dilluns, 24 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (i Ep)

Anterior


EPÍLEG

Darth Vader va recuperar el control del seu danyat caça TIE. Mentre es dirigia cap al més proper post d'avançada imperial, no estava preocupat per com anava a explicar la pèrdua de l'Estrella de la Mort a l'Emperador. Tarkin havia estat el responsable de l'estació espacial i de les seves vulnerabilitats, i els rebels havien estat més astuts del que ningú hi havia previst. En realitat, no hi havia res més que dir.
Però hi havia un munt d'altres coses en què pensar. Abans de ser tret de la trinxera, Vader havia reconegut el transport corellià com la mateixa nau que havia portat a Ben Kenobi a l'Estrella de la Mort, segons es deia des de Tatooine. Vader es va preguntar per què Kenobi havia estat a Tatooine, i quant temps portava allà.
Després Vader va pensar en l'últim pilot d'Ala-X en la trinxera. La Força el convertia en un home de molt poder.
Vader no anava a descansar fins arribar a conèixer la veritat.

***

Després d'aterrar en l'hangar principal de la base rebel de Yavin IV, Luke va sortir del seu maltractat Ala-X per ser rebut per una multitud de rebels que el victorejaven. En baixar per l’escala del costat de la seva nau, va buscar entre els allà reunits una cara en particular, i llavors la va veure.
—Luke! —va cridar la Leia mentre corria cap a ell. Li va llançar els braços al coll i van ballar donant voltes en cercle. Mentre girava Luke va veure a C-3PO que s'obria pas entre la multitud fins a detenir-se al costat de l'Ala-X, després va veure a Han i Chewbacca que corrien cap a ells.
—Eh! Eh! —va exclamar Han en abraçar al Luke.
—Sabia que tornaries! —va dir Luke—. Senzillament sabia que tornaries!
Han va empènyer juganer el rostre d’en Luke rient-se.
—Bé, no anava a deixar que et donessin tot el crèdit i et quedessis amb tota la recompensa.
Leia li va somriure a Han.
—Vaja —va intervenir la Leia somrient-li—, jo sabia que en vostè hi havia una mica més que els diners.
Un equip de manteniment havia tret a R2-D2 de l'Ala-X per baixar-ho i portar-ho a l'hangar.
—Oh, no! —es va sorprendre Luke en veure el cos socarrimat de l’astromecànic.
—Ai de mi! —va cridar C-3PO—. R2! Pots sentir-me? Digues-me alguna cosa! —En no rebre cap resposta d’R2-D2, C-3PO es va tornar a l'equip de manteniment i va voler saber—: Vostès poden reparar-ho, no?
—Ens posarem a treballar en ell immediatament —va respondre un dels tècnics.
—Han de reparar-ho! —va insistir C-3PO. I tornant-se cap al Luke, va afegir—: Senyor, si algun dels meus circuits o engranatges poden ajudar, amb molt gust els donaré.
—Ell estarà bé —va dir Luke amb gran seguretat. Tenia bones raons per sentir-se segur. Ja no era un noi sense futur en un planeta desert.
Era el pilot que acabava de fer explotar l'Estrella de la Mort.

***

L'endemà, les trompetes van sonar sobre el temple dels massassi. A la sala del tron de les àmplies ruïnes de sostres alts del temple, centenars de tropes rebels uniformades estaven en posició de ferms al llarg d'un llarg passadís. Aquest s'estenia fins a l'altre extrem de la sala i acabava en uns graons que conduïen a un nivell elevat, sobre el qual estaven la Princesa Leia, el General Dodonna i altres líders de l'Aliança.
Luke, Han i Chewbacca van entrar a la sala del tron. Luke portava una jaqueta de vol de to groc, el color de l'Aliança sobre una túnica negra, pantalons marrons i botes de cuir fosc. Han portava la seva pròpia roba, incloent una camisa neta que havia reservat per a alguna ocasió especial. Chewbacca portava la seva bandolera.
El wookiee seguia als dos homes pel passadís passant entre els soldats en silenci mentre es dirigien solemnement cap a la princesa. Quan el trio va arribar als graons, Chewbacca va mirar a un costat i va bordar als soldats. Com si fora en resposta, els soldats van girar simultàniament sobre els seus talons per quedar mirant als líders rebels.
Luke i Han van pujar els graons i es van detenir just sota la Leia. Chewbacca se sentia incòmode amb la situació i es va mantenir un graó més a baix darrere d’en Han.
La Princesa Leia portava un vestit blanc, amb collaret i polsera de plata. Mirà a Han i Luke. Luke no va poder mantenir una expressió seriosa i va mostrar un gran somriure. Leia l’hi va retornar.
El General Dodonna li va lliurar una medalla d'or a la Leia. Han es va inclinar perquè ella li posés el medalló al voltant del coll. En aixecar-se, Han li va fer l'ullet.
Luke va mirar a C-3PO, que estava al costat dels líders rebels. L’androide de protocol brillava des del cap fins als peus, i se’l veia molt orgullós. Luke va fer un gest amb el cap per agrair-li a C-3PO, després va tornar la seva atenció a la Leia i a la cerimònia. Va baixar el cap i la Leia li va posar també un medalló al coll.
Llavors, tant Han com Luke es van inclinar davant la Leia, i un feliç bip va arribar d'on estava C-3PO. Era R2-D2. L’astromecànic havia estat completament reformat, i es veia millor que quan era nou. R2-D2 es va trontollar cap enrere i endavant amb entusiasme, la qual cosa va fer que tots somriguessin.
Luke, Han i Chewbacca es van tornar cap a les tropes allà reunides, i l'antic temple de sobte es va omplir de forts vives i aplaudiments. Chewbacca va observar a la concurrència i grunyí.
A pesar que havien perdut amics i la batalla contra l'Imperi estava lluny d'acabar, el fet era que un petit grup d'herois havia destruït l'Estrella de la Mort contra tota expectativa. Per això, els rebels van trobar una raó per celebrar-ho. I així ho van fer.

FI              
      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada