dimecres, 26 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

Sota les ordres del Capità Needa, el destructor estel·lar imperial Venjador va navegar al llarg de la vora de l'asteroide, disparant-li a cada tros de matèria que passava massa prop de la immensa nau. Com no hi havia hagut senyal que el Falcó Mil·lenari hagués estat destruït o hagués deixat el camp d'asteroides, Darth Vader va sostenir que els rebels havien d'estar en un dels asteroides més grans. Si estaven aquí, el Venjador els eliminaria.
El Capità Needa va enviar bombarders TIE imperials amb caces TIE com a escortes, i els pilots van arribar aviat sobre un asteroide de la grandària d'una lluna. Aquí, els bombarders de doble beina van deixar caure detonadors termals en caiguda lliure, que van explotar i van deixar nous cràters en el terreny desolat de l'asteroide.
Amagada en les profunditats de la cova de l'asteroide, la tripulació del Falcó va escoltar les explosions distants en la superfície del seu amagatall. Mentre Han, Chewbacca i C-3PO feien arranjaments en el celler, Leia estava asseguda en la cabina de comandament, pensant.
No estava pensant en com sortirien de la cova o del camp d'asteroides, o fins i tot en si escaparien de les naus imperials. Estava pensant en Han. I en Luke. I en com se sentia per ells; era una situació complicada. Luke era dolç i tímid. Mai li havia dit que estava encapritxat amb ella, però fins i tot abans del seu petó a Hoth, sabia que ell s'interessava per ella profundament. Tenien un vincle indescriptible.
I Han era... bé, més enllà de totes les seves bones qualitats ocasionals, ell era arrogant i increïblement centrat en si mateix. Leia reprovava el comportament d’en Han, la manera en què semblava obligat a fer-la triar entre ell o Luke. Com si no tingués cap assumpte que em pressionés més que l'ego d’en Han. I Han sabia que Luke li tenia afecte, la qual cosa només va incrementar la seva relació d'amistat. Honestament, quin tipus d'amic és Han? Simplement no ho sé...
Però és bo fent petons.
Es va mirar les mans. No podia recordar quan havia tornat a posar-se els seus guants blancs, però ara els estava usant. No feia tant fred en el Falcó, però els guants eren bons per a moltes altres coses, com per descoratjar carícies directament sobre la pell de les mans. Per a què atreure problemes? Així i tot, li havien sorprès la calidesa i la gràcia del tacte d’en Han...
Això és una bogeria! Què sóc, una col·legiala? Hi ha una guerra, i jo tinc un treball a fer. No tinc ni el temps ni l'energia per a això! Res més hauria de dir a Han que...
Va veure alguna cosa moure's fora de la finestra de la cabina de comandament. Va pensar: Potser són els meus ulls que estan cansats? Inclinant-se cap endavant en el seient, va mirar cap a la foscor.
De sobte, una criatura voladora, com de cuir, va aparèixer i va succionar la seva cara contra la finestra en una sonora plantofada. Sorpresa, Leia va cridar i va caure cap enrere, contra el seient, després va girar-se i va córrer ràpid fora de la cabina.
En el celler central, C-3PO encara estava tractant de captar de nou l'atenció d’en Han.
—Senyor, si pogués aventurar una opinió...
—Realment no estic interessat en la teva opinió, 3PO —va interrompre Han.
Leia es va apressar dins del celler, va passar a l’androide i va trobar a Han i Chewbacca contra una paret, fent reparacions a uns cables aquí exposats. Va dir:
—Hi ha alguna cosa aquí fora.
Chewbacca i Han, tots dos amb ulleres per soldar, gairebé semblaven graciosos, quan es van donar volta per mirar-la. Han es va aixecar les ulleres i va preguntar:
—On?
—Fora, en la cova.
Com en resposta, va sonar un fort baluern en el casc de la nau. C-3PO va cridar:
—Aquí està! Escoltin! Escoltin!
El soroll es va tornar a percebre. Chewbacca va bordar ansiosament.
—Surto a veure —va dir Han. Va pujar sobre un prestatge de suplements cargolat a la paret.
Leia va dir:
—Estàs boig?
—Acabo d'acabar d'arreglar aquest tros de metall —va dir Han—. No vaig a deixar que res ho destrueixi —es va acostar a un prestatge de subministraments proper i va aferrar una màscara de respiració, una unitat portàtil de vida que li permetria respirar en la cova.
Leia va dir:
—Oh, llavors vaig amb tu —va prendre una màscara de respiració i es va apressar després d’en Han, i després els va seguir Chewbacca.
C-3PO es va quedar aturat, nerviós, en el celler. A les siluetes que s'allunyaven els hi va dir:
—Crec que serà millor si em quedo i cuido de la nau —un altre soroll misteriós va sonar en eco des del casc de la nau, fent que l’androide tremolés i murmurés—: Oh, no.
En el cim de la rampa d'aterratge de la nau, Han, Leia i Chewbacca es van col·locar les seves màscares de respiració sobre nassos i boques. La rampa es va estendre fins al terra de la cova i Han va baixar, seguit de la Leia i Chewbacca. En Han tenia el blàster a la mà i Chewbacca portava la seva ballesta wookiee. Leia mantenia recollides les seves mans, que no carregaven res, i va pensar: No hauria d'estar portant un glowrod o alguna cosa?
Hi havia una boira espessa en la cova, que només estava il·luminada per les llums de descens del Falcó. Han es va parar amb cautela sobre el terra de la cova. Mentre els seus ulls buscaven alguna cosa inusual en l'exterior ombrívol de la nau, Leia li va seguir. Provant els seus passos, va dir:
—Aquesta terra se sent rara. No se sent com pedra.
Han va mirar a la boira turbulenta i va dir:
—Hi ha una humitat insuportable aquí.
—No sé —va remarcar la Leia vagament—. Tinc un mal pressentiment sobre això.
—Sí —va coincidir Han.
De sobte, Chewbacca va bordar a través de la seva màscara i va apuntar a la cabina de comandament de la nau.
Han es va moure ràpid, disparant el seu blàster al lloc assenyalat. Va haver-hi un xiscle fort, després Han va cridar a la Leia:
—Vigila! —Una criatura com de cuir va caure de la cabina al sòl. Han va anar fins al lloc i es va ajupir per examinar la bèstia morta, dient—: Està tot bé. Està tot bé. —Chewbacca va caminar fins al Han i va ploriquejar. Han va dir—: Sí, allò que pensava. Mynock. —Han i Chewbacca havien trobat mynocks abans. Paràsits siliconats que s'alimenten de l'energia de naus estel·lars. Han va dir—: Chewie, repassa la resta de la nau, hem d'estar segurs que no hi ha cap altre enganxat. Estan mastegant dels cables solts.
—Mynocks? —va preguntar Leia—. Mai vaig escoltar d'ells.
—Vés dins —va dir Han—. Nosaltres els anem a netejar si n’hi ha més.
Però abans que la Leia pogués tornar a la rampa d'aterratge, un eixam de mynocks li va passar pel costat. Ella va aixecar les mans per protegir-se, després més mynocks van volar fins a Chewbacca, que els va bastonejar amb la ballesta.
Dins del Falcó, C-3PO va entrar a la cabina per poder veure què passava fora. L’androide gairebé va saltar del seu xapat metall quan diversos mynocks aletejaren contra la finestra de la cabina.
—Ahhh! —va cridar C-3PO—. Lluny! Lluny! —i va moure els seus braços contra ells—. Cosa bestial. Shoo! Shoo!
Chewbacca li va disparar a un i l'encesa bola d'energia va esclatar contra la paret de la cova... fent que la cova sencera retrunyís.
En Han es va quedar aturat, quiet, escoltant els sons de la cova. Els mynocks de sobte havien volat, fugit en totes direccions. Però per què? Han va pensar en això, i va dir:
—Un moment... —Va apuntar el seu blàster al terra de la cova i va disparar.
Va retrunyir més, pitjor, fins i tot. Tota la cova de sobte es va inclinar cap a un costat, fent que Han, Leia i Chewbacca perdessin una mica l'equilibri. Mentre la cova se sacsejava, ells van creuar ràpidament el sòl nebulós i van pujar per la rampa de descens.
Corrent cap al celler principal, Han es va arrencar la màscara i va cridar:
—Aixeca-la, Chewie. Sortim d'aquí!
Chewbacca va córrer fins a la cabina. Leia va seguir a Han al celler, on gairebé ensopeguen amb C-3PO. Mentre Han repassava les mires en el panell de control, Leia va dir:
—L'Imperi encara està aquí fora. No crec que sigui bona idea...
—No hi ha temps per sotmetre-ho a votació —la va interrompre Han.
—Això no és una votació! —va protestar la Leia, mentre Han ja s'apressava cap a la cabina de comandament. Els motors principals del Falcó Mil·lenari van començar a xerrotejar. Leia anava seguint a Han quan un altre tremolor va sacsejar la nau.
Quan Leia i Han van entrar a la cabina, Chewbacca ja estava ajustat al seu seient. I mentre Han saltava fins als seus controls i accelerava, Leia insistia:
—No pots passar a la velocitat de la llum en el camp d'asteroides!
—Asseu-te, cor —va dir Han—. Estem enlairant-nos!
Els tremolors de la cova van disminuir a mesura que la nau avançava. C-3PO va entrar a la cabina just quan Chewbacca va notar alguna cosa davant. El wookiee va bordar.
C-3PO va assenyalar a la finestra de la cabina i va exclamar:
—Mirin!
Han va dir:
—Ho veig, ho veig.
S'acostaven ràpid a una filera d'esmolades estalagmites i estalactites que envoltaven l'entrada de la cova. I a mesura que la nau es precipitava, les formacions punxegudes semblaven tancar-se una contra l'altra, i l'entrada es va fer més petita.
En Han va accionar fort l'accelerador per augmentar velocitat.
—Estem acabats! —va cridar l’androide.
—La cova està col·lapsant! —va cridar Leia.
—Això no és una cova —va dir Han. La Leia es va sorprendre:
—Què? —i després es va adonar que Han tenia raó. No estaven mirant l'entrada de cap cova, sinó la boca d'un monstre enorme. Les formacions rocoses esmolades eren en realitat les seves dents.
Chewbacca va cridar quan el Falcó Mil·lenari es va acostar definitivament i va girar sobre el seu eix per passar, per poc, entre dues de les gegantesques dents blanques. Les mandíbules es van xocar entre si ràpidament darrere d'ells. La nau va ascendir i el monstre, un llimac espacial, va alçar el seu cap i va tractar de fotre una altra mossegada, però va fallar. El Falcó era massa ràpid. I mentre la nau s'allunyava de l'asteroide, el llimac espacial inclinà el seu gegant cap, es va retreure i va relliscar de nou dins de la seva cova.
El Falcó es dirigia una altra vegada al cinturó d'asteroides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada