dissabte, 29 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XIX)

Anterior


CAPÍTOL 19

El Falcó avançava cap a la Ciutat dels Núvols, i Lando va ser el primer a veure la figura que penjava com un ninot de drap del penell electrònic del clima.
—Mirin, aquí a dalt hi ha algú —va dir, assenyalant amb el seu dit per dirigir la mirada de Chewbacca i Leia.
—És Luke —va dir la Leia. Semblava que estava per caure. Leia va tractar de mantenir la calma i va prosseguir—: Chewie, a poc a poc. A poc a poc, i ens col·locarem sota ell. Lando, obre l’escotilla superior.
Quan Lando va sortir de la cabina i es va dirigir a l'elevador hidràulic, Chewbacca va calçar la seva nau just sota Luke. Luke va intercanviar una breu mirada amb la Leia, en la cabina, després va veure que l’escotilla s'obria i apareixia Lando.
—Ok —va dir Leia mentre Chewie escurçava la distància entre el casc del Falcó i el fons de la Ciutat dels Núvols. Chewbacca va bordar i la Leia va dir—: Tranquil, Chewie.
Luke no coneixia a Lando, però pel sol fet d'arribar amb la Leia, Luke confiava que era un aliat. Al moment en què l’escotilla del Falcó es va col·locar sota ell, Luke es va deixar caure i va caure en els seus braços.
—Lando? —va preguntar la Leia pel comunicador de la nau.
Lando va respondre:
—Ok, ja està.
La Leia va veure que Chewbacca activava els controls i va enviar al Falcó lluny del fons de la Ciutat dels Núvols. En aquest moment el wookiee va veure tres caces imperials aproximar-se a gran velocitat.
La Leia va saltar del seu seient i va veure a Lando sostenint al Luke en el passadís tubular darrere de la cabina. Lando l’havia embolicat en una manta, i Leia es va commoure quan va imaginar la batalla que Luke havia hagut de suportar. Va prendre a Luke en els seus braços, deixant que Lando entrés en la cabina i ocupés el seient del pilot.
Luke va murmurar:
—Oh, Leia.
De sobte, els trets dels imperials van començar a explotar fora de la nau.
—Bé, Chewie —va dir Lando—. Som-hi.
El wookiee va apuntar a uns núvols distants, va incrementar el poder dels propulsors i va enviar a la nau lluny dels caces TIE que s'acostaven.
Mentre el Falcó sortia disparat cap endavant Leia va moure a Luke a una llitera i va treure la farmaciola d'emergència de la nau. Va treballar ràpid i va fer el millor que va poder per sanar les seves ferides, i no va preguntar per detalls quan va aplicar l’autotorniquet en el braç dret. Però la Leia sospitava que la necessitarien en la cabina de comandament, així que quan Luke va estar estable, li va besar i li va dir:
—Tornaré.
La Leia va entrar a la cabina i va prendre el seient del navegador, darrere de Lando. Tots dos, Chewbacca i Lando, estaven activant interruptors i ajustant controls, tractant d'evadir als caces TIE, que ara ja estaven arremetent contra els escuts deflectors del Falcó amb els seus làsers. Quan el Falcó va ingressar a l'espai, Leia va veure una nau allargada i angular en l'òrbita de Bespin, i va dir:
—El destructor estel·lar.
Era la nau de Vader, l’Executor.
—Bé, Chewie —va dir Lando—. Preparats per a la velocitat de la llum.
—Si és que la teva gent va arreglar els hiperpropulsors —va assenyalar la Leia. Després de tot, els hiperpropulsors del Falcó ja l'havien decebut dues vegades.
Ignorant les paraules de la Leia, Lando va dir:
—Totes les coordenades estan llestes. És ara o mai. —Chewbacca grunyí. Lando va ordenar—: Activa-ho!
El wookiee va tirar de la palanca. El motor va semblar que començava a arrencar, però després es va detenir.
—Em van dir que ho havien arreglat —va dir Lando, al moment en què Chewbacca bramà de frustració—. Vaig creure que ho havien arreglat.
El Falcó seguia sota foc de l'Imperi. La Leia es va asseure i va mirar a Lando. Chewbacca va saltar del seu seient i va sortir de la cabina.
—No és la meva culpa! —va insistir Lando.

***

Després de tornar a l’Executor, Darth Vader va seguir pel pont i va caminar directament a l'estació de comandament de l'Almirall Piett. Incorporant-se i parant esment en veure a Vader, Piett va anunciar:
—Estaran dins del rang del nostre làser amb prou feines en un moment, milord.
Vader va preguntar:
—Van desactivar els seus homes els hiperpropulsors del Falcó?
—Sí, milord —va reportar Piett. Sabia que si els seus homes no havien fet la seva feina, era home mort.
—Bé —va dir Vader—. Preparin una missió d'abordatge i posi les seves armes només per atordir.
—Sí, milord.

***

Assegut en un calaix en el celler principal del Falcó Mil·lenari, C-3PO estava gairebé rearmat per complet, tret per la seva cama esquerra, a la qual sostenia en els seus braços. Des que havien abordat el Falcó, R2-D2 havia estat treballant tan ràpid com podia per rearmar al seu amic, i ara usava una eina retràctil per reparar la cama dreta de C-3PO.
Chewbacca va córrer dins del celler i grunyí fort com per a si mateix. C-3PO va remarcar:
—Brut sorollós. Per què no anem a la velocitat de la llum?
Mentre Chewbacca corria les plaques de la coberta per obrir l'accés al soterrani, R2-D2 va explicar-ho tot amb uns bips.
—No podem? —va dir C-3PO—. Com sabies que els hiperpropulsors estan desactivats?
Quan Chewbacca va saltar cap al fossat on estava el comandament d'accés, R2-D2 va xiular, arrogant.
—La computadora central de la ciutat t'ho va dir? —va dir C-3PO, sorprès—. R2-D2, saps que no pots confiar en una computadora estranya.
L'eina de reparació retràctil d’R2-D2 va fer espurnes contra el peu dret del daurat androide.
—Auch —va cridar C-3PO—. Para esment al que estàs fent.

En el fossat, Chewbacca va tractar d'arreglar l’hiperpropulsor amb un tallador de fusió. Va haver-hi un flaix inesperat per un corrent elèctric sobtat, que va fer una explosió i va llançar espurnes que van arribar fins a la cabina del Falcó.

***

En el pont de l’Executor, Vader mirava pel portal d'observació i veia al Falcó tractant d'evadir als intensos caces TIE. Posant la seva atenció en la nau que portava al jove Skywalker, va dir en veu alta:
—Luke.

En el Falcó, el cap d’en Luke queia de la llitera. Va dir:
—Pare.
—Fill —va dir Vader a través de l'espai—, vine amb mi.
Luke es reacomodà.
—Ben —va murmurar—, per què no m'ho vas dir?
Després el casc de la nau es va sacsejar. Luke es va aixecar de la llitera, emportant-se la manta amb ell, i es va dirigir a la cabina.
Allà, Lando va cridar pel comunicador:
—Chewie!
En el comandament d'accés del celler principal, Chewbacca va sentir a Lando i, furiós, va colpejar el tallador de fusió contra el mecanisme d’hiperpropulsió.
Ja en la cabina, Lando i Leia miraven amb sorpresa quan Luke va entrar. Embolicat en la manta, va mirar per fora de la cabina a l’Executor i va dir:
—És Vader.
Després Luke va escoltar la veu de Vader una altra vegada a través de l'espai:
—... és el teu destí.
Luke es va enfonsar en el seient que hi havia darrere de la Leia. Va tancar els ulls i va murmurar de nou:
—Ben, per què no m'ho vas dir?

***

L’Executor estava cada vegada més prop del Falcó Mil·lenari. L'Almirall Piett es va dirigir a un tinent i li va dir:
—Alerti a tots els comandaments. Prepari el làser.

—R2, torna ja d'una vegada —va cridar C-3PO en el celler principal del Falcó—. Encara no has acabat amb mi! —De fet, C-3PO encara sostenia la seva cama esquerra. Quan R2-D2 va passar pel fossat d'accés que contenia al furiós Chewbacca i va anar directe a la consola principal de motors, C-3PO va dir—: No saps com arreglar l’hiperpropulsor. Chewbacca pot fer-ho. I jo estic aquí a trossos, i tu allà amb els teus deliris de grandesa!
R2-D2 va estendre el seu braç retràctil per moure un circuit en el panell de control. De sobte, el panell es va encendre, i els hiperpropulsors es van activar.
—Ho vas fer! —va cridar C-3PO just al moment en el qual la nau es va inclinar cap enrere i va fer que R2-D2 sortís rodant i acabés caient dins del fossat, sobre el cap de Chewbacca. Els motors de l’hiperpropulsor van rugir.
En la cabina, Luke ja estava assegut, però es van sacsejar els peus de la Leia i Lando quan la nau va desaparèixer en l’hiperespai.

En un parpelleig, el Falcó Mil·lenari va desaparèixer. En el pont de l’Executor, l'Almirall Piett va empassar saliva, després va mirar a Darth Vader i es va avergonyir.
Vader encara observava pel portal, amb la seva mirada clavada en el lloc en el qual havia estat el Falcó feia només uns segons, abans d'escapar a l’hiperespai. Girà sobre els peus lentament, després va caminar per la passarel·la, lluny del portal. En el nivell inferior del pont els tècnics van mirar cap amunt, esperant que Vader reaccionés.
Mantenint el seu pas lent, Vader els va retornar la mirada i amb prou feines si va notar a l'Almirall Piett. El Lord Sith gairebé podia sentir la por de l'oficial imperial, però furiós com estava per perdre a Luke, sabia que Piett —a diferència d'altres oficials imperials recentment morts— no estava en falta. Vader tenia molt en què pensar, així que va evitar a Piett i va seguir caminant.
Sense dir ni una paraula, va deixar el pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada