dimarts, 18 de juny del 2019

La venjança dels Sith NJ (XIX)

Anterior


CAPÍTOL 19

Quan el sabre làser de l’Anakin brunzia cap a ell, Obi-Wan va tenir una certesa assossegadora. Anakin l’anava a matar. Oh, però abans el faria treballar dur. Lluitaria amb tot el que tenia. Però estava segur, amb aquesta certesa que venia amb qualsevol percepció impulsada per la Força, que moriria en mans de l’Anakin.
La seva espasa làser es va elevar en un bloqueig instintiu. Havien practicat junts tan seguit que sabien els moviments favorits de l'altre. Obi-Wan amb prou feines si havia de pensar per contraatacar-li. Amb els sabres làser espetegant, van combatre a través del passadís fins a un centre de control. Se sentia... familiar, com qualsevol altra sessió de pràctica, excepte per les explosions dels equips.
Va veure que les mateixes emocions es reflectien en el rostre de l’Anakin.
—No em forcis al fet que et destrueixi —va tornar a dir el seu antic aprenent. Després la seva expressió es va tornar desagradable—. No ets rival per al Costat Fosc.
—Ja he escoltat això, Anakin —va respondre Obi-Wan—. Però mai vaig pensar que ho escoltaria de tu.
Estaven a la sala de conferències ara. Hi havia cossos mutilats, sense cap ni extremitats; Obi-Wan va reconèixer a diversos líders separatistes. Anakin ja ha estat aquí abans, va pensar. Els seus braços van continuar movent-se en un ziga-zaga de llum que formava un escut mortal contra totes les envestides de l’Anakin.
Anakin va fer una tombarella cap enrere, cap a una taula, per prendre una posició alta. Però Obi-Wan havia estat esperant alguna cosa així i no ho va seguir. En lloc d'això, es va llançar en un llarg lliscament i va tirar-lo com si fos una bitlla.
Quan queia, Anakin va perdre la subjecció del seu sabre làser. Obi-Wan el va atrapar i li va mirar sorprès. Com em pot matar Anakin si no té una espasa làser? Llavors Anakin va carregar contra ell. Abans que Obi-Wan pogués brandir la seva pròpia arma, Anakin estava sobre ell. La seva mà esquerra va subjectar el canell dret d’Obi-Wan i va frenar el mortífer sabre làser; la mà dreta mecànica va lluitar per recuperar la seva pròpia arma.
El duracer i els servomotors van provar ser més forts que carn i os. Anakin va tirar violentament el seu sabre làser i va atacar una vegada més.
Van barallar-se fora en el passadís, després sobre la balconada damunt d'un riu de lava. Una prima canonada anava des del centre de control fins a una planta de recol·lecció en l'extrem llunyà del riu. En intensificar-se l'atac de l’Anakin, Obi-Wan es va veure forçat a anar cap a la canonada, on un sol pas en fals l’enviaria directe al foc.

* *

Mentre Yoda queia, va buscar desaccelerar la seva caiguda amb tot el domini de la Força que havia après en els seus llargs anys. Va ser suficient, per poc. Va descendir amb força, però no massa.
Magolat i colpejat, però viu, va gatejar fins al conducte de servei. No hi hauria una segona oportunitat de matar a l'emperador; cridaria a les seves tropes clon per protegir-se immediatament. Tot el que Yoda podia fer ara era escapar.
Després d'activar el seu comlink, va trucar a l'única persona de Coruscant en qui encara podia confiar: Bail Organa. El senador no va perdre temps a demanar explicacions i va acatar les ordres de Yoda tan minuciosament com qualsevol Jedi hagués fet. Més ràpid del que creia, Yoda va caure per una escotilla d'accés a l’speeder d’en Bail, que el va allunyar d'allà a través de la nit.
Lluny del Senat, Bail va mirar a Yoda amb ulls curiosos. Yoda li va respondre l'única cosa que tenia importància.
—He fracassat.
Bail va assentir, ombrívol, i va dirigir el seu speeder cap al port espacial. A Obi-Wan, buscarem, va pensar Yoda. Millor sort pot haver tingut.

***

Des del podi danyat, Darth Sidious va observar als seus soldats clon buscant entre les ombres. Els havia portat Mas Amedda, massa tard com perquè poguessin fer alguna cosa que no fos netejar.
Sidious sabia que havia d'estar complagut amb el resultat de la batalla. Havia guanyat, encara que havia estat per poc. Però dins d'ell hi havia una ansietat creixent, una sensació d'amenaça sense resoldre.
Sota, el comandant clon va abordar una beina senatorial i es va elevar fins al nivell del podi.
—No hi ha rastres del seu cos, senyor —va informar amb una salutació.
—Llavors no està mort —va respondre Mas Amedda.
Sidious va assentir i va buscar amb el Costat Fosc, tractant de percebre on estava amagat. Quan ho feia, la sensació de risc es va fer més fort i llavors va comprendre. No era una amenaça cap a ell, sinó cap al seu aprenent. Havia d'encarregar-se personalment.
—Redoblin la recerca —va ordenar al comandant clon, encara que dubtava que poguessin trobar alguna cosa. Girà cap a Mas Amedda—. Digui-li al Capità Kagi que prepari el meu transbordador per desenganxar immediatament. Percebo que Lord Vader està en perill.
Mas Amedda va fer una reverència.
—Sí, mestre.

***

Creuar la canonada de recol·lecció era difícil, fins i tot per a un Jedi. En un punt, Obi-Wan va relliscar i gairebé va caure a la lava, però els seus reflexos jedi i la seva agilitat li van permetre recuperar-se. En l'extrem més allunyat, Anakin va tornar a carregar contra ell i el va portar cap a les safates de recol·lecció.
Però la planta recol·lectora no havia estat dissenyada per suportar el pes de dos homes i, en el fragor de la batalla al centre de comandament, havien destruït els controls de l'escut que protegia la planta de l'ardent lava, la qual cosa va afeblir l'estructura. L'última gota va ser una esquitxada de lava que va saltar des del riu i va fondre un dels suports. Llavors una enorme secció d'un braç de recol·lecció es va trencar i va caure en la lava, arrossegant als dos jedis amb ell.
Així i tot, el combat va continuar, encara que la torre de recol·lecció s'estigués enfonsant lentament en la lava. Malgrat això, cap dels dos podia obtenir un avantatge sobre l'altre.
Però això no és realment cert, va pensar Obi-Wan en ajupir-se i zigzaguejar i bloquejar. Tant ell com Anakin sentien l'angoixa de la seva necessitat de matar a l'altre. Però Anakin s'havia passat al Costat Fosc, i la desesperació i el dolor enfortien el Costat Fosc. Li donava un avantatge que Obi-Wan no podia igualar. Tret que es desfés del seu propi neguit i deixés que la Força viva fluís a través d'ell... la Força que unia a tots els éssers vius, fins i tot a Obi-Wan i en aquest nou, mortífer i malvat Anakin.
Era difícil. Era, potser, el més difícil que havia tractat de fer mai. Per deixar anar la seva angoixa, el seu neguit i el seu dolor, havia d'acomiadar-se de l’Anakin que era el seu estudiant, el seu germà i el seu millor amic. Havia d'admetre que aquesta vegada no podria salvar a l'home que havia salvat la seva vida tantes vegades i la vida dels qual ell mateix havia salvat en igual quantitat d'ocasions.
Obi-Wan no podia fer-ho. Mentre la torre de recol·lecció s'enfonsava cada vegada més en la lava, va buscar una forma de fugir. Una plataforma droide surava en l'aire prop de la torre. Obi-Wan va intentar assestar-li un altre cop, després va aferrar un cable que penjava i es va gronxar cap a la plataforma. Quan estava el més alt possible, va fer un gir en l'aire i va descendir amb precisió.
La plataforma va trontollar, però va suportar el seu pes. Es va inclinar cap a un costat i la va allunyar de la torre de recol·lecció. Potser la torre que s'enfonsava i la lava farien el treball que ell no havia pogut acabar.
Però quan va mirar cap enrere, Anakin estava parat sobre un droide obrer i s'acostava ràpidament.
—Les teves habilitats de combat sempre han estat mediocres —es va burlar—. Et van cridar el Negociador perquè no saps lluitar!
—T'he fallat, Anakin —li va dir Obi-Wan—. No vaig ser capaç d'ensenyar-te a pensar.
Anakin va assentir.
—Hauria d'haver sabut que els jedis estaven planejant prendre el poder.
—Dels Sith! —Va cridar Obi-Wan, horroritzat—. Anakin, el Canceller Palpatine és malvat.
—Des del punt de vista dels jedis —va contestar Anakin—. Des del meu punt de vista, els jedis són malvats.
Aquestes paraules van apunyalar a Obi-Wan, encara que sabia que Anakin parlava des del seu propi dolor. Va sentir que el Costat Fosc s'enfortia, alimentat amb el seu propi neguit. I llavors, en acostar-se Anakin prou com per atacar amb el seu sabre una vegada més, el Jedi que hi havia en Obi-Wan es va aixecar i, per fi, va poder fer allò que havia pensat que no podria fer.
Saltar. Tranquil, centrat, lliure —per un moment— de tristesa i neguit, descansant en la Força viva com havia estat entrenat per fer, Obi-Wan va mirar al seu antic amic i estudiant i va fer allò impensat. Va fer un gran salt en l'aire i es va posar en la riba alta del riu de lava.
—S’ha acabat, Anakin —va dir mirant cap avall—. Estic en el terreny elevat. No ho intentis.
—Subestimes el poder del Costat Fosc! —Va replicar, i en dir l'última paraula, va saltar.
I el sabre làser d’Obi-Wan es va moure, va travessar els genolls de l’Anakin i després es va elevar per tallar la mà que li quedava. L'espasa làser de l’Anakin va caure als peus d’Obi-Wan. El que quedava de l’Anakin va caure en l'ardent sorra negra gairebé sobre la vora de lava.
Anakin... No! es va recordar Obi-Wan—, no, Anakin. Darth Vader. Darth Vader va esgarrapar la sorra amb el seu braç metàl·lic, en un intent per allunyar-se del riu de lava. Obi-Wan va mirar cap avall al cos mutilat i finalment va sentir que les llàgrimes li cremaven en els ulls.
—Tu eres l’Escollit —va dir, no a Darth Vader, sinó a Anakin, el seu amic mort, l'home l'esperit del qual Darth Vader havia assassinat—. Tu anaves a destruir als Sith, no unir-te a ells. Tu anaves a portar equilibri a la Força, no deixar-la en la foscor. Va empassar amb força. No podia veure el cos a través de les llàgrimes; amb prou feines podia distingir la lluentor del sabre làser de l’Anakin en el terra als seus peus.
—T'odio! —Va cridar Vader.
Quan Obi-Wan es va ajupir per aixecar el sabre làser caigut de l’Anakin, Darth Vader es va lliscar massa prop de la lava i la seva roba es va calar foc. En un instant, les flames l’embolicaven i ell cridava. Obi-Wan es va quedar mirant horroritzat, incapaç de moure's. Però quan les flames van començar a apagar-se, va murmurar la seva resposta a l'últim crit d'odi i fúria de Darth Vader:
—Eres el meu germà, Anakin. T'estimava.
Van cessar els crits i les flames. Llevant-se les llàgrimes dels ulls, Obi-Wan es va donar la volta... i va veure un transbordador que descendia. Qualsevol que fos, Obi-Wan no volia el veure. Va córrer fins a l’esquif de la Padmé. C-3PO i R2-D2 ja l’havien portat a bord, ell estava complagut. Tot el que volia ara era anar-se’n d'aquest lloc. Més tard... més tard potser fos capaç de pensar sobre el que vindria després.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada