dissabte, 29 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XVII)

Anterior


CAPÍTOL 17

Amb el seu blàster llest, Luke va passar el llindar i va entrar a una avantcambra fosca. R2-D2 el va tractar de seguir, però al moment en què Luke va creuar el llindar, la porta es va lliscar cap avall i es va tancar darrere d'ell, deixant al petit droide en el corredor de fora.
En l'avantcambra no hi havia senyal dels amics d’en Luke o dels soldats. A excepció de la porta tancada de darrere seu, l'única sortida possible era un tub elevador que romania obert. El terra de l'elevador era circular, i només podia portar un passatger.
Luke va entrar al tub i va ser transportat immediatament cap amunt, per un buit en el sostre. Havia estat portat al cim d'una plataforma elevada en una habitació extensa. Hi havia vapor en tots costats. Luke va mirar al seu voltant: els tubs i mànegues s'estenien per les parets i el sostre, i va tractar de determinar les funcions de l'habitació. Quan va sortir de l'elevador, una reixa de metall es va lliscar i va tancar la sortida pel tub.
Luke va veure de sobte que un enemic al que no havia vist vigilava els seus moviments, guiant-lo per un passadís predeterminat i detenint els seus intents d'alliberar-se. Mirà la seva pistola blàster. Quant efectiu pot ser un blàster contra algú que ni tan sols veig? Sense estar segur de com procedir, va seguir empunyant el blàster mentre s'allunyava de l'elevador.
—La Força està amb tu, jove Skywalker —va retrunyir una veu profunda des de darrere, fent que Luke es donés la volta—, però encara no ets un Jedi.
Era Darth Vader.
El Lord Fosc estava sobre Luke, parat sobre un terra de reixes que es connectava amb la plataforma elevada a través d'una escala. Luke va enfundar el seu blàster mentre pujava els graons per aturar-se davant Vader, després va treure el sabre làser i va encendre la seva espasa blava.
Vader va activar el seu propi sabre làser vermell. Luke es va avançar i va alçar la seva arma. Va haver-hi un so de cruixit mig metàl·lic quan els dos homes van creuar les seves espases.
Luke va atacar primer, però Vader el va bloquejar fàcilment. Luke es va retirar i es va balancejar de nou, però Vader el va bloquejar i el va tirar cap enrere amb considerable força, derrocant-lo. Amb el sabre cap amunt, apuntant a Vader, Luke es va posar dempeus i va assumir una posició defensiva. Vader es va balancejar sobre Luke, però aquest el va bloquejar i va atacar, i aviat els seus sabres làser estaven creuant-se i colpejant-se més ràpid del que l'ull podia seguir. El duel acabava de començar.

Què li estarà passant a Luke?, es preguntava la Leia. A ella i al wookiee, que carregava a l’androide, els estaven portant per un altre corredor, amb dos soldats darrere, dos davant, i Lando i el tinent imperial de nou a l'avantguarda. Mirant el clatell de Lando, ella va jurar: Si surto d'aquesta, me les arreglaré perquè Lando no torni a somriure mai.
El grup va prosseguir i va passar una intersecció en el corredor, Leia va mirar a la seva dreta i va veure que Lobot s'aproximava amb un grup de guàrdies de la Ciutat dels Núvols per un passadís adjacent. Per a la seva sorpresa, més guàrdies es van materialitzar des de corredors i cambres adjuntes, després van desembeinar i van apuntar al tinent imperial i els seus soldats. Sent molts menys i sense estar preparats, els soldats van aixecar els braços armats i van deixar els seus rifles blàster, en senyal de rendició.
Lando va controlar al tinent imperial amb un dels guàrdies, després va anar fins als dos soldats de davant i els va llevar les seves armes. Leia va mirar bocabadada a Lando quan va passar davant d'ella i li va apropar els dos rifles blàster a Lobot.
—Ben fet —li va dir Lando al seu ajudant, després es va tornar cap als dos soldats de darrere i els va llevar els seus rifles blàster. Tornant-se cap a Lobot, Lando va dir—: Deixa'ls a la torre de seguretat... I tranquil, amb cura. Anem.
Mentre Lobot i els guàrdies de la Ciutat dels Núvols escortaven als ostatges imperials fora del corredor, Lando li va aconseguir els dos rifles blàster a la Leia, després va dirigir la seva atenció als grillons que empresonaven els canells de Chewbacca.
Sorpresa per aquest gir en els esdeveniments, Leia li va preguntar a Lando:
—Què creus que estàs fent?
—Ens estem anant d'aquí —va respondre Lando. Des de la xarxa en l'esquena de Chewbacca, C-3PO grinyolà:
—Sempre vaig saber que tot això havia de ser un error.
Al moment mateix que els grillons de Chewbacca van estar destravats, es va avançar i va envoltar amb els dits peluts el coll de Lando. Leia va mirar a Lando i va dir:
—Penses que després del que li vas fer a Han anem a confiar en tu?
—No tenia una altra opció... —va gargamellejar Lando.
—Què estàs fent? —va cridar C-3PO, girant-se en l'esquena de Chewbacca en un desesperat intent per veure als altres—: Creguin-li, creguin-li!
Leia va dir:
—Oh, clar, sí, ho entenem, no, Chewie? No tenia una altra opció...
Chewbacca va estrènyer més les seves mans sobre Lando i es va inclinar cap endavant, forçant-lo a agenollar-se. La veu de Lando era un murmuri ofegat:
—Només estic tractant d'ajudar...
—No necessitem la teva ajuda —va dir Leia. Lando va gargamellejar de nou:
—A-a-a-ah...
—Què? —va dir Leia.
—Sona com Han —va dir C-3PO, que era el que tenia millor sentit per a les llengües.
Lando es va agafar dels canells de Chewbacca i va dir amb dificultar:
—Encara hi ha una oportunitat per salvar a Han... en la plataforma est.
Leia va dir:
—Chewie —i el wookiee va deixar anar a Lando. Encara de genolls, Lando va respirar una glopada d'aire. Mentre Leia i Chewbacca corrien fora del corredor, va veure les parts de C-3PO rebotar a la xarxa de l'esquena de Chewbacca.
—Ho sento molt —va dir C-3PO mentre s'allunyava de Lando—. Després de tot, és només un wookiee.
Malgrat que encara no havia recuperat el seu aire del tot, Lando es va aixecar i va començar a córrer darrere dels altres. Leia tenia raó: no hi havia raó per confiar en ell. Però si hi havia alguna possibilitat de salvar al Han, Lando volia estar-hi quan això succeís.

—Posin al Capità Solo en el vaixell de càrrega —va dir Boba Fett, instruint a dos guàrdies de la Ciutat dels Núvols. Els guàrdies van guiar el bloc flotant de carbonita sobre la rampa de descens de l'Esclau I i a través d'una estreta escotilla d'accés. Fett romania al costat d'un soldat d'assalt, en la rampa de descens, i mantenia la seva mirada en el passadís que s'estenia des de la plataforma. Hi havia una porta al final del passadís. Si algú passava per ella abans que l'Esclau I aixequés vol, Fett ho veuria.
Boba ja havia rebut un pagament de l'Imperi per trobar al Falcó Mil·lenari a la Ciutat dels Núvols, i estava ansiós per obtenir la recompensa que Jabba el Hutt havia posat per Solo. Però Fett sabia bé que altres caçadors de recompenses també esperaven aquest premi, i molt podia passar entre la Ciutat dels Núvols i el palau de Jabba a Tatooine.
Els guàrdies van sortir de l’escotilla i es van allunyar juntament amb els soldats. Boba Fett va entrar a l'Esclau I, va tancar l’escotilla i va anar fins al celler de càrrega per assegurar la seva valuosa mercaderia.

Amb les parts de C-3PO ressonant a la xarxa contra la seva esquena, Chewbacca corria darrere de la Leia i Lando els guiava per una terrassa corba que sorgia sobre la ciutat. Leia i Chewbacca estaven armats amb els rifles blàster que Lando els havia llevat als soldats. El cel estava vermell.
Mentre corrien per un altre corredor, C-3PO va veure a un droide familiar en una alcova propera:
—R2! —va cridar l’androide—. R2! On has estat?
En escoltar les paraules de C-3PO, Chewbacca es va detenir i va girar-se per bordar-li a R2-D2, però la seva sobtada acció va deixar a C-3PO mirant a la paret del corredor.
C-3PO va dir:
—Un moment, dóna't la volta, cosa peluda...!
Quan Chewbacca es va donar la volta per perseguir a Leia i Lando, C-3PO de nou va poder veure a R2-D2, que corria darrere del wookiee.
—Apura't, apura't! —va cridar l’androide—. Tractem de salvar a Han del caçador de recompenses!
R2-D2 li va xiular frenèticament a C-3PO.
—Bé, almenys estàs sencer —li va respondre C-3PO, rebotant en l'esquena de Chewbacca—. Mira el que em va passar a mi!
La Leia va ser la primera d’arribar a la porta de la plataforma est. Va córrer pel llindar, seguida de Chewbacca, però es van detenir quan van veure que l'Esclau I començava a elevar-se de la plataforma. Chewbacca grunyí i va disparar el seu rifle blàster, però els rajos van rebotar contra els escuts energitzats de la nau.
La Leia va mirar com l'Esclau I es disparava cap al cel. El caçador de recompenses s'escapava, sens dubte camí de Tatooine. Leia va tenir l’horrorosa sensació de què no veuria a Han de nou.
—Oh, no! —va cridar C-3PO—. Chewie, estan darrere teu!
La Leia es va girar i per primera vegada es va alegrar que les parts de C-3PO haguessin estat sempre balancejant-se en l'esquena de Chewbacca. D'una altra forma, molt tard s'haguessin adonat que els perseguien els dos soldats d'assalt.
Als dos se’ls veia a través del llindar, en el corredor que portava a la plataforma est. Lando va saltar del llindar just quan els soldats van disparar, llançant rajos vermells de blàster sobre el cap en forma de volta d’R2-D2, que van passar prop de la Leia i Chewbacca. El wookiee va retornar la generositat i va voltejar a un soldat en el seu primer intent, després va llançar una sèrie de rajos al soldat que quedava dempeus, mentre Lando i Leia tornaven a través del llindar i es dirigien a un tub elevador.
R2-D2 va començar a emetre frenètics sorolls a mesura que els rajos làser passaven per sobre del seu cos. Chewbacca va seguir disparant al soldat i es va moure ràpid cap a on estaven Leia i Lando. Mentre el grup corria cap a un tub d'elevació, Leia va tornar a pensar sobre el destí d’en Luke.

***

Luke va pensar: Per ventura es cansa alguna vegada Darth Vader? Feia ja diversos minuts que estaven lluitant, i el Lord Fosc ni tan sols s'immutava. Luke, en canvi, suava extenuat, i no només per l'esforç físic del duel. Tot el vapor feia que l'aire en la recambra es tornés més humit que l’opressiu clima de Dagobah.
Tot i així, Luke es mantenia, igualant les proeses en l'art de la lluita de Darth Vader, cop a cop. Amb el vapor arremolinant-se al seu voltant, Vader va dir:
—Has après molt, jovenet.
—Veuràs que estic ple de sorpreses —va respondre Luke. Li va etzibar a Vader un cop amb l’espasa làser, però Vader l'hi va retornar amb tanta força que va fer que l'arma de Luke volés de les seves mans. L'espasa làser va caure donant voltes, i automàticament es va desactivar en xocar contra la superfície més alta de la plataforma elevada.
Amb l'esperança de recuperar-ho, Luke es va llançar escales avall, rodant sobre els graons de metall fins aterrar en la plataforma. Darth Vader es va llançar per l'aire, evitant els graons, amb un fort soroll, prop del seu oponent. Luke es va commoure pel so i va aixecar la seva mirada només per veure la punta del sabre de Darth Vader balancejant-se just enfront de la seva cara.
Luke es va posar dempeus i es va allunyar de Vader. On està el meu sabre? Amb prou feines puc veure aquí a baix.
—El teu destí està amb mi, Skywalker —va dir Vader mentre s'aproximava lentament cap a Luke—. Obi-Wan sabia que això era així.
—No! —es va queixar Luke, després es va dirigir cap enrere, just cap al pou obert enmig de l'elevada plataforma.
—Tot molt fàcil —va declarar Vader.
En el fons del pou, Luke va fer equilibri. Instantàniament es va adonar que les columnes metàl·liques de dins del pou eren espirals de congelament, i va saber que havia de sortir d'aquí. I ràpid.
Encara sobre la plataforma elevada, Vader va fer uns gestos en direcció als controls de congelament en carbonita propers i va usar la Força per accionar una palanca. Si no hagués apartat la mirada del sobtat vapor que va fer erupció des del pou de congelament, potser hagués vist la forma de Luke s’ejectava del pou cap al sostre.
Vader va tornar a mirar cap al pou, esperant que es buidés el vapor. Pensant que Luke estava congelat i que no sentiria les seves paraules, va dir:
—Potser no ets tan fort com va pensar l'emperador —va sonar un clanc fort des de dalt, i Vader es va donar la volta i va veure a Luke, que penjava d'un embull de tubs i cables—. Impressionant... molt impressionant —va comentar Vader, després va aixecar la seva espasa i va arremetre contra una mànega que penjava.
El vapor va ser expulsat des dels extrems llescats de la mànega i va ennuvolar temporalment la visió d’en Luke.
Però Luke es va deixar anar del sostre i, caient, va aconseguir sostenir-se d'un tros de la mànega recentment tallada. Caient dempeus, va girar la mànega per enviar el vapor directe al rostre amb casc de Vader. En aquest moment, el Lord Fosc va retrocedir i va rugir, i Luke va aprofitar per aconseguir la seva espasa, que estava a l'altre costat de la plataforma. Va estendre els dits de la seva mà dreta i el sabre làser es va llançar per l'aire i es va connectar amb el seu palmell. Vader brandà el sabre làser vermell a través del vapor just quan Luke va encendre el raig blau de la seva pròpia arma. Les dues espases es van creuar i en la càmera hi havia cada vegada més vapor.
—Obi-Wan t'ha ensenyat bé —va dir Vader—. Has controlat la teva por... ara deixa anar la teva ira —va llançar un altre cop, intentant que Luke alliberés les seves emocions—: Només el teu odi pot destruir-me —va continuar, tornant a arremetre contra el seu oponent.
Però Luke va donar un salt mortal i va caure a esquena de Vader. Vader estava desprevingut quan Luke li va colpejar amb l’espasa làser, i el Lord Fosc va retrocedir i va trepitjar més enllà de la vora de la plataforma elevada.
Vader va rugir mentre queia en la foscor. Amb tot el vapor i el soroll de la plataforma, Luke no es va sorprendre en no escoltar l'impacte de Vader. Luke va treure el cap a la vora i va mirar cap avall, però no va veure senyals de Vader ni del seu sabre làser.
Luke va pensar: Haig d'anar darrere d'ell? Després va recordar les paraules de Yoda: «Detinguts han de ser». Luke va desactivar l’espasa làser, la va lligar al seu cinturó i va saltar a la foscor. Aterrant en el terra de la recambra de congelament, gairebé traspassa una paret quan va veure que es trobava davant una ventilació circular, de metall. El conducte obert mostrava un estret túnel tubular que descendia en angle agut. Una altra escotilla oberta i un passatge, va observar Luke. Vader vol que entri per aquí.
Va entrar al túnel, va caminar el seu breu recorregut, i va baixar a una àmplia sala. Darrere d'ell es va obrir una doble escotilla sobre l'obertura del túnel.
Està tractant de fer-me sortir de polleguera. Però no ho aconseguirà. Si aquest túnel és la meva única sortida, el meu sabre làser tallarà l’escotilla.
Luke va començar a recórrer la sala buscant a Darth Vader.

Vader romania en les ombres de la sala de control del reactor, i va veure a Luke caminar cap a una finestra circular. Més enllà de la finestra estava el canó reactor de la Ciutat dels Núvols, un túnel de vent central d'un quilòmetre de diàmetre.
Vader va pensar: No vas ser astut en seguir-me fins aquí baix. Hagués estat molt més fàcil que et deixessis congelar en un bloc de carbonita.
Sí. Busca'm a la sala. No m'estic amagant. Estic aquí. Em veus ara? Bé.
Vinga. Activa la teva espasa làser. La fulla blava d'aquesta espasa encara es veu molt pura. Sabies que conec aquesta arma en particular? La mateixa que sostens? Aquesta, la que ha d'haver-te donat Obi-Wan. No, no crec que sàpigues això. No encara.
Permet-me activar la meva pròpia espasa làser. Això és... mira-ho, i més et val creure que m'estic preparant per a l'atac. No em mal interpretis... M'estic preparant per atacar, però no amb l'espasa. Usaré la Força.
No li pares esment al tros de metall de darrere teu. Aquest és només el so d'un tub desprenent-se de la paret i volant cap a tu. Ah! Ho vas esquivar, què enginyós.
Però pots esquivar aquesta capseta de metall? No, perquè ja et va colpejar en el clatell. Pots esquivar aquesta peça de màquina? No, sembla que no vas poder. Pots esquivar aquest...?.
Un tros de tub metàl·lic llarg, pesat, va viatjar per l'aire, sense colpejar el cos abatut d’en Luke, però colpejant la gran finestra. Va haver-hi una sobtada ràfega d'aire quan la sala es despressuritzà, i un vent feroç es va emportar tot el que no estava cargolat, incloent a Vader i a Luke. La capa de Vader tirava de les seves espatlles i el seu coll quan va aconseguir agafar-se de la paret, i va veure com el vent aixecava a Luke per l'aire i com era succionat per la finestra trencada, directe cap al canó reactor de la Ciutat dels Núvols.
Un moment després, el vent es va detenir, i Vader va poder alliberar-se. Es va aturar enfront de la finestra, es va inclinar sobre els esmolats resquills i va mirar a baix per veure a Luke penjant del cable d'una grua. Va veure com Luke s'elevava fins a la grua i va notar que no havia perdut el sabre durant la caiguda.
Vader es va retirar de la finestra. Va pensar: L'emperador no subestimava la Força de Luke Skywalker. Però jo subestimava la seva voluntat de romandre amb vida. No tornaré a cometre aquest error.
Mentre Vader s'obria pas cap a un tub d'elevació proper, va decidir que era hora de separar a Luke de la seva espasa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada