dimecres, 19 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (I)

Anterior


CAPÍTOL 1

Trets de rajos làser travessaven l'espai darrere de la nau consular Tantive IV, que es dirigia veloç cap al planeta Tatooine. La nau estava fugint del Devastador, un immens Destructor Estel·lar classe Imperial que disparava amb gairebé tots els seus turbolàsers a l'esquiva nau. Tots dos vehicles acabaven d'entrar en l'òrbita de Tatooine quan la Tantive IV va rebre un tret directe dels làsers del Devastador en la matriu de sensors primaris. La matriu va explotar, i l'explosió va sobrecarregar el projector de l'escut d'estribord, la qual cosa va causar una altra explosió que va danyar el sistema generador de potència i va provocar una reacció en cadena en tota la nau. Sense escut d'estribord i sense potència per als seus motors, la Tantive IV va quedar inevitablement paralitzada.
Dins de l'avariada nau, la tripulació corria a extingir els incendis mentre noves explosions sacsejaven la Tantive IV. Amb grans esforços per mantenir-se dempeus, els tripulants i soldats rebels corrien per l'estret passadís de parets blanques, gairebé sense parar esment als dos robots que avançaven a ensopecs al costat d'ells. Els droides eren C-3PO, un androide de protocol humanoide xapat en or i el seu homòleg R2-D2, un droide astromecànic amb cap en forma de cúpula i cos cilíndric que es movia sobre tres potes.
—Vas escoltar això? —li va preguntar C-3PO a R2-D2 mentre els motors de la Tantive IV s'apagaven—. Han apagat el reactor principal. Segur que ens van a destruir. Això és una bogeria!
Més soldats rebels corrien cap al passadís principal. Els dos droides es van apartar refugiant-se en una entrada poc profunda en la paret per evitar ser calcigats. Els soldats rebels van adoptar posicions defensives i van apuntar les seves armes a una escotilla segellada al final del passadís.
—Estem perduts! —va exclamar C-3PO.
R2-D2 va respondre amb una sèrie de bips i xiulades.
—No hi haurà fugida per a la princesa aquesta vegada —va dir C-3PO prou alt com perquè R2-D2 l’escoltés.
Amb prou feines uns minuts abans que el Destructor Estel·lar ataqués, el comandant al comandament de la Tantive IV, el Capità Antilles, havia emès des del control de comandament instruccions als droides ordenant-los restringir i protegir totes les referències a la identitat i presència de la Leia Organa a bord de la nau.
El passadís de sobte va quedar embolicat en el ressò dels successius sorolls de tancaments metàl·lics que ressonaven al voltant del casc exterior de la nau. En sentir el soroll, C-3PO va preguntar:
—Què és això?
R2-D2 va llançar diversos bips nerviosos. L’astromecànic sospitava que el Destructor Estel·lar havia utilitzat un raig tractor per arrossegar a la Tantive IV cap a l'hangar principal del Destructor i els sons metàl·lics eren produïts per un bloquejador magnètic de pinça mentre aferrava la nau capturada. En efecte, això era exactament el que havia succeït: la Tantive IV estava ja en l'hangar Inferior del Destructor Estel·lar. Encara que l'hangar estava obert a l'espai, la Tantive IV estava atrapada com un peix petit en el ventre d'un monstre aquàtic.
Dins del corredor de la Tantive IV els droides es mantenien immòbils en el seu refugi en la paret, mentre els soldats rebels no apartaven els seus ulls de l’escotilla segellada. De sobte van brillar espurnes en el marc de l’escotilla en ser tallat des de l'altre costat. Llavors l’escotilla va explotar. Abans que el fum es dissipés, un soldat de la tropa d'assalt imperial amb armadura blanca va avançar per l’escotilla destrossada i va disparar amb el rifle làser als rebels. El soldat d'assalt va ser immediatament abatut per una andanada de trets, resposta dels rebels, però un altre soldat d'assalt va aparèixer darrere d'ell disparant mentre passava per sobre del seu predecessor caigut. El segon soldat d'assalt també va caure davant els rebels, però allà enrere seguien arribant més soldats.
Els soldats d'assalt eren idèntics. Cadascun portava un casc blanc que li cobria el cap i li donava un aspecte de rostre de robot, amb lents polaritzades negres per als ulls i el vocoder en forma de somriure per a la boca. Sota aquest codificador de veu, sobresortint de la barbeta del casc, hi havia un filtre de reixeta per respirar situat entre dos filtres de subministrament d'aire artificial.
Cada vegada més soldats d'assalt seguien entrant en el passadís principal. Des del seu refugi, els droides observaven impotents com queien diversos soldats rebels. Però els rebels es defensaven i el passadís s'omplia de mortals projectils que s'entrecreuaven. Quan un tret làser va xocar contra la paret prop dels droides, R2-D2 va respondre amb un fort xiscle electrònic i després va avançar lliscant amb les seves rodes. Per no quedar-se enrere, C-3PO va seguir al seu company. Els trets làser passaven rabent al costat dels droides mentre creuaven l'estret corredor cap a una escotilla que hi havia davant de l'entrada on s'havien refugiat. Encara que sembli increïble, cap dels droides va ser aconseguit durant la seva ràpida però aterridora fugida.
Superats per les tropes d'assalt, els rebels supervivents es van retirar precipitadament cap a altres sectors de la Tantive IV. Un esquadró de soldats d'assalt va quedar amo del corredor i després, instintivament, es va allunyar de l’escotilla quan va entrar un personatge alt i amb capa. Anava vestit completament de negre, la qual cosa li donava l'aparença d'una ombra amenaçadora entre els soldats d'assalt amb armadures blanques, enmig del blanc de les parets del corredor. El seu cap estava ocult per un casc amb una placa frontal d'aspecte feroç, caracteritzada per dos sensors visuals ovalats, negres, enfonsats, situats per sobre d'un respirador triangular. Sobre la placa del pit hi havia un panell de control del sistema de suport de vida i portava amb si el so de la seva respiració mecànica, pesada. Tot en la seva aparença exterior suggeria que l'armadura negra, blindada, que era la seva vestimenta, amb prou feines contenia el mal que aguaitava dins.
Era Darth Vader, el Fosc Lord Sith.
Darth Vader va ignorar als dos soldats d'assalt morts al costat de l’escotilla volada i va observar els caiguts rebels en el terra del passadís. No va sentir ni pietat, ni remordiment per les vides que s'havien extingit.
Aquests homes eren culpables de la seva pròpia mort. Van segellar el seu destí el dia que van decidir oposar-se a l'Imperi. Darth Vader va passar per sobre dels cadàvers i va avançar cap a l'interior de la Tantive IV.

R2-D2 estava en un passadís secundari tènuement il·luminat que connectava la càmera hermètica d'estribord de la Tantive IV amb el túnel d'accés a la càpsula de salvament. Havia perdut de vista a C-3PO gairebé immediatament després de la seva precipitada sortida del passadís principal, i va suposar que l’androide daurat o bé s'havia perdut o havia trobat un bon amagatall. L'única raó per la qual R2-D2 encara no havia intentat trobar a C-3PO era que estava ocupat fent un enregistrament hologràfic de la Princesa Leia Organa.
R2-D2 s'havia trobat amb la jove que s'havia amagat en el passadís secundari. De pell blanca i pèl castany fosc, portava un ampli vestit blanc i botes de viatge. Sonava angoixada en parlar, la qual cosa era comprensible, donades les circumstàncies. El droide estava encara gravant quan la jove va mirar cap a una escotilla darrere d'ella, després es va tombar i es va inclinar per inserir una targeta de dades en la ranura sota l'ull del radar d’R2-D2. El droide va detenir l'enregistrament.
No lluny d'ells, C-3PO va cridar:
—R2, on estàs?
Mentre la Leia s’esmunyia per amagar-se en la paret propera, R2-D2 va estendre la seva tercera pota retràctil al terra i va avançar en direcció a la veu de C-3PO.
—Per fi! —va dir C-3PO quan va veure a R2-D2—. On estaves? Vénen en aquesta direcció. Què anem a fer? Ens enviaran a les mines d'espècia de Kèssel o ens aixafaran per convertir-nos en qui sap què!
R2-D2 es va apartar de C-3PO per dirigir-se al túnel d'accés a la càpsula de salvament.
—Espera un moment —va dir C-3PO—. On vas?
La Princesa Leia va treure el cap del seu amagatall i va mirar la sortida dels droides. Va pensar: Si aquesta unitat R2 no lliura el meu missatge, tot estarà perdut!

Mentre les tropes d'assalt i els soldats rebels capturats desfilaven al costat d'ell, Darth Vader seguia a la sala d'operacions de la nau consular i premia els seus dits enguantats de negre al voltant del coll de l'oficial al comandament de la nau, el Capità Antilles. Vader era a punt de continuar amb el seu interrogatori quan un oficial imperial es va presentar apressat i va anunciar:
—Els plànols de l'Estrella de la Mort no estan en la computadora principal.
Vader va girar el seu visor per mirar al Capità Antilles.
—On estan aquestes transmissions que van interceptar? —va preguntar el Lord Sith mentre aixecava a Antilles del terra—. Què has fet amb aquests plànols?
Antilles estava gairebé sense alè.
—No interceptem cap transmissió... Aaah... aquesta és una nau consular. Estem en una missió diplomàtica.
Vader va prémer la seva subjecció i va preguntar:
—Si aquesta és una nau consular... on està l'ambaixador?
En no rebre resposta de l’Antilles, Vader va decidir que l'interrogatori havia acabat. Es va sentir un espetec horrible que sortia del coll de l’Antilles i llavors el seu cos es va afluixar. Vader va llançar al soldat mort contra la paret per després tornar-se cap a un soldat d'assalt.
—Comandant —va ordenar Vader—, revisi completament aquesta nau fins que hagi trobat aquests plànols i porti'm als passatgers. Els vull vius!
Els soldats d'assalt van partir a registrar tota la nau.
Aviat, un esquadró va arribar al fosc passadís secundari d'estribord i va avançar per ell en silenci. No va passar molt temps abans que un soldat d'assalt detectés el vestit blanc de la Princesa Leia contra les fosques parets de la càmera.
—Aquí n’hi ha un! —va cridar el soldat d'assalt mentre aixecava el seu rifle làser—. Preparat per incapacitar!
Leia va sortir del seu amagatall, va aixecar la pistola làser, i va disparar contra el soldat d'assalt més proper. La seva arma no estava preparada per incapacitar, i el projectil disparat va perforar l'armadura del seu objectiu, a qui va derrocar a l'instant. Leia es va tornar per córrer, però un altre soldat d'assalt va disparar un raig paralitzant a la seva esquena.
La princesa va ser encertada i va caure de cara al terra.
L'esquadró de soldats d'assalt es va acostar per inspeccionar el cos inert de la Leia.
—Ella estarà bé —va dir el cap de l'esquadró—. Informa a Lord Vader que tenim un presoner.

El soroll dels trets làser del passadís secundari va arribar a C-3PO mentre seguia a R2-D2 pel contigu túnel d'accés a la càpsula de salvament. C-3PO havia pensat que R2-D2 es dirigia a la següent càmera, per la qual cosa es va sorprendre quan va veure que l’astromecànic es detenia, girava sobre si i obria l’escotilla que donava a una càpsula de salvament.
—Ei, no estàs autoritzat per a això —va dir C-3PO—. És àrea restringida. Segur que et desactivaran.
R2-D2 va entrar a la càpsula i va llançar un bip una altra vegada a l’androide daurat.
—No em diguis filòsof despistat, tu, globus de greix amb sobrepès! —va replicar C-3PO—. Apa, surt d'aquí abans que algú et vegi.
R2-D2 va romandre en la càpsula i li va xiular a C-3PO.
—Missió secreta? —preguntà C-3PO desconcertat—. Quins plans? De què estàs parlant? No penso entrar aquí!
Però una altra explosió va sacsejar la nau, i va fer cruixir violentament les juntes metàl·liques de C-3PO. Sense més vacil·lacions, el daurat androide va creuar l’escotilla oberta i va entrar en la càpsula.
—Em penediré d'això —va murmurar.
L’escotilla es va tancar darrere dels droides. Després va haver-hi una explosió sorda quan els agafadors de la càpsula van saltar i aquesta s’ejectà de la Tantive IV. Els motors de coets de la càpsula la propulsaren fora de l'hangar obert del Destructor Estel·lar i cap a l'espai.

La càpsula expulsada no va passar inadvertida per als imperials. A bord del Devastador, el primer pilot va veure la imatge de la càpsula que travessava la seva pantalla visora principal. El cap de pilots va dir:
—Aquí va un altre.
Però el capità del Devastador ja havia controlat l'abast dels seus sensors i va ordenar:
—Alto-el-foc. No hi ha formes de vida. Ha de tenir un curtcircuit.

La càpsula de salvament va continuar allunyant-se veloç del Destructor Estel·lar. Dins de la càpsula, C-3PO va espiar a través de la petita finestra circular que era l'única de la nau. Mentre mirava enrere, cap a la imatge de la Tantive IV, que s'allunyava veloçment allà dins de l'hangar principal del Destructor Estel·lar, va comentar:
—Això és curiós, el dany no es veu tan dolent des d'aquí.
R2-D2 va llançar un bip com a resposta tranquil·litzadora.
—No tens dubtes que aquesta cosa sigui segura? —va voler saber C-3PO, no gaire convençut.
Aviat, fins i tot el Destructor Estel·lar va ser només un llunyà punt des de la perspectiva dels droides. I la càpsula de salvament seguia caient rumb a l'aspra superfície del planeta allà a baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada