divendres, 28 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XV)

Anterior


CAPÍTOL 15

Chewbacca estava sofrint.
El wookiee estava en una cel·la de presó a la Ciutat dels Núvols, i una sirena aguda sonava i feia eco en les parets de duracer de la cel·la. Va pressionar amb força les seves mans contra cada costat del seu cabellut cap, tractant en va de protegir les seves sensibles oïdes. Sentia que el seu crani era a punt de partir-se pel mig.
Chewbacca va començar a caminar cap a un costat i un altre de la cel·la, sacsejant els braços en un esforç inútil per calmar el violent estrèpit. Desesperat per escapar, va aconseguir aferrar les gruixudes barres de metall negre que creuaven per sobre del seu cap, separant-lo del sostre. Va tirar de les barres, però no van cedir. De sobte, la sirena va deixar de sonar, però a Chewbacca li va prendre un moment comprendre-ho. El soroll encara sonava en les seves oïdes.
El wookiee va sacsejar el cap i va gemegar, esperant que el dolor es dissipés. Exhaust, va mirar cap avall a un banc de metall, on descansava la caixa que contenia les parts de C-3PO. Qui les havia pres de les estances de la Leia i les havia enviat a la seva cel·la? Per què els soldats d'assalt simplement no havien enviat les peces a la sala de les escombraries de la Ciutat dels Núvols? Chewbacca no tenia idea però estava content que les parts no haguessin estat foses. I ara que la sirena ja no sonava, podia concentrar-se i rearmar l’androide.
Es va acostar a la caixa i va treure una mà de C-3PO, després la va posar a un costat i va agafar el cap. El va contemplar per un moment, mirant els ulls morts de l’androide, com si guardessin un secret. Sense eines a la seva disposició, Chewbacca va dubtar que pogués fer molt per l’androide. Però podia intentar-ho.
Va agafar el tors de l’androide i ho va posar en la seva faldilla. Després va analitzar el metall socarrat en el fons del seu cap i va trobar que l'anell del coll no estava trencat. Va ficar el cap de C-3PO en el buit per al coll del tors i va començar a reconnectar els cables i ajustar els circuits.
Les llums en els ulls de C-3PO van brillar i després es van apagar. Chewbacca va fer un altre ajust i els ulls es van encendre de nou. Això va ser seguit per un frenesí de paraules pràcticament inintel·ligibles, pronunciades en diferents velocitats i tons per la boca de C-3PO:
—Mmm. Oh, el meu. Uh, Jo, uh. Porta't, uh, no vaig voler interrompre. Jo, no, no, no, no... Si us plau, no s'aixequi. No! —Chewbacca va torçar un cable i els ulls de C-3PO es van apagar. Després va estrènyer un circuit i va tirar d'un cable, i els ulls es van il·luminar de nou. Però aquesta vegada, el cap de C-3PO es va moure de costat a costat en l'endoll per al coll del tors, i l’androide va parlar clarament—: Soldats d'assalt? Aquí? Estem en perill. Haig de dir-los als altres —després C-3PO va tractar de moure's i es va adonar de la terrible veritat—: Oh, no —va cridar—. M’han disparat!

***

Darth Vader va mirar com dos soldats d'assalt preparaven un elaborat mecanisme a l'àrea d'entrada de la presó. El mecanisme consistia en una taula ajustable que es mantenia vertical i estava davant d'un panell inclinat amb diferents instruments, incloent injectors químics, vibroescalpels microquirúrgics, escàners de diagnòstic i un aparell de electroxoc. Tots els instruments estaven dissenyats per induir dolor, la qual cosa era apropiada, ja que el mecanisme estava dissenyat per a la tortura.
Han Solo estava lligat a la taula. Sense possibilitat de moure ni els braços ni les cames, va estudiar els instruments de tortura en el panell de davant i va tractar de preparar-se per al pitjor. Pel que havia sentit dels dispositius de tortura imperials, els escàners de diagnòstic serien usats per anticipar la pèrdua de consciència, i els injectors químics el mantindrien despert. D'aquesta manera, no s'esvairia i experimentaria cada moment de dolor.
Darth Vader va caminar al voltant del panell d'instruments i es va parar prop d’en Han. Com la taula elevava el cos d’en Han, Vader va haver d'inclinar el cap cap enrere una mica per mirar-lo als ulls, a través de les lents del seu casc negre. Han va mirar amb fúria a Vader i va tancar els punys.
Una llum vermella s'il·luminava en el panell inclinat, i la taula es movia cap endavant. El cap i el coll d’en Han no estaven lligats, així que va girar la seva cara i va girar els ulls tancats mentre la taula baixava el seu cos elevat al contacte directe amb els horrorosos instruments. Vader es va inclinar més a prop i va mirar amb interès les respostes facials d’en Han.
Va haver-hi una guspira a la part alta del panell d'instruments i Han es va doblegar del dolor.
Una segona guspira, i Han va cridar. El dolor era incontenible.
Va arribar la tercera guspira i Han va saber que hi havia dolor més enllà de l'incontenible.
Han no va cedir. I el mecanisme de tortura recentment estava començant.

Els crits penetrants de Solo es van filtrar a través de la porta tancada que separava l'àrea d'entrada de la presó de la càmera de retenció. Allà, la porta estava custodiada per dos soldats d'assalt. Lando Calrissian i Lobot estaven dempeus no lluny dels soldats, i també Boba Fett. Escoltant els crits d’en Han, Lando i Boba Fett es van tornar sobre si lleument, per mirar-se. Lando va tractar de mantenir el seu rostre tan inexpressiu com el casc de Boba Fett.
La porta es va lliscar. Darth Vader va inclinar el cap quan va passar per ella i va entrar a la càmera de retenció. Lando va dir:
—Lord Vader.
Vader va passar al costat de Lando, es va parar enfront de Fett i li va dir:
—Potser hagis de portar al Capità Solo amb Jabba el Hutt després que tingui a Skywalker —i va sortir caminant.
—No em serveix mort —va dir Boba Fett, seguint a Vader a un corredor, amb Lando i Lobot darrere d'ell.
—No se’l danyarà permanentment —Vader li va assegurar, passant dos soldats d'assalt per entrar a un tub d'elevació obert.
—Lord Vader —va repetir Lando—, què hi ha de Leia i el wookiee?
Tornant-se cap a Lando, que estava aturat fora del tub, Vader va dir:
—Mai més han de deixar aquesta ciutat.
Lando es va sorprendre:
—Això mai va ser part del tracte, tampoc ho era que Han acabi en mans d'aquest caçador de recompenses!
—Potser penses que se t'està tractant injustament —va dir Vader. Lando sabia que només podia donar una resposta:
—No —va dir.
—Bé —va respondre Vader—. Seria desafortunat haver de deixar aquí una guarnició. —La porta del tub d'elevació es va lliscar, tancant-se.
Boba Fett es va tornar i es va dirigir a la càmera de retenció, deixant a Lando i Lobot aturats en el corredor prop del tub. Mirant com Boba s'allunyava, Lando va murmurar:
—Aquest tracte es posa cada vegada pitjor.

***

En l'àmplia cel·la, treballant sense eines, Chewbacca se les hi havia manegat per progressar amb C-3PO. Havia acomodat més cables, reconnectat alguns altres, i el braç dret de l’androide, així com també el seu cap, havia estat tornat a posar en el seu tors. Chewbacca tenia el tors recolzat en la seva faldilla mentre ajustava els circuits del centre de l'esquena de l’androide. Els sensors visuals i sonors de C-3PO semblaven funcionar bé i, com estava d'enfront de la paret més llunyana de la cel·la, era capaç de comentar sobre l'artesania que duia a terme el wookiee.
—Oh, sí, això està molt bé —va dir C-3PO quan el wookiee va alterar un circuit—. M'agrada —de sobte, les llums en els ulls de l’androide de protocol es van apagar—: Oh, alguna cosa no està bé ara, perquè no puc veure —després que Chewbacca fes un altre ajust, C-3PO va continuar—: Oh. Oh, així està molt millor —després, C-3PO va tractar de moure els dits de la mà dreta, però alguna cosa en l'acció se sentia estrany—. Un moment —va dir, i va voltejar el cap per mirar en el seu pit—. Un moment! Ai, el meu...! —va cridar. On esperava veure el seu pit, va veure, en canvi, els circuits exposats de la seva esquena, i es va posar lívid—. Què has fet? Estic a l'inrevés, decrèpita bola de pèls. Només un cap de drap vell com tu seria prou estúpid com...
Chewbacca va baixar l'interruptor en el coll de C-3PO i els ulls i la veu de l’androide es van apagar. El wookiee era a punt de continuar amb les reparacions quan va sentir una olor en l'aire, i després va escoltar el so de passos que s'acostaven. Mentre deixava la part superior de C-3PO al costat de les altres, la porta de la cel·la es va lliscar cap amunt, passant el sostre. Donant-se la volta, va veure com dos soldats d'assalt arrossegaven a Han. Els braços d’en Han passaven per sobre de les espatlles dels soldats. Els seus ulls estaven oberts, la seva mandíbula, oberta, i les puntes de les seves sabates lliscaven pel terra darrere d'ell. Els soldats el van tirar en la cel·la i allà el van deixar, tancant la porta darrere d'ells.
Chewbacca grunyí preocupat quan es va agenollar per abraçar-lo.
—Em sento terrible —va murmurar Han. El wookiee va posar-lo dempeus suaument, i després el va ajudar a arribar fins a un bloc de metall, una plataforma de descans retràctil que es projectava des de la paret. En Han es va estremir quan Chewbacca va recolzar el seu cos adolorit sobre la taula.
Una segona porta es va obrir, i dos soldats d'assalt van empènyer a la Princesa Leia dins de la cel·la. En lloc de les robes que Lando li havia donat, usava el mateix vestit aïllant d'una sola peça que havia tingut posat en arribar a la Ciutat dels Núvols. Va veure a Chewbacca parat al costat d’en Han, que estava estirat de cap per avall. Chewbacca va gemegar una trista benvinguda.
Leia es va dirigir a la taula de metall, després es va agenollar davant Han i va passar els seus dits a través del seu cabell, suaument. Els seus ulls es van posar breument sobre els d’ella. Ella va dir:
—Per què estan fent això?
—Ni tan sols em van preguntar res —va dir Han. Leia va besar el seu front. Després, la porta es va lliscar darrere d'ells. Leia es va donar la volta per veure a dos guàrdies de la Ciutat dels Núvols uniformats de blau, seguits de Calrissian.
En veure a l'home amb capa, Chewbacca va rugir.
En Han tenia dificultats per alçar el cap, així que la Leia es va tornar cap a ell i li va dir:
—Lando.
Va romandre al costat d’en Han mentre Lando i els dos guàrdies es dirigien al centre de la cel·la. Leia es va adonar que Lando ja no tenia el seu típic somriure, i que la seva expressió era categòricament de tristesa. Però després de la manera en què els havia lliurat a Darth Vader, no li importava molt si l'administrador de la Ciutat dels Núvols estava tenint un mal dia.
En Han va lluitar per aixecar-se de la taula i va dir:
—Fora d'aquí, Lando!
—Calla i escolta! —va cridar Lando—. Per ara, Vader està d'acord amb deixar la Leia i Chewie amb mi.
—Amb tu? —va dir Han, incrèdul.
Leia es va preguntar: Què està tramant Lando aquesta vegada?
Lando va dir:
—Hauran de quedar-se aquí, però almenys estaran fora de perill.
—I què hi ha d’en Han? —va preguntar la Leia.
—Vader el lliurarà al caçador de recompenses.
Leia va mirar a Lando:
—Vader ens vol a tots morts!
—Directament no us vol —va dir Lando—. Està darrere d'algú anomenat, eh... —Lando va haver de buscar en la seva memòria per trobar el nom que Vader havia pronunciat en la càmera de retenció, però de seguida es va recordar—... Skywalker.
—Luke? —va dir Han, asseient-se en la taula.
—Lord Vader ha instal·lat un parany per a ell —va dir Lando.
—I nosaltres som la carnada —va concloure la Leia immediatament.
—Sí, bé, en fi, ja està venint cap a aquí —va dir Lando.
—Perfecte —va dir Han, i es va parar lentament. Sobre tremoloses cames, es va aturar enfront de Lando i va dir—: La veritat, vas arreglar-ho tot perfectament, no? Amic meu!
En Han es va moure ràpid a pesar que acabava de sortir del poltre de tortura imperial. El seu puny dret va encertar la mandíbula de Lando, enviant-lo cap enrere, a les mans d'un dels seus guàrdies. Però la coordinació i l'equilibri d’en Han feien fallida, i va tractar d'agafar-se de Lando mentre queia cap endavant. Només va poder atrapar la capa abans de caure al terra.
No hi havia cap problema, clar, amb la coordinació dels guàrdies. En Han va tractar d'aixecar-se, però un guàrdia va treure el seu blàster i brandà un cop amb la culata de l'arma en l'esquena d’en Han. L'altre guàrdia va treure la seva arma i la va apuntar a Chewbacca. El wookiee grunyí i Lando va cridar:
—Parin!
Els guàrdies no van disparar i Leia es va moure al costat del cos caigut d’en Han. Lando es va tornar a posar la seva capa sobre les espatlles i va dir:
—He fet tot el que va estar al meu abast. Lamento que no hagi pogut ser millor, però tinc els meus propis problemes.
En Han va mirar cap amunt des del terra i es va burlar:
—Sí, ets un veritable heroi.
Lando, que es veia més trist que mai, va sortir de la cel·la amb els seus dos guàrdies. Després que la porta es tanqués, Chewbacca es va agenollar al costat d’en Han. Mentre Han recuperava l'aire, la Leia va sacsejar el cap i va dir:
—Definitivament tens la teva manera de comunicar-te.
Han va tractar d'oferir un somriure, però després de tot pel que havia passat, fins i tot somriure li feia mal.

***

Fins i tot sense la presència sinistra de Darth Vader, la cambra sense finestres de congelació en carbonita estava entre els llocs menys agradables de la Ciutat dels Núvols. La sala fosca era un dispositiu eficient, encara que freturós d'elegància, usat per barrejar gas Tibanna amb carbonita i després congelar la mescla en blocs sòlids fàcilment transportables. La mescla i el congelament es feien en un pou profund situat al centre d'una plataforma circular que dominava la cambra. I els blocs de carbonita eren remoguts per pinces de recuperació —arpes retràctils llargues i manipulables— que es trobaven a la part alta del sostre, sobre el pou central.
El vapor s'expandia i s'inflava des de diferents ventilacions a través de la sala, que estava envoltada per una passarel·la estreta. Dues escales descendien de la passarel·la a la superfície elevada de la plataforma: un disseny concèntric amb llums vermelles incrustades, entrades d'aire i metall negre. La combinació del metall il·luminat de vermell i el vapor que s'elevava feien que la plataforma recordés a un immens instrument de calefacció encès. Si el disseny inhòspit de la sala no aconseguia descoratjar el turisme, el perímetre de la plataforma tampoc tenia baranes.
Darth Vader es va aturar a la vora de la plataforma, mirant cap avall, al sobtat precipici de tubs de metall i mànegues que creuaven el terra de la cambra. Es va donar la volta i va caminar a través del vapor que s'elevava cap al centre de la plataforma, on estaven Lando, Lobot i dos soldats d'assalt, prop del pou obert. En el pou, dos ugnaughts estaven ocupats mantenint a punt la caixa de control per al procés de mescla i el congelament. Vader va dir:
—Aquesta instal·lació és rústica, però hauria de ser suficient per congelar a Skywalker per al seu viatge a la recerca de l'emperador.
Un soldat imperial va arribar fins a la plataforma i es va acostar al Lord Fosc.
—Lord Vader —va dir el soldat—, s'aproxima una nau, del tipus Ala-X.
—Bé —va dir Vader.
Hi havia moltes habitacions de congelament de carbonita a la Ciutat dels Núvols, però Vader havia triat aquesta per la seva posició estratègica: tenia l'avantatge d'estar prop de la Plataforma 327, on el Falcó Mil·lenari seria vist amb facilitat per Skywalker. Segur que Luke entraria de ple en el seu parany, Vader va ordenar:
—Monitorin a Skywalker i permetin-li descendir.
El soldat va assentir, després va caminar ràpid fora de la plataforma.
Lando va dir:
—Lord Vader, només usem aquesta instal·lació per congelar en carbonita. Si el posa aquí dins... probablement mori.
—No vull que el premi de l'emperador es vegi danyat —va dir Vader—. Ho provarem... amb el Capità Solo.
Vader va creuar la plataforma i els dos soldats li van seguir. En passar al costat de Lobot i Lando, un soldat li va donar a Lando una petita empenta, perquè es mantingués a distància.
Lando no es va immutar.

En el seu caça estel·lar Ala-X, Luke va descendir a través de la superatmosfera de Bespin. Darrere d'ell, R2-D2 emetia bips d'emoció mentre l'Ala-X volava a través dels bells núvols blancs i emergia en el seu camp visual una metròpolis immensa, flotant.
La Ciutat dels Núvols estava just davant d'ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada