dijous, 20 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

—Tanca la porta, R2 —va dir C-3PO. Els dos droides estaven en un portal obert en un carreró prop de la cantina de Mos Eisley. Havien estat esperant que Luke i Ben tornessin de la compravenda de lliscants i havien entrat al portal per evitar ser vistos per un grup de soldats d'assalt que s'aproximava.
R2-D2 va estendre el seu braç d'operacions cap al mecanisme de tancament de la porta i ho va fer girar. La porta es va lliscar per tancar-se just a temps.
Una patrulla droide Imperial Mark IV es va lliscar pel carreró precedint als soldats d'assalt.
—Molt bé —va dir el cap de l'esquadró de tropes d'assalt—, revisin aquest costat del carrer. —Després que un altre soldat va comprovar que la porta que ocultava als dos droides estava tancada, el líder de l'esquadró va continuar—: Porta tancada. Passin a la següent.
Els soldats d'assalt van seguir a la patrulla droide pel carreró.
R2-D2 va obrir la porta i C-3PO va treure el cap.
—Preferiria haver anat amb l'amo Luke en lloc d'estar aquí amb tu —va dir l’androide daurat—. No sé de què es tracta tot aquest problema, però estic segur que ha de ser culpa teva.
R2-D2 va respondre amb un bip que era un improperi que només un altre droide podria entendre.
—Cuida el teu llenguatge! —va exclamar l'ofès C-3PO.

***

Davant el venedor de lliscants Luke va dir:
—Està bé, doni-me'ls, accepto. —El venedor de lliscants, un alienígena insectoide, finalment havia acordat comprar l'estimat lliscant terrestre d’en Luke per dos mil crèdits.
Luke es va tornar cap a Ben i li va mostrar els crèdits.
—Miri això —va mostrar Luke consternat mentre tornaven a trobar-se amb els droides. Luke havia esperat aconseguir uns pocs centenars més—. Des que va sortir el XP-38, simplement ja ningú els vol —es va lamentar.
—Serà suficient —el va tranquil·litzar Ben.
Mentre Ben i Luke es movien pels carrerons més apartats de Mos Eisley, eren seguits per un kubaz, un alienígena amb una trompa curta i prènsil com a nas. El kubaz portava ulleres protectores i una capa fosca. El seu treball era el de venedor d'informació i oferia serveis d'espia. Un dels seus clients en aquest moment era un cap d'esquadró imperial de soldats d'assalt. El kubaz no perdia de vista a Ben i Luke.

***

A pocs passos de la cantina de Mos Eisley, la badia d'atracada 94 era un gran pou circular que havia estat excavat en el jaç de roca sorrenca i reforçat amb permacret.
Tenia un sostre obert, estava envoltat d'alts murs i era amb prou feines prou gran com per contenir el vaixell de càrrega YT-1300 Corellian que estava en el terra. El vaixell era la nau d’en Han Solo, el Falcó Mil·lenari.
Diversos individus es movien sota el casc del Falcó. Gairebé tots estaven armats amb pistoles làser, menys un. Era un hutt, un corpulent alienígena semblat a un gasteròpode amb un cap bulbós, de boca ampla i una cua musculosa que s'afinava. Ell era el senyor del crim més poderós del sistema de Tatooine, i tots els altres individus en aquesta badia d'atracada treballaven per a ell. Fins feia molt poc temps, també havia emprat a un assassí a sou anomenat Greedo. El gàngster es deia Jabba.
—Solo! —va bramar Jabba en huttès dirigint-se al Falcó—. Surt d'aquí, Solo!
—Aquí estic, Jabba —va respondre Han darrere del hutt.
Jabba va torçar la seva voluminosa figura per veure a Solo i a Chewbacca que entraven a la badia d'atracada pel passadís que conduïa al carrer. Chewbacca portava displicentment la seva ballesta.
—T'he estat esperant —va dir Solo somrient-li a Jabba.
—Ahh, sí? —va replicar Jabba. Han va fer un pas endavant.
—No creies que ho anava a fer, veritat?
—Han, el meu noi, em deceps —va observar Jabba—. Per què no m'has pagat? Per què vas fregir al pobre Greedo?
—Mira, Jabba, la propera vegada que vulguis parlar amb mi, vine a veure'm tu mateix. No enviïs a un d'aquests ximples. —Han va fer un gest assenyalant als sequaços de Jabba armats amb desintegradors, incloent un home que portava un casc que li ocultava el cap i una armadura antiga per al cos, un caçador de recompenses conegut per la seva perillositat anomenat Boba Fett.
—Han, no puc fer excepcions. —Jabba es va encongir d'espatlles—. Què passaria si tots els que fan contraban per a mi llancessin la seva càrrega al primer senyal d'una nau imperial? Això no és bo per als negocis.
—Mira, Jabba, fins i tot a mi m'aborden de vegades. Creus que podia fer una altra cosa? Vaig aconseguir un bon viatge fàcil ara. Et retornaré els diners i una mica més. Només necessito una mica més de temps.
—Han, el meu noi, ets el millor. Llavors, per un vint per cent addicional...
—Quinze, Jabba —va reaccionar Han irritat—. No pressionis.
—Està bé, el quinze per cent —va acceptar Jabba—. Però si em falles una altra vegada, li vaig a posar un preu tan gran al teu cap que no podràs ni acostar-te a cap sistema civilitzat.
Tornant-se cap a la rampa d'aterratge del Falcó, Han va afegir:
—Jabba, ets un ésser humà meravellós.
Chewbacca va seguir a Solo cap al Falcó.
—Anem —va dir Jabba mirant als seus pinxos a sou. Després es va tornar i va sortir de la badia d'atracada.

***

—Si la nau és tan ràpida com ell es vana —va murmurar Ben— ens ha d'anar bé.
Anava caminant al costat d’en Luke per un carreró que conduïa a la badia d'atracada 94. Acabaven de rescatar a C-3PO i R2-D2 del seu amagatall i els droides en aquest moment anaven darrere d'ells.
Van tombar una cantonada i van trobar a Chewbacca aturat en l'entrada de la badia d'atracada. Semblava inquiet. No van perdre temps i el van seguir per la porta d'entrada.

***

Enfront de la badia d’atracada 94, en l'altre costat del carreró, l'espia kubaz observava des de les ombres. Després que els droides van haver-hi passat per l'entrada a la badia d’atracada, el kubaz va aixecar un comunicador fins a la cara i va cridar a les tropes d'assalt.

***

Ben, Luke i els droides van seguir a Chewbacca per un tram de graons fins al terra de la badia d’atracada. Quan van estar davant del Falcó Mil·lenari, es van detenir i se’l van quedar mirant mentre Chewbacca es dirigia a la rampa de desembarcament de la nau.
Luke no podia creure el que veia. La cabina de comandament es projectava des del costat d'estribord i les llargues mandíbules davanteres feien que el Falcó fos recognoscible com un vell vaixell de càrrega corellià, però tota la nau semblava haver estat armada amb parts usades o descartades. Per afegir un insult més al disseny original, un disc sensor ridículament gran havia estat col·locat en la part superior. En veure allò Luke a l'instant va reconsiderar de quina manera ell i Ben havien invertit els seus diners.
Han estava dempeus sota el casc del Falcó, comprovant les connexions umbilicals mentre omplien els tancs de combustible. Sense importar-li si Han podia sentir-ho, Luke va exclamar:
—Quin munt de ferralla!
Han el va sentir, però havia escoltat coses pitjors i no li va importar.
—La nau pot fer punt cinc per sobre de la velocitat de la llum —va comentar, allunyant-se dels umbilicals—. No sembla molt, però ella val als moments importants, noi. —Amb orgull, va afegir—: Jo mateix he fet un munt de modificacions especials. Però estem una mica apurats, així que si pugen a bord, sortirem d'aquí.
Els droides van seguir a Ben i Luke a la rampa d'accés del Falcó. Quan C-3PO va passar al costat d’en Han, li va dir:
—Hola, senyor.
Han va apartar la mirada i va sacsejar el cap. No li interessaven molt els droides massa cortesos.

En la part superior de la rampa d'accés, Ben, Luke i els droides van girar a l'esquerra a través d'un tub de pas. Van passar per aquesta connexió que portava a la cabina de comandament, on Chewbacca estava preparant la nau per a l'enlairament, i van arribar al compartiment principal. En un racó a la dreta, hi havia un seient per a tres passatgers que envoltava un hologràfic tauler circular de joc. A l'esquerra, es veia una estació d'enginyeria amb nombroses pantalles i controls, alguns dels quals semblaven haver estat afermats amb cinta i goma. Faltava la majoria dels panells de les parets i el sostre, que deixaven cables i maquinària a la vista.
La reacció inicial d’en Luke va ser que el Falcó es veia pitjor encara a l'interior, i no es va sentir de cap de les maneres millor quan va observar amb major atenció l'estació d'enginyeria. Aquestes eren les modificacions especials d’en Han? Mai he vist ni la meitat d'aquests components, i els que reconec no són ni tan sols compatibles entre si. Em sorprendrà molt si aquesta cosa arriba fins i tot a elevar-se del terra!

***

L'esquadró de soldats d'assalt va trobar a l'espia kubaz esperant-los fora de la badia d’atracada 94. El líder de l'esquadró es va detenir davant del kubaz.
—Per on? —va voler saber. L'espia va assenyalar l'entrada a la badia d’atracada.
—Molt bé, soldats —va ordenar el cap de l'esquadró—. Carreguin les seves armes! —Després els set soldats d'assalt van baixar els graons que conduïen al nivell de la badia d’atracada.


En Han estava sota el Falcó desconnectant els cables umbilicals quan va veure l'esquadró de soldats d'assalt que avançava per la badia d’atracada.
—Detinguin aquesta nau! —va cridar un dels soldats.
Tres soldats van obrir foc immediatament. Han va treure la seva pistola làser de la funda i va respondre als trets dels soldats.
—Desintegrin-los! —va ordenar el líder de l'esquadró d'assalt.
Han va apuntar alt per donar-li al sostre de permacret sobre els caps dels soldats. Els rajos que va disparar van donar en el sostre amb força explosiva i van enviar grans trossos de permacret sobre els soldats atònits. Han no va deixar de disparar fins que va estar a meitat de la rampa d'accés.
—Chewie, treu-nos d'aquí! —va cridar Han mentre segellava l’escotilla d'accés a la rampa per córrer cap a la cabina del pilot. Els motors es van encendre amb una sacsejada i tota la nau va tremolar en resposta.
En el compartiment principal, R2-D2 va utilitzar els seus agafadors magnètics per afermar-se al terra mentre que Luke, Ben i C-3PO s’ajustaven el cinturó en el seient que envoltava la taula de joc.
—Ai de mi! —exclamà C-3PO—. M'havia oblidat el molt que odio els viatges espacials.

Les tropes d'assalt van continuar disparant mentre el Falcó, sense el benefici de l'autorització d'enlairament de l'autoritat del port espacial, va sortir impulsat cap amunt a través del sostre obert de la badia d’atracada. En un carrer proper de Mos Eisley, un altre esquadró de tropes d'assalt va sentir el rugit dels motors del Falcó. Els soldats es van tornar a temps per veure la resplendor sublumínic de la fuita d'intensa llum de la nau que escapava. La màquina va ascendir ràpidament cap al pàl·lid cel blau.
Mentre Chewbacca guiava el Falcó a través de l'atmosfera de Tatooine i cap a l'espai, va assenyalar la pantalla del radar i li va bordar a Han, qui va mirar la pantalla.
—Sembla un creuer imperial. Els nostres passatgers han de ser més importants del que vaig pensar. Tracta de mantenir-los a ratlla. Inclina l'escut deflector mentre faig els càlculs per al salt a la velocitat de la llum.
Han es va aixecar del seu seient per moure una sèrie d'interruptors de control. Encara estava fent els seus càlculs quan va saltar de tornada al seu seient. Va veure dos punts lluminosos més grans que apareixien en la pantalla del radar. Segons la lectura, cada punt era un Destructor Estel·lar Imperial.
—Para esment! —li va dir Han a Chewbacca—. Hi ha dos més acostant-se; van a tractar d'interceptar-nos.
Just en aquest moment, Luke i Ben van entrar corrent a la cabina del pilot i es van agafar dels dos seients darrere d’en Han i Chewbacca. Havien sentit l'anunci d’en Han respecte de les naus que s'acostaven i van veure un clar camp d'estrelles per la finestra de la cabina.
—Per què no te'ls avances? Vaig pensar que havies dit que això era ràpid.
Han va llançar una dura mirada a Luke.
—Vigila amb el que dius, noi, o et trobaràs surant de retorn a casa teva. Estarem ben segurs una vegada que fem el salt a l’hiperespai. A més, conec algunes maniobres. Els perdrem de vista!

Els Destructors Estel·lars li disparaven al Falcó i un brillant centelleig va explotar fora de la cabina. Una altra andanada de foc làser va colpejar els escuts deflectors del Falcó i va fer que la nau es mogués amb violència. Han somreia mentre ajustava el seu maneig dels controls.
—Aquí és on comença la diversió! —va anunciar.
—Quant temps abans de poder donar el salt a la velocitat de la llum? —va voler saber Ben.
—Prendrà un moment obtenir les coordenades de l'ordinador de navegació.
El Falcó es va sacsejar de nou quan els seus escuts van rebre un altre tret.
—Estàs bromejant? —Luke no s’ho podia creure—. Al ritme que estan guanyant...
—Viatjar per l’hiperespai no és com llevar la pols als cultius, noi! —va etzibar Han—. Sense càlculs precisos podríem volar directament cap a un estel o rebotar massa prop d'una supernova i així acabar el teu viatge molt ràpid, no?
Una llum vermella d'advertiment es va activar davant de Chewbacca. Luke va estendre el braç per apuntar cap a la llum.
—Què és això que parpelleja? —va preguntar.
—Estem perdent el nostre escut deflector —va respondre Han apartant amb un cop la mà d’en Luke—. Vagin a ajustar-se els cinturons. Vaig a donar el salt a la velocitat de la llum.
Luke i Ben van sortir de la cabina i van tornar als seus seients. Han va prendre els controls dels hiperimpulsors i va tirar de la clau d'encès.
De sobte, el camp d'estrelles distants es va transformar en llargues franges de llum que irradiaven des de l'infinit i semblaven passar escombrant la nau. El Falcó havia entrat a l’hiperespai, una dimensió de l'espai-temps que permetia viatjar més ràpid que la llum a través de la galàxia. I com era impossible seguir a una nau a través de l’hiperespai, el Falcó havia escapat efectivament dels dos Destructors Estel·lars.
Però fins i tot amb la rapidesa amb què el Falcó Mil·lenari podia viatjar, el petit droide astromecànic mai seria lliurat al planeta Alderaan.
            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada