diumenge, 9 de juny del 2019

Guardians de la clau txiss (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

Encara amagant-se en el cinturó d'asteroides del Sistema Bilbringi, Ring-Sol Ambase i l'autèntic soldat clon anomenat Sagaç s'asseien dins del transport classe Corona i observaven els propulsors del vaixell de càrrega Suwantek que es marxava encendre's. Ambase es va inclinar cap endavant en el seu seient conforme el vaixell de càrrega es transformava en un rastre de llum que gairebé immediatament es va esvair en la distància.
Ambase es va apartar de la finestra de la cabina de comandaments.
—Nuru Kungurama estava en aquest vaixell de càrrega.
Sagaç va inclinar el cap i va dir:
—Si s'ha de jutjar per la trajectòria del seu salt, estan prenent el Passadís Namadiï, la ruta que porta a Palanhi.
—I a Coruscant.
Sagaç va mirar a Ambase i va dir:
—Vol que esperem al fet que el creuer de la República es marxi perquè procedim?
Ambase encara estava meditant la pregunta quan un esclat d'estàtica va sonar inesperadament de la consola de comunicacions. Ambase va mirar a Sagaç i va dir:
—Funciona?
Sagaç va examinar la pantalla de dades i va dir:
—Sí, general. I estem captant una transmissió d’holocomunicació encriptada. Ve de... el Sistema Bogden.
Dooku? Ambase es va inclinar al costat de Sagaç per mirar la consola de comunicacions i va dir:
—El creuer de la República no detectarà la transmissió?
—No, senyor. Només llegiran estàtica.
—Llavors vegem-ho.
Sagaç va pressionar un botó dels controls, i un holograma de Dooku es va materialitzar sobre la consola. Dooku va dir:
—Ring-Sol! Està bé?
Ambase va considerar si respondre, després va dir:
—Estic millor.
—Quan em vaig adonar que vostè i el soldat havien desaparegut durant l'atac al meu retir, vaig témer el pitjor. Però després vaig saber que un vaixell de càrrega havia abandonat la meva plataforma d'aterratge, i he estat tractant de localitzar-li des de llavors. M'alleuja saber que va sobreviure.
Sagaç va murmurar:
—Aposto que sí.
Ambase discretament va alçar un dit per assenyalar a Sagaç que romangués en silenci. Mantenint els seus ulls sobre l'holograma de Dooku, va dir:
—No sabíem què t'havia passat a tu tampoc. Com ens has trobat?
—Hi ha un dispositiu de rastreig en el vaixell de càrrega —va dir Dooku—. Després de tot, la nau era de la meva propietat. Ara, haig de dir, no esperava que viatgés fins al Sistema Bilbringi. Va anar allà només per esbrinar si estava dient la veritat sobre Nuru Kungurama prenent el dipòsit?
—Per què si no? —Va dir tens Ambase.
—Què va saber?
Ambase va mirar amb duresa a l'holograma.
—Ja veig —va dir Dooku—. Va esbrinar que tenia raó. Sento que el seu Padawan hagi pres el camí fosc. Però és millor que sàpiga la veritat, que estigui preparat, especialment després de les notícies des de Coruscant.
Ambase es va tibar.
—Quines notícies?
—Un erudit Jedi, Harro Kelpura, ha estat estudiant una nau espacial inusual i clama que va tenir èxit en desxifrar una gran quantitat de dades sobre la civilització que va fabricar el navili. La majoria de les dades són relatives als sistemes ofensius i defensius militars.
—I m'estàs donant aquesta informació perquè...?
—Perquè la nau espacial és la càpsula d'emergències que vam trobar a les Regions Desconegudes fa onze anys.
Semblant escèptic, Ambase va dir:
—Esperes que em cregui que tens informació classificada dels Arxius Jedi?
Dooku va sacsejar el cap.
—No, Ring-Sol. No espero que creguis res del que dic. Si trobar a Nuru Kungurama a Bilbringi no et va convèncer de la meva sinceritat, res del que digui ho farà mai. No obstant això, podries estar interessat en el fet que Harro Kelpura ha mogut la càpsula d'emergències des dels Arxius a unes instal·lacions de fabricació abandonades en el Districte Dacho de Coruscant per propòsits de prova. A més, he sabut que algú planeja robar la càpsula.
Ambase coneixia bé a l'erudit Jedi Harro Kelpura i va lluitar per mantenir una expressió impassible mentre mirava l'holograma de Dooku. Va dir:
—Jo no em molesto a qüestionar si estàs dient la veritat. Però sí qüestiono els teus motius per dir-me alguna cosa en absolut.
—Per què?
—Perquè si algú està planejant robar un navili alienígena contenint dades que podrien ser usades contra enemics, el meu primer sospitós seria el líder de la Confederació. Per tant, em pregunto per què advertiries a qualsevol Jedi per endavant.
Dooku va sospirar.
—No he notificat a qualsevol Jedi, vell amic. He contactat amb tu.
Sorprès, Ambase va dir:
—Vols dir... tu no vols la càpsula per a la Confederació?
—Per descomptat que no.
—Llavors què és el que sí vols?
—Quan tu i jo vam descobrir la càpsula d'emergències txiss, vaig dir que podria ser usada com una clau per a un altre regne de l'espai. Mentre que alguns podrien tractar d'usar tal clau de bona fe i amb ambicions nobles, el fet és que algunes civilitzacions alienígenes no estan tan ansioses per descobrir als estrangers. De vegades, una clau pot obrir allò inesperat, i després, és massa tard per tancar les coses de nou.
—Creus que els Txiss són una amenaça?
—Ring-Sol, la pròpia clau és una amenaça. No sabem pràcticament res sobre els Txiss. Per tant, hem de permetre la possibilitat que la seva força militar sigui major que la de la República i la Confederació combinades. Pots imaginar com el fet d’usar les dades de la càpsula d'emergències podria provocar una confrontació amb els Txiss? Una confrontació que no només escalaria la guerra per la galàxia, sinó més enllà de la Vora Exterior? Jo puc imaginar aquesta possibilitat, i no tindré aquesta sang a les meves mans. Seria millor per a tots si la càpsula fos llançada directament al sol de Coruscant.
Ambase va sacsejar el cap.
—Encara no sé per què em dius a mi tot això.
—Perquè tu i jo vam trobar la càpsula i la vam portar a Coruscant. Encara que només vam ser breument els seus guardians, romanem sent responsables de les nostres accions. Ara, la clau a l'espai Txiss és a punt de caure a les mans d'un oportunista. No podem deixar que això ocorri.
—Saps qui està planejant robar-la?
—Sí —va dir Dooku—. Nuru Kungurama.
—Nuru?!
—Un informant de confiança em va dir que Nuru ja havia establert contacte amb els Txiss, que recentment es va reunir amb una ambaixadora txiss en el Dipòsit Bilbringi, no em sorprendria si hagués format una aliança amb els Txiss, una aliança que servís als Lords Sith.
Ambase va pensar en la ira que havia percebut de Nuru quan la nau estel·lar sense identificar va explotar conforme abandonava el Dipòsit Bilbringi i es va preguntar de nou si la nau havia estat un navili txiss. Mirà a Sagaç i podia dir per l'expressió seriosa del soldat clon que ell no confiava en Dooku.
Sagaç va dir:
—És cosa seva, general.
Ambase va tornar la mirada a l'holograma de Dooku i va dir ràpidament:
—La instal·lació abandonada on Harro Kelpura va moure la càpsula d'emergències... on està?
En escoltar la urgència en la veu del Jedi, a Dooku no va tenir cap dubte que Ambase aviat es dirigiria a Coruscant.

***

Asajj Ventress va arrufar les celles mentre dirigia la seva caça estel·lar Fanblade[1] baixant a través de l'atmosfera plujosa de Kohlma, una lluna del Sistema Bogden. No estava desitjant reunir-se amb el Comte Dooku.
Ella va fer baixar el seu Fanblade sobre la plataforma d'aterratge al costat del castell d’en Dooku, una estructura fosca, espirada, que semblava créixer des de la part superior d'una alta muntanya. No podia veure cap evidència del bombardeig fals que havia estat dissenyat per encoratjar a Ring-Sol Ambase i al soldat clon anomenat Sagaç a fotre el camp en un transport Kuat. Ella va sortir del caça estel·lar, va caminar ràpidament cap al castell, i ja estava xopa quan va veure a Dooku esperant-la fora de l'entrada del castell.
Un dispositiu elevador repulsor en forma de disc surava sobre el cap de Dooku i emetia un diminut escut d'energia que evitava que la pluja ni tan sol toqués el seu cos. Sostenint les mans darrere de l'esquena, Dooku va dir:
—El teu informe.
—La nau de Lalo Gunn va tenir un accident a Vaced —va clacar Ventress—. El clawdite va anar amb l'Esquadró Evasió al Dipòsit Bilbringi, on van capturar al Supervisor Umbrag. I llavors un creuer de la República va arribar a Bilbringi amb un escamot de soldats clon. Sospito que s'ha tornat boig. Estava balbotejant sobre mandalorians i el Sol Negre.
Allunyant-se de l'entrada del castell, Dooku va començar a caminar lentament al voltant de la Ventress.
—Aquests desenvolupaments són d'allò més desafortunats. He invertit molt temps i diners a assegurar el Dipòsit Bilbringi perquè pogués ser transformat en una drassana per a la flota Separatista —detenint-se al costat de la Ventress, Dooku va afegir—: Saps com tracto amb el fracàs.
Ventress es va girar per mirar a Dooku i va dir:
—Però vostè em va dir que contractés al clawdite per a aquesta tasca i que enviés al caça-recompenses durosià a Bilbringi. Si ells van fracassar en...
Dooku va silenciar-la amb la seva mirada penetrant.
—No m'interessen les excuses. Vull resultats.
Ventress va baixar el cap.
—Faig tot el que em demana, mestre. Tot. Però no entenc per què va involucrar al clawdite o al durosià. Si m'hagués permès capturar a Nuru Kungurama a Kynachi, podria haver-hi...
—Vas ordenar al clawdite que romangués amb l'Esquadró Evasió?
—Sí, mestre.
—Llavors marxa't ara —li va interrompre Dooku—. Contactaré amb tu quan tingui necessitat dels teus limitats serveis.
Sense una altra paraula, Ventress va tornar al seu caça estel·lar. Després que el caça s’enlairés i s'esvaís en el cel, Dooku va caminar de tornada al seu castell. Deixant el seu deflector de pluja personal surant prop de l'entrada, va procedir fins a la seva sala de comunicacions i va obrir una transmissió amb el Lord Sith Darth Sidious.
Un holograma del rostre encaputxat de Darth Sidious es va materialitzar en l'aire sobre la consola de comunicacions de Dooku. Només la meitat inferior de la cara de Sidious era visible ja que els seus ulls es perdien en les ombres de la seva caputxa. Dooku es va inclinar i va dir:
—Mestre.
Dirigint-se a Dooku pel seu nom de Lord Sith, Sidious va respondre:
—Lord Tyranus. Vas parlar amb Ring-Sol Ambase?
—Sí. Està de camí a Coruscant.
—Excel·lent. I què hi ha de la Ventress?
—Ha informat que l'Esquadró Evasió ha capturat al Supervisor Umbrag i pres el Dipòsit Bilbringi. Quan aquestes notícies arribin al Càrtel Hutt, no dubtaran a contactar amb el Senat Galàctic per disputar la presa de la República de la propietat de Drixo la Hutt.
—Jo tractaré amb els Hutts —va dir Sidious, la seva boca retorçant-se en un somriure burleta—. Confio que Ventress roman ignorant dels nostres plans.
—Completament. No té ni idea que vaig organitzar que el Sol Negre capturés i suplantés al Comissionat Sommilor i als seus pilots o que vaig contractar a la Guàrdia de la Mort Mandaloriana perquè assassinés als homes de Kynachi. A part de la seva ràbia, només vaig percebre la seva confusió. Realment creu que estic decebut per perdre Kynachi i Bilbringi davant la República.
Els llavis de Sidious es van retorçar, i el seu somriure es va esvair.
—Ventress també creu que pot convertir-se en el teu aprenent. Si només la manipules perquè fracassi, s'alçarà contra tu abans o després. Desobeirà les teves ordres i tractarà de fer-te caure. No permetis que es converteixi en una càrrega.
—Aniré amb compte, Mestre —va respondre Dooku—. Hauríem d'estar preocupats sobre el Supervisor Umbrag?
—Umbrag ha sobrepassat la seva utilitat. Encara viatja l'espia clawdite amb l'Esquadró Evasió?
—Sí.
—Fes que Ventress ordeni al clawdite que es desfaci de l’Umbrag.
—Així es farà —va dir Dooku amb un assentiment—. Ventress va esmentar que el clawdite estava «balbotejant» sobre mandalorians i el Sol Negre. Encara que esperàvem que l'Esquadró Evasió finalment identifiqués als agents del Sol Negre, no preteníem que identifiquessin al franctirador mandalorià a Vaced. Evidentment, ho van fer.
Les vores de la boca de Sidious es van torçar cap avall.
—Això és desafortunat. És massa aviat perquè el Senat Galàctic sàpiga de l'existència de la Guàrdia de la Mort Mandaloriana. Han de donar-se passos perquè tothom, incloent l'Esquadró Evasió, cregui que el franctirador no era un mandalorià.
—La Guàrdia de la Mort hauria de netejar el seu propi desastre. Contactaré amb el seu líder immediatament després de parlar amb la Ventress.
—Fes-ho —va dir Sidious—. Ningú ha de sospitar de les nostres maniobres. I si algú ho fa alguna vegada, serà massa, massa tard perquè facin alguna cosa per detenir-nos —Sidious va mostrar les seves dents—. Ring-Sol Ambase aviat s'enfrontarà a Nuru Kungurama a Coruscant. Puc sentir-ho. I després que es trobin, un ja no serà un Jedi.
—Però quin, Mestre?
Sirious va mirar-li lascivament.
—Això està per veure.
L'holograma de Sidious es va esvair. Sense perdre el temps, Dooku va teclejar una transmissió directament al caça estel·lar Fanblade de la Ventress. Un holograma del cap de la Ventress va aparèixer davant Dooku. Ventress va dir:
—Mestre.
—Contacta amb el clawdite. Digues-li que mati al Supervisor Umbrag.
Sense trair cap sorpresa davant les ordres de Dooku, Ventress va respondre:
—Sí, Mestre.
Dooku va tallar la connexió amb ella, després va teclejar una transmissió a una localització secreta de Concòrdia, una de les dues llunes en òrbita del planeta Mandalore. Diversos segons més tard, un holograma d'un guerrer mandalorià amb un casc fosc amb un visor en T va aparèixer davant Dooku. El casc estava adornat amb un símbol de trident sobre el visor i ocultava el cap del líder de la Guàrdia de la Mort.
Mirant a l'holograma, Dooku va dir:
—Ha arribat a la meva atenció que les tropes de la República van veure a un guerrer mandalorià a Vaced, malgrat el fet que li vaig donar al vostre franctirador ordres explícites que el secretisme era essencial.
El casc del líder de la Guàrdia de la Mort es va inclinar cap endavant mentre deia:
—Estic al corrent de la situació. Ha estat rectificada.
—Rectificada? Com?
—Les Notícies de l’HoloNet informaran sobre el cos d'un caça-recompenses corellià sent descobert amb les restes d'una nau robada que es va estavellar a Vaced. L'informe rebutjarà qualsevol qüestió sobre la participació mandaloriana.
—I aquest «caça-recompenses corellià» era realment...?
—Un cos disponible.
—Molt bé —va dir Dooku—. Però la propera vegada que contracti al vostre franctirador, insisteixo que ha d'exercir una major discreció.
El líder de la Guàrdia de la Mort va assentir una vegada. Dooku va tallar la connexió, i l'holograma es va apagar parpellejant. Dooku ja estava ansiós per la seva següent conversa amb el mandalorià quan li informés que el franctirador havia matat als homes equivocats i que el Comissionat Sommilor i els seus pilots encara estaven vius.
Recordant el que Darth Sidious havia dit sobre Ring-Sol Ambase enfrontant-se a Nuru Kungurama a Coruscant, Dooku va somriure. No qüestionava l'habilitat de Sidious de predir futurs esdeveniments. Sabia que el duel inevitable entre Ambase i Kungurama seria gloriós.
Mai se li va ocórrer a Dooku que Darth Sidious podria haver passat per alt algun cap per lligar.




[1] Aspa de ventilador, com popularment es coneix la nau estel·lar classe Ginivex. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada