divendres, 21 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

En escoltar més crits, C-3PO va dir amb descoratjament:
—Maleït sigui el meu cos metàl·lic! No vaig ser suficientment ràpid. Tot és culpa meva! El meu pobre amo!
Però llavors, des de l'intercomunicador, va sortir l'emocionada veu d’en Luke:
—C-3PO, estem bé!
En els estrets confins de la càmera de les escombraries, la cridòria continuava, no a causa de les lesions, sinó a la pura alegria que tots estiguessin encara vius i sense dany algun. Amb el seu intercomunicador a la mà, Luke es va asseure damunt d'un munt d'escombraries. Es va comunicar amb C-3PO.
—Estem bé. Ho vas fer molt bé.
Chewbacca udolà alleujat. Malgrat ells mateixos, Han i Leia es van abraçar.
Luke va veure una escotilla contra la paret del fons.
—Eh..., eh, obre l’escotilla de manteniment de la pressió de la unitat nombre... —Es va tornar cap a Han i li va preguntar—: On estem?
Han va buscar els nombres que estaven gravats en l’escotilla i els va llegir en veu alta.
—Tres-dos-sis-tres-vuit-dos-set.
C-3PO es va assegurar que R2-D2 escoltés bé els nombres i l’astromecànic va obrir l’escotilla.
      
***

Darth Vader va poder haver sentit la presència d’Obi-Wan en l'Estrella de la Mort, però ni un sol oficial imperial, soldat d'assalt o droide va advertir el moviment sigil·lós d’Obi-Wan pels passadissos a la recerca de la trinxera de servei més propera.
Ben va entrar per una porta i va examinar la trinxera. Estava formada per dues parets increïblement empinades, i l'aire entre elles estava tibant amb electricitat d'alt voltatge. Un pont d'un metre i mig d'ample sense baranes creuava la trinxera, i una passarel·la encara més estreta —de només 25 centímetres d'ample, i també sense baranes— s'estenia des d'un costat del pont per envoltar un terminal d'alimentació que estava damunt d'una cilíndrica torre generadora. Pels plànols que R2-D2 havia aconseguit quan van estar en l'estació de comandament, Ben sabia que hauria de passar pel pont per arribar als panells de control del generador, i que la torre del generador tenia trenta-cinc quilòmetres d'altura.
Fins i tot per a un Cavaller Jedi, això era un llarg camí cap avall.
Concentrat en la seva missió i sense por a la vertiginosa altura, Ben va creuar el pont i després va arribar a la passarel·la. Va envoltar amb cura el terminal d'energia fins que va poder aconseguir els controls del generador. Va moure una palanca, després va seguir al voltant del terminal fins que va trobar els controls de potència del raig tractor.

***

L’escotilla de les escombraries 32-6-3827 donava a un polsós passadís que no s'usava. Han i Luke s'havien llevat l'armadura de soldat d'assalt, però van retenir els cinturons blancs d'eines, cadascun dels quals tenia contenidors amb càpsules d'energia per les armes làser, una caixa d'eines i un ganxo d'agafar unit a un rodet de fibrocable. Chewbacca es va asseure fora de l’escotilla oberta i tractava de treure la brutícia del seu embullat pèl. Leia va allisar el seu vestit i va comprovar que les sivelles que li subjectaven el pèl estiguessin en el seu lloc.
—Si podem evitar més consells femenins —va dir Han en lliurar-li un rifle làser a Luke i mirant a la Leia—, hauríem de poder sortir d'aquí.
—Bé, caminant, llavors! —va dir Luke.
Un fort gemec d'enuig va sortir per l’escotilla oberta. Evidentment, el dianoga havia sobreviscut en la càmera de les escombraries i estava encara més famolenc. El soroll va fer que Chewbacca donés un salt i s'allunyés ràpidament de l’escotilla.
—On vas? —va preguntar Han mirant enutjat al wookiee. Avergonyit pel comportament del seu copilot, Han es va tornar cap a l’escotilla i va alçar el desintegrador.
—No, espera —li va urgir Leia—. Ens escoltaran!
Massa tard una altra vegada. Han va disparar la pistola a l’escotilla, i el soroll va ressonar per tot el passadís. Disgustat per l'acció irreflexiva d’en Han, Luke va sacsejar el cap.
—Vine aquí, grandíssim covard! —va cridar Han al wookiee, que estava tremolant al costat d'una propera pila de barrils—. Chewie! Vine aquí!
Leia va fixar la seva mirada furiosa sobre en Han.
—Escolti —li va dir—. Jo no sé qui és ni d'on ve, però a partir d'ara, farà el que li digui. D'acord? —Va passar al costat d’en Han i va començar a conduir al grup a través del passadís, però Chewbacca es va posar a caminar just davant d'ella.
Han va atrapar la Leia i es va posar al seu costat.
—Miri, Sa Santedat Santa, anem a deixar una cosa clara! Jo rebo ordres d'una sola persona! Jo mateix!
—És un miracle que encara estigui viu —va replicar la Leia. Mirant amb severitat a Chewbacca, va agregar—: Algú pot fer que aquesta gran catifa errant s'aparti del meu camí? —Va passar al costat del wookiee per avançar-se.
Han va bellugar el cap i va murmurar:
—Cap recompensa ho val això.

***

Ben era a punt d'allunyar-se de la seva perillosa posició sobre la passarel·la que envoltava la torre del generador del terminal d'alimentació quan va sentir passos que s'acostaven.
Ràpidament va reajustar una palanca en el terminal de potència perquè ningú que passés per allà s'adonés del seu sabotatge, després va afirmar el seu cos contra el terminal, ocultant-se del pont que creuava la trinxera.
Un destacament de tropes d'assalt va entrar a través d'una porta i es va dirigir al pont. L'oficial al comandament es va tornar cap a dos soldats i va ordenar:
—Vull informes periòdics, si us plau.
—Està bé —va respondre un soldat. Els dos soldats es van mantenir prop de la porta per la qual havien arribat mentre els altres van creuar el pont cap a la porta de davant.
Ben pensava sortir de la trinxera per la mateixa ruta. Mentre reajustava la palanca per desconnectar el raig tractor, va sentir parlar als soldats que estaven a prop.
—Saps el que passa? —va preguntar el primer.
—Tal vegada sigui un altre exercici —va respondre el segon.
Ben es va moure amb cautela en la passarel·la i va treure el cap pel terminal d'alimentació. Els dos soldats estaven encara al costat de la porta més llunyana, un davant de l'altre.
—Has vist aquest nou BT-16? —va preguntar un d'ells.
—Sí, alguns dels altres nois em van estar parlant d'això —va respondre l'altre—. Diuen que és bastant impressionant el...
Ben va recórrer a la Força, va flexionar els dits i va fer un moviment de braç cap als dos soldats. De sobte, tots dos soldats van escoltar —o van creure escoltar— una explosió sorda que venia de la porta de darrere d'ells, i es van allunyar del terminal d'alimentació.
—Què va ser això? —va preguntar el segon soldat.
—No és res —va respondre l'altre—. No et preocupis.
Cap dels dos va veure a Ben, que creuava el pont i abandonava la trinxera del generador.

***

Luke, Leia, Han i Chewbacca van entrar a un passadís que estava en el mateix nivell que l'oficina de la badia d’atracada 327. En arribar a una finestra que donava a l'hangar, Han va baixar la mirada buscant al Falcó Mil·lenari.
—Aquí està —va exclamar.
Luke va mirar per la finestra i va comptar cinc soldats sentinelles al voltant del Falcó. No hi havia senyals de l’R2-D2 ni de C-3PO. Luke va encendre el seu intercomunicador.
—C-3PO, m'escoltes?
—Sí, senyor —va respondre C-3PO.
—Estan fora de perill? —va voler saber Luke.
—De moment —va contestar—. Estem en l'hangar principal davant de la nau.
—Estem just damunt vostre —va informar Luke—. Esperin.
Leia va tirar de la màniga d’en Han i va fer un gest assenyalant al Falcó.
—Van venir en aquesta cosa? —va dir ella—. Vostè és més valent del que jo pensava.
—Què bé! —Han estava totalment exasperat—. Som-hi!
Van caminar ràpidament per un passadís en direcció a l'ascensor que els portaria al nivell més baix. Han avançava movent el rifle làser d'un costat a un altre, llest per disparar al primer senyal de problemes. Però quan el grup va tombar una cantonada, fins i tot en Han es va sorprendre en topar-se cara a cara amb set soldats d'assalt que s'acostaven.
—Són ells! —va cridar el líder de l'esquadró—. Desintegrin-los!
El rifle làser d’en Han ja estava apuntant al líder de l'escamot i Han no va dubtar a disparar. L'explosió va derrocar al líder de l'esquadró i els sis soldats restants van retrocedir trontollant. Sense cap pla més que el de derrocar a tot soldat imperial a la vista, Han va disparar una altra vegada als soldats sorpresos, els qui van donar mitja volta per córrer pel passadís. Mentre Han perseguia als soldats i els disparava, va cridar als seus companys:
—Tornin a la nau!
—On vas? —va cridar Luke mentre Chewbacca corria darrere d’en Han—. Torna!
—Per cert, té coratge —va dir la Leia en veure a Han que s'allunyava.
—De què ens va a servir si fa que el matin? —Luke va prendre a la Leia de la mà—. Anem! —Van córrer pel passadís en la direcció contrària.

***

Cridant i disparant el seu rifle làser, Han va perseguir als soldats d'assalt pel llarg passadís secundari. Al final d'aquest passadís els soldats es van veure obligats a girar a l'esquerra en una cantonada. Sense pensar on podria donar el passadís, Han va córrer a l’encalç dels soldats i va entrar en l'hangar d'un caça TIE.
Han es va detenir en sec. En l'hangar hi havia centenars de soldats d'assalt, i semblava que Han havia interromput un entrenament amb armes. Els soldats als quals havia estat perseguint, en aquest moment es van detenir i es van tornar amb les seves armes làser llestes per disparar. Tots els altres soldats van mirar en aquesta direcció. Han va fer un altre tret que va derrocar a un altre soldat més, i després va donar la volta i va córrer per salvar la seva vida.
Chewbacca havia estat tractant d'atrapar al Han quan va escoltar una ràfega de trets làser més endavant, llavors el va veure que corria cap a ell. Una pluja de trets làser va donar contra la paret de darrere d'ell quan va passar corrent. El wookiee, en dimensionar ràpidament la situació, es va donar volta i va córrer encara més ràpid darrere d’en Han.

***

Abans que Luke i Leia poguessin arribar a l'hangar on estava el Falcó Mil·lenari, van ser descoberts per un altre esquadró més de soldats d'assalt. Luke va disparar desesperadament el rifle desintegrador mentre ell i la Leia es precipitaven veloços per un estret passadís lateral, tractant d'eludir als soldats que els disparaven des de darrere.
El passadís secundari acabava en una curta rampa que conduïa a una porta oberta. Luke i Leia van pujar corrent per la rampa i van passar per la porta abans que s'adonessin que el terra acabava en un enorme conducte d'aire. Luke gairebé perd l'equilibri en la vora del terra, però la Leia va aconseguir agafar-lo del braç i tirar cap enrere.
—Crec que ens em equivocat en tombar en el passadís —va dir Luke, i va escoltar les seves pròpies paraules que ressonaven mentre inspeccionava el conducte d'aire. Les empinades parets del conducte semblaven estendre's fins a l'infinit. A l'altre costat de l'abisme, en la paret de davant, es veia una altra porta oberta. Luke i Leia es van adonar que estaven parats sobre res més que un sortint de poca extensió que protegia un pont retràctil.
Darrere d'ells explotaven els trets làser. Luke es va girar i va disparar contra els soldats que avançaven. Leia va trobar un panell de control incorporat a la porta. Va estirar la mà cap al panell, va prémer un interruptor, i la porta es va tancar darrere d'ells.
—No hi ha clau de bloqueig! —va informar la Leia. Luke va apuntar amb la seva pistola al panell de control i va disparar, per cremar així els mecanismes d'obertura de la porta.
—Això hauria de detenir-los per un temps —va dir ell.
—Ràpid, hem d'arribar a l'altre costat per trobar els controls que estenen el pont —va suggerir la Leia mirant cap a la porta en l'altre costat del conducte d'aire.
Luke va mirar els circuits fumejants del panell en la porta.
—Oh —va exclamar—. Crec que acabo de fer-los explotar.
Es va escoltar un grinyol de la porta darrere d'ells.
—Estan tractant de passar! —va advertir la Leia.
Ha d'haver-hi alguna forma de sortir d'això!, va pensar Luke. Va aixecar la vista i va descobrir un grup de tubs metàl·lics de gran grandària que sobresortien des de dalt. Llavors es va recordar: El meu cinturó d'eines de soldat d'assalt té un ganxo. Però mentre portava la mà al cinturó, trets làser van donar en la paret darrere d'ell.
Luke i Leia es van tirar cap enrere a l'espai davant de la porta mentre encara més trets làser esclataven al seu voltant. En mirar des del seu lloc, van veure a tres soldats que disparaven des d'una entrada en el nivell superior, en la paret oposada. Luke es va preparar, va apuntar als soldats i va retornar els trets.
Un soldat va ser aconseguit en el pit i va caure cap endavant pel conducte d'aire. Els altres soldats van retornar el foc, i Luke va tornar d'un salt una altra vegada al costat de la Leia en el refugi de la porta.
—Pren, tingues això —va dir Luke passant-li el rifle làser a la Leia.
Leia va repetir valentament els moviments d’en Luke fent un pas cap a fora de la porta per intercanviar foc amb els soldats d'assalt abans de tornar cap enrere. Mentre ella mantenia ocupats als soldats, Luke va treure el garfi del seu cinturó. Encara estava traient el fi cable del ganxo quan la porta darrere d'ell va començar a obrir-se.
—Aquí vénen! —va cridar la Leia. Ella va tornar a disparar als soldats a l'altre costat del conducte d'aire. Un dels seus trets li va donar a un soldat, i aquest es va desplomar.
Luke va llançar el ganxo cap amunt, i va fer que el seu propi pes portés el cable per sobre dels tubs de metall. El ganxo es va embolicar al voltant d'un tub i les seves dents esmolades van enganxar el cable. Luke li va donar una sola estirada al cable per assegurar-se que estigués ferm, després va arrossegar a la Leia al seu costat. Darrere d'ells, la porta es va obrir una mica més.
Leia va besar la galta d’en Luke i li va dir:
—Per a la bona sort!
Sense deixar anar el rifle làser, Leia va posar els braços al voltant d’en Luke mentre ell s'apartava de la volada. Es van balancejar per sobre el traïdorenc conducte d'aire i van aterrar en la cornisa oposada, al moment en què les tropes d'assalt irrompien per la porta disparant-los des de darrere.
Leia va retornar el foc, després ella i Luke s’escapoliren per la porta per trobar-se amb un altre passadís. Aquesta vegada, no s'anaven a perdre en el seu camí de retorn al Falcó.

***

Diversos soldats d'assalt corrien apressats per un passadís de l'Estrella de la Mort.
—Creiem que poden haver-se separat —va informar un soldat—. Ara poden estar en els nivells cinc i sis, senyor.
Ben romania en les ombres d'un estret passadís contigu al corredor principal. Quan va estar segur que els soldats ja havien passat, va treure la seva espasa làser del cinturó. No va activar la fulla, però la va tenir preparada. Tenia la sensació que hauria d’estar usant la seva arma abans del previst. Molt abans.
Ben va entrar en el corredor principal.

***

C-3PO estava cada vegada més preocupat mentre ell i R2-D2 esperaven als seus companys per arribar a la badia d’atracada.
—On podrien estar? —va preguntar l’androide de protocol.
R2-D2 es va connectar a la sortida d'una computadora i va respondre amb un bip. Ell tampoc ho sabia.

***

Han i Chewbacca corrien per un passadís amb diversos soldats d'assalt seguint-los no massa lluny. A mesura que l'home i el wookiee s'acostaven a una àmplia entrada, un soldat va cridar per darrere.
—Tancar les portes de seguretat!
De sobte, gruixudes portes metàl·liques van començar a lliscar-se cap a fora del marc de la porta. Chewbacca va mantenir un vertiginós ritme mentre corria entre les portes convergents. Han va girar sobre si mateix i va disparar de nou als soldats d'assalt, després es va tornar i va saltar per l'obertura que es tancava a l'últim moment abans que les portes blindades segellessin el passadís darrere d'ell.
—Obrin les portes de seguretat! —va cridar el soldat—. Obrin les portes de seguretat!
En l'altre costat, Han i Chewbacca seguien corrent.

***

Ben encara tenia la seva espasa làser preparada mentre avançava per un túnel d'accés que conduïa de retorn a la badia d’atracada 327. Després d'haver desactivat el raig tractor, el seu següent objectiu era assegurar-se que Luke i la Princesa Leia sortissin de l'Estrella de la Mort en el Falcó Mil·lenari. Però abans de poder arribar a l'hangar, va albirar una forma alta, com una ombra al final del túnel.
Era el seu antic deixeble, Darth Vader.
Vader ja havia activat la fulla vermella de la seva espasa làser. Per un moment, va romandre immòbil. Llavors es va acostar a Ben.
Obi-Wan va activar la seva espasa làser i va caminar lentament cap endavant. Havia lluitat contra Vader abans. Tampoc havia tingut por llavors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada