dissabte, 8 de juny del 2019

Duel a la Roca Destrossada (i XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

—Tens més menjar en aquesta nau? —Va preguntar el gegant, Gizz.
—No, Gizz —va dir Nuru—. Te la vas menjar tota.
—Oh —Gizz es va gratar l'estómac—. L'estació a la qual vas dir que anem...
—El Dipòsit Bilbringi.
—Sí, Bilbringi. Podem aconseguir més menjar allà, veritat? —Va afegir Gizz.
—Això espero.
Estaven asseguts en un banc al costat d'una consola en el celler de càrrega del vaixell de càrrega de Sistemes Suwantek. Nuru havia dirigit als soldats perquè col·loquessin a Gizz en el celler de càrrega perquè els compartiments de passatgers no tenien suficient altura per al gegant. Els cossos de Sommilor i els dos pilots havien estat netament embutxacats i acuradament ficats en la càmera d'emmagatzematge al buit del celler. Una finestra propera oferia una vista de l’hiperespai mentre corrien cap a la seva destinació.
Nuru va mirar al cronòmetre en la consola de navegació i va dir:
—Sortirem aviat de l’hiperespai.
—Gràcies per no deixar-me a Vaced. Vaig sentir parlar als clons. Van dir que podria haver despertat encadenat o a la presó. No tenies per què portar-me amb tu.
—Tu no tenies per què tirar de mi en l’swoop abans que xoqués en la Roca Destrossada.
Gizz es va encongir d'espatlles.
—No em donis massa crèdit. Probablement simplement m'estava salvant a mi mateix en aquell moment i et vaig portar amb mi —ell va mirar per la finestra—. Mai he estat en el Dipòsit Bilbringi, però he sentit sobre ell. Està en un asteroide que pertany a una hutt anomenada Drixo. Digues-me una altra vegada, per què anem allà?
—Estic buscant al meu Mestre Jedi. Tinc motius per creure que podria haver estat portat a Bilbringi, i...
—Disculpi'm, comandant —li va interrompre Trencador mentre entrava en el celler de càrrega—. Podríem tenir una situació —ell va caminar cap a la consola de navegació i va pressionar una sèrie de botons—. Miri aquí.
Nuru es va aixecar del banc i va examinar la pantalla de dades de la consola.
—Què és això? Lectures de freqüències?
—Esperi.
I llavors Nuru va veure un diminut cercle verd resplendent en la pantalla. Els ulls d’en Nuru es van obrir com a plats. Calmant-se, va dir:
—Així que... la nau de Sommilor porta un transmissor ocult. Acabes de descobrir això?
Trencador va assentir.
—Comandant, no sabem què esperar en el Dipòsit Bilbringi, però gràcies en aquest transmissor, és completament possible que algú a Bilbringi ens estigui esperant a nosaltres.
Gizz va alçar la seva panxa del banc i va dir:
—Jo tinc notícies per a tu, clon. Ningú a Bilbringi m'espera a mi —ell va col·locar una enorme mà en l'espatlla d’en Nuru—. Si algú es fica amb el meu petit col·lega d'aquí, s'han apuntat per a una galàxia de dolor.
—En aquest cas —va dir Trencador—, suposo que no tenim res del que preocupar-nos.

***

El vaixell de càrrega va sortir de l’hiperespai en el Sistema Bilbringi. Nuru s'havia unit a Xerraire en la cabina de comandaments, i observava mentre el vaixell de càrrega es movia al costat d'innombrables asteroides cap al més gran, designat Bilbringi VII, la llar del Dipòsit Bilbringi.
Nuru havia informat als altres membres de l'Esquadró Evasió sobre el senyal de transmissió que Trencador havia descobert.
—Amb tranquil·litat, Xerraire —va dir Nuru mentre s'acostaven a Bilbringi VII—. No sabem de fet si algun enemic ens espera. Pel que sabem, podríem aparèixer en les seves mires com un vaixell de càrrega ordinari.
Aviat, van ser capaços d'entrellucar els detalls del dipòsit a través de la finestra de la cabina de comandaments. Unes llums brillants il·luminaven un conjunt de plataformes d'aterratge, estructures modulars i plataformes d'amarratge. I llavors Nuru va veure les barcasses i un gran iot Metalorn.
Nuru va panteixar.
—Aquesta és la nau del Supervisor Umbrag —ell va copejar l'intercomunicador—. Umbrag està en el Dipòsit Bilbringi. Cap nau de guerra Separatista a la vista, només algunes barcasses dron i el iot de l’Umbrag. Artells i Sagaç, estan els canons làser preparats?
—Sí, comandant —va respondre Artells.
—Trencador?
—Estic preparat amb Tallant i Gizz, comandant.
—Som a punt d'amarrar —va dir Nuru—. Prepareu-vos per a qualsevol cosa.
Gizz va afegir:
—Ni tan sols sé qui és Umbrag, però estic desitjant atonyinar-li.

***

El Supervisor estava relaxat en l'antic cau de Drixo la Hutt, jugant a un holojoc de caça estel·lar, quan va escoltar un clam del passadís exterior.
Un moment després, va escoltar l'acostament repicador d'un droide de combat. El droide va dir:
—Un vaixell de càrrega de Sistemes Suwantek acaba d'arribar, senyor.
Sense alçar la mirada del seu joc, Umbrag va dir:
—Digues-los el mateix que li vas dir a les altres naus que van tractar d'amarrar després de nosaltres. Digues-los que el dipòsit està sota quarantena.
—Vaig tractar de dir-li-ho, senyor. Però no escolten. Acaben de disparar-me.
—Què? —Umbrag va mirar al droide a través de les seves gruixudes ulleres i es va sorprendre de veure que tots dos braços havien estat rebentats—. Això és un ultratge! Qui s'atreveix a desafiar les meves ordres?!
—Bé, hi havia un parell de soldats de la República, un gegant molt enfadat, un jove Jedi i un comando droide que no sembla estar ja del teu costat.
—Un Jedi? —Va dir Umbrag nerviós—. Tenia pell blava i ulls vermells?
Una veu bramà des de darrere del droide desmembrat.
—Tu has de ser Umbrag —Umbrag va mirar al costat del droide, va veure a un monstre humanoide de pell taronja al costat d’en Nuru Kungurama i es va desmaiar.


—Aquesta batalla va ser molt més fàcil del que havia imaginat que seria —va dir Tallant.
—No és broma —va afegir Artells—. Si em preguntes a mi, va ser massa fàcil. Només estic decebut que no poguéssim trobar cap evidència que el General Ambase estigués alguna vegada aquí.
—Pot ser que la batussa no hagi acabat encara —va dir Trencador mentre llançava el cap d'un droide de combat a una pila de parts de droide que havien recollit en el Dipòsit Bilbringi—. Vam fer esclatar onze droides, però pot ser que hagin arribat aquí com una desena justa.
—Si hi ha algun esgarriat, l’agafarem, també —va dir Sagaç confiat. Ell va fer un gest cap a la pila de droides destrossats—. No té sentit. Per què prendrien els Separatistes el Dipòsit Bilbringi, i després deixarien a un parell de droides de combat per defensar-ho?
Xerraire va respondre encongint-se d'espatlles. Trencador va dir:
—Potser Umbrag ens ho dirà quan recuperi la consciència.
L'Esquadró Evasió estava en la plataforma d'amarratge del Dipòsit Bilbringi al costat del seu vaixell de càrrega apropiat. Els soldats s'havien llevat el casc. Gizz caminava al costat de ells, portant a Umbrag sobre una espatlla mentre es dirigia cap a la rampa d'abordatge del vaixell de càrrega. Nuru estava a la base de la rampa i va dir:
—Gràcies, Gizz. Pots posar-ho en el celler ara com ara.
—Amb gust —va respondre Gizz mentre portava a Umbrag a la nau.
Nuru va caminar cap als soldats i Tallant.
—He transmès un missatge al Consell Jedi. Els vaig dir el que va ocórrer a Vaced i també aquí en el dipòsit. Un creuer de la República hauria d'arribar aquí en breu per transportar-nos de tornada a Coruscant.
Artells va preguntar:
—Què hi ha de la nau de Sommilor?
—Serà portada a Kynachi, de manera que els cossos dels homes puguin ser retornats a les seves famílies —Nuru va sacsejar el cap—. Aquests homes havien comptat amb mi perquè els escortés fins a Coruscant. Mai oblidaré el meu fracàs a Vaced.
Un silenci va caure sobre el grup. Gizz va sortir del vaixell de càrrega, va caminar al costat dels altres, i va dir:
—Vaig a buscar una mica de menjar.
Conforme Gizz sortia de la plataforma d'amarratge, Tallant va mirar a Nuru i va dir:
—No va ser culpa seva, comandant. Vostè no va matar aquests homes. L'assassí ho va fer. Un Jedi no pot salvar a tothom tot el temps.
—Tallant té raó, comandant —va dir Trencador—. El que és més, cap de nosaltres hauria sobreviscut a Kynachi si no fora per vostè.
—I consideri el que sí vam aconseguir —va afegir Artells—. Finalment hem enxampat a Umbrag! I si s'ha de jutjar pel carregament en les seves barcasses dron, sembla que podríem haver evitat que els Separatistes transformessin el dipòsit en algun tipus d'instal·lació de manufactura.
Sagaç va dir:
—Amb una mica de sort, també li traurem la informació a Umbrag que ens ajudarà a trobar al General Ambase.
Nuru va arrufar les celles. Trencador va dir:
—Què passa, comandant?
—Se m'acaba d'ocórrer una cosa. Quan tornem a Coruscant, dubto que el Consell m'encoratgi a seguir servint amb l'Esquadró Evasió. Estic segur que us assignaran a un líder més experimentat. Només vull que tots sapigueu que he après un munt de vosaltres, i... i que us trobaré molt a faltar a tots.
—Comandant —va dir Trencador—, crec que puc parlar per tots els homes, i Tallant, també, quan dic que ha estat un honor servir amb...
Trencador va ser interromput pel so d'una nau estel·lar aproximant-se a la plataforma d'amarratge. Tornant-se per veure la nau entrant, Nuru es va sorprendre de veure un transport en forma de llàgrima amb una cabina de comandaments buidada i una única aleta de maniobra de punta esmolada. La nau estava embolicada en un camp d'energia luminescent que generava una llum blanca pàl·lida esgarrifosa. Conforme el transport lliscava en silenci cap a la plataforma d'amaratge, Artells va dir:
—Mai he vist abans una nau com aquesta.
—Tampoc jo —va dir Nuru—. Poseu-vos els cascos, prepareu les vostres armes i poseu-vos a cobert —els soldats i Tallant van obeir, movent-se ràpidament darrere d'alguns contenidors de carregament propers.
L'estranya nau es va lliscar cap a la plataforma d'amarratge. Cap maquinària d'aterratge es va estendre mentre arribava surant fins a detenir-se al costat del vaixell de càrrega de Sistemes Suwantek. Però llavors una escotilla oval es va obrir i una rampa va baixar fins al terra de la plataforma d'amarratge. Una noia va sortir. Portava un uniforme negre, vigoritzant. Tenia el pèl negre, pell blava i ulls vermells brillants.
Nuru estava sorprès. Caminant acuradament cap endavant, va dir:
—Veeren?
La noia li va mirar confosa:
—Kung’urama’nuruodo.
En escoltar-la dir el seu nom txiss real, la boca d’en Nuru es va sentir seca de sobte.
—Vostè... jo... ho sento. No esperava veure-la de nou.
—No, no ho esperava —sense apartar els seus ulls d'ell, ella va continuar—, els seus aliats poden revelar-se sense aprensió. He viatjat sola. Estic desarmada. No els danyaré.
—Per descomptat —va dir Nuru, encara que ho havia passat malament imaginant a Veeren presentant massa amenaça a l'Esquadró Evasió—. Podeu sortir, homes. És l’Aristocra —ell s’adonà que Veeren es va encarcarar lleugerament davant la seva pronunciació.
Els soldats i Tallant van sortir de darrere dels contenidors de càrrega i es van moure al costat d’en Nuru. Veeren va llançar una ràpida mirada als soldats i al droide, després va tornar la mirada cap a Nuru.
—El seu traductor mecànic va moure el transmissor que vaig col·locar en el vaixell de càrrega de la Capitana Lalo Gunn.
—Què? —Nuru va mirar a Tallant—. Tallant, entens de què està parlant?
—Això crec —el droide va estendre el braç i va treure el cilindre magnètic de la seva cuixa. Donant-li-ho, va dir—, vaig pensar que era el transmissor. Ho vaig trobar en el casc. És bo que la Capitana Gunn em digués que m'ho guardés per després.
Tornant la seva mirada cap a Veeren, Nuru va dir:
—Vostè va posar el transmissor en l'Harpia?
—He admès el fet.
—Però... per què?
Veeren semblava atordida.
—Per què vaig admetre això?
—No —va dir Nuru, sentint-se de sobte exasperat—. Per què va col·locar el transmissor?
Veeren va parpellejar i va alçar la barbeta una fracció.
—Em va permetre seguir-li per l'espai. Veig que la Capitana Lalo Gunn ja no viatja amb vostès.
—No, ja no, ella... —Nuru va lluitar per trobar paraules. Es va adonar que si Tallant no hagués trobat el transmissor, Veeren podria haver rastrejat el dispositiu fins a la nau accidentada de la Gunn a Vaced. Va considerar dir-li a Veeren sobre el xoc però ràpidament va decidir que tenia poca rellevància en les circumstàncies actuals—. Veeren, puc preguntar-li per què ens ha seguit tot el camí des de l'espai Txiss?
—Li vaig seguir a vostè, Kung’urama’nuruodo, perquè estic obligada a dir-li una cosa de summa importància.
Nuru va esperar.
—Sí?
—Una anàlisi de diversos esdeveniments, incloent l'atac separatista en l'Estació de les Forces de Defensa Expansionista Txiss Ifpe’a, ha determinat una alta probabilitat que vostè sigui un còmplice inconscient d'un individu o grup desconegut la meta del qual és la dominació galàctica.
Nuru va quedar abatut. Trencador va dir:
—Li prego em perdoni, Aristocra, però... està suggerint que algú ha estat utilitzant al Comandant Nuru? Per ajudar a conquistar la galàxia?
—En realitat —va dir Veeren—, és bastant possible que tots nosaltres estiguem sent manipulats.
Els Sith, va pensar Nuru. Ha d'estar parlant dels Sith. Abans que pogués preguntar a Veeren si sabia res de l'existència dels Lords Sith, ella li va mirar i va continuar:
—Encara que no tinc una evidència concloent, sospito d'una conspiració que podria datar de fa uns onze dels seus anys estàndard, quan els Jedi li van trobar a vostè de nen, a la deriva en una càpsula d'emergències txiss en la Vora Exterior. També sospito que a causa que vostè és txiss així com Jedi, està en un gran perill. Potser hauria d'investigar-ho.
Encara que Nuru pensava que les sospites de la Veeren sobre una conspiració eren increïbles, ell va dir:
—Hauria de venir amb nosaltres a Coruscant. Podríem informar al Consell Jedi i...
—Vostè no li dirà a ningú de la nostra conversa —li va interrompre Veeren—. L'Ascendència Txiss no és conscient de la meva anàlisi de dades ni de les meves sospites. Excepte vostè i els membres del seu equip, ningú més sap que he abandonat l'espai Txiss. He pres moltes precaucions per mantenir el secret perquè crec que hi ha una conspiració, i els espies i els assassins podrien estar en qualsevol part. Els conspiradors no vacil·laran a silenciar a qualsevol que parli d'ells o interfereixi amb els seus plans. Si alerta al seu Consell Jedi d'una mica del que he dit, arrisca la meva vida així com la seva pròpia.
—Ho entenc —va dir Nuru, fins i tot encara que dubtava que hi hagués espies en el Consell Jedi.
—Haig d'anar-me’n —Veeren es va tornar abruptament i va començar a caminar de tornada a la seva nau flotant.
—Què? —Va dir Nuru—. Esperi! On va?
Veeren es va detenir i li va retornar la mirada.
—Vaig a tornar a l'espai Txiss.
—Però... ara jo no ho entenc. Ha viatjat dies per rastrejar-me, només per advertir-me que algú podria estar tractant d'apoderar-se de la galàxia, i llavors se’n va?
Veeren va inclinar el cap.
—Sembla que ho va entendre perfectament —i llavors ella va tornar a caminar cap a la rampa d'aterratge de la seva nau. Nuru de sobte es va adonar que encara estava aferrant el transmissor cilíndric.
Veeren va entrar en la seva nau. La rampa d'aterratge es va retreure, i l’escotilla oval es va segellar. Conforme la nau va començar a lliscar-se fora de la plataforma d'amarratge, Nuru i l'Esquadró Evasió van veure una altra nau estel·lar aproximar-se des del camp d'asteroides que els envoltava. Les llums de marxa de la nau que arribava estaven apagades.

***

Ring-Sol Ambase i el soldat clon que clamava que el seu nom era Sagaç estaven asseguts en la cabina de comandaments del transport Kuat de classe Corona que acabava d'arribar a Bilbringi VII. El seu viatge des del Sistema Bogden havia estat llarg, però Ambase havia passat gran part del temps usant tècniques de meditació Jedi per recuperar les seves forces. Tot i així, no estava del tot recuperat, i a causa que no sabien el que trobarien en el Dipòsit Bilbringi, estaven sent especialment cautelosos. Seguint les instruccions de l’Ambase, el clon havia apagat les llums de marxa del transport de manera que poguessin aproximar-se al dipòsit amb certa discreció.
Però conforme s'acostaven a una de les plataformes d'amarratge, van veure un navili estrany en forma de gota lliscar-se cap a ells. Una llum d'advertiment resplendí en la consola de navegació del Corona. El clon va dir:
—Estem sent escanejats, general, però... aquesta nau... no està apareixent en els nostres sensors?
El misteriós navili de sobte va brillar amb més força.
—Definitivament no és una nau de la República —va dir Ambase amb preocupació. Ni ell ni el clon van veure als soldats de la República que estaven en la plataforma d'amarratge darrere de la nau brillant.
Una alarma va sonar des del panell de la consola del Corona.
—Estem captant emissions massives de radiació —va dir el clon—. Podrien estar carregant armes —les mans del clon van volar cap als controls del canó làser del transport mentre la nau brillant de sobte augmentava la intensitat i accelerava cap al transport.
Tres rajos làser van sorgir de la nau brillant i van xocar contra els escuts del Corona. Ambase va dir:
—Retorna el foc.
El canó del Corona va disparar directament a la nau brillant. Ambase havia suposat que la nau estranya estava fortament escudada. Va ser genuïnament sorprès de veure que l'única onada de foc làser va fer que la nau explotés en un brillant esclat de llum.


L'explosió va aixecar a Nuru, els soldats i a Tallant en l'aire i els va llançar per la plataforma d'amarratge. Nuru va deixar anar el transmissor mentre rodava i saltava dret. Ell va agafar el sabre làser del cinturó i el va encendre mentre uns trossos perduts de metall brillant s'allunyaven de l'explosió. Ell va panteixar:
—No.
Els enderrocs brillants van il·luminar el navili que havia destruït la nau de la Veeren. La nau atacant era un transport Kuat de classe Corona. Nuru va dirigir la mirada al transport i va cridar:
—No!


Dins del Corona, Ring-Sol Ambase va percebre una pertorbació en la Força, una onada de ràbia tan forta que li va sobresaltar en el seu seient. Es va estremir amb la terrible revelació que la ràbia estava dirigida cap a ell i que venia d'algú que coneixia.
Nuru?!
I llavors va percebre la consciència d’en Nuru d'ell. Un moment després, va sentir una onada d'ira fins i tot més forta xocar contra ell.
Ambase de sobte va témer que el Comte Dooku li hagués estat dient la veritat sobre Nuru tornant-se en contra seva. També sabia que no estava prou recuperat com per enfrontar-se al seu Padawan.
Mirà al clon al costat d'ell i va dir:
—Treu-nos d'aquí. Ara!
El clon va moure els controls, i el transport es va allunyar corrent del Dipòsit Bilbringi.


Els soldats i Tallant es van aixecar de la plataforma d'amarratge i es van moure cap a Nuru, que encara estava sostenint el sabre làser i mirant a un conjunt d'asteroides on acabava de perdre de vista al Corona. Trencador va mirar a Nuru i va dir:
—Està bé, comandant?
Nuru va quequejar:
—El meu... el meu mestre estava en el transport... que va disparar a la nau de la Veeren.
Tallant va dir:
—El seu mestre? El General Ambase? Per què?
Trencador va mirar als altres soldats. Sabia que ells, com ell, no tenien ni idea de com procedir. I conforme esperaven la següent ordre d’en Nuru, cap d'ells s’adonà del solitari droide de combat que reptava amb el rifle blàster aixecat. Ell va apuntar als soldats i va obrir foc.
—Beveu-vos aquest ou, gossos de la República! —Va dir el droide mentre disparava a un soldat en l'esquena. El soldat va caure, el seu cos amb armadura picant contra la plataforma.
Els altres soldats i Tallant van girar ràpidament i eren a punt de retornar el foc quan van veure que Nuru ja estava corrent directament cap al droide, balancejant el sabre làser cap enrere i cap endavant per reflectir els rajos d'energia disparats lluny dels seus aliats. El droide va cridar:
—Oh, no! —L'espasa d’en Nuru va escombrar a través del coll i el tors del droide. Les parts del droide van caure a la plataforma.
Nuru va córrer de tornada als soldats. L'atac del droide havia ocorregut tan ràpid que Nuru no havia vist quin soldat havia estat disparat, però llavors va escoltar a un dels tres soldats il·lesos dir:
—Xerraire! Pots sentir-me? —Era la veu de Trencador.
Xerraire grunyí.
—Treu-li el casc —va dir Trencador mentre acuradament donava la volta a Xerraire, aixecant les espatlles i el cap mentre Artells treia un kit mèdic d'emergències del seu cinturó.
Sagaç va treure el casc de Xerraire. Fent una ganyota, Xerraire va panteixar:
—Crec que és dolent.
Just llavors, Gizz va tornar a la plataforma d'amarratge. Portava un sac que havia omplert de racions de menjar i estava mastegant un gran pal de carn salada de nerf. En veure al grup ajupit al voltant del soldat caigut, va dir:
—M'he perdut alguna cosa?
Ignorant a Gizz, Nuru va dir:
—Sagaç i Trencador! Escombreu l'àrea! Assegureu-vos que no hi ha més droides de combat! —Nuru va tornar la seva atenció en ajudar a Xerraire.
Trencador i Sagaç van deixar als altres, corrent al costat de Gizz fins a l’escotilla de manteniment. Trencador va dir:
—Jo prendré l’escotilla. Tu busca en el passadís exterior —Trencador va entrar en l’escotilla.
Sagaç va procedir pel passadís que jeia més enllà de la plataforma d'amarratge. El passadís estava buit. Mantenint el seu rifle enfront d'ell, va seguir movent-se fins que va trobar una porta de metall que donava a una sala d'emmagatzematge. Donà una puntada a la porta per obrir-la i va saltar dins, preparat per disparar fins i tot a un simple droide de neteja. La sala d'emmagatzematge també estava buida.
Sagaç va tornar a mirar al passadís, després va entrar a l'habitació i va tancar la porta darrere d'ell. Inclinant-se contra la porta, es va llevar el casc i va fer una sèrie de respiracions profundes. I conforme respirava, els seus músculs facials es movien. La seva pàl·lida pell llisa va canviar a un verd grisenc fosc. Va estrènyer els ulls tancant-los, i quan els va tornar a obrir, eren grocs i reptilians.
Va pensar en el que podria haver-hi li ocorregut si ell hagués estat disparat i els membres de l'Esquadró Evasió li haguessin llevat el casc per veure la seva autèntica cara. Es va estremir. Sabia que ara era difícilment el moment de relaxar-se. Encara tenia treball a fer. El canviaformes clawdite va fer una altra respiració profunda, es va col·locar el casc i es va obrir pas de tornada cap als soldats clon.

***

Lalo Gunn empenyia el seu got buit cap enrere i cap endavant per la superfície esquerdada de la barra en la taverna tènuement il·luminada de l’Espaiport de Vaced. Només hi havia un parell d'altres clients en el bar, i Gunn els estava ignorant a tots. El cambrer, un quiraash de pòmuls alts i amb un front molt més alt, va mirar a Gunn i va dir:
—Acabat?
—Oh, he acabat, està bé —va dir Gunn, movent-se en el seu seient. El cambrer va agafar el got. Gunn va col·locar un xip de crèdits en la barra. Era a punt d'aixecar-se quan un home gran es va moure al costat d'ella i li va posar una mà en l'espatlla. Ella va mirar a l'home. Ell va assenyalar a un tamboret alt al costat del seu i va dir:
—Està ocupat aquest seient?
—Jo ja em marxava —va dir Gunn.
—Queda't una estona més —va dir l'home, mantenint la mà sobre la seva espatlla—. Tinc crèdits. Ens compraré una ronda de...
—Si vols mantenir la teva mà —li va interrompre una veu des de darrere de la Gunn—, la trauràs de damunt de la noia i seguiràs el teu camí.
L'home va riure.
—Oh, sí? Qui va a obligar-me? —Somrient àmpliament, ell va mirar enrere per veure qui estava darrere de la Gunn. El somriure de l'home es va esvair, i de sobte semblava nerviós—. No pretenia fer-li cap dany —va dir l'home mentre apartava la mà d'una tirada de la Gunn i s'apressava a sortir de la taverna.
—Ja era hora que hi arribessis —va dir Gunn mentre el nouvingut s'asseia al costat d'ella—. Quan em vas contractar a Kynachi, no vaig negociar perdre l'Harpia. Vas dir que hi hauria una gran recompensa per a mi si portava a l'Esquadró Evasió a Vaced. Espero que se'm pagui bé.
—No necessites preocupar-te per la teva recompensa —va dir Cad Bane amb un somriure que mostrava les seves dents punxegudes.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada