dilluns, 24 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (XV)

Anterior


CAPÍTOL 15

Trenta pilots rebels havien partit en els seus caces estel·lars de Yavin IV rumb a l'Estrella de la Mort. A la sala de guerra de la base rebel, Leia observava un monitor tàctic i va veure que només uns sis Ales-X i un sol Ala-Y seguien en combat. Un dels Ales-X era el d’en Luke, però amb menys de tres minuts perquè l'Estrella de la Mort aconseguís la distància de tret a Yavin IV, era difícil per a la Leia mantenir l'esperança de qualsevol futur rebel.
Per l'altaveu de la sala de guerra va arribar la veu del pilot d'Ala-X, Garven Dreis:
—Nois Rojos, aquí Líder Roig. Trobada en marca de sis punt un.
—Aquí Roig Dos —va respondre Wedge—. Volant cap allà.
—Roig Tres, a l'espera —va informar Biggs.
Leia sabia que Luke era Roig Cinc. Els dos pilots d'Ala X restants tenien les designacions de comunicació de Roig Deu i Roig Dotze. Prop de la Leia, el General Dodonna examinava la pantalla tàctica i va dir en el seu comunicador:
—Líder Roig, aquí Base Un. Mantingui la meitat del seu grup fora d'abast per a la propera jugada.
—Entès, Base Un —va confirmar Líder Roig. Dirigint-se als seus pilots, va continuar—: Luke, pren a Roig Dos i Roig Tres. Mantinguin-se aquí i esperin el meu senyal per començar la seva moguda.
Luke va rebre el missatge. Si Líder Roig no aconseguia arribar al tub de fuita tèrmica, dependria d’en Luke —amb Wedge i Biggs com a recolzament en els flancs— entrar en la trinxera i fer un últim intent de donar en el blanc.
En la seva cabina, Líder Roig va mirar al seu voltant per observar als caces TIE. Gotes de suor van aparèixer en el seu front, però ell va ignorar el reflex nerviós i va augmentar la pressió sobre la palanca de control.
—Va arribar el moment! —va confirmar i va llançar el seu Ala-X cap avall, cap a la trinxera de l'Estrella de la Mort. Roig Deu i Roig Dotze li van seguir.
Els canons de l'Estrella de la Mort van disparar contra els tres caces Ala-X mentre volaven veloços per la trinxera d'altes parets. Mentre el foc làser passava al costat d'ells, Roig Deu va consultar ràpidament el seu indicador de blancs, després va tractar de veure una torre de canó que indicaria visualment el lloc de l'objectiu.
—Ja l’hauríem de poder veure —va observar. Els canons imperials van deixar de disparar.
—Mantinguin els ulls oberts sobre aquests caces! —va ordenar Líder Roig.
—Hi ha massa interferència! —va informar Roig Deu. Efectivament, els sensors de l'Ala-X havien estat dissenyats per viatjar per l'espai, no per moure's a tota velocitat en la trinxera d'una estació espacial, i era difícil per a Roig Deu identificar els senyals lluminosos en les seves pantalles indicadores. Va parlar per l'intercomunicador—: Roig Cinc, pots veure'ls des d'on estàs?
—No hi ha senyals d'ells... —va respondre Luke des de dalt de la trinxera—. Un moment! —Va veure els tres caces TIE, i va anunciar—: S'acosten des de punt tres cinc.
Roig Deu va mirar i va confirmar:
—Jo els veig.

La llum del sol va brillar en els panells solars dels tres caces TIE mentre s'agrupaven en una formació tancada per entrar en la trinxera. Avançant sobre els tres caces Ala-X, Darth Vader es va sorprendre en sentir una punxada d'expectativa. Estava amb ganes de matar més pilots rebels.

Líder Roig va bloquejar pensaments sobre els caces enemics que s'acostaven i es va mostrar tranquil mentre ajustava la computadora de blancs.
—Els tinc a l'abast —va dir. En el seu indicador de blancs, la llum pampalluguejant va indicar que s'estava acostant al tub de fuita tèrmica de l'Estrella de la Mort—. Acostant-me al blanc! —va anunciar—. Només mantinguin-los a ratlla per uns segons.
Atès que els Ales-X no tenien canons de cua, l'única cosa que Roig Deu i Roig Dotze podien fer era augmentar la potència dels seus escuts deflectors posteriors i maniobrar per defensar a Líder Roig d'un atac per rereguarda.
—Tancar la formació —va ordenar des de darrere Darth Vader en el seu comunicador. Els seus homes de suport van obeir.
Líder Roig va alinear el blanc en la mira del seu indicador d'objectius.
—Estem arribant! —va dir.

La computadora de blancs de Darth Vader va apuntar a l'Ala-X de Roig Dotze. Vader va prémer el disparador de la palanca de control i els seus canons van escopir foc làser verd. L'Ala-X va explotar i es va estavellar contra les parets de la trinxera.

La potència de l'explosió gairebé deixa a Roig Deu fora de control. Lluitant per mantenir el rumb darrere de Líder Roig, Roig Deu va dir en el seu comunicador:
—Serà millor que els deixis anar.
Però Líder Roig encara no estava llest. Tota la seva atenció es concentrava en el seu indicador d'objectiu, esperant el moment adequat per disparar els torpedes de protons del seu Ala-X.
—Estan directament darrere meu —va dir Roig Deu.
—Estic gairebé allà! —va assegurar líder Roig.
—No puc detenir-los! —va cridar Roig Deu. Mirà a la seva esquerra tractant de trobar la posició dels caces TIE.

Vader va prémer fredament el disparador en la seva palanca de control. El seu tret precís li va donar a l'Ala-X, i la cabina de Roig Deu es va omplir de foc i fum. Un instant més tard, l'Ala-X va explotar.

Líder Roig va mirar ombrívol la línia del blanc en el seu indicador d'objectius i llavors va disparar. Quan els dos torpedes de protons es van allunyar per la trinxera, va cridar:
—Allà van!
Va sortir cap amunt en un ascens ràpid just abans que una gran explosió pugés des de la trinxera.
A la base rebel, tots contenien la respiració mentre esperaven sentir les transmissions del pilot per l'altaveu.
—Li vam donar al blanc! —va exclamar Roig Nou.
—Negatiu —va assegurar Líder Roig amb fermesa—. Negatiu! No va entrar, només impacte en la superfície.

L'anunci va sorprendre a tots en la sala de guerra rebel. La Leia desitjava que el General Dodonna li assegurés que encara tenien alguna possibilitat, però Dodonna no va dir ni una sola paraula.

Luke va mirar des de la seva cabina i va veure la nau de Líder Roig. Els caces TIE havien seguit a Líder Roig fora de la trinxera i es movien ràpidament darrere d'ell.
—Líder Roig —va informar Luke—, estem just damunt de vostè. Viri al punt... zero cinc. L’anem a cobrir.
—Queda't aquí —va reaccionar Líder Roig. Mirant nerviós per la finestreta de la seva cabina, va afegir—: Acabo de perdre el meu motor d'estribord. Prepara't per al teu torn contra el blanc.

Darth Vader va disparar a l'Ala-X de Líder Roig. L'Ala-X es va incendiar i Garven Dreis va cridar quan la seva nau es va desplomar cap a l'Estrella de la Mort. Luke va veure impotent com el caça s'estavellava i explotava.

No hi ha temps per plorar, va pensar Luke. Ara ens toca a mi, a Biggs i a Wedge.

***

El Gran Moff Tarkin va llançar una mirada sinistra a la pantalla visora a la sala de control de l'Estrella de la Mort. Per l'intercomunicador, una veu va anunciar: «Base rebel, un minut i acostant-nos».

A la sala de guerra de la base rebel, Leia, C-3PO, el General Dodonna i els altres rebels seguien escoltant les transmissions dels pilots restants.
—Biggs, Wedge, tanquem. Anem a entrar. Anem amb l'accelerador a fons. Això hauria de mantenir aquests caces lluny de les nostres esquenes —va dir Luke.
—Aquí anem amb tu, cap —va respondre Wedge.
—Luke —va intervenir el preocupat Biggs—, en aquesta velocitat, podràs sortir a temps?
—Serà igual que en el Canó del Captaire, allà a casa —va replicar Luke al seu vell amic.
Wedge i Biggs van descendir darrere d’en Luke cap a la trinxera de l'Estrella de la Mort. Van llançar una andanada de foc làser a l'estació espacial, i els canons imperials van retornar el foc.
—Ens quedarem enrere prou com per cobrir-te —va dir Biggs mentre Luke s'avançava.
—El meu indicador mostra la torre, però no puc veure el tub de fuita tèrmica! Estàs segur que la computadora pot donar en el blanc?
Luke va sentir la pregunta, però va ser distret momentàniament per un canó de l'Estrella de la Mort que girava lentament i disparava carregues làser als Ales-X.
—Vigila! —va advertir Luke—. Accelera a tota velocitat!
—Què passa amb aquesta torre? —va voler saber Wedge.
—Tu preocupa't d'aquests caces! —va replicar Luke—. Jo m'ocupo de la torre!
El foc làser imperial va fregar una de les ales d’en Luke i va haver de lluitar amb els seus controls per estabilitzar el vol del caça estel·lar.
—R2 —va dir en el seu intercomunicador—, aquest estabilitzador s'ha deixat anar de nou. Vés si pots assegurar-ho!
Quan R2-D2 va estendre una vegada més el seu braç de reparació, els canons de l'Estrella de la Mort van cessar de disparar. Volant darrere de l'Ala-X d’en Luke, Wedge va aixecar la mirada i va veure que els pilots enemics s'acostaven.
—Caces acostant-se. Punt tres —va anunciar Wedge.

Els tres caces TIE van descendir cap a la trinxera. Luke es va concentrar en el seu indicador d'objectius, que recentment havia marcat la distància al blanc. Els caces TIE es van acostar més als Ales-X. Darth Vader va disparar.

—Em van donar! —va cridar Wedge quan la seva nau va rebre un impacte des de darrere. Encara que el caça estava encara intacte, els seus escuts deflectors havien desaparegut. En adonar-se que ja no podria suportar un altre atac, va dir—: No em puc quedar amb tu.
—Allunya't, Wedge —va ordenar Luke—. Ja no pots fer res més aquí enrere!
—Ho sento! —va dir Wedge mentre treia el seu tolit Ala-X cap amunt i fora de la trinxera.
Darth Vader va sentir que un dels seus homes de suport volia perseguir a l'Ala-X que escapava.
—Deixa que se’n vagi! —va ordenar—. Segueix al líder! —Els caces TIE van mantenir la seva formació tancada mentre acceleraven.
Biggs va mirar cap enrere, als caces TIE que s'acostaven.
—Dóna't pressa, Luke —va urgir preocupat—. S'acosten cada vegada més ràpid ara. No podem detenir-los!
Luke va mirar cap enrere en la seva cabina.
—R2 —va dir—, tracta d'augmentar la potència.
R2-D2 va treballar frenèticament en els motors. Girà la seva cúpula i va veure als caces TIE que s'acostaven ràpidament a l'Ala-X d’en Biggs.
Luke va mirar al seu indicador de blancs. Pels seus auriculars va escoltar a Biggs que deia:
—Dóna't pressa, Luke!
Biggs va mirar als caces TIE i es va dirigir a cobrir a Luke. Darth Vader va escurçar distància amb Biggs.
—Espera! —va cridar Biggs.
Vader va disparar. Luke va mirar cap enrere i va veure a l'Ala-X que portava al seu millor amic que de sobte esclatava en un milió de trossos flamejants.
Biggs!
Els caces TIE seguien arribant. A mesura que els ulls d’en Luke s'anaven omplint de llàgrimes, la seva ira va créixer.

***

Dins de l'Estrella de la Mort, el Gran Moff Tarkin solament sentia satisfacció quan va arribar l'anunci per l'intercomunicador: «Base rebel, a trenta segons i acostant-nos».

—Estic prop del líder —va informar Darth Vader als seus homes de suport mentre ajustava la seva computadora de blancs. Els tres caces TIE es van llançar a l’encalç de l'únic Ala-X que quedava en la trinxera.

A la base rebel, la Princesa Leia va mirar a C-3PO.
—R2! —va dir nerviós l’androide.

Luke va ajustar la lent en el seu indicador de blancs. El tub de fuita tèrmica estava encara a certa distància més davant, i els caces TIE s'acostaven ràpid per darrere. No crec que vagi a aconseguir-ho.
Just en aquest moment, va sentir la veu de Ben: «Usa la Força, Luke».
Luke va mirar fora de la cabina. Ben?
La veu de Ben va dir: «Anima't a fer-ho, Luke».
De sobte, el temps va semblar anar més a poc a poc. Luke va sentir que no estava volant per la trinxera de l'Estrella de la Mort a tota velocitat, sinó més aviat que la rasa passava fluïda al seu voltant, al costat d'ell. Era conscient dels caces TIE que li perseguien i de les parets plenes d'armes de la trinxera, però ja no se sentia amenaçat per elles. Ell estava al control i no tenia por.

Darth Vader va sentir el canvi que embolicava al pilot de l'Ala-X que quedava.
—La Força és fort en aquest! —va dir Vader mentre tractava d'apuntar al caça rebel amb la seva computadora de blancs.

Luke va mirar al seu propi indicador de blancs.
La veu de Ben va dir: «Luke, confia en mi».
Luke va prendre el seu panell de control i va pitjar un botó. La pantalla de lectura de blancs es va ocultar i va desaparèixer del seu casc.

L'acció de Luke va ser detectada pels controladors a la base rebel. Un controlador va anunciar: «La seva computadora està apagada». I dirigint-se directament al Luke, el controlador va agregar:
—Luke, vas apagar la computadora de blancs. Què ocorre?
—Res —va respondre Luke mentre seguia el seu curs cap a l'objectiu—. Estic bé.
No necessito la pantalla de lectura de blancs. L'única cosa que haig de fer és arribar una mica més prop del tub de fuita tèrmica. Puc fer-ho! Sé que puc fer-ho...
Darrere d’en Luke, R2-D2 va girar la seva cúpula una altra vegada per mirar als caces TIE que s'acostaven. El caça TIE del centre va deixar anar una andanada de trets làser a l'Ala-X, i l’astromecànic va quedar embolicat en explosions de foc làser. R2-D2 va xisclar, després va quedar en silenci.
—Vaig perdre a R2! —va cridar Luke.

C-3PO va sentir al Luke per l'altaveu de la sala de guerra i l’androide daurat va mirar a la Princesa Leia.
Igual que els altres rebels, ella tenia els seus ulls posats en el monitor tàctic. El controlador va anunciar: «L'Estrella de la Mort sobrevola el planeta. L'Estrella de la Mort sobrevola el planeta».

***

Va haver-hi un anunci simultani a la sala de control de l'Estrella de la Mort: «Base rebel, a l'abast». Tarkin es va tornar a un oficial.
—Pot disparar quan estigui llest —va autoritzar. L'oficial imperial va prémer un botó en un panell de control il·luminat.
—Començar l'encès primari.

Mentre els soldats imperials preparaven el superlàser de l'Estrella de la Mort, la computadora de blancs de Darth Vader va apuntar a l'Ala-X d’en Luke.
—Ara et tinc —va murmurar Vader apuntant amb cura. Va prémer el disparador en la seva palanca de control.
De sobte, una inesperada explosió de foc làser es va expandir per la trinxera i li va donar al caça TIE que anava volant al costat de la popa d'estribord de Vader. El caça TIE va esclatar.
—Què? —va exclamar Vader.
Va alçar la vista per localitzar a l'atacant desconegut.
Era el Falcó Mil·lenari.

—Aquí vinc! —va cridar Han Solo mentre baixava ràpidament guiant el Falcó cap al que semblava un curs de col·lisió dels dos caces TIE.
Amb la intenció d'advertir a Darth Vader, el sobresaltat suport imperial supervivent va cridar:
—Vigili!
Però en veure al vaixell de càrrega corellià que s'aproximava l'home de suport va entrar en pànic i virà radicalment a un costat i es va estavellar contra el caça TIE de Vader. L'impacte va enviar al caça de Vader girant sobre si cap amunt i fora de la trinxera. El caça de suport es va estavellar contra la paret i va explotar. Vader va lluitar per recuperar el control del seu caça però va continuar caient per l'espai, fins a deixar enrere a l'Estrella de la Mort.

El Falcó va sortir del seu picat i Han va dir pel seu comunicador:
—Tens tot buidat, noi. Anem a fer volar aquesta cosa i tornem a casa!
Luke va aixecar la vista i va somriure, després es va concentrar en el tub de fuita tèrmica. Puc sentir l'objectiu. Està just davant meu. No puc fallar.
Va disparar els torpedes de protons. Els projectils explosius bessons d'alta velocitat es van allunyar veloços de l’Ala-X, per portar la seva càrrega d'ogives de protons d'alt rendiment. Tots dos torpedes van caure sobre el tub de fuita tèrmica, i Luke —volant a una velocitat gairebé insuportable— es va elevar, va sortir de la trinxera i va accelerar per posar-se a l'una amb el Falcó Mil·lenari, l'Ala-X de Wedge i un sol Ala-Y, que ja estaven allunyant-se veloços de l'Estrella de la Mort.

***

Dins de l'estació espacial, el superlàser estava finalment llest per ser disparat. Els ulls del Gran Moff Tarkin es mantenien fixos en la pantalla visora mentre un controlador imperial anunciava: «Atents».

Els tres caces rebels i el Falcó estaven amb prou feines fora de la zona de perill quan l'Estrella de la Mort va explotar en una immensa i encegadora resplendor. Vista a la distància, l'explosió s'assemblava a una petita supernova.
—Gran tret noi —va dir Han en el seu intercomunicador—. Això va ser un en un milió.
Luke va deixar escapar un profund i relaxat sospir. Llavors la veu de Ben va dir:
«Recorda, la Força estarà amb tu... sempre».
Luke va somriure durant tot el camí de retorn a Yavin IV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada