diumenge, 9 de juny del 2019

Guardians de la clau txiss (VII)

Anterior




CAPÍTOL 7

L'edifici del Senat Galàctic era una estructura immensa, elevada, en forma de cúpula, que descansava sobre uns fonaments cilíndrics en el cor del districte del govern densament poblat de Coruscant. Després que Nuru Kungurama dirigís als pilots Kynachi a aterrar el vaixell de càrrega Suwantek dins d'un dels molts hangars de l'edifici, va anar a la cabina principal on el Comissionat Sommilor esperava amb Trencador, Artells, Gizz i Tallant. Nuru va dir:
—Gizz i Tallant, vosaltres romandreu a bord mentre nosaltres portem al comissionat a la Rotonda del Senat.
—Sí, comandant —va dir Tallant.
Gizz va dir:
—Com és que m'haig de quedar a bord?
Nuru temia que Gizz pogués deliberadament o accidentalment causar problemes a l'edifici del Senat, però no volia que Gizz sabés això. Pensant ràpid, va dir:
—Perquè necessito que t'asseguris que els pilots Kynachi no se’n van sense nosaltres.
—Està bé —va dir Gizz mentre feia cruixir els seus artells—. Però no trigueu molt. M'està tornant a entrar gana.
Nuru va mirar a Trencador i a Artells i va dir:
—On està Sagaç?
—En el lavabo —va dir Artells—. I va dir que va començar a sentir-se malalt de nou durant el nostre descens.
Trencador va dir:
—M'asseguraré que Sagaç rebi un examen a fons quan tornem al Temple Jedi.
—Bé —va dir Nuru—. Sagaç pot romandre a bord. Ara llavors, comissionat, està preparat?
Sommilor va somriure orgullós.
—Certament ho estic.

***

Disfressat de Sagaç, el canviaformes clawdite va mirar fora de l’escotilla de l'estació de lavabos dins del vaixell de càrrega Suwantek. Després de confirmar que no hi havia ningú fora del lavabo, el clawdite va tancar l’escotilla i va relaxar els seus músculs facials per invertir el seu estat natural i després va activar la seva unitat holocomunicadora per contactar amb Asajj Ventress.
Diversos segons van passar abans que la cara enfadada de la Ventress es materialitzés com un holograma enfront del clawdite. Ventress va dir:
—Arribes tard.
—No vaig poder evitar-ho! Abandonem Bilbringi i saltem a l’hiperespai i...
—On estàs?
—A Coruscant.
—Escolta acuradament —va dir Ventress—. Umbrag és important per als Separatistes. L’ajudaràs a escapar i me’l portaràs.
El clawdite va panteixar.
—Ajudar-li?! Però ell està...
—Fes-ho! —Ventress va tallar la connexió, i el seu holograma es va esvair.
El clawdite va mirar a la seva unitat holocomunicadora. El seu llavi inferior tremolava mentre murmurava:
—Estic mort.

***

Nuru va guiar a Sommilor, Trencador i Artells fora del vaixell de càrrega i baixant la rampa d'aterratge. Conforme caminaven cap a un tub d'ascensor que els portaria a la rotonda on se celebraven les reunions del Senat, Nuru es va sorprendre de veure al Canceller Suprem Palpatine, els seus guàrdies i a un Jedi alienígena alt sortir d'una llançadora elegant. El Jedi era un anx, un gran alienígena reptilià amb un cap alt, punxegut per una cresta, i una llarga barbeta punxeguda.
Palpatine va veure a Nuru també.
—Nuru Kungurama? Per fi ens coneixem en persona —llavors Palpatine va mirar a Sommilor i va somriure mentre deia—: Ah, Comissionat Sommilor. Benvingut a Coruscant.
Sommilor es va inclinar.
—Gràcies, canceller.
—Aquesta és una coincidència sorprenent —va dir Palpatine. Ell va fer un gest cap al Jedi anx i va dir—. Nuru Kungurama, suposo que coneixes a l'erudit Jedi Harro Kelpura? El Mestre Kelpura just m'estava parlant de la seva recerca.
—Mai ens hem conegut —va dir Kelpura en una veu baixa, ressonant, mentre s'inclinava davant Nuru—. Em vaig preocupar quan vaig saber que havies abandonat Coruscant, jove. M'alegro que tornessis fora de perill.
Nuru es va inclinar en resposta. Havia oblidat que Kit Fisto li havia esmentat a Kelpura a Bilbringi.
—El Mestre Fisto em va dir que vostè ha estat estudiant la càpsula d'emergències que...
—Oh, però has de veure-la per apreciar el que he esbrinat —va dir Kelpura—. Vaig haver de moure la càpsula al meu nou laboratori de recerca lluny del Temple com una mesura de seguretat, però realment no hi ha res del que preocupar-se. Excepte potser pel descobriment de tota una vida!
Palpatine va mirar a Nuru i va dir:
—T'encoratjo a anar amb el Mestre Kelpura. Els meus guàrdies i jo escortarem personalment al Comissionat Sommilor fins a la reunió del Senat.
Sommilor va donar les gràcies de nou a Nuru abans d'anar-se’n caminant amb Palpatine i els guàrdies. Nuru es va tornar cap a Kelpura i va dir:
—Vull veure la càpsula d'emergències, però hem de tornar al Temple Jedi primer —ell va assenyalar al vaixell de càrrega Suwantek—. Tinc un soldat ferit que necessita tractament mèdic.
—Llavors posem-nos en marxa! —Va dir Kelpura mentre trotava cap al vaixell de càrrega.

***

Ring-Sol Ambase i el clon anomenat Sagaç estaven asseguts dins del transport Corona, el qual havien aterrat sobre una plataforma de la teulada en un gratacel del Districte Dacho. Excepte per diversos speeders aeris que es movien pel cel en la distància, hi havia pocs senyals de vida en qualsevol direcció, però això no era poc habitual.
Diversos centenars d'anys abans, un immens accident químic industrial havia matat a més de tres-cents mil éssers a l'àrea, i la majoria dels edificis, fàbriques i magatzems del Districte Dacho havien quedat deserts des de llavors. Al districte se li coneixia comunament com el Sector Mort.
Sagaç va mirar al voltant a les teulades que els envoltaven. Un gratacel proper tenia un cim agudament inclinat que feia que tot l'edifici semblés una espasa aixecada i s'alçava sobre una antiga parada de taxis. Sagaç va dir:
—On està Dooku?
L’holocomunicador de la Corona va sonar. Ambase va pressionar un botó i un holograma del Comte Dooku va aparèixer. Ambase va mirar a l'holograma i va dir:
—Has decidit no unir-te a nosaltres?
—Viatjar a Coruscant ha resultat ser més difícil per a mi del que anticipava —va dir Dooku—. Em vaig topar amb uns pirates weequay. Però no t’he abandonat, vell amic. Queda’t on estàs. L'ajuda va de camí, i jo estaré allà, també, tan aviat com pugui.
—Ajuda? —Va dir Ambase—. A què et refereixes?
L'holograma de Dooku va començar a parpellejar ràpidament.
—Alguna cosa està interferint... senyal i el meu... no puc sentir... —L'holograma es va esvair.
Ambase i Sagaç van sortir del Corona i van anar a la plataforma de la teulada. Ambase va alçar la mirada i va veure una petita nau atrotinada descendint cap a ells. Sagaç va veure la nau, també, i va dir:
—La reconeix?
—Una nau d'enviaments Telgorn.
La nau d'enviaments va aterrar en el sostre a uns vint metres del Corona. Ambase i Sagaç van observar mentre un durosià i un patrolià sortien de la nau d'enviaments. El durosià portava un barret d'ala ampla i un abric llarg, i el seu cinturó tenia un parell de blàsters. Portava un sac en una mà i tenia el que semblaven ser guantellets amb armes incorporades al voltant de tots dos avantbraços. L'ull esquerre del patrolià estava cobert per un pegat, i una motxilla embuatada penjava sobre la seva petita esquena.
Sagaç va murmurar:
—Caça-recompenses?
—Això sembla —va dir Ambase.
Caminant lentament per la teulada, Cad Bane i Robonino es van aproximar al Jedi i al soldat clon. Bane va dir:
—Ring-Sol Ambase.
Sorprès, Ambase va dir:
—No crec que ens hàgim conegut.
Bane va somriure:
—Treballo per a un client que prefereix romandre anònim. Ell em va dir que em reunís amb tu aquí —Bane va apuntar amb el polze a Robonino i va afegir—: El meu soci i jo anem a assistir-te.
Ambase va dir:
—Et va dir el teu client com podríeu assistir-me?
—Cerques obtenir una càpsula d'emergències exòtica que està en aquest edifici. El meu soci i jo tenim codis d'accés i equip per portar-te més enllà dels sistemes de seguretat de l'edifici. Ens necessitaràs perquè t'ajudem a treure la càpsula de l'edifici i ficar-la en la teva nau —Bane va baixar el sac que havia estat portant, després li etzibà una puntada de manera que va patinar una curta distància per la teulada abans d'arribar a detenir-se enfront de l’Ambase. Bane va dir—: Dins de la bossa, trobareu un parell d'uniformes d'oficial de la Flota de la República. Poseu-vos-els. Els uniformes us permetran a tu i al clon passar als guàrdies que estan estacionats dins.
Ambase va dir:
—Tinc certa experiència infiltrant-me en edificis. En cas que el teu client no t'ho hagi dit, sóc un Jedi.
Bane va somriure.
—No t'ho estic tirant en cara. Però pel que he sentit, fins i tot un Jedi pot necessitar ajuda, especialment si ha perdut el seu sabre làser.
Sagaç va mirar al durosià mentre es movia enfront de l’Ambase i va dir:
—Com saps tu que el General Ambase no porta sabre làser?
Mantenint els ulls en Ambase, Bane va dir:
—Perquè dóna la casualitat que estava a Kynachi durant l'alliberament, i és del meu entendre que un altre Jedi es va emportar la teva arma. He sentit que el Jedi era un noi de pell blava. Li coneixes?
Ambase va percebre que el durosià era perillós però no va percebre que estigués mentint. Mirà a Sagaç, després va mirar de nou al durosià.
—Estem perdent el temps —va dir ell mentre agafava el sac—. Ens canviarem de roba dins, i després ens portareu a la càpsula d'emergències.
Bane va somriure. Sabia per experiència que normalment era millor no dir una mentida taxativa a un Jedi. El motiu pel qual estava segur que Nuru Kungurama va abandonar Kynachi amb l'arma de l’Ambase era perquè Bane havia estat el que la hi havia donat.

***

El vaixell de càrrega Suwantek es va elevar allunyant-se de l'edifici del Senat Galàctic. Dins del celler principal del vaixell de càrrega, Nuru Kungurama estava presentant a Harro Kelpura a Gizz i a Tallant quan una alarma va sonar des d'un panell de dades amb forma de caixa petita en el cinturó de Kelpura.
—Què és això? —Kelpura va treure el dispositiu del seu cinturó i el va obrir per mostrar una pantalla de dades—. Ha de ser algun tipus d'error tècnic —ell va ajustar la imatge en la pantalla, i els seus grans ulls es van obrir com a plats amb sorpresa. Tornant el seu punxegut cap per mirar a Nuru, va dir—: Hem de canviar el rumb cap al Districte Dacho en aquest instant.
Nuru va dir:
—Mestre Kelpura, sé que està ansiós per mostrar-me la càpsula d'emergències, però...
—Canvia el rumb ara —va dir Kelpura. Ell va estendre el panell de dades perquè Nuru pogués mirar la seva pantalla—. Dues naus han aterrat sense autorització en la teulada de l'edifici del meu laboratori, i el sistema d'alarmes ha estat deshabilitat. Algú ha d'estar tractant de robar la càpsula!
Examinant la pantalla de dades, Nuru va veure que una de les naus era un transport de classe Corona.
Ambase.
Nuru va agafar el panell de dades i el va empènyer en un buit. Va pressionar un botó i va dir:
—Kungurama al pont. Fixeu la localització d'aquest edifici en el Districte Dacho i porteu-nos allà ara.
Els pilots van obeir. Conforme el vaixell de càrrega sortia del seu camí de vol cap al temple i s'inclinava cap al Districte Dacho, Tallant va dir:
—Però, Comandant Kungurama... no hauríem de portar a Xerraire a unes instal·lacions...?
—El portarem al temple tan aviat com puguem —li va interrompre Nuru—. Mestre Kelpura, tinc motius per creure que el meu Mestre, Ring-Sol Ambase, ja està en el seu laboratori.
—De debò? —Va dir Kelpura—. Això són bones notícies!
—No, no ho són —va dir Nuru—, perquè no crec que Ambase estigui ja del nostre costat.

***

Cap alarma va sonar dins de l'edifici que havia estat convertit en el laboratori de recerca de Kelpura. Caminant per davant de Bane, Ambase i Sagaç, Robonino va fer un treball ràpid en desbloquejar les portes i desactivar els sensors mentre es movien més profundament dins de l'edifici.
Tant Ambase com Sagaç portaven els uniformes gris fosc i les botes de cuir negre dels oficials de la Flota de la República. L'uniforme de l’Ambase tenia una insígnia de rang que li identificava com un almirall. La insígnia de Sagaç li identificava com un comandant.
Aviat van arribar a un punt de control improvisat on quatre guàrdies humans estaven estacionats fora d'una gran porta tancada. En veure a un almirall de la República aproximar-se, els guàrdies es van col·locar en atenció, van obrir la porta i van permetre passar al grup. Si els guàrdies van pensar que era rar que un oficial de la República i un soldat clon anessin acompanyats d'un patrolià i un durosià d'aspecte amenaçador, no van veure oportú esmentar-ho.
La porta es va tancar darrere del grup de l’Ambase. Robonino immediatament va estendre el braç cap a la seva motxilla, va treure un cadenat magne, i el va col·locar en la porta perquè fos impossible obrir-la des de l'altre costat. Bane va dir:
—No hi ha forma que els guàrdies ens segueixin ara.
Sagaç va dir:
—Suposo que no ens anirem de la mateixa manera que hem entrat.
—Suposes bé —va dir Bane. Van procedir a través d'un altre passadís. Bane va assenyalar a un passadís connector i va dir—: Girarem a l'esquerra aquí, i hauríem d'arribar a l'entrada de l'habitació on es guarda la càpsula —però quan van girar a l'esquerra, es van topar amb allò inesperat.
—Droides sentinella? —Va murmurar Robonino mentre observava als tres autòmats carregats d'armes que estaven davant una gran porta de metall. Ell va mirar a Bane amb el seu únic ull bo—. El teu client va dir res d'ells?
—No —va dir Bane—. Han de ser nous. Simplement segueix caminant cap a ells de manera que no sospitin res.
En veure a les quatre figures aproximar-se, un droide es va allunyar dels altres i va dir:
—Alto.
La mà dreta de Bane va fer un moviment casual cap a la seva cartutxera. Ell va aixecar la pistola blàster ràpidament i va disparar al droide dues vegades a través del cap. Els dos droides restants van fer uns sons de clics ràpids mentre es llançaven cap endavant i apuntaven les seves pròpies armes cap a Bane, però la mà esquerra de Bane ja havia tret el seu altre blàster. Ell va prémer els gallets de tots dos blàsters al mateix temps, i va disparar de nou. Els caps dels droides van explotar simultàniament, i els tres droides van col·lapsar en el terra com unes marionetes trencades.
—Massa demanar fer les coses silenciosament —va dir Bane. Mirà a Robonino, va inclinar el seu cap cap a la porta de metall, i va dir—: Obre-la.
Robonino va estendre el braç cap a la seva motxilla de nou i va treure dos petits detonadors tèrmics amb vores magnètiques. Mentre Bane feia un gest perquè Ambase i Sagaç li seguissin de tornada cap al passadís adjunt, Robonino va col·locar els dos detonadors en la porta de metall, i després va caminar ràpidament per arribar fins als altres.
L'explosió va ser molt sorollosa.
La pols encara s'estava assentant mentre Bane i Robonino tornaven cap a la porta, o més aviat el que quedava d'ella. Ambase i Sagaç van seguir als caça-recompenses i van veure una ruptura oberta, destrossada, a la meitat de la porta. Bane va liderar el camí a través de la ruptura.
El laboratori tenia un sostre alt que estava acordonat de canonades de metall i ventiladors de ventilació. Unes finestres estretes perfilaven els murs superiors. Al centre del laboratori, un conjunt d'ordinadors i equip de sensors envoltaven una àmplia plataforma. Sobre la plataforma descansava una petita nau espacial en forma de llàgrima.
Ambase va sentir que se li assecava la gola en veure la càpsula d'emergències txiss. No l'havia vist en una dècada, però semblava estar exactament com la recordava. Va veure el seu tret més distintiu, l’escotilla d'accés triangular que mancava d’agafadors o tancaments, i va recordar com ell i Dooku havien entrat en la càpsula per treure al bebè Nuru Kungurama.
Bane va mirar a Ambase i va dir:
—Alguna cosa va malament?
Ambase va sacsejar el cap.
—No.
—Llavors acabem amb això —va dir Bane. Ell va començar a teclejar en el teclat de la part posterior d'un dels seus guantellets mentre Robonino anava al mur oposat i començava a col·locar més explosius.
Ambase va mirar a Bane i va dir:
—Què estàs fent?
—Encenent la meva nau —va dir Bane mentre deixava de teclejar en el guantellet—. Després que el meu soci rebenti el mur, al pilot automàtic ens portarà la meva nau cap a nosaltres.
Sagaç va dir:
—Vas a usar un raig tractor per treure la càpsula d'aquí?
—Correcte de nou —va dir Bane—. I llavors transferirem la càpsula al vostre transport, i podeu emportar-vos-la.
Ambase va dir:
—Portar-nos-la on?
Bane es va encongir d'espatlles.
—A mi només em van pagar per assegurar-me que aconseguies la càpsula. Després d'això, pots emportar-te-la on vulguis.

***

Per quan el vaixell de càrrega Suwantek va abandonar el Districte del Senat de Coruscant i va entrar en el Districte Dacho, Nuru i Trencador s'havien mogut fins als seients posteriors dels pilots en el pont. Tenien una clara visió dels gratacels i les fàbriques abandonades, i quan Nuru va veure l'edifici brillant que semblava una espasa aixecada, va sentir el seu estómac encongir-se.
—Trencador, aquest edifici... el vaig veure en el meu somni.
—El somni que va tenir de l’Ambase?
Nuru va assentir. Els pilots van guiar el Suwantek cap a l'edifici del laboratori en el qual van veure a un transport de classe Corona i a una nau d'enviaments Telgorn descansant en la teulada.
—Com acabava el somni?
—Ambase em matava.
El Suwantek encara estava descendint cap a l'edifici del laboratori quan una gran secció del mur oest de l'edifici va explotar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada