divendres, 7 de juny del 2019

Duel a la Roca Destrossada (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

—He trobat alguna cosa —va dir Tallant. Amb Lalo Gunn i Xerraire sobre l'Harpia Veloç, el droide va sostenir una petita tira atrotinada de metall amb un mecanisme en pinça en un extrem—. Estava enganxat en la vora superior d'un conducte de calefacció. Podria ser el transmissor?
Gunn va dir:
—Això és un pegat de duracer, i l'única cosa que està transmetent és la teva falta d'ones cerebrals. Retorna-ho on ho vas trobar i segueix buscant.
—Sí, capitana.
En la plataforma d'aterratge, a l'ombra de l'Harpia, Nuru Kungurama caminava silenciosament cap enrere i cap endavant.
Estava observant alternativament el perímetre de l’espaiport de Vaced i el cel per damunt. Mirà a Artells i a Sagaç, que estaven encara ocupats buscant en cada racó del budell de l'Harpia a la recerca del transmissor misteriós.
Sagaç es va apartar d'una de les potes d'aterratge de l'Harpia. Mirant més enllà d’en Nuru, va dir:
—On està Trencador?
—Va anar a mirar per allà —va dir Nuru, fent un gest cap als alts arbres a la vora de l'àrea de boscos al costat de l’espaiport.
Sagaç es va acostar a Nuru. Baixant la veu de manera que Artells no li pogués escoltar, va dir:
—Comandant, no estic segur que fos una bona idea. Mentre que Trencador sigui un sospitós, no se li hauria de permetre...
—Confio en ell, Sagaç —li va interrompre Nuru. Mantenint la veu baixa, va continuar—, M'adono que podria haver-hi un sabotejador entre nosaltres, però confio en Trencador tant com confio en tu —ell va tornar a mirar cap al bosc—. Si algú ens està observant, no voldríem esbrinar-ho per les dolentes.
—No, senyor —va dir Sagaç—. No voldríem això.

***

Trencador es va moure silenciosament i es va mantenir ajupit, assegurant-se que el seu casc mai sobresortís sobre l'alta herba que creixia en el límit del bosc. Encara podia escoltar els sorolls dels treballadors i un parell de vehicles de l’espaiport, que ara estaven a gairebé mig quilòmetre darrere d'ell. Movent-se per una baixada baixa, va sostenir el rifle preparat i va mantenir els seus ulls en els arbres per davant.
Snap.
Trencador es va detenir i va balancejar el rifle cap a la dreta per veure què havia fet el so. Va veure a un grup de reptavians de grandària mitjana amb escates blaves i verdes brillant al voltant dels seus llargs colls sense plomes. Un reptavià acabava de trencar una branca que estava afegint al seu niu. Els reptavians van mirar a Trencador, després van apartar la mirada, aparentment desinteressats.
Trencador va seguir pressionant, movent-se a través de l'herba fins que va arribar a un grup d'arbres alts. Escoltant acuradament, es va adonar que els sorolls de l’espaiport s'havien tornat menys distintius. Va caminar acuradament al voltant de l'ampli tronc d'un arbre i va deixar que els sensors òptics del seu casc s'ajustessin al terra del bosc ombrívol.
Alguna cosa es va moure a l'esquerra per a dalt, i Trencador instintivament va apuntar amb el seu rifle. Es va trobar a si mateix mirant a un parell de rèptils que s'estaven lliscant al voltant de les branques inferiors de l'arbre més proper. La pell coriàcia fosca dels llangardaixos gairebé es fusionava a la perfecció amb l'escorça de l'arbre. Trencador va baixar el seu rifle però va mantenir el dit prop del gallet.
Es va moure entre els arbres fins a una elevació que li oferia una clara vista de l’espaiport. Va ser capaç de distingir fàcilment l'Harpia Veloç de les altres naus a la distància, i també va poder veure un parell de petites motes que sabia que eren en realitat gent prop del lloc de comerç. Activant el comunicador intern del seu casc, va dir:
—Trencador a Kungurama, em rep?
Un moment més tard, la veu d’en Nuru va respondre:
—Et rebo, Trencador. Trobes alguna cosa interessant?
—Només flora i fauna. Però encara estic mirant.
—Mantingues-me informat.
Trencador va apagar el comunicador i va mirar al voltant de la seva posició. Sabent que la seva vista de l’espaiport seria millor des d'una elevació més alta, va inclinar el cap cap enrere i va alçar la mirada per estudiar la grossor i la localització de les branques que s'entrellaçaven entre els arbres. Encara estava traçant la seva escalada a una branca en particular quan s’adonà del que semblava ser una excavació en l'escorça d'un arbre, just sota una branca recentment arrencada.
L'excavació semblava com si hagués estat feta pel taló d'una bota.
Trencador va retrocedir, acuradament i silenciosament. Mantenint el seu rifle apuntant a l'arbre enfront d'ell, va moure la mirada amunt i a baix, buscant qualsevol senyal de la persona, criatura o droide que havia d'haver trepitjat la branca i l'havia trencat.
Mentre es movia cap enrere, es va sorprendre de topar-se amb alguna cosa darrere d'ell. Girà per veure que havia colpejat una moto speeder que estava aparcada en un arbust mort sobre el terra.
I llavors alguna cosa va colpejar a Trencador amb força contra el clatell del seu casc i tot es va tornar negre.

***

Hudu Shiv penjava cap per avall, el seu míssil del jetpack apuntant al terra. Mirà a través del visor del seu casc i va observar al soldat clon caure. Encara majorment ocult per una xarxa de camuflatge mandaloriana, tenia les seves cames embolicades al voltant d'una branca forta que s'estenia directament sobre el soldat. Les seves botes destacaven amb els esperons de grimpar arbres que havia portat de la seva nau.
Dos minuts abans, Shiv havia estat a mig camí de pujar l'arbre quan havia vist la part superior del casc del soldat movent-se a través de l'herba alta prop d'un grapat de reptavians en el límit del bosc. Shiv havia descendit llavors a la seva posició actual, s'havia ocultat amb la xarxa de camuflatge, havia penjat de la branca i havia esperat al fet que el soldat es mogués sota ell. Quan va arribar aquest moment, havia usat la culata del seu rifle per fer caure al soldat d'un únic cop.
Agafant el rifle, Shiv es va balancejar des de la branca i va aterrar entre la moto speeder aparcada i el cos encongit del soldat inconscient. Va tirar cap enrere de la xarxa de camuflatge de manera que estigués embolicada sobre una espatlla, va lliscar el rifle sobre la seva esquena, després es va ajupir i va tirar del casc del soldat.
Encara que els membres de la Guàrdia de la Mort s'havien assabentat dels orígens de l'exèrcit de clons de la República, Shiv es va trobar impressionat per la destacable similitud del clon desemmascarat amb Jano Fett. Shiv havia conegut a Fett, i pel que podia veure, l'única diferència física era que la cara de Fett havia estat fortament marcada.
Shiv va col·locar el casc del soldat en el terra. Podia veure que el clon encara respirava.
Les instruccions d’en Dooku havien estat molt específiques: Shiv havia de contenir-se per no matar a ningú fins després que la nau de Kynachi arribés a Vaced, i havia de deixar Vaced sense ser vist. I per tant va estendre el braç fins al seu cinturó, va desenrotllar un bri llarg, fina de plastifibra, i ràpidament va lligar els canells i turmells del soldat. Estripant un tros de la xarxa de camuflatge, la va embolicar fermament contra la boca del clon, emmordassant-li, i llavors va continuar embolicant-la al voltant dels ulls del clon. Va empènyer al clon cap amunt contra un arbre i va usar un altre bri de plastifibra per lligar-li al tronc.
Va agafar el casc del soldat, va mirar dins, i va veure el comunicador embotit. Sense voler perdre un temps preciós a llevar el comunicador, va ficar tot el casc dins de la seva xarxa de camuflatge, després es va moure al costat de la seva moto speeder i va anar a l'arbre que ja havia estat seleccionat com el seu punt de tir. Tan fort com alt, les branques superiors de l'arbre es bressolaven només lleugerament, no prou com per representar cap problema per a un franctirador del calibre d’en Shiv. Encara que el seu jetpack podia haver-li portat fàcilment al cim de l'arbre, els propulsors podrien haver estat visibles des de l’espaiport. Va enfonsar els seus esperons en l'escorça de l'arbre i va grimpar.
Arribant al seu sortint, Shiv es va lligar a una branca gruixuda. Va treure el casc del soldat de la xarxa de camuflatge i el va incrustar sobre unes branquetes que sobresortien d'una branca prop del seu propi cap.
Shiv va baixar la mirada al camp d'herba que s'estenia sota els arbres. Va veure als reptavians, quiets descansant. Esperava que romanguessin on estaven una estona encara.
Va despenjar el seu rifle i va treure la mira retràctil. La mira electrònica transmetia la informació visual directament a un sensor òptic dins del seu visor en T, permetent-li veure clarament el punt focal de la mira sense llevar-se el casc. Va recolzar el mànec contra la seva espatlla dreta i va deixar que el canó del rifle descansés sobre una altra branca per fixar la seva punteria. Shiv va moure el rifle lentament, deixant que pivotés en la branca mentre buscava la nau que havia portat al soldat clon a Vaced.
Balancejant la mira de nau a nau, Shiv va passar sobre un arcona que semblava estar arreglant una placa propulsora en un missatger vell, i després va veure a un home que portava un ponxo i estava agenollat sobre un transport corellià YT-1760. L'home va girar el cap. Shiv va veure que la seva cara era idèntica a la del clon captiu.
Dues figures més es van tornar visibles sobre el transport corellià. Per a gran sorpresa de Shiv, una era un comando droide sèrie BX Separatista. L'altra era una dona humana.
Dins del visor del casc, Shiv va arrufar les celles. El Comte Dooku no havia esmentat res sobre un comando droide. Shiv es preguntava si Dooku havia sabut sobre el droide, o si hi havia una mica més que el líder Separatista no havia aconseguit dir-li.
Movent la mira, Shiv va veure dos soldats clon més movent-se sota el transport. I llavors va veure una tercera figura, sobre el terra prop de la rampa d'abordatge: un jove noi de pell blava que va reconèixer immediatament de l'holograma que Dooku li havia ensenyat. El noi era Nuru Kungurama, el Jedi.
Shiv va agafar alè profundament i llavors va exhalar lentament. La seva educació havia inclòs lliçons d'història sobre les trobades dels mandalorians amb els Jedi, i sabia que era millor si romania calmat. Els Jedi eren famosos per la seva habilitat de detectar emocions poderoses. Alguns erudits mantenien que un Jedi podia percebre l'ansietat i la ira d'un enemic tan fàcilment com un microbaròmetre podia mesurar la pressió atmosfèrica.
Augmentant l'augment de la mira d'objectiu, Shiv va fer zoom en el cap de Kungurama. El noi es va tornar i va mirar cap al bosc, els seus ulls vermells a la deriva fins que va semblar estar mirant directament a Shiv. El franctirador no va entrar en pànic, i el seu dit índex, ja corbat al voltant del gallet del rifle, no es va moure. La mirada del noi va viatjar a la deriva de nou, i després va inclinar el cap cap enrere per mirar cap al cel.
Mantenint el cap de Kungurama al mateix centre de l'objectiu de la mira, Shiv es va llepar el llavi superior. No negaria que estava temptat a prémer el gallet, però estava obligat a obeir les instruccions de Dooku. Era una qüestió d'honor.
Un so va captar l'atenció d’en Shiv. Sense moure el seu rifle, va moure la seva mirada cap al cel per seguir la mirada de Kungurama cap a la nau entrant: un vaixell de càrrega de Sistemes Suwantek TL-1800. Evidentment el comissionat de Kynachi arribava com estava previst.
Shiv no obtenia cap plaer de matar. Com un assassí de la Guàrdia de la Mort, prendre vides era simplement el que feia, i el que millor feia. Tot i així, conforme el TL-1800 volava cap a l’espaiport, es va trobar complagut amb el progrés de la seva tasca actual.
Li agradava quan els objectius eren puntuals.

***

—Aixequeu els caps, col·legues —va dir Lalo Gunn des de damunt de l'Harpia Veloç, on estava prop de Xerraire i Tallant. Xerraire va alçar la mirada per veure el vaixell de càrrega TL-1800 descendir sobre l’Espaiport de Vaced.
Tallant es va alçar des d'una secció del casc darrere de la cabina de comandaments de l'Harpia. Sostenint un petit cilindre gris amb una tira magnètica a un costat i un únic bastó de metall negre sobresortint d'un extrem, va dir:
—He trobat alguna cosa.
—Guarda-t'ho per a més tard, Tallant —va dir Gunn mentre es movia fins a la vora de la nau.
—Però crec...
—Ara no! —Mentre Tallant continuava estudiant el cilindre gris, Gunn es va inclinar sobre el lateral de la nau i va cridar—, ei, nen! La nau del comissionat està entrant!
Nuru estava en la plataforma d'aterratge prop de la rampa d'abordatge de l'Harpia. Ja havia sentit i vist la nau, la qual surava ara sobre una plataforma d'aterratge buida just més enllà de la nau missatgera de l’arcona. Artells i Sagaç van sortir de sota l'Harpia i es van moure al costat d’en Nuru.
—Hauria d'alertar a Trencador —va dir Nuru. Va activar el seu comunicador—. Nuru a Trencador, em reps?
A través de la mira del seu rifle, el mandalorià va veure a Kungurama parlant pel comunicador al mateix temps que va escoltar la veu del noi emetre des del casc que havia agafat del soldat inconscient. Mantenint la seva mà dreta agafant el rifle i el seu ull en la mira, Shiv va estendre el braç cap al casc del soldat i va arrossegar els seus dits enguantats cap enrere i cap endavant pel comunicador embotit. Va parlar en esclats curts, fragmentats:
—Amb prou feines escolto... està bé però interferències en... potser arbres —llavors deixà de parlar però va continuar gratant el comunicador, esperant la resposta del noi.
—Què passa amb la veu de Trencador? —Va dir Artells.
—Massa estàtica —va dir Sagaç—. Sonava com si digués que potser els arbres estan provocant interferències.
—Silenci —va dir Nuru mentre ajustava el comunicador—. Trencador, si pots sentir-me, torna a l’espaiport. La nau de Kynachi ha arribat —ell va retornar el comunicador al seu cinturó.
Nuru va fer un parell de passos lluny de l'Harpia, després es va tornar i va alçar la mirada per veure a Gunn, Xerraire i a Tallant en el casc superior.
—Vaig enviar a Trencador a explorar els boscos, però alguna cosa interfereix amb els nostres comunicadors. Vosaltres tres quedeu-vos aquí i vigileu el perímetre, vegeu si podeu el veure mentre la resta de nosaltres saludem al comissionat.
Gunn va dir:
—Digues si us plau.
—Si us plau, Capitana Gunn.
—Val.
Nuru va portar a Sagaç i a Artells al voltant de la plataforma de l’arcona, però es va detenir en curt en la següent, on els coets d'aterratge del TL-1800 estaven aixecant un cercle de pols. Les potes articulades de la nau encara s'estaven assentant en el terra mentre una escotilla s'obria en el costat de babord i després s'estenia una rampa d'abordatge.


Shiv no podia haver anticipat en quina plataforma d'aterratge tocaria terra el TL-1800, o cap a quin costat mirarien les escotilles d'abordatge. Pel que podia veure, Kungurama i dos clons miraven a la rampa d'abordatge estesa de la nau. Ell no podia veure l’escotilla que sabia que havia d'estar sobre la rampa, però un moment més tard, va veure dos homes baixar cap a Kungurama.


Dos pilots d'espatlles amples amb uniformes verds van sortir de l’escotilla del TL-1800 i van descendir la rampa. Nuru s’adonà de les insígnies de KynachTech de les seves túniques. Els motors de la nau encara estaven apagant-se mentre Langu Sommilor sortia després dels pilots. Sommilor va somriure. Alçant la veu per poder ser escoltat per sobre dels motors, va dir:
—Nuru Kungurama, suposo?


Shiv va observar als dos homes portar a Sommilor sota la rampa. Esperava que Kungurama inclinés el cap saludant a Sommilor i no es va sorprendre quan el Jedi va fer exactament això. Kungurama acabava de baixar el cap mentre Shiv fregava el botó de selecció de munició del seu rifle i ràpidament movia l'arma cap avall i cap al lateral. Els reptavians descansant van aparèixer en la seva mira. Ell va prémer el gallet.
El seu projectil seleccionat era un perdigó d'aire comprimit explosiu. Va xocar contra el terra entre els reptavians i va detonar amb un espetec silenciós que va llançar un esclat d'aire en totes direccions.
Conforme les criatures alarmades però il·leses xisclaven i volaven, Shiv ja havia pressionat el botó de selecció de munició de nou i havia balancejat el rifle de nou cap a la nau de Sommilor, just a temps per veure a Kungurama, a través de la mira, alçar el cap per mirar a Sommilor.
Mirant a Sommilor, Nuru es va distreure momentàniament per un esbart de reptavians que es va alçar des del camp davant el bosc. Es preguntava si Trencador s'havia topat amb els terrenys de niuada de les criatures.


Shiv va fixar el seu objectiu en la creu de la mira. Va exhalar. Va prémer el gallet. Aquesta vegada, els seus projectils seleccionats no eren perdigons d'aire comprimit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada