divendres, 7 de juny del 2019

Duel a la Roca Destrossada (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

Hudu Shiv sabia que el Jedi podria tractar de perseguir-li. Però mentre portava la seva speeder de tornada al canó on havia deixat la seva nau estel·lar, es va sorprendre quan va mirar enrere i va veure a l’swoop venint ràpidament darrere. Es va sorprendre encara més de veure que el seu perseguidor no era Nuru Kungurama, sinó el membre més gran de la banda de les swoops que havia bombardejat i donat per morts. Però llavors s’adonà del noi petit de pell blava assegut enfront del motorista gegant, i es va sorprendre fins i tot més. No només el gegant havia sobreviscut a l'explosió, sinó que aparentment s'havia aliat amb el Jedi, encara que fos de moment.
Shiv va calcular que l’swoop més poderosa l’atraparia en qüestió segons. Va obrir un panell de control que estava construït en el manillar esquerre i va pressionar un botó.

***

Nuru i Gizz estaven a menys de trenta metres darrere de la moto speeder i guanyant terreny ràpidament quan tots dos van veure més d'una dotzena de petits objectes ejectar-se de darrere de la cadira del motorista. Conforme els objectes queien de la moto i rebotaven pel dur terra, Gizz va murmurar:
—Au, poodoo.
Els objectes eren granades de commoció compactes. Nuru dubtava que Gizz fos capaç de virar al voltant dels explosius, no a la seva velocitat actual. Sense advertiment, Gizz va sacsejar els controls i va llançar l’swoop en un ascens escalonat just mentre les granades més properes detonaven. Nuru va encongir els ulls mentre es trobava a si mateix mirant inesperadament al sol de Vaced, i llavors un esclat de pols calenta va atrapar la cua de l’swoop, sacsejant als motoristes mentre continuaven corrent pel cel. Les granades restants van detonar en una sèrie d'explosions en onada darrere d'ells.
Gizz va lluitar amb els controls de l’swoop, breument inclinant-la abans de dirigir-la cap avall. Nuru va veure que estaven descendint directament cap a la moto speeder, la qual volava com un dard, prop de la seva pròpia ombra, perillosament baixa sobre el terra, dirigint-se cap a la boca d'un congost. Gizz va mantenir la seva ruta a la cua del franctirador però va romandre ben a dalt del terra per evitar viatjar en el camí de més granades.
Van seguir a la moto speeder cap al congost. Nuru mai havia vist res com les formacions de roca vibrantment acolorida que perfilaven els murs, però gràcies a la seva educació en el Temple Jedi, les va reconèixer com a arbres petrificats. La majoria eren formacions en columna, però algunes branques i extremitats antigues s'havien transformat en espirals punxegudes de pedra estranyament retorçada.
Nuru va veure l'ombra de l’swoop serpentejant pel mur rocós a la seva esquerra. Conforme seguien al motorista a través d'un gir en el congost, l'ombra va començar a lliscar-se ràpidament cap avall sobre les roques, i Nuru es va adonar que era a punt de ficar-se a l'abast visual del franctirador. Sense voler alertar al franctirador de la posició de l’swoop, Nuru era a punt d'advertir a Gizz quan s’adonà que Gizz acabava de llevar una mà dels controls de l’swoop de manera que pogués desenfundar la seva pistola blàster.
Gizz va disparar al mateix moment en què l'ombra de l’swoop relliscava pel terra del congost, just enfront de la moto speeder.
Evidentment, el franctirador va veure l'ombra perquè virà lleugerament per cap altre motiu aparent. Conforme el raig d'energia disparat navegava passant la seva espatlla i xocava contra el terra, el franctirador va sostenir tensament els controls amb una mà mentre tirava del seu rifle blàster de la seva sustentació, després àgilment va inclinar l'arma cap enrere de manera que el seu llarg canó descansés contra la seva espatlla. Sense mirar enrere, va prémer el gallet, llançant un raig d'energia directe cap a Nuru i Gizz.
Nuru va veure el raig que s'acostava i va calcular que colpejaria la part superior del cos d’en Gizz. A causa que Gizz només tenia una mà sobre els controls de l’swoop, Nuru va tenir només l'espai d'un colze per desenfundar i encendre el seu sabre làser. Va estendre la fulla cap endavant en un angle agut, i el raig disparat va xocar contra la fulla i va rebotar contra el mur del congost.
—No li matis, Gizz! —Va dir Nuru—. Necessito interrogar-lo!
—Fill de pastor de nerfs! —Va rugir Gizz davant la visió del sabre làser. Encara sostenint el blàster, va dir—, ets un Jedi?
—Vigila! —Va cridar Nuru mentre desactivava la seva fulla i empenyia contra el canell esquerre d’en Gizz. L’swoop es va inclinar fortament cap a l'esquerra just a temps per evitar xocar contra una gran branca penjant d'un arbre petrificat.
—No tens res contra mi! —Va dir Gizz mentre enfundava el seu blàster. Retornant ambdues mans a les barres de control, va continuar—, no estava ni tan sols prop d'Estalvis i Préstecs Zygian a Treilon II fa tres mesos!
—No sé del que estàs parlant. Tots dos anem a la caça del franctirador, recordes?
—Oh. Cert. El franctirador.
Conforme Gizz virava per una corba i l’swoop es llançava al costat de més branques rocoses, Nuru va dir:
—L’he perdut.
—El meu nas no ho ha fet —Gizz va alçar un gruixut dit lluny del manillar i va apuntar cap avall—. Mira aquí.
Nuru va seguir la mirada d’en Gizz i va veure al franctirador corrent pel fons del congost, àgilment virant la seva speeder al costat d'un conjunt d'immensos penyals. El franctirador es va llançar a un avenc fosc. Nuru va dir:
—On porta aquest buit?
—Enlloc! —Va deixar anar Gizz—. El tenim atrapat! —Ell trepitjà els pedals i va descendir darrere de la moto speeder. Nuru va sentir el seu estómac encongir-se mentre Gizz prenia una drecera inclinada a través d'unes formacions de roca entortolligades abans d'inclinar-se ràpidament, amb prou feines a tres metres del terra.
Estaven rabent cap a l'avenc quan Nuru va percebre perill, i llavors una sacsejada sobtada de temor. Un moment més tard, el franctirador es va llançar fora de l'avenc, dirigint-se directament cap a l’swoop, amb el seu rifle sostingut cap endavant. Nuru encara estava registrant el fet que el franctirador havia d'haver donat la volta dins de l'avenc quan el franctirador va disparar.
Gizz estava ajupit cap endavant en l’swoop. Ambdues mans aferrant les barres de control, el seu cos pràcticament embolicat al voltant d’en Nuru, deixant al Jedi incapaç de desenfundar el seu sabre làser sense ferir al monstruós motorista. Tot el que Nuru va poder fer va ser ajupir-se mentre el raig d'energia colpejava la part superior del pit d’en Gizz. Gizz bramà de dolor i ira. El franctirador va disparar de nou, i les barres de control de l’swoop van explotar en trossets de metall.
I llavors Nuru va tenir una clara visió de la figura sobre la moto speeder. Es va sorprendre que la figura estigués vestida amb la inequívoca armadura d'un guerrer mandalorià.
L’swoop danyada es va llançar cap al terra del congost. Nuru confiava que pogués saltar fora de perill, però estava menys segur que pogués fer alguna cosa per ajudar a Gizz. Abans que Nuru pogués fer alguna cosa, estava atrapat en el ganxo del braç esquerre d’en Gizz, i el gegant a va bolcar de l’swoop, emportant-se a Nuru amb ell.
L’swoop va colpejar el terra i va explotar al mateix moment en què el cos d’en Gizz xocava contra el terra amb un lleig cop sec i va rodar per la roca dura, els seus braços embolicats protectorament al voltant d’en Nuru. Van rodar sobre un ampli pegat d'herbes mortes i no van deixar de rodar fins que Gizz va xocar contra la base d'un enorme penyal multicolor.


Hudu Shiv va córrer passant el penyal on el jove Jedi jeia immòbil amb el motorista d’swoop. Mirà enrere, i llavors va detenir la seva moto sobtadament. El Comte Dooku li havia ordenat a Shiv que no revelés la seva identitat mandaloriana al Jedi o als soldats clon de Vaced, i Shiv silenciosament es va maleir a si mateix per haver entrat en un avenc amb només una sortida. Estava segur que el Jedi li havia fet un bon cop d'ull a la seva armadura, però no sabia si el noi havia sobreviscut a la caiguda de l’swoop. Shiv sabia què fer a continuació. Va encendre el motor de la moto i va donar la volta, dirigint-se de tornada cap al penyal.


Nuru va obrir els ulls i va veure el cel directament sobre ell. Estava jaient amb la seva esquena contra el pit d’en Gizz, amarrat sota el fort pes del braç dret d’en Gizz. Grunyí, encara que Gizz havia absorbit la major part de l'impacte quan van colpejar el terra. Però difícilment podia culpar a Gizz per tirar-li de l’swoop, ja que semblava que Gizz només havia estat tractant d'evitar que Nuru morís d'un feroç accident.
—Gizz? Pots sentir-me? —Gizz no va respondre, però Nuru va sentir que el pit del gegant s'inflava lleugerament. Encara estava respirant.
Nuru va escoltar la moto speeder del franctirador tornar-se el soroll més fort conforme s'aproximava. El motor gemegador de la moto sonava com si estigués a l'altre costat del penyal, i Nuru va imaginar que el franctirador estava donant la volta. Va empènyer el braç d’en Gizz i li va donar la volta al gegant. Atrapant el sabre làser del seu cinturó, va activar la seva fulla mentre caminava a través de les herbes feia temps mortes, allunyant-se de Gizz, i llavors va esperar al fet que la moto speeder aparegués envoltant el penyal.
Com esperava, la moto speeder va sorgir a la vista. No obstant això, Nuru es va sorprendre de veure que la cadira de la moto estava buida. La moto estava frenant automàticament fins a detenir-se quan Nuru va percebre alguna cosa movent-se darrere d'ell. Nuru es va adonar que el franctirador havia usat la moto com a cimbell. Es va tombar ràpidament i va veure al franctirador alçat a només quatre metres, el seu rifle apuntant-li.
El franctirador va disparar, però Nuru ja havia saltat alt en l'aire. Conforme Nuru executava una tombarella que breument col·locava els seus peus contra el penyal, va notar que no era un raig d'energia el que havia abandonat el rifle del franctirador, sinó un projectil prim, possiblement un dard. Sostenint el sabre làser a la seva mà dreta de manera que la seva fulla estava perillosament prop del seu costat, etzibà una puntada al penyal, va donar una tombarella de nou i va aterrar amb els peus directament darrere del franctirador.


Hudu Shiv havia estudiat hologravacions de Jedi en acció i no es va sorprendre de la velocitat ni de l'habilitat acrobàtica de Kungurama. Tot i així, es va penedir de no haver estat capaç de fer caure a Kungurama amb un dard tranquil·litzant. Sense girar-se per mirar al noi, va moure la subjecció en el seu rifle mentre reposicionava els seus peus, preparant-se abans de fer un moviment de sacsejada sobtat que enviés la culata del seu rifle contra l'estèrnum d’en Nuru.
Nuru va trontollar cap enrere però va aconseguir aixecar la seva fulla a través de la culata i el mecanisme del gallet del rifle del franctirador. El franctirador va llançar el rifle danyat a Nuru. Nuru va esquivar el rifle i era a punt de saltar cap endavant quan el franctirador va estendre un puny i va activar el llançaflames construït en el seu guantellet.
L'esclat de flames va colpejar el terra enfront d’en Nuru. Nuru va saltar de nou, donant la tombarella en l'aire per aterrar al costat del franctirador. Sostenint el sabre làser lluny del seu cos, va colpejar amb la seva mà lliure el guantellet del franctirador, forçant que el doll de flames s'allunyés d'ells. Però llavors el franctirador girà el braç, desactivant el llançaflames mentre aferrava el canell dret d’en Nuru. El franctirador va girar amb força, forçant la mà d’en Nuru cap enrere i fent que els dits del Jedi perdessin la seva subjecció sobre el sabre làser. La fulla del sabre làser va parpellejar apagant-se mentre queia al terra. El franctirador va mantenir la subjecció fixa al canell d’en Nuru mentre aixecava un genoll contra l'estómac del noi.
Nuru va sentir que se li escapava l'aire. Va bloquejar el dolor de la seva ment i va estendre el braç amb força amb la seva mà esquerra cap al seu cinturó. Els seus dits embolicats al voltant del sabre làser de Ring-Sol Ambase. El franctirador era a punt de fotre-li un puntada de nou quan Nuru va pressionar l'interruptor d'activació del sabre làser i la fulla va cremar en encendre's.
Tot el que Nuru va haver de fer era girar el canell i el franctirador estaria tallat per la meitat, però volia subjugar al franctirador i interrogar-li, no matar-lo. Es va prendre una fracció de segon per reajustar la subjecció sobre el sabre làser de l’Ambase mentre es preparava per donar un cop que només feriria a l'home, però aquesta fracció va ser suficient com perquè perdés el seu avantatge.
El franctirador va empènyer a Nuru lluny d'ell. La fulla del sabre làser resplendí al costat del pit del franctirador mentre Nuru trontollava cap enrere. Les mans del franctirador van volar cap al seu cinturó, i llavors va desenfundar ambdues pistoles blàster. Nuru va recuperar el seu peu i va mantenir el sabre làser de l’Ambase enfront d'ell, esperant al fet que el franctirador obrís foc.
Tots dos van escoltar el so d'una nau estel·lar aproximant-se. Nuru va reconèixer el so familiar dels motors de l'Harpia Veloç. No es va sorprendre que l'Esquadró Evasió hagués estat capaç de localitzar-li tan ràpidament ja que les flames i el fum que s'elevaven de l’swoop en ruïnes havien d'haver atret la seva atenció.
Mantenint la mirada sobre l'home en armadura i amb el sabre làser de l’Ambase estès, Nuru es va estendre amb la Força per fer que el seu propi sabre làser volés des del terra i aterrés en el seu palmell que l’esperava. Va activar el sabre làser de manera que la seva fulla va cremar al costat de l'altra. Tenia pocs dubtes que pogués reflectir rajos de blàster més ràpid del que l'home pogués prémer els seus gallets. Va dir:
—Rendeix-te immediatament.
No esperava que el franctirador disparés cap a baix, llançant un rierol de rajos d'energia que van martellejar el terra rocós enfront dels peus d’en Nuru. Els esclats picaren les pedres i la sorra aixecant-les en l'aire, llançant pols en esprai cap als seus ulls, i ell per reflex va estrènyer els ulls tancant-los. Afortunadament, va romandre alerta, usant la Força per guiar les seves accions i anticipar el següent atac.
Però no va arribar. En el seu lloc, l'home en armadura va córrer cap a la seva moto speeder.
Amb els ulls encara tancats, Nuru va percebre la partida del franctirador i va córrer a cegues darrere d'ell, confiant que la Força mantingués la seva ruta i li permetés visualitzar el terreny, el seu oponent i la moto. Perquè ja havia après per les dolentes que el franctirador era un lluitador increïblement hàbil a prop, va decidir no placar-lo. Va saltar alt en l'aire, sostenint tots dos sabres làser lluny del seu cos, i va fer la tombarella sobre el franctirador, inclinant-se per aterrar al costat de la moto. Conforme descendia, tots dos sabres làser es van moure a través de les aletes de maniobra i la beina repulsora central de la moto, danyant el vehicle. Va aterrar dempeus al mateix moment en què l’speeder xocava contra el terra, i llavors va obrir els ulls, que encara picaven de la sorra.
El franctirador va donar un ràpid pas lateral i va córrer fora de la vista envoltant el penyal que s'alçava al costat d’en Gizz, la forma inconscient del qual encara descansava entre les herbes. Nuru va escoltar els coets d'aterratge de l'Harpia. El vaixell de càrrega va tocar terra prou a prop com perquè ell veiés a Gunn i a Xerraire en la cabina de comandaments.
Portant rifles blàster, Artells, Sagaç i Tallant es van apressar a sortir de l'Harpia i van córrer cap a Nuru. Artells va dir:
—Tenim a Trencador. Està bé, comandant?
Nuru va respondre amb un únic assentiment, encara que la veritat era que se sentia abatussat i magolat.
—El franctirador va córrer darrere d'aquest penyal —va dir mentre apagava el sabre làser de l’Ambase i el retornava al seu cinturó—. Ho vau veure? Porta una armadura mandaloriana.
—Mandaloriana? —Va dir Artells amb incredulitat. Com la majoria de soldats de la República, era conscient de la cultura guerrera que havia durat mil anys en el sector Mandalore. També sabia que el propi Jango Fett havia estat un mandalorià i que la pròpia armadura de Fett havia servit de base per a l'armadura que portaven Artells i els seus camarades—. Però Mandalore és un món pacífic ara —va continuar Artells—. Potser és un renegat o un impostor.
Sagaç va dir:
—O potser un antic guerrer mandalorià, com Jango Fett.
—Qui sigui que és, sap com lluitar —va dir Nuru—. Quina és la condició de Sommilor i els seus homes? I qui els està vigilant?
Artells i Sagaç van mirar a Nuru a través dels seus visors. Artells va dir:
—Ho sento, comandant. Pensàvem que ho sabia. Sommilor i els pilots estan morts.
Nuru estava atordit.
—Què?
—Els dards tòxics que els van copejar eren letals. Vam lligar els seus cossos dins de la seva nau. No...
Artells va ser interromput per un fort rugit que va arribar des de darrere del penyal. Un esprai de combustible cremant llançat per les herbes mortes que cobrien el terra. Nuru es va adonar que el franctirador havia activat el seu llançaflames de nou, i mentre les herbes calaven foc, va veure les flames llepar cap al cos de Gizz. Ell va assenyalar a Gizz i va dir:
—Traieu-lo d'aquí!
Sense qüestionar l'ordre. Artells, Sagaç i Tallant van saltar a través de les flames que s'elevaven mentre Nuru mantenia els ulls oberts a la recerca del franctirador. Els dos soldats i el droide van agafar al gegant i el van arrossegar lluny del penyal tan ràpid com van poder, trepitjant les flames mentre hi anaven. El foc encara s'estava estenent mentre s'acostaven a l'Harpia.
Nuru estava retrocedint del foc, va veure que encara estava estenent-se, i va dir:
—Porteu-lo a la nau.
Artells va dir:
—Comandant, està segur que hauríem de...?
—Ell em va salvar la vida!
Els soldats i el droide van portar a Gizz pujant per la rampa d'abordatge de l'Harpia i lluitaven per maniobrar amb ell a través de l’escotilla quan Nuru va veure al franctirador sortir de l'altre costat del penyal, movent-se al costat de les restes de la moto speeder. El franctirador encara estava agafant ambdues pistoles blàster.
Nuru va alçar la mà esquerra i va usar la Força per empènyer al franctirador i tirar-lo. El franctirador va ser llançat de costat a través de l'aire i podria haver xocat contra el mur del congost excepte per què va disparar el seu jetpack i es va llançar cap al cel, ràpidament alçant-se més alt del que Nuru podia saltar. Nuru va sostenir el seu sabre làser fermament mentre el franctirador ascendia, preparat per defensar-se si el seu oponent obria foc.


Shiv va fer una ganyota dins del casc mentre s'allunyava del Jedi. Només havia pretès esbrinar si el noi encara estava viu i disparar un dard tranquil·litzant per contenir-ho si era necessari, però no enfrontar-se a ell en combat. Va imaginar que Dooku estaria furiós, però aquesta no era la seva preocupació immediata. No podia permetre que ningú clamés i analitzés l'arsenal de la Guàrdia de la Mort en la seva moto abandonada.
Conforme continuava alçant-se, va estendre el braç cap al seu cinturó i va tocar un botó, activant un detonador remot. A baix, les restes de la seva moto van explotar en foc i pols, i el poder de l'esclat va tirar al Jedi al terra. En veure al Jedi caure lluny de l'explosió, Shiv es va adonar que estava decebut per la seva primera trobada amb un Jedi. Es preguntava si alguna vegada tindria una oportunitat de tenir un duel amb el qui era madur.
Shiv va escanejar el terreny a la recerca de la seva nau de reforç de classe Persecutor i la va trobar just on l'havia aterrat. Va volar directament cap a la nau.


El franctirador a la fugida s'acabava de moure fora de la vista mentre Nuru s'aixecava del terra d'una empenta. L'aire ara estava carregat de fum. Un moment més tard, va sentir unes mans agafar els seus avantbraços, i va ser tirat al terra. Lleugerament marejat, es va adonar que Artells i Sagaç havien tornat a per ell.
Conforme els clons l’apressaven a tornar a l'Harpia, Nuru va panteixar:
—Cal detenir-lo —tan aviat estaven a dalt de la rampa d'abordatge l'Harpia es va enlairar i es va llançar fora del congost.
Nuru, Artells i Sagaç van ensopegar amb el celler principal. Van trobar a Tallant ocupat lligant el cos d’en Gizz a la plataforma al costat de Trencador, que estava lligat a una llitera. Tant Gizz com Trencador romanien inconscients. Tallant va alçar la mirada cap a Nuru i va dir:
—Vaig haver d'assegurar aquest home contra la plataforma perquè l'Harpia no està equipada amb una llitera prou gran per a ell.
Nuru estava tan concentrat en aprehendre al franctirador que amb prou feines va escoltar al droide. Va deixar el celler i es va moure ràpidament cap a la cabina de comandaments. Caminant darrere de la Gunn i Xerraire, es va ajupir entre els seus seients per tenir una millor vista a través de la finestra enfront d'ells. Va veure al franctirador encara en l'aire, a menys de trenta metres enfront de l'Harpia.
—Aquest jetpack no pot portar-li lluny —va dir Nuru—. Haurà d'aterrar aviat.
—Podria fer-li caure ara mateix si vols —va dir Gunn mentre feia un gest cap als controls a la recerca dels canons làser.
—No! El vull amb vida per interrogar-lo.
Gunn va sospirar.
—Tu mateix.
Nuru es va inclinar cap endavant per tenir una millor vista de la terra a sota. Va veure un transport angulat que descansava al costat de la base d'un cingle en el canó. Va reconèixer el model com una nau de reforç de classe Persecutor, usada pels mandalorians com un navili de patrulla i transport, però també popular amb diverses forces de policia i caça-recompenses a través de la galàxia. Va dir:
—Hi ha una nau aquí a baix. Ha d'estar dirigint-se...
Nuru es va sorprendre una vegada més per una sensació sobtada de perill imminent. Abans de poder advertir a Gunn que prengués acció evasiva, l'home volador va executar un gir a la meitat de l'aire, va mirar a l'Harpia, i es va doblegar fins a la cintura.
Nuru va cridar:
—No!
Però l'home vestit amb una armadura mandaloriana ja havia llançat el míssil del seu jetpack.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada