dimarts, 25 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Luke es va agarrar ben fort i l’speeder —ara completament fora de control— va girar cap a la dreta del caminant imperial que es venia damunt i després es va desplomar. Afortunadament, en el lloc on es va estavellar l’speeder la neu era profunda; però de qualsevol manera l'aterratge va ser fort, i Luke va sentir com l’arnés de seguretat se li enfonsava en el pit abans que la nau es detingués per complet.
Un fum dens i negre sortia dels propulsors principals del snowspeeder. Luke va aconseguir obrir el vidre trencat de la cabina just a temps com per veure a un caminant que anava en direcció cap a ell. Es pairà de l’arnés, va girar cap al seient posterior i va agafar a Dack per les espatlles. Volia treure de la cabina el cadàver del seu artiller, però quan va tornar a dirigir la seva mirada cap al caminant es va adonar que anava a ser impossible.
Després va veure un espai al costat del seu seient en el qual deia: «Subministraments per a emergències».
Encara en la cabina, Luke va tornar a mirar al caminant: un pas més i l’aixafaria. Va ficar desesperadament la seva mà a l'espai dels subministraments i va agafar dues armes, després va sortir de la cabina d'un salt, amb prou feines abans que la pota enorme d'un dels caminants trepitgés l'avariat snowspeeder i els destruís per complet.
Luke va estrènyer les dues armes que havia pres a les apurades. Una era una pistola arpó portàtil. L'altre era una càrrega explosiva.
Luke va començar a córrer cap al caminant imperial.

***

Han Solo anava esquivant canonades trencades i trossos de gel caiguts mentre travessava els corredors subterranis de l'hangar i es dirigia cap al centre de comandament de la Base Eco. Quan va irrompre en el centre, va veure que tot estava pràcticament destruït, però no li va sorprendre veure que algunes persones encara romanien en els seus llocs. Primer va veure a C-3PO, i després a la Leia una mica més enllà de l’androide daurat. Ella estava en una de les consoles de control, dempeus, al costat d'un controlador que estava assegut, encara intentant ajudar a uns altres.
Han va cridar:
—Estan bé?
C-3PO va mirar cap a on estava Han. Leia va assentir i també va respondre amb un crit:
—Per què estan encara aquí?
—Vaig sentir que el centre de comandament havia estat destruït.
C-3PO va girar cap a la Leia per sentir la seva resposta, que va ser:
—Està autoritzat a retirar-se —i va tornar a observar la consola. C-3PO va tornar a mirar al Han.
—No es preocupi, ja me’n vaig —va dir Han—. Però primer la vaig a portar a la seva nau.
—Altesa —va suplicar C-3PO—, ens hem de pujar en aquest últim transport. És la nostra única esperança.
Passant al costat d'enderrocs que havien caigut enmig del centre de comandament, Leia es va acostar cap a un altre dels controladors i va dir:
—Enviï a tots els soldats del sector Dotze cap al barranc sud per protegir als caces —Va pensar: Això donarà a Luke i als altres pilots més oportunitats d'arribar fins a les seves naus.
En aquest moment, una explosió va sacsejar el centre de comandament, i C-3PO va caure d'esquena, però just en els braços d’en Han. Pels altaveus, un controlador va anunciar:
—Soldats imperials han entrat a la base. Soldats imperials han entrat...
Han va acomodar a C-3PO, es va acostar a la Leia, la va agafar del braç i li va dir:
—Llest... s’ha acabat.
Leia li va sostenir la mirada per un moment fins que de cop va comprendre: Hem perdut la base. Girà cap al controlador que estava assegut i va dir:
—Doni el senyal del codi d'evacuació. I tots als transports!
Per un comlink, el controlador va dir:
—K-U-Zero... tots els soldats abandonin l'àrea.
Han va veure que la Leia estava esgotada. Sense deixar-li anar el braç, la va començar a treure del centre de comandament pel passadís. Darrere d'ells, C-3PO va cridar:
—Oh! Esperin-me!

***

En les trinxeres, la situació s'havia tornat desesperada.
—Comencin la retirada! —va cridar l'oficial de trinxeres rebel.
Un altre oficial va ordenar:
—Retirin-se! Retirin-se!
Els soldats van acatar les ordres i escapaven de la batalla mentre el terra cobert de neu anava explotant al voltant seu. Els caminants imperials disparaven amb els seus làsers als rebels que fugien, i continuaven així el seu avanç cap a la Base Eco.
Però Luke —encara en el camp de batalla— no estava llest per emprendre la retirada. Ell pensava que els soldats rebels tindrien més oportunitats d'arribar fins als seus transports si aconseguia derrocar un altre caminant imperial.
Luke va veure com s'elevava el peu d'un caminant que estava prop d'ell i es va col·locar sota. Va disparar la seva pistola arpó cap a la part inferior de la màquina i un prim cable es va estendre a mesura que viatjava el projectil amb punta de fusió. L’arpó va donar en l'armadura de metall i es va ajustar amb fermesa.
Encara corrent, Luke es va enganxar en el cinturó el tambor de la seva pistola arpó. Instantàniament, els seus peus es van desenganxar del terra i el cable el va tirar cap amunt, fins que es va detenir just en la panxa del caminant.
Penjant de manera precària al costat d'una comporta de metall sòlid, Luke va agafar del seu cinturó l'espasa làser i la va activar. Amb un moviment ràpid, va travessar la comporta, va desactivar l'espasa i la va tornar al cinturó, on també portava la càrrega explosiva. Desprenent la càrrega explosiva del seu cinturó, la va llançar dins del caminant per l'obertura que havia fet en la comporta i després va desenganxar del seu cinturó el tambor del cable.
Luke va caure al terra de manera brusca, de cap per avall. Per sort la gran capa de neu va esmorteir la seva caiguda. El caminant imperial va seguir amb la seva marxa i una de les seves potes posteriors gairebé li copeja. Després el caminant es va detenir a meitat d'un pas i es va sentir una explosió sorda que venia del seu interior. Luke va aixecar la vista just al moment en què es trencava el cos de l’AT-AT i per totes les seves costures i obertures començava a acomiadar fum negre. El mastodont, en flames, va trontollar, i després es va convertir en el segon caminant imperial derrocat a Hoth.

***

El General Veers va veure com queia el segon AT-AT, i després va passar amb el seu propi caminant al costat d'aquesta mola en flames. Sense treure la vista de la finestra de visualització, es va dirigir al pilot que estava a la seva dreta:
—Distancia fins als generadors d'energia?
—U-set, decimal dos-vuit —va respondre el pilot.
Un snowspeeder rebel es va travessar en el camí de Veers, i aquest va prendre els controls de les armes per apuntar els canons del caminant i va disparar. La descàrrega va baixar del cel l’speeder i el va fer caure en una espiral que va concloure amb una immensa explosió en la neu.
Veers va prendre el mesurador electrònic de rang i es va alinear amb el generador principal.
—Blanc —va dir—. Màxima potència de tret.
L’AT-AT va llançar rajos d'energia des dels seus canons làser i va fer volar el generador en mil trossos.
Amb C-3PO diversos passos per darrere d'ells, Han i Leia corrien per un passadís de gel, en direcció al transport de la Leia, al moment en què el generador d'energia va explotar. No van veure l'explosió, però pel rugit sord que va travessar en un ressò tota la base van saber que alguna cosa gran havia esclatat. Quan Han i Leia estaven girant per una corba, les parets de gel del passadís van començar a desplomar-se i grans trossos van caure del sostre just davant del seu camí.
Han es va llançar sobre la Leia, fent les vegades d'escut humà, i junts van caure al terra. L'ambient es va omplir de neu i va cobrir els seus cossos amb pols gelada. La Leia es va quedar en el terra mentre Han es posava ràpid dempeus per trobar-se amb què el camí que els portava al transport de la Leia havia estat bloquejat per l'ensulsiada.
Han va treure un comlink de la butxaca de la seva jaqueta i va dir:
—Transport, parla Solo. Serà millor que desenganxin, no anem a poder arribar fins a aquí. La Princesa vindrà amb mi en el Falcó —va agafar-la del braç i va dir—: Anem! —mentre l'aixecava del terra. Junts es van apressar en la direcció contrària...
... i no gaire més enllà es van creuar amb C-3PO. L’androide de protocol havia estat prou distant d'ells com per no veure l'ensulsiada. Quan Leia i Han van passar corrent al costat d'ell, C-3PO va girar i va dir quequejant:
—Però... però... però... on es dirigeixen? —Cap dels dos es va detenir ni va contestar, per la qual cosa C-3PO va començar a córrer una altra vegada darrere d'ells i va cridar—: Oh... tornin!

***

Els soldats de neu imperials, d'armadura blanca, van haver de travessar el gel i una entrada que havia col·lapsat per poder arribar fins al centre de comandament. Dos soldats van creuar pel mig de les restes trencades de les pantalles tàctiques i de les consoles de comunicació, i darrere d'ells avançava la fosca i amenaçadora silueta de Darth Vader.
Vader havia arribat fins a Hoth en el seu transbordador personal. Mentre diversos soldats de neu envaïen el centre de comandament, Vader va fer una pausa per controlar tota la maquinària atrotinada, a la recerca d'alguna cosa que li pogués brindar més informació sobre la insurrecció rebel.

***

—Esperin! —ploriquejava C-3PO mentre corria darrere de la Leia i Han—. Esperin-me! Esperin! Aturin-se! —Els dos humans van travessar corrent una porta, i quan l’androide anava a passar, la porta se li va tancar en la cara—. Típic —va dir enfuriat C-3PO enfront de la porta tancada.
Abans que pogués seguir queixant-se, no obstant això, la porta es va obrir i Han va agafar a l’androide.
—Anem —va dir Han, i va tirar de C-3PO perquè el seguís.
Van travessar corrent el cavernós hangar, obrint-se camí pel mig de contenidors de càrrega abandonats, fins que van albirar el Falcó Mil·lenari. Chewbacca estava parat al costat de la rampa d'aterratge del Falcó i els feia senyals amb els braços als qui s'acostaven corrent. Però els motors encara no estaven en marxa, així que el wookiee —sense ànim de malgastar ni un preciós segon— no es va molestar a esperar al costat de la rampa.
C-3PO corria tan ràpid com podia. Han es va donar la volta i va cridar:
—Apura't, llauna daurada, o passaràs a ser un resident d'aquest planeta.
—Esperin! Esperin! —va cridar l’androide pujant per la rampa d'aterratge per la qual havien pujat Han i Leia. Estava a meitat de la rampa quan va sentir que aquesta començava a aixecar-se, pràcticament fent-lo caure dins de la nau.
L'hangar es va omplir del tortuós xiscle que emetien els motors del Falcó. A la sala principal de la nau, Han activava alguns comandaments en el panell de control mentre Chewbacca tenia els seus ulls blaus clavats en un problemàtic calibrador. Leia l'estava mirant quan de sobte, enfront del wookiee, es va produir una inesperada explosió de vapor. En Han va accionar un altre interruptor i va dir:
—Com és això?
Leia va mirar sorpresa a Solo i va dir:
—Ajudaria en alguna cosa si baixo i començo a empènyer?
C-3PO els va interrompre:
—Capità Solo, Capità Solo...
Sense prestar-li cap tipus d'atenció a l’androide, Han va respondre a la Leia:
—Podria ser.
Encara intentant que Han li parés esment, C-3PO va dir:
—Senyor, podria suggerir que vostè... —Han va fer callar a l’androide amb una mirada devastadora. Ràpid però disconforme, C-3PO va dir—: Puc esperar.
Leia va seguir al Han, que va deixar el celler per passar a la cabina, on va mirar com tractava d'activar els instruments de la cabina. Les llums del tauler es van encendre per un segon, després es van apagar. Enutjat i frustrat amb la tecnologia temperamental de la seva nau, Han va aixecar el puny i li va donar un bon cop al tauler. Les llums es van tornar a prendre, i van quedar enceses.
Darrere d’en Han, Leia mirava incrèdula, i va dir:
—Aquest trasto de cables i cargols mai ens permetrà passar a través d'aquest bloqueig.
—Aquest bebè té encara algunes sorpreses, cor —va prometre Han mentre les seves mans es movien pel tauler activant interruptors i pitjant botons.
Per les finestres d'acer transparent de la cabina van veure que entrava en l'hangar un esquadró de soldats de neu imperials. La majoria portava rifles blàster estàndard, però un grup carregava un canó blàster pesat de repetició i un trípode. Leia va estimar que els soldats trigarien menys d'un minut a muntar el canó, i li costava creure que el Falcó pogués desenganxar abans que això succeís.
Afortunadament, una de les sorpreses del Falcó encara funcionava: un autoblàster —amagat sota un panell en el casc inferior de la nau— es va projectar cap a fora i va girar fins a tenir en la mira als soldats de neu. L’autoblàster va disparar una veloç ràfega de rajos làser i va derrocar als soldats que estaven més a prop.
Han es va lliscar sobre el seient del pilot. A les seves esquenes, Leia es va asseure en el seient del navegador. Allà va poder sentir com tremolava tot mentre Chewbacca s'acostava pel corredor tubular que portava fins a la cabina.
—Vinga! Vinga! —li va cridar Han al wookiee, que es va ajupir i va passar ràpid per la comporta de la cabina. La comporta es va tancar i Chewbacca es va asseure en el seient del copilot, a la dreta d’en Han—. Gira l'interruptor —va dir Han, llest per donar-li una altra oportunitat a l'arrencada—. Esperem que no es reescalfi.
Un tret de blàster va colpejar i va rebotar en la finestra prop de Chewbacca, que va emetre un udol nerviós. Per la finestra de la cabina van veure que els soldats de neu ja gairebé havien acabat de muntar el canó sobre el trípode. A diferència dels rifles blàster imperials, el canó tenia suficient potència com per foradar el casc del Falcó.
Els motors del Falcó es van encendre. Han va somriure a la Leia i li va dir:
—Veus?
Gens impressionada, Leia es va inclinar una mica cap endavant i li va dir:
—Un dia t’equivocaràs, i espero estar aquí per veure-ho.
Els soldats de neu eren a punt de disparar el canó quan l’autoblàster va tornar a girar i va deixar anar un flux sostingut de foc làser. Els projectils d'energia li van donar al canó, i l'arma imperial va volar per l'aire, fent que els soldats de neu sortissin disparats en totes les direccions.
—Dóna-li ara! —va ordenar Han, i Chewie va accionar l'accelerador. Han, Chewbacca i Leia van ser impulsats cap enrere contra els respatllers dels seus seients quan la nau va sortir disparada cap endavant.

Darth Vader va arribar a l'hangar just per veure com el Falcó Mil·lenari sortia per la boca de la cova i desapareixia en el cel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada