dimecres, 26 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

En el vessant sud fora de la Base Eco, Luke s'obria pas fins al seu caça estel·lar Ala-X quan va sentir el so del motor d'una nau espacial que li era familiar. Mirà cap enrere i va veure al Falcó Mil·lenari que desenganxava de la base i després ascendia i es dirigia lluny de la superfície de Hoth.
Luke va arribar al lloc d'evacuació al moment en què l'últim transport rebel estava desenganxant i els pilots supervivents corrien cap als seus Ales-X. Luke va albirar el seu propi Ala-X, amb el blau cap en forma de dom de l’R2-D2 sobresortint per la presa per a droide astromecànic de la nau.
—R2! —va cridar Luke.
Fent rotar els seus sensors visuals com per veure’l, R2-D2 va emetre uns quants bips d'alegria.
—Prepara la nau per a l'enlairament —va dir Luke. Va observar mentre R2-D2 encenia els repulsoelevadors de l'Ala-X, obria el vidre de la cabina i movia la nau sobre la neu cap a on es trobava Luke. Quan estava pujant a l'Ala-X, Luke va veure a Wedge dirigint-se cap a un altre Ala-X.
—Bona sort, Luke —va dir Wedge—. Et veig en la trobada.
R2-D2 va emetre un perllongat i queixós bip mentre Luke s'acomodava en la cabina i baixava el vidre.
—No et preocupis, R2 —va dir Luke—. Ja anem, ja anem.
L'Ala-X va ascendir a través de l'atmosfera de Hoth i Luke anava molt atent, observant si apareixien naus imperials. Però, quan va entrar a l'espai, li va sorprendre no veure ni tan sols un dels destructors estel·lars que havien portat als soldats de l'Imperi fins a Hoth. Va imaginar que era possible que estiguessin de l'altre costat de Hoth, més enllà del seu rang visual. I va tenir l'esperança que els transports rebels i el Falcó Mil·lenari també haguessin pogut escapar sense dificultats.
L'Ala-X navegava per sota de la velocitat de la llum quan Luke va començar a accionar alguns controls. Va fer que el caça estel·lar donés un gir molt pronunciat i va continuar el vol en una altra direcció.
R2-D2 va emetre alguns bips i Luke va dirigir la seva mirada cap a un monitor en el panell de control. En la pantalla, els bips de l’R2-D2 apareixien perfectament traduïts a una pregunta en format de text. Luke va llegir la pregunta i va respondre pel comlink:
—Està tot en ordre, R2. Només acabo de programar un altre rumb.
R2-D2 va tornar a emetre uns bips, i en el monitor d’en Luke va aparèixer una altra pregunta, Luke va respondre:
—No ens anem a reagrupar amb els altres.
R2-D2 va xiular en senyal de protesta.
Luke va prosseguir:
—Anem al Sistema Dagobah.
R2-D2 estava en silenci mentre Luke monitorava la informació i feia alguns ajustos. En la cabina, només es va sentir el brunzit dels comandaments fins que R2-D2 finalment va produir uns sons, Luke va dir:
—Sí, R2?
R2-D2 va pronunciar un flux acuradament frasejat de bips i xiulades.
Luke va llegir la traducció en el seu monitor i es rigué.
—Està bé. M'agradaria que quedés en control manual per una estona.
El droide astromecànic va emetre una queixa de derrota. Luke va somriure i va continuar camí a Dagobah.

***

Per al Falcó Mil·lenari no estava sent tan fàcil abandonar Hoth. Al moment en què la nau va arribar a l'espai ja tenia darrere seu quatre caces TIE petits i un enorme destructor estel·lar. Verds trets de làser sortien dels caces TIE i anaven a donar contra els escuts del Falcó.
En la cabina, Chewbacca controlà un monitor per confirmar l'estat dels escuts deflectors, que estaven sent castigats per totes les explosions que es produïen al voltant de la nau. El wookiee bramà fort.
Han va respondre:
—Ja els veig! Ja els veig!
—Quina cosa? —va preguntar Leia des del seient de darrere.
—Destructors estel·lars —va explicar Han—. Dos, i vénen directe cap a nosaltres.
Leia buscava amb la mirada els destructors estel·lars quan es va obrir una porta darrere d'ella i C-3PO va entrar en la cabina als ensopecs.
—Senyor, senyor! —va dir C-3PO dirigint-se a Han—. Podria suggerir...
—Fes-lo callar o apaga-ho! —li va dir Han a Leia, i C-3PO va anar a parar a la part de darrere de la cabina. Han li va cridar a Chewbacca—: Examina els escuts deflectors!
Chewbacca va reajustar una perilla i va bordar una resposta que no sonava bé.
—Oh, genial —va dir Han—. Bé, igual podem perdre'ls amb algunes bones maniobres.
Han va donar més energia als propulsors. Amb un destructor estel·lar encara perfectament darrere, el Falcó Mil·lenari es va dirigir en línia recta cap als altres dos que se li acostaven per davant. Quan el Falcó va estar pràcticament entre les dues naus, va canviar el rumb i es va llançar en picat. El destructor estel·lar que havia estat darrere era massa pesat com per seguir la maniobra, per la qual cosa no va poder desviar el seu rumb i va seguir volant en direcció als altres destructors estel·lars, sense tenir manera d'evitar el xoc.

Dins dels tres destructors estel·lars van començar a sonar les alarmes. En un d'ells, un oficial imperial va cridar: «Executin la maniobra d'evasió!». Però ja era massa tard per a les dues naus. Amb prou feines van començar a fregar-se els cascos, en els ponts d'ambdues naus es va poder sentir l'horrible so que fa el metall en trencar-se.

Amb quatre caces TIE seguint-lo encara de molt a prop, el Falcó Mil·lenari es va allunyar a tota velocitat de les naus que havien col·lidit. Dins de la cabina del Falcó, Leia anava ben agafada al seu seient i C-3PO se sostenia de la comporta mentre Han i Chewbacca feien girar en espirals la nau per esquivar els trets làser dels caces TIE.
Han li va cridar a Chewbacca:
—Prepara't per passar a la velocitat de la llum!
—Però, senyor! —va cridar C-3PO sense que ningú li parés esment. Han ja estava manipulant els controls dels hiperpropulsors.
Leia va veure que els caces TIE, representats per uns parpellejos en un monitor, anaven en direcció cap a ells, i va cridar:
—S'estan acostant!
—Ah, sí? —va dir Han amb una lluentor en els ulls—. Mira això —va tirar cap enrere la palanca de l’hiperpropulsor. Totes les mirades es van dirigir cap endavant, a la finestra de la cabina, per veure el camp d'estrelles de l'altre costat. Han esperava que la seva nau sortís disparada cap a l’hiperespai i la vista dels estels es transformés en llargues ratlles de llum... però fora de la cabina les distants estrelles van quedar fixes contra la foscor de l'espai.
—Què és el que haig de mirar? —va preguntar la Leia.
Han va examinar els controls i va murmurar:
—Crec que estem en problemes.
—Si se'm permet dir-ho, senyor —va dir C-3PO—, jo ja havia notat abans que els motivadors dels hiperpropulsors estaven danyats. No és possible passar a la velocitat de la llum.
—Estem en problemes! —va confirmar Han mentre passava el comandament a pilot automàtic i es posava dempeus. Chewbacca va sortir de la cabina darrere d’en Han i tots dos es van dirigir cap al celler, on el fort wookiee es va ajupir i va aixecar una placa de metall que va deixar al descobert l'accés a l'àrea de sistemes: una sort de soterrani amb un complex entramat de tubs de metall, cables i filferros. Han es va introduir de pressa en el soterrani i Chewbacca va posar la seva atenció en un panell de control de sistemes.
En el soterrani, Han va abraçar el seu cos a una canonada disposada en forma horitzontal i es va estirar per ajustar l'interruptor d'un circuit. Va cridar:
—Boosters horitzontals...!
Del costat més allunyat del celler, Chewbacca va respondre amb un lladruc llarg i negatiu.
Han va fer algunes contorsions al voltant del tub de metall com per aconseguir altres interruptors. Va cridar:
—Amortidors al·luvials! Ara? —Chewbacca va emetre un altre lladruc negatiu. Han va dir—: No és això —poc després, Chewbacca va sentir que Han deia des del soterrani—: Porta'm les hidropinces! —El wookiee va agafar una caixa d'eines que estava recolzada sobre un barril de metall, va travessar el celler i va recolzar la caixa d'eines al costat de l'entrada del soterrani. Han va grimpar fins aquí per seleccionar una hidropinça i va dir—: No sé com anem a sortir d'aquesta. —Han amb prou feines havia desaparegut de la visual de Chewbacca quan el Falcó va ser aconseguit per alguna cosa que va sacsejar-ho tot i va fer que la caixa d'eines caigués al soterrani.
—Aaiii! —va cridar Han quan la caixa li va caure damunt—. Chewie! —Va treure mig cos del soterrani i va sentir una altra sacsejada, aquesta vegada acompanyada per un fort baluern—. Aquests no van ser trets de làsers! Alguna cosa ha impactat contra la nau —va reconèixer Han.
Quan estava sortint del soterrani, la veu de la Leia va dir per un comlink:
—Han, vine aquí!
—Anem, Chewie —va dir Han sortint del celler.
Quan van entrar a la cabina, Leia els va donar la benvinguda amb una sola paraula:
—Asteroides!
El pitjor malson fet realitat que es veia per la finestra de la cabina confirmava la seva declaració. Accidentalment el Falcó havia viatjat al cinturó d'asteroides del Sistema Hoth, i milers d'asteroides —trossos de matèria perduda i deixalles— estaven a la deriva per l'espai. Alguns eren petits trossos de pedra, però uns altres eren diverses vegades més grans que el Falcó. Pitjor encara, molts asteroides anaven a diferents velocitats i seguien diverses trajectòries.
—Oh, no —va dir Han a mitja veu. Ell i Chewbacca van passar entre Leia i C-3PO per tornar a asseure's en els seus respectius seients. Solo va mirar ràpid els monitors de sensor. Fins al moment, els escuts de partícules del Falcó estaven resistint l'impacte de les deixalles espacials, però els quatre caces TIE i el destructor estel·lar restant li seguien de molt a prop. Com per recordar-li la seva presència, els caces TIE van disparar els seus canons, i els esclats van sacsejar els escuts del Falcó. Sense dubtar-ho, Han va dir—: Chewie, estableix dos-set-u.
El Falcó Mil·lenari va accelerar, augmentant per un moment la distància dels caces TIE que li perseguien. I per la finestra de la cabina alguns asteroides que ja estaven massa a prop es veien cada vegada més grans.
—Què estàs fent? —va dir Leia a Han—. Vas a entrar en un camp d'asteroides?
—Estarien bojos si ens seguissin, no? —va destacar Han, conduint la seva nau entre asteroides i cada vegada més endins del camp.
—No necessites fer això per impressionar-me —va dir la Leia, ajustant-se més al seient. Esperava que Han li respongués amb algun comentari arrogant, i es va sorprendre quan va veure que no ho feia. Han mantenia les seves mans fermes sobre els controls i la vista clavada en l’embogidora imatge que apareixia enfront d'ell.
Els androides de protocol estaven programats per no sentir pànic, però quan C-3PO va veure els asteroides enfront del Falcó, no va poder sentir-se d'una altra manera. Dirigint-se a Han, va dir:
—Senyor, la possibilitat de navegar reeixidament entre un camp d'asteroides és aproximadament de tres mil set-cents vint a un.
—Mai em diguis les probabilitats! —va dir Han fent-se el valent.
Un asteroide de gran grandària va passar rabent al costat de la cabina, després va passar un altre que venia d'una altra direcció. Han va haver de realitzar una maniobra complexa per evitar els cops. A estribord, diversos asteroides petits es van estavellar contra un de gran. El camp d'asteroides semblava més aviat una tempesta d'asteroides.
El Falcó virà al voltant de l'asteroide gran i va passar volant per al costat de les explosions de les roques més petites. Els quatre caces TIE que els seguien van intentar volar esquivant les pedres però un va donar de ple contra un asteroide i va explotar.
Dos asteroides enormes es venien damunt del Falcó Mil·lenari, que va girar ràpidament i els va esquivar. Els tres caces TIE van fer el mateix, però un va fregar un asteroide, va perdre el control i es va estavellar contra un altre asteroide.
Leia va mirar un dels radars d’en Han. Va veure que dels caces TIE ara només quedaven dos, però el destructor que els perseguia també havia entrat al camp d'asteroides. Abans de poder si més no alegrar-se per la idea que el destructor estel·lar havia d'estar rebent forts impactes, es va preocupar encara més en veure la nova tanda d'asteroides que semblaven venir-se damunt de la cabina.
Estava asseguda amb cara de pedra, veient per la finestra com un enorme asteroide passava al costat de la cabina i només per molt poc no s'estavellava contra el Falcó. Chewbacca va bordar de terror. C-3PO es va tapar els ulls amb les mans. Han li va llançar una mirada ràpida a la Leia.
—Vas dir que volies estar a prop quan cometés algun error; bé, aquest podria ser el cas, cor.
—Retiro el que s'ha dit —va dir Leia en un sospir. Més asteroides passaven al costat de la cabina—. Si ens quedem molt temps aquí, anem a quedar polvoritzats.
—Això no ho vaig a discutir —va dir Han.
—Polvoritzats? —va repetir C-3PO, massa espantat com per processar la paraula.
Han va dir:
—Em vaig a acostar a un dels grans.
—Acostar? —va cridar Leia, incrèdula.
—Acostar? —va dir en eco C-3PO. Més fort que Leia i que C-3PO, Chewbacca va bordar la paraula en el seu propi idioma.
Han va deixar caure en picat al Falcó Mil·lenari en direcció a un asteroide de la grandària d'una lluna. Els dos caces TIE que quedaven li van seguir, i els pilots imperials li disparaven al Falcó cada vegada que podien.
Pocs segons després, el Falcó estava volant perillosament baix i ràpid sobre la superfície plena de cràters de l'asteroide. De sobte, el terreny es va obrir cap avall i va deixar veure una esquerda, un canó ample i de parets altes. Mentre els caces TIE li seguien tirant foc làser verd al Falcó, Han va albirar una ombra vertical i escarpada al fons del canó que suggeria un pas entre dos alts penya-segats. Sense previ avís als seus amics, va accelerar cap enllà. Els caces TIE es van mantenir darrere d'ell.
El Falcó es va ficar en el pas, però la distància entre les dues parets dels penya-segats es va estrènyer ràpidament. Virant de manera brusca, Han va elevar el costat de babord de la nau i va baixar l'estribord, transformant així el perfil del Falcó com perquè la seva altura passés a ser el seu ample i permetent-li volar de costat pel pas.
Encara que els dos caces TIE eren més petits que el Falcó, els pilots no eren ni des de lluny tan hàbils com Han Solo. En ràpida successió, els dos es van estavellar contra les parets del pas i van explotar.
Encara volant de costat, el Falcó Mil·lenari va sortir del pas i va aparèixer en un altre canó. Mentre Han estabilitzava la nau, C-3PO va cridar:
—Això és un suïcidi!
Han va notar alguna cosa en la seva mira principal. Donà un cop de colze a Chewbacca i va assenyalar una ombra circular en la superfície del canó.
—Aquí —va dir Han—. Es veu bastant bé.
—Què és el que es veu bastant bé? —va preguntar la Leia.
—Sí —va dir Han—. Això ens servirà.
Confós, C-3PO va mirar a la Leia i va dir:
—Disculpi'm, senyora, però cap a on ens dirigim?
Per la finestra de la cabina, van veure la mateixa ombra circular: un gran cràter en la superfície de l'asteroide. Han va donar la volta i després va dirigir al Falcó cap avall, dipositant-lo dins del cràter... i dins d'una total foscor.
En l'extrem mateix de les mandíbules esteses del Falcó es van encendre els focus davanters. Pel que podia veure la tripulació, el cràter en el qual havien entrat era un túnel realment profund.
Leia li va dir a Han:
—Espero que sàpigues el que estàs fent.
L'única cosa que Han va poder respondre va ser:
—Sí, jo espero el mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada