divendres, 21 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12

—Ho he estat esperant, Obi-Wan —va dir Vader en acostar-se a l'ancià Cavaller Jedi—. De nou junts, finalment. El cercle s'ha tancat.
Obi-Wan va adoptar una posició d'atac.
—Quan me’n vaig anar del seu costat —va continuar Vader— jo no era més que un deixeble; ara sóc el mestre.
—Només mestre del mal, Darth —va precisar Obi-Wan. Va llançar una sobtada estocada a Vader, però el Senyor Fosc va contenir l'atac. En xocar les seves espases làser es va produir un fort crepitar elèctric. Obi-Wan va atacar una vegada i una altra, però en cada ocasió va ser repel·lit per Vader.
—Els seus poders s'afebleixen, ancià —va dir Vader.
—No pots guanyar, Darth —va sentenciar Obi-Wan—. Si m'abats, seré més poderós que qualsevol cosa que puguis imaginar.
—No hauria d’haver tornat —va advertir Vader.
Les seves espases làser es van creuar una altra vegada. I una altra. I una altra més. I mentre el seu combat continuava, s'acostaven a la porta principal que conduïa directament a l'hangar on estava el Falcó Mil·lenari.

***

Chewbacca i Han van córrer per un passadís fins que van arribar a una porta lateral de l'hangar que albergava la seva nau capturada. Enganxats a la paret, van espiar i van albirar als mateixos cinc soldats sentinelles que havien vist abans, des de la finestra del nivell superior. El Falcó es veia tal com l’havien deixat, amb la rampa d'accés encara abaixada.
—Per ventura no acabem d'acomiadar-nos d'aquest grup? —es va preguntar Han. Mirà a la seva esquerra i va veure la Leia i Luke, que s'acostaven corrent des de l'altre extrem del passadís. Quan van arribar al seu costat els va preguntar—: Què els va retenir?
—Ens hem trobat amb alguns vells amics —va respondre la Leia recuperant l'alè.
—La nau està bé? —va preguntar Luke.
—Sembla estar bé, si podem arribar a ella —va respondre Han—. Només espero que l'ancià hagi deixat el raig tractor fora de servei.
En Han estava tractant de pensar en una manera de desfer-se dels soldats en l'hangar quan Luke va dir:
—Mira!
Inexplicablement, els soldats d'assalt s'allunyaven al trot de la rampa d'accés del Falcó per passar al costat del pou de l'ascensor. A l'interior de l'hangar, C-3PO també va veure a les tropes d'assalt corrent cap a l'altre costat del pou de l'ascensor. C-3PO es va tornar a R2-D2, i va dir:
—Anem, R2, anem!
R2-D2 va estendre la seva tercera pota retràctil cap a la plataforma de l'hangar i va avançar rodant darrere de C-3PO per dirigir-se al Falcó.
—Aquesta és la nostra oportunitat —va dir Han encara en el corredor—. Anem!
Chewbacca, Han, Leia i Luke van córrer cap a la rampa d'accés del Falcó. Luke va mirar a la seva dreta i va veure que els soldats s'havien traslladat a l'altre costat del pou de l'ascensor. Miraven cap a un altre costat doncs la seva atenció havia estat atreta per una baralla que estava tenint lloc en el passadís més enllà de la porta principal.
Era un duel amb espases làser. Luke només podia imaginar la identitat de l'alt humanoide, vestit de negre que manejava una espasa làser vermella. L'altre duelista portava una capa marró, i Luke va creure reconèixer-ho immediatament.
—Ben? —va exclamar Luke, i es va detenir. Contra qui està lluitant?
Ben va mirar al Luke i va somriure, després va aixecar l'espasa làser davant d'ell i va tancar els ulls. Se’l veia gairebé serè.
Darth Vader va creure que Obi-Wan es rendia, i el Lord Fosc no va tenir pietat. L'espasa làser de Vader es va moure per l'aire i va tallar en dos la silueta d’en Ben. La capa i l'espasa làser d’en Ben van caure al terra. El seu cos havia desaparegut.
—No! —va cridar Luke.
En sentir el crit d’en Luke, els soldats d'assalt es van tornar i li van disparar. Luke va aixecar el seu rifle desintegrador i va retornar el foc, per encertar a un soldat, que va caure de cara pel pou de l'ascensor.
En Han d'immediat es va unir a la lluita disparant als soldats mentre els droides i Chewbacca corrien cap al Falcó.
—Vinga! —li va cridar Han a Luke.
Darth Vader va ignorar els trets làser i va dirigir la seva mirada a la vella túnica marró i a l'espasa làser que jeien en el terra. Increïblement, Obi-Wan havia desaparegut per complet.
On està? Com va poder desaparèixer? Quina classe d'engany és aquest? Havia suposat que l'estudi de la Força d’Obi-Wan havia acabat feia molt temps, i que els seus poders havien disminuït amb el pas dels anys. Però Vader estava equivocat.
Luke i Han seguien disparant als soldats. Un altre soldat d'assalt va ser derrocat.
—Vinga! Som-hi, Luke! —va cridar Leia—. És massa tard!
Darth Vader va apartar la mirada de la capa d’Obi-Wan, i va donar mitja volta per dirigir-se a la porta de l'hangar.
—Fes volar la porta, noi! —va cridar Han. Luke va disparar als controls al costat de la porta, llavors dues portes de seguretat es van lliscar sortint de les parets per segellar el passatge abans que Vader pogués entrar a l'hangar. Han i Leia van córrer cap al Falcó. Els tres soldats d'assalt restants seguien disparant al Luke, qui va tornar a disparar i va reduir el seu nombre a dos.
Llavors, del no-res, Luke va sentir la veu d’en Ben: «Corre, Luke! Corre!».
Luke va mirar al seu voltant tractant de veure d'on havia sortit la veu. No va veure res, però va optar per fer cas a les paraules d’en Ben i va córrer cap al Falcó.
Chewbacca ja tenia els motors subllum de la nau encesos quan Han es va precipitar a la cabina del pilot. En Han va deixar el rifle làser, va saltar al seient del pilot, i va dir:
—Espero que l'ancià hagi deixat aquest raig tractor fora de servei, o això serà un viatge realment curt. Bé, som-hi!
El wookiee va prémer els controls. El Falcó va ser llançat fora de l'hangar marxa enrere, després va girar i va sortir amb un fort impuls allunyant-se de l'Estrella de la Mort. Mentre el transport corellià augmentava la distància de l'estació espacial imperial, Chewbacca li va bordar a Han. A pesar que ja sabien amb certesa que Ben havia desactivat el raig tractor, encara tenien un problema: la destrucció del planeta Alderaan havia escampat tantes deixalles per tot el sector que ja no era segur utilitzar el portal designat més proper per saltar a l’hiperespai. Haurien d'entrar a l’hiperespai per una ruta diferent.

En el compartiment principal del Falcó, els droides miraven al Luke, que estava assegut al costat de la taula de joc sense cap expressió en el rostre. Leia li va posar una manta sobre les espatlles i es va asseure al seu costat. Luke seguia amb la mirada fixa al centre de la taula de joc. Per què Ben no es va defensar? Per què?
En la cabina, Chewbacca seguia esperant que la computadora de la nau produís una nova ruta per passar a l’hiperespai quan Han va descobrir quatre bips en una pantalla sensora.
—Estem arribant a les seves naus sentinelles —va informar Han—. Mantingues-los lluny! Ajusta els escuts deflectors mentre jo carrego els canons principals!
Chewbacca va accionar els interruptors per moure els escuts. Han es va posar un parell de cenyits guants de cuir per pilotar i va sortir corrent de la cabina.
Mentrestant, en el celler principal, Leia seguia asseguda al costat d’en Luke, qui sacsejava el cap amb tristesa.
—No puc creure que s'hagi anat —estava dient.
R2-D2 va emetre un bip de condolença. Encara que C-3PO rares vegades es quedava sense paraules, aquesta vegada va romandre en silenci.
—No podries haver fet res —el consolava la Leia.
En aquest moment, Han va entrar corrent. Mirà al Luke i li va dir:
—Anem, amic, que encara no estem fora d'això!
Leia i Luke van saltar dels seus seients i van deixar als droides en la taula de joc. Mentre Leia corria cap a la cabina del Falcó, Luke es va llevar la manta que Leia li havia donat i va seguir al Han a l’escotilla d'accés a les torretes dels canons.
L’escotilla es va obrir a un estret tub de passatge amb una escaleta que unia el quàdruple canó dorsal amb el ventral. Han va pujar per l'escala i Luke va baixar. Cadascun va arribar a un compartiment d’artiller que contenia un seient maniobrable amb controls de foc i instruments de precisió per als blancs. Fora de cada finestra hi havia un gran quàdruple canó làser muntat en un eix giratori. Luke estava molt segur que els canons eren d'origen militar. No vull ni pensar com Han va aconseguir aquestes armes!
Luke i Han es van acomodar en els seus seients en cada extrem del tub de pas. Han va ajustar els auriculars del comunicador i va parlar pel micròfon incorporat.
—Estàs aquí, noi? Bé. Mantingues-te atent!
Luke es va familiaritzar ràpidament amb els controls. Hi havia una computadora per assenyalar el blanc que funcionava en conjunt amb la computadora de navegació del Falcó i la sèrie de sensors per calcular trajectòries, atac i cursos d’intercepció. Va agafar les palanques bessones amb disparadors incorporats, Luke va moure els canells cap a la dreta; el seu seient va girar automàticament a l'esquerra, i el canó de quatre tubs làser —visible a través de la finestra ventral— va oscil·lar bruscament cap a la dreta. Després va tirar els controls cap enrere i el seient va baixar mentre el canó pujava. Cada moviment anava acompanyat pel gemec mecànic dels servos de seguiment del canó.
De sobte, el Falcó es va estremir quan els seus escuts van rebre un tret làser d'un atacant remot. En la cabina, Leia i Chewbacca van passar la mirada de les pantalles indicadores a la finestreta, i van mantenir els ulls ben oberts, atents a qualsevol nau imperial sentinella que s'acostés. Chewbacca els va veure primer i va bordar.
—Aquí vénen! —va dir la Leia pel comunicador de la cabina del pilot.
Les naus sentinella eren quatre caces TIE. Es van acostar ràpid, volant en formació tancada cap a la cabina del Falcó abans de separar-se un de l'altre per distribuir-se al voltant de la nau. Llavors els caces van girar i van disparar de nou al seu objectiu. Verds trets làser van arribar als escuts deflectors del Falcó.
La nau rebotava, vibrava i la seva potència augmentava. En el compartiment principal del Falcó, C-3PO s'aferrava al seu seient al costat de l’R2-D2 mentre les llums s'apagaven i després s'encenien de nou. Amb l'esperança de ser útil, R2-D2 va deixar la taula de joc per inspeccionar l'estació d'enginyeria. Com no volia que el deixessin sol, C-3PO va anar amb ell.

Un caça TIE va maniobrar per sobre del Falcó. Han va rastrejar al caça i li va disparar amb el canó làser, però va fallar. El caça TIE va donar la volta i va entrar en el camp visual d’en Luke, qui també va disparar sense resultat.
Dos caces TIE van escopir foc làser i el Falcó va rebotar en rebre més trets. Luke es mantenia fermament agafat als controls i va disparar contra un dels caces TIE que va passar per davant de la seva finestra.
—Vénen massa ràpid! —va cridar.

C-3PO i R2-D2 van abandonar els seus llocs per entrar al passadís just quan el foc làser imperial va augmentar sobre el Falcó. Va haver-hi una petita explosió en el terra. C-3PO va cridar en ser llançat contra la paret del passadís.

En la cabina, Leia observava les dades de la computadora mentre Chewbacca manipulava els controls de la nau.
—Hem perdut els controls laterals —va informar ella.
Han va respondre a través de l'intercomunicador.
—No et preocupis, la nau resistirà.

Prop dels droides, un panell de control va explotar en una pluja d'espurnes al costat de l’escotilla d'accés al canó làser. Han va sentir l'explosió. Parlant-li directament a la seva nau, va dir:
—Em sents, bebè? Aguanta sencera!
R2-D2 va córrer cap al panell de control fumejant i embolicat en espurnes. Entre els molts dispositius útils de l’astromecànic hi havia un extintor d'incendis. Va ruixar el panell de control fins que va apagar el foc.

Els caces TIE van continuar el seu atac. Luke i Han giraven bojament amb les seves torretes responent al foc enemic. Han va seguir un caça TIE en la seva mira i li va disparar ràpides andanades làser. Va donar en el blanc i el caça TIE va esclatar. Han va deixar anar un riure de victòria.
Un moment més tard, un altre caça TIE va entrar en la línia de foc d’en Luke, qui va fer girar el canó mentre premia els gallets i va donar directament en el blanc, per esbocinar al caça TIE.
—Li vaig donar! —va cridar Luke al Han—. Li vaig donar!
Han va mirar pel tub de pas, va saludar amb la mà al Luke, i li va dir:
—Molt bé, noi! —Mentre ràpidament tornava l'atenció a la seva pròpia computadora a la recerca d'un blanc, va agregar—: No vagis a bravatejar.
—Encara hi ha dos més d'ells per aquí! —va informar la Leia des de la cabina.
Els dos caces TIE restants van creuar davant del Falcó, després viraren en diferents direccions. Han va girar en la seva cadira i va seguir a un dels caça TIE amb trets del seu canó, i Luke va fer el mateix amb l'altre caça que creuava per sota d'ells.
Tots dos caces TIE van donar una altra volta, sense deixar de disparar andanades de làsers verds. Un dels caces va entrar en la mira d’en Luke, qui li va disparar amb el canó làser. El caça va explotar.
L'últim dels caces TIE atacants va apuntar i va disparar a la part superior del Falcó. Han va girar darrere del seu canó làser i va prémer les palanques de tret. El caça es va consumir immediatament en una enorme i feroç explosió. Han va deixar escapar un sospir d'alleujament.
Luke va esclatar a riallades.
—S’ha acabat! Ho hem aconseguit!
En la cabina, Leia va abraçar a Chewbacca i va exclamar:
—Ho hem aconseguit!
—Auxili! —va cridar C-3PO des d'un embull de cables i espurnes en el terra del passadís—. Crec que m'estic fonent! —Mirà a R2-D2 i va afegir—: Tot això és per la teva culpa.
R2-D2 va fer escoltar un bip en desacord.
La computadora de navegació va trobar un portal per a l’hiperespai. Només servia per a un curt salt, però Chewbacca va aprofitar l'oportunitat d'allunyar-se més de l'Estrella de la Mort. Va prémer els controls i el Falcó va entrar a tota potència en l’hiperespai.

***

Darth Vader es va quedar amb el Gran Moff Tarkin a la sala de control de l'Estrella de la Mort.
—Estan lluny? —va preguntar Tarkin mirant l'àmplia pantalla visora.
—Acaben de saltar a l’hiperespai —va informar Vader.
—Estàs segur que el radiofar de rastreig direccional està ben instal·lat en la seva nau? —va voler saber Tarkin.
Vader no va respondre. Ell ja li havia dit a Tarkin que el radiofar de rastreig havia estat col·locat en el vaixell de càrrega corellià i no se sentia obligat a repetir-se. Havia estat idea de Vader usar el rescat de la Princesa Leia en benefici de l'Imperi. També havia estat la seva idea enviar els caces TIE a perseguir la nau; si la princesa i els seus aliats arribessin a sospitar que se'ls havia permès escapar, podrien no dirigir-se immediatament a la base rebel. La pèrdua dels quatre caces TIE i els seus pilots era un preu insignificant per aconseguir la ubicació de la base.
—Estic corrent un risc terrible, Vader —va advertir Tarkin—. Serà millor que això funcioni.
Una altra vegada, Vader va romandre en silenci, però va pensar: Si haguéssim fet les coses a la seva manera, la Princesa Leia ja hauria estat executada. I de quina manera això ens hauria ajudat a trobar la base rebel, Gran Moff Tarkin?

***

—No ha estat una mala operació de rescat, eh? —va dir Han en tornar a la cabina del Falcó Mil·lenari, just quan Chewbacca s'aixecava disposat a sortir i revisar la nau per veure els danys en la secció de popa. Leia va seguir asseguda enfront dels controls de vol.
Han es va lliscar al seient desocupat del wookiee, es va llevar els guants i va afegir:
—Saps, de vegades jo mateix em sorprenc.
—Això no sembla tan difícil —va dir la Leia—. Ens van deixar escapar. És l'única explicació per a la facilitat de la nostra fugida.
—Fàcil! —va exclamar Han alçant les celles amb curiositat—. Diu vostè fàcil a això?
—Ens estan rastrejant —va insistir la Leia.
—No aquesta nau, germana —va replicar Han.
Que cregui el que vulgui, va pensar la Leia i va dir:
—Almenys la informació de l’R2 segueix intacta.
—Què és tan important? —va voler saber Han—. Què és el que porta?
—Els plànols tècnics d'aquesta estació de combat —va respondre la Leia—. Només espero que quan s'analitzin les dades, es pugui trobar alguna feblesa. Això no ha acabat encara!
—Sí per a mi, germana! —va rematar Han aïradament—. Miri, jo no estic en això per la seva revolució, i no estic en ella per vostè, princesa. Espero que em paguin bé. Jo estic en això pels diners!
Leia va mirar irritada al Han.
—No té vostè que preocupar-se per la seva recompensa —va dir ella—. Quan ens porti al nostre destí, la rebrà.
—No creu que seria d'ajuda si vostè em digués on anem?
—A la quarta lluna del planeta Yavin —va informar la Leia—. Aquí és on està la base. Després vostè pot fer el que li plagui. Si els diners és l'única cosa que li agrada, llavors això és el que rebrà.
Han va mirar per la finestreta. Leia es va aixecar del seient del pilot i es va tornar per sortir al moment en què Luke entrava a la cabina del pilot.
—El teu amic és bastant mercenari —va dir ella mirant-lo —. Em pregunto si de debò es preocupa per alguna cosa... o per algú. —La princesa es va retirar.
—A mi m'importa! —va dir Luke, però Leia ja estava anant-se de tornada al compartiment principal, Luke va sacsejar el cap i es va asseure en el seient del pilot. Després va mirar a Han i li va preguntar:
—I... què penses d'ella, Han?
—Ni ho intento, noi! —va respondre Han.
—Bé —va dir Luke en veu baixa.
Han va mirar al Luke, que havia dirigit la seva atenció als controls de la nau. En adonar-se que Luke podria tenir sentiments especials per la princesa, Han va decidir divertir-se una mica.
—De totes maneres, ella té molta força. No ho sé. Tu què penses? Creus que una princesa i un tipus com jo...?
—No! —va reaccionar Luke bruscament, després va desviar la mirada, amb el gest arrufat.
Han va somriure. Ja sabia que Luke tenia sentiments per la Leia.
Atès que era impossible que una nau espacial canviés el rumb en l’hiperespai, el Falcó va haver de tornar de nou a l'espai real abans de fer un altre salt al Sistema Yavin. Mentre controlava els càlculs de la computadora de navegació per al viatge a la quarta lluna de Yavin, Han es va preguntar si algú —amb o sense els valuosos plànols tècnics— podria destruir l'Estrella de la Mort.
Ho dubtava molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada