dimarts, 25 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (III)

Anterior


CAPÍTOL 3

A molts anys llum de Hoth, cinc destructors estel·lars de l'Imperi i els seus respectius caces TIE escortes estaven reunits a l'espai. Malgrat les enormes dimensions dels destructors estel·lars, tots estaven sota l'ombra d'una nau encara més gran: el superdestructor estel·lar de luxe: l’Executor.
Amb 8.000 metres de longitud, l’Executor era la nau espacial tradicional més gran construïda per l'Exèrcit Imperial. Només l'estació espacial Estrella de la Mort havia estat més gran. Equipat amb més de mil armes, l’Executor transportava 144 caces TIE i 38.000 soldats d'assalt. I tots estaven a la disposició del comandant de la nau: Darth Vader, Lord del Sith.
Vestit tot de negre, amb un casc que ocultava el seu cap per complet i una capa que arribava fins al terra, Darth Vader era més fosc que l'espai profund. En el pont de l’Executor, Darth Vader romania dempeus enfront d'una finestra d'observació d'acer transparent i vigilava la seva flota. Atès que l’Executor estava protegit per un poderós camp de força, el pont estava en la proa —en general el sector més vulnerable d'una nau espacial— i li oferia a Vader una vista panoràmica, sense ser obstruïda per cap altra part de la seva pròpia nau.
Darrere de Vader, una extensa passarel·la es perllongava fins a l'estació de control del capità. La passarel·la no tenia baranes, i a banda i banda es podia veure, més a baix, el nivell inferior del pont. Aquí, tècnics imperials d'uniforme gris operaven les seves consoles, i intentaven no mirar cap amunt per no trobar-se enfront de les botes de Darth Vader.
Una porta es va obrir prop del lloc del capità, i els dos oficials en cap de Vader —el pompós Almirall Ozzel i, més jove i de fort contextura, el General Veers— van entrar al pont. Com tots els oficials imperials d'alt rang, Ozzel i Veers portaven uniforme gris i gorra, i també guants de cuir negre, cinturó i botes. S'estaven aproximant a la passarel·la que portava a Vader quan el capità de l’Executor va dir en veu alta:
—Almirall.
—Sí, capità? —va respondre Ozzel, girant amb Veers per quedar enfront del Capità Piett, un home prim que semblava tenir els ulls cansats de mirar les pantalles.
—Crec que tenim alguna cosa, senyor —va informar Piett—. L’informe és només un fragment d'un droide-sonda en el sistema de Hoth, però és el millor indici que tenim.
Poc impressionat, Ozzel va dir:
—Tenim milers de droides-sondes escombrant la galàxia. Vull proves, no indicis!
Però Piett no havia acabat. I va agregar:
—Les imatges indiquen senyals de vida.
—Podria no ser res —va dir Ozzel, impacientant-se amb Piett—. Si seguíssim cada indici...
—Però, senyor —va interrompre Piett—, se suposa que en el sistema de Hoth no hi ha humans.
—Va trobar alguna cosa? —va ressonar Darth Vader amb la seva veu profunda i mecànicament intervinguda, mirant a Piett des de dalt. Cap dels oficials havia vist ni sentit acostar-se la seva silueta alta i fosca.
—Sí, milord —va dir Piett, dirigint l'atenció de Vader cap al monitor d'una consola que estava més a baix. El monitor mostrava la imatge transmesa: un generador d'energia d'una base de neu.
—És això —va dir Vader amb convicció—. Els rebels estan aquí.
L'Almirall Ozzel no veia res en el monitor que indiqués específicament una presència rebel, i no li convencia gastar temps i energia en un mer pressentiment. Parlant amb el que ell considerava els seus modals més diplomàtics, va sonar condescendent quan va dir:
—Milord, existeixen molts assentaments que no figuren en les cartes. Podrien ser contrabandistes, podrien ser...
—Aquest és el sistema —el va interrompre Vader. El seu to revelava una amenaça continguda, deixant clar que no anava a tolerar que es qüestionés la seva manera d’actuar—. Estableixi el rumb al sistema de Hoth. General Veers, prepari als seus homes. —Darth Vader va donar mitja volta i va abandonar el pont.
Veers va mirar a Ozzel, que semblava molest per la falta de respecte que Vader mostrava cap al protocol militar. Amb l'esperança de retornar-li la confiança al seu comandant, Veers va dir:
—Almirall?
Ozzel va assentir, donant-li permís a Veers perquè preparés als seus soldats, com si el seu permís importés. Veers es va allunyar a pas ràpid, i Ozzel —furiós per com havia estat tractat per Vader— li va llançar una mirada amenaçadora a Piett abans de sortir, agitat.
Si el Capità Piett li temia a l'Almirall Ozzel, no ho demostrava. D'acord amb la seva pròpia experiència, Piett considerava que era més intel·ligent témer a Darth Vader.

***

A Hoth, tots en la Base Eco es preparaven per partir. En la plataforma de transport, molts soldats anaven i venien amb caixes pesades plenes d'equipament i provisions i les carregaven en les naus. Els soldats es movien de pressa, però no en pànic. Prop d'un transport, dos rebels es van dirigir al seu capità.
—Els grups Set i Deu es van a quedar per pilotar els speeders —va ordenar el capità, dient-li a un soldat que anés de seguida. Girant cap a l'altre soldat, el capità va dir—: Amb prou feines estiguin carregats tots els transports, el control d'evacuació autoritzarà l'enlairament immediat.
—Comprès, senyor —va respondre el soldat.
En la coberta de l'hangar principal, Han estava a dalt del Falcó Mil·lenari i frenèticament tractava d'acabar de soldar les aletes. En la cabina del Falcó, Chewbacca estava assegut, ja preparat, en els controls. Després d'acabar amb una soldadura, Han es va posar dempeus i va cridar:
—Ja està, llest. Intenta-ho ara...
Chewbacca va accionar un comandament. Però en accionar aquesta clau va haver-hi una petita explosió en l'aleta problemàtica, i gairebé fa caure a Han del casc de la nau.
—Apaga-ho! —va cridar Han mentre s'allunyava d'una altra petita explosió—. Apaga-ho! Apaga-ho! Chewbacca bramà mentre els seus dits peluts passaven d'un botó del comandament a un altre. Quan es va adonar que Han ja havia deixat de cridar el wookiee va mirar des de la cabina per veure si estava bé. Al principi, només va veure fum.
El fum es va buidar. Han estava il·lès, però exasperat, i ara feia un reconeixement del nou dany. De vegades ser el capità de la nau més veloç de la galàxia no era tan emocionant com semblava ser.

Al centre mèdic, Luke es va calçar el seu vestit pressuritzat taronja brillant. Estava ja gairebé llest per anar-se’n quan la unitat 2-1B va girar el seu cap de metall amb forma de crani a temps per veure una vegada més al seu pacient. Luke tenia la sensació que 2-1B havia gaudit sincerament les converses sobre els desafiaments tècnics de convertir els speeders T-47 en snowspeeders, i no es va sorprendre quan el droide va dir:
—Senyor, portarà bastant temps mobilitzar els T-47.
—Bé, oblida't de l'equipament pesat —va dir Luke—. Sobra temps per pujar als transports els mòduls més petits —Va agafar el seu equip de pilot i es va dirigir cap a la porta.
2-1B va dir:
—Cuidi's, senyor.
Durant la seva convalescència, Luke havia arribat a observar al droide prou bé com per saber que ho deia de debò. Luke va somriure i va dir:
—Gràcies.
Deixant enrere el centre mèdic, va caminar pels corredors excavats amb làser en direcció a l'hangar principal. Pilots, artillers i droides astromecànics anaven d'un costat a un altre mentre ell avançava cap a Chewbacca, que ara estava treballant sota el Falcó Mil·lenari.
—Chewie, cuida't, sí? —va dir Luke, i va estirar el braç per gratar-li el coll al wookiee. Luke es va donar la volta com per allunyar-se d'allà, però Chewbacca el va agafar i li va donar una forta abraçada abans de deixar-ho anar. Luke va mirar cap amunt i va veure a Han de peu sobre el Falcó amb un droide de reparacions.
—Hola, noi —va dir Han des d'allà a dalt. Després va mirar al droide de reparacions i li va dir de mala manera—: Però ha d'haver-hi una raó perquè això estigui així. Fes un reconeixement sistemàtic de l'altre costat. Espera un segon —mentre el droide feia girar els seus sensors visuals, Han va mirar cap avall, on estava Luke i li va preguntar—: Tot bé?
—Sí —va dir Luke. Hi havia tantes coses que li volia dir. Que per a ell la seva amistat era molt important, que esperava que no se sentís malament perquè la Leia l'havia rebutjat, que li desitjava que estigués fora de perill i feliç... però tot el que va pensar que podia dir-li d'alguna manera sonava com l'única cosa que no volia dir: ciao. Així que Luke simplement va assentir amb el cap, i després va començar a allunyar-se.
—Vés amb compte —va dir Han.
Girant com per mirar per sobre la seva espatlla, Luke va dir:
—Tu també.
Al centre de comandament, un controlador rebel, inquiet, li va fer senyals al General Rieekan i va reportar:
—General, hi ha una flota de destructors interestel·lars sortint de l’hiperespai en el sector quatre.
Rieekan es va inclinar per sobre l'espatlla del controlador com per examinar els senyals del monitor del sector quatre i després va ordenar:
—Redirigeixin tota l'energia a l'escut d'energia —donant-se la volta, Rieekan es va dirigir a un oficial rebel i va dir—: Hem de resistir fins que tots els transports ja s'hagin anat de la base. Prepari's per a un atac de superfície.

***

Durant el temps que l’Executor i els cinc destructors estel·lars van estar viatjant per l’hiperespai per arribar a l'òrbita de Hoth, Darth Vader havia estat en la seva càmera de meditació. Un recinte esfèric i negre per fora, la càmera estava pressuritzada perquè Vader estigués còmode, fins i tot sense el casc posat.
El General Veers va entrar a les habitacions privades de Vader i amb cura es va acostar a la càmera. Veers va esperar en posició de ferms mentre es destravaven els dispositius de seguretat de la càmera i l'esfera començava a obrir-se com si fos una mandíbula gegantina, possibilitant que la meitat superior s'aixequés.
Darth Vader estava assegut al centre de l'interior blanc brillant de la càmera. El seu casc negre ja estava apuntant en direcció al general, com si hagués anticipat la trobada.
—Què succeeix, general? —va preguntar Vader.
—Milord, ja hem abandonat la velocitat de la llum —va reportar Veers—. El comm-scan va detectar un camp d'energia que protegeix una àrea del sisè planeta del sistema de Hoth. El camp és prou fort com per resistir qualsevol tipus de bombardeig.
Vader estava furiós.
—Els rebels saben de la nostra presència. L'Almirall Ozzel va abandonar la velocitat de la llum massa prop del sistema.
Intentant justificar la decisió de l'Almirall Ozzel, Veers va dir:
—Va pensar que seria més intel·ligent la sorpresa...
—És tan maldestre com a estúpid —el va interrompre Vader—. General, prepari les seves tropes per a un atac de superfície.
—Sí, milord —va dir Veers, i va marxar.
La butaca de Vader va girar sobre si mateixa, permetent-li quedar d'enfront d'una pantalla d'observació. Es va encendre i va aparèixer la imatge de l'Almirall Ozzel i del Capità Piett en el pont de l’Executor. Ozzel es va girar i va dir:
—Lord Vader, la flota ja va abandonar la velocitat de la llum, i ens estem preparant per... agghhh!
Per la pantalla es podia veure a Ozzel agafant-se la gola amb la seva mà esquerra. Vader, usant la Força, li havia tancat la tràquea.
—Aquesta va ser l'última vegada que em va fallar, almirall —va dir Vader.
L'Almirall Ozzel va fer un pas cap enrere però encara apareixia en la pantalla. Vader va dir:
—Capità Piett.
—Sí, milord —va dir Piett, deixant de mirar com s'ofegava Ozzel per mirar a Vader.
—Prepari's per desembarcar les nostres tropes de l'altre costat del camp d'energia i desplegui la flota com perquè res pugui sortir del sistema —mentre el cos de l'escanyat Almirall Ozzel queia al terra del pont amb un fort cop, Vader va agregar—: Ara vostè està al comandament, Almirall Piett.
Piett es va quadrar i va dir:
—Gràcies, lord Vader.
Va dirigir la seva mirada cap a uns soldats que estaven a prop i amb el cap els va fer un gest perquè traguessin d'allà el cadàver de l’Ozzel. Piett sempre s'havia esforçat per aprendre dels errors dels altres, però no s'esperava un ascens tan aviat.

***

En la Base Eco es podia respirar l'estat d'alerta. Ningú sabia quan atacarien les forces imperials, però tots estaven convençuts que un atac era inevitable. I com el camp d'energia dels rebels protegia d'un atac aeri a la base, els rebels sabien que l'enfrontament seria en la superfície.
En el mig de l'hangar principal, la Princesa Leia i el Major Derlin li donaven instruccions a un grup de pilots. Leia els va dir:
—Tots els transports de tropes es reuniran en l'entrada nord. Les naus per transportar càrrega pesada partiran amb prou feines estiguin carregades. Només dos caces escortes per nau. El camp d'energia només es pot obrir per un breu lapse de temps, per la qual cosa han de romandre ben a prop dels transports.
—Dos caces contra un destructor estel·lar? —va dir un pilot jove al que tots coneixien com Hobbie. Sonava poc menys que ple de dubtes.
Mirant a Hobbie, Leia va explicar:
—El canó d'ions dispararà diverses vegades per assegurar-se que cap nau enemiga es travessi en el seu camí. Quan estiguin de l'altre costat del camp d'energia, procedeixin directe al punt de trobada —i els va fer un gest a tots els pilots—. Comprès?
A l’uníson, tots els pilots van respondre de manera afirmativa. Leia sabia, més enllà de qualsevol dubte, que anaven a fer tot el que estigués al seu abast per fer funcionar el pla.
—Bona sort —els va dir.
—Ok —va dir el Major Derlin, donant alguns aplaudiments amb les seves mans enguantades perquè dirigissin ara la seva atenció cap a ell—. Cadascun a la seva posició. Vinga! —Els pilots van anar cap als seus vehicles i Leia va córrer cap al centre de comandament.

Fora de la cova de gel diversos soldats rebels transportaven armes i les col·locaven al llarg de les trinxeres de neu, mentre uns altres carregaven packs d'energia a les torretes de tret. Prop dels generadors d'energia de la base, alguns soldats anaven i venien per posar en posició l'equip pesat de batalla. I tot al voltant de la Base Eco, els vigies rebels observaven i recorrien amb els seus macrobinoculars les zones limítrofes, buscant qualsevol senyal que pogués aparèixer de l'avançada de les tropes imperials.
Leia va arribar al centre de comandament i va veure al General Rieekan amb els ulls enganxats a la pantalla del comm-scan. En les seves consoles, els controladors rebels estaven tibants, i tots donaven el millor de si per no demostrar por. Rieekan va dir:
—El seu objectiu principal seran els generadors d'energia —després es va dirigir cap a un dels controladors i va dir—: Prepari's per obrir l'escut.
El camp protector d'energia dels rebels es va obrir, permetent a dos caces estel·lars Ala-X escortar a un enorme transport de noranta metres de llarg ben lluny de la superfície de Hoth, i deixant la Base Eco exposada a la flota imperial, almenys temporalment.
Ara tot el que havien de fer les tres naus rebels era traspassar la barrera dels immensos destructors estel·lars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada