguint recolzament en el Senat Imperial si no...
—El Senat Imperial ja no serà un problema per a nosaltres —va interrompre un adust home gran de galtes enfonsades, que acabava d'entrar a la sala de reunions. Era el Gran Moff Tarkin, creador de l'Estrella de la Mort i va entrar amb Darth Vader al seu costat. En la jerarquia imperial, Tarkin només responia a l'Emperador, i Vader li servia a Tarkin com a executor del mal de l'Emperador.
Vader va romandre dempeus mentre Tarkin ocupava el seu seient entre l'Almirall Motti i el Comandant Tagge.
—Acabo de rebre la notícia que l'Emperador ha dissolt de manera permanent el consell —va continuar Tarkin—. Les últimes restes de l'Antiga República han estat eliminats.
—Això és impossible —va dir el Comandant Tagge—. Com va l'Emperador a mantenir el control sense la burocràcia?
—Els governadors regionals ara tenen el control directe dels seus territoris —va respondre Tarkin—. La por mantindrà els sistemes locals en línia. La por a aquesta estació de combat.
—I què passarà amb la Rebel·lió? —va voler saber Tagge—. Si els rebels han aconseguit un plànol tècnic complet d'aquesta estació, és possible, encara que poc probable, que puguin trobar alguna feblesa i explotar-la.
Des del seu lloc al costat de Tarkin, Darth Vader va intervenir.
—Els plànols als quals es refereix aviat estaran de nou a les nostres mans.
—Qualsevol atac realitzat pels rebels en contra d'aquesta estació —li va assegurar l'Almirall Motti a Tagge— seria un gest inútil, sense importar les dades tècniques que hagin obtingut. Aquesta estació és ara el màxim poder de l'univers. Suggereixo que l’usem.
—No se senti massa orgullós d'aquest terror tecnològic que ha construït —li va advertir Vader—. La capacitat de destruir un planeta és insignificant al costat del poder de la Força.
—No tracti d'espantar-nos amb els mètodes del seu fetiller, Lord Vader —es va burlar Motti—. La seva trista devoció a aquesta antiga religió no li ha ajudat a trobar les cintes de dades robades ni li ha donat clarividència suficient com per trobar la fortalesa oculta dels rebels...
De sobte, Motti va deixar de parlar. En realitat, Vader en cap moment va tocar a Motti, però el Senyor Fosc va fer un moviment de pessic amb la seva mà enguantada i va fer que Motti es portés les mans desesperadament a la seva pròpia gola. L'almirall s'asfixiava. Els seus ulls seguien fixos en Vader mentre el seu cos sofria espasmes.
Vader va llançar pessics a l'aire amb els dits i va dir:
—La seva falta de fe em pertorba.
Tarkin va fixar els seus ulls en Vader i després va ordenar:
—Ja n'hi ha prou d'això! Vader, deixi’l anar!
—Com vulgui —va acceptar Vader. Va baixar la mà.
L'aire va entrar ràpidament als pulmons de Motti i el seu cap va caure cap endavant. Respirant amb dificultat, es va quedar mirant a la taula i després va aixecar la vista per llançar una mirada furiosa a Vader.
—Aquesta discussió no té sentit —va dir Tarkin—. Lord Vader ens proporcionarà la ubicació de la fortalesa rebel per quan aquesta estació estigui en funcionament. Llavors aixafarem la rebel·lió amb un sol cop.

***

Luke, Ben i els dos droides avançaven a tota velocitat pels Erms Jundland, rumb a la comunitat d’Anchorhead, quan es van trobar amb el que quedava del reptador de les sorres dels jawa. El fum ascendia dels focs que encara cremaven a l'interior i al voltant de l'enorme vehicle oxidat. Desenes de jawes jeien morts, les seves petites formes disperses per la sorra.
Luke es va detenir perquè ell i Ben poguessin examinar les restes. El casc del reptador estava ple de danys produïts pels impactes dels desintegradors, i semblava que tot el clan jawa havia estat aniquilat.
—Sembla sens dubte que els habitants de les sorres van fer això —va dir Luke a Ben—. Miri, hi ha bastons gaffi, petjades de banthes. Però... mai vaig saber que ells donessin un cop tan gran abans.
—Ells no ho van fer —va assegurar Ben—. Però se suposa que hem de pensar que ells ho van fer. —Va assenyalar les petjades dels banthes i va continuar—. Aquestes petjades van una al costat de l'altra. Els habitants de les sorres sempre marxen en una sola fila per ocultar quants són.
—Aquests són els mateixos jawes que ens van vendre a R2-D2 i C-3PO —va dir Luke.
Ben va assenyalar els bonys socarrats en el casc del reptador.
—I aquests punts cremats són massa precisos per als habitants de les sorres. Només els soldats d'assalt imperials són tan precisos.
—Però per què les tropes imperials voldrien massacrar als jawes? —preguntà Luke desconcertat. A la recerca de resposta va mirar a R2-D2 i C-3PO, que romanien al costat del lliscant.
Els droides, es va adonar Luke. Els soldats d'assalt volen la informació en R2-D2!
A continuació, una cosa més espantosa va sacsejar al Luke.
—Si van rastrejar als robots fins aquí, també poden haver-se assabentat de qui els hi van comprar, i això els portaria de tornada... a la meva llar!
Luke va sortir disparat cap al lliscant.
—Espera, Luke! —va cridar Ben—. És massa perillós!
Sense parar esment a l'advertiment d’en Ben, Luke va pujar d'un salt al lliscant terrestre, va prémer l'encès, i es va allunyar a tota velocitat del reptador cremat.

***

Luke va veure el fum que ascendia des de quilòmetres abans d'arribar.
La granja dels Lars era consumida per les flames d'un incendi. El lliscant d’en Luke encara estava desaccelerant per detenir-se quan ell va baixar d'un salt. Un dens fum negre sortia del sostre del garatge.
—Oncle Owen! Tia Beru! Oncle Owen! —va cridar. No va haver-hi resposta.
Luke no sabia on mirar primer. Atordit i temorós, va avançar ensopegant per sobre els enderrocs, amb l'esperança de trobar al seu oncle i a la seva tia amb vida. Tal vegada ells no estaven allà quan van arribar les tropes d'assalt. L'oncle Owen podria haver anat a controlar alguns vaporitzadors... però i la tia Beru? El forat que havia contingut el pati semblava en aquest moment un petit volcà llançant grans núvols de fum gris.
Que no estiguin morts!, volava la ment de Luke. Que no estiguin morts, que no estiguin morts, que no estiguin morts! Els seus ulls es van clavar en la cúpula d'entrada. Més foc, més fum.
Llavors els va veure.
Dos esquelets carbonitzats, fumejants, jeien en la sorra fora de la cúpula d'entrada.
Luke es va ennuegar i va mirar cap a un altre costat. Llavors alguna cosa dins d'ell va explotar, i es va obligar a mirar una altra vegada al que els soldats d'assalt els havien fet a la seva tia i al seu oncle.
No tinc por. L'Imperi m'ho ha llevat tot, però no tinc por. Perquè ara no tinc res a perdre.
Es va quedar allà, mirant profundament les flames, i va sentir que la seva ira i determinació augmentaven.

***

A l'Estrella de la Mort, dos soldats imperials d'uniforme negre precedien a Darth Vader per un fosc i estret corredor flanquejat per portes ficades en els seus murs. Totes les portes estaven tancades, i darrere de cadascuna hi havia una cel·la de detenció. Els soldats es van detenir davant d'una porta i aquesta es va lliscar cap al sostre. Darth Vader es va ficar per l'obertura i els dos soldats el van seguir. Mentre els dos soldats romanien a cada costat de la porta oberta, Vader es va acostar al centre de l'estreta cel·la i es va inclinar sobre la solitària presonera que estava asseguda en un nu llit de metall que sortia de la paret.
La Princesa Leia.
—I ara, Altesa, anem a parlar de la ubicació de la seva base rebel oculta —va dir Darth.
Va haver-hi un brunzit electrònic darrere de Vader i després un droide negre esfèric va entrar surant lentament a la cel·la. Un sistema de repulsors en forma d'anell al voltant del cercle intermedi del droide feia que l'esfera gairebé semblés un model a escala de l'Estrella de la Mort amb la seva trinxera equatorial. Però a diferència de l'Estrella de la Mort, que semblava tenir una superfície llisa vista des de lluny, el droide estava adornat amb estranys dispositius que sobresortien en angles asimètrics. Els dispositius incloïen un conjunt d’electroxoc, un instrument de tortura sònica, una xeringa química i un determinador de mentides. Era un droide interrogador.
Els ulls de la Leia es van obrir aterrits. El droide va estendre la xeringa i va surar cap a ella.
La porta de la cel·la es va lliscar en tancar-se, i va començar l'interrogatori.

***

Luke es va dirigir amb el seu lliscant terrestre de tornada al reptador atacat. En la seva absència, Ben havia preparat una pira prop del vehicle i es va trobar amb què C-3PO i R2-D2 lliuraven a les flames els cadàvers dels jawa. Els droides van deixar de fer el que estaven fent i van observar al Luke que s'allunyava del seu lliscant per dirigir-se on estava Ben.
Ben va veure el dolor en el rostre d’en Luke.
—No podries haver fet res, Luke, encara que haguessis estat allà. Tu també podries haver mort, i els droides estarien ara en mans de l'Imperi.
Luke no tenia temps per a la compassió.
—Vull anar amb vostè a Alderaan. Ja no hi ha res per a mi en aquest lloc. Vull aprendre els camins de la Força i ser un Jedi com el meu pare.
Ben va assentir. Quan l'últim jawa va ser col·locat en la pira que seguia cremant, tots dos homes van carregar als droides en el lliscant i van partir.

En el viatge cap al destí del grup, al Luke li va resultar difícil concentrar-se. No podia deixar de pensar en el seu oncle i en la seva tia, i en el que l'Imperi havia fet. Però després de la tercera vegada que es va equivocar de camí, Ben va suggerir que detingués el lliscant i fessin una pausa.
Luke es va detenir en un alt i escarpat precipici que donava sobre un canó. Els droides van seguir a Luke i Ben fins a la vora del precipici i van poder veure un conjunt ampli i caòtic de pistes i plataformes d'aterratge, llocs com cràters per atracar i estructures en forma de mitja cúpula, escampats per tota la superfície rugosa del canó.
—El port aeroespacial de Mos Eisley —va informar Ben—. Mai trobaràs un niu més menyspreable d'escòria i maldat. —Mirà al Luke i va agregar—: Hem d'anar amb compte.
Aquesta vegada, Luke es va mantenir en la seva ruta.

***

Atès que Tatooine estava en la Vora Exterior de l'espai, lluny de l'activitat de la República i de l'Imperi, Mos Eisley era des de feia molt temps un refugi de lladres, contrabandistes i pirates. Els qui viatjaven molt sabien molt bé que no havien de romandre allà massa temps. Els turistes curiosos en general acabaven desitjant haver-se quedat a casa seva.
Però de totes maneres, el camí a la ciutat va resultar ser bastant atractiu. El trànsit pels carrers no només incloïa lliscants de terra i motos swoop, sinó també grans quadrúpedes, com dewbacks i rontos de coll llarg. Alguns transeünts eren humans, uns altres eren mecànics, però molts d'ells eren alienígenes que Luke mai havia vist abans. Per evitar distreure's mantenia els ulls fixos davant seu i maniobrava amb summa cura pels concorreguts carrers.
En acostar-se a una intersecció congestionada, Luke va desaccelerar el lliscant per permetre que passessin alguns vianants. De sobte, cinc soldats d'assalt de blanca armadura van emergir dels costats del carrer. Tots portaven rifles làser. Un soldat d'assalt —el líder de l'esquadró amb una musclera color taronja en l'espatlla dreta— va fer senyals amb la mà al Luke perquè es detingués. Luke havia arribat directament a un post de control.
Els soldats d'assalt miraven a C-3PO i R2-D2, que estaven a la vista de tots en la part posterior del lliscant.
Luke es va sentir estúpid per no haver tractat d'ocultar als droides sota algunes mantes, i després va pensar: Podrien aquests ser els mateixos soldats d'assalt que van matar a l'oncle Owen, a la tia Beru i als jawes? No havia esperat una confrontació amb les tropes d'assalt tan aviat, i no estava preparat. El seu cor es va accelerar. Un moviment en fals i ells podien començar a disparar. Què haig de fer? Mirà a Ben, qui va respondre amb un somriure tranquil·litzador. Luke va mantenir ambdues mans en el volant del lliscant i va mirar al líder de l'esquadró.
—Quant temps fa que té aquests droides? —va preguntar el soldat.
—Al voltant de tres o quatre temporades —va mentir Luke.
Ben va mirar tranquil·lament al soldat d'assalt.
—Estan en venda si vostè els vol —va oferir. Darrere d’en Luke, C-3PO va tremolar. Luke va pensar: En venda? Què està dient Ben?
—Mostri'm la seva identificació —va demanar el líder de l'esquadró.
—Vostè no necessita veure la seva identificació —va dir Ben en un to serè, controlat.
—No hem de veure la seva identificació —va repetir el cap de l'esquadró mirant als seus companys soldats d'assalt.
—Aquests no són els robots que estan buscant —va continuar Ben.
—Aquests no són els robots que estem buscant —va repetir el líder de l'esquadró.
Luke va dirigir una altra ràpida mirada a Ben. Estava hipnotitzant als soldats d'assalt. Però com?
—Ell pot anar-se’n a fer el que hagi de fer —li va dir Ben al líder de l'esquadró.
—Pot seguir el seu camí —va autoritzar el líder de l'esquadró mirant al Luke.
—Vinga, mogui's —va ordenar Ben.
—Vinga, mogui's —va repetir com un ressò el líder de l'esquadró, movent la mà perquè Luke avancés—. Mogui's.
Luke va portar el lliscant lluny de les tropes d'assalt. Uns minuts més tard, Ben li va indicar que es detingués davant d'una deteriorada casamata que funcionava com a cantina als afores del port espacial. Amb prou feines el lliscant es va detenir, un jawa va córrer per passar les seves petites mans sobre el capó del vehicle. Mentre Luke feia que el jawa s'allunyés, C-3PO ajudava a R2-D2 a baixar de la part posterior del lliscant i va murmurar:
—No puc suportar a aquests jawes. Criatures repugnants.
—Apa, apa —va insistir Luke, esperant que el jawa s'apartés. Després es va dirigir a Ben i li va dir—: No puc entendre com vam poder deixar enrere aquests soldats. Vaig pensar que estàvem morts.
—La Força pot tenir una gran influència en els febles de ment —va explicar Ben.
Luke va mirar a la cantina.
—De debò creu que anem a trobar un pilot aquí perquè ens porti a Alderaan? —va voler saber.
—Bé, aquí es pot trobar a la majoria dels millors pilots de naus de càrrega —va assegurar Ben—. Només vés amb compte. Aquest lloc pot ser una mica aspre.
—Estic llest per a qualsevol cosa —va respondre Luke seguint a Ben per l'entrada a la cantina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada