dissabte, 29 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XVIII)

Anterior


CAPÍTOL 18

La Leia va veure més soldats aproximar-se pel corredor. Va disparar una ràfega de rajos làser cap a ells i després va pujar uns pocs graons fins al tub d'elevació que esperava per ella, on afortunadament la van rebre Lando, Chewbacca, les parts de C-3PO i R2-D2.
El tub els va portar a un corredor proper a la plataforma d'aterratge, on es trobava el Falcó Mil·lenari. Hi havia un panell de control en la paret, al costat de la porta de la plataforma. Lando es va apressar fins al panell i digità ràpidament una seqüència encriptada. Desgraciadament, el codi no va obrir la porta.
—Han canviat el codi de seguretat! —va exclamar Lando.
Des de l'esquena de Chewbacca, C-3PO va dir:
—R2, tu pots dir-li a la computadora que ignori el sistema de seguretat —R2-D2 va emetre uns quants bips i es va apressar cap al que semblava ser un terminal de computadora a la base del panell de control. L’astromecànic va obrir el seu propi panell i va estendre el seu braç d'interfície computeritzat tan ràpid com va poder, però no prou ràpid com per calmar al nerviós C-3PO, que cridava—: R2, apura't!
Lando va creuar el corredor fins a una consola de comunicacions, després va ingressar el seu codi de seguretat per avisar a totes les dependències de la Ciutat dels Núvols. Sostenint el comlink, va dir:
—Atenció! Aquí Lando Calrissian. L'Imperi ha pres el control de la ciutat. Els aconsello a tots que es marxin abans que arribin més tropes imperials.
Quan Lando va deixar el comlink i va tornar sobre els seus passos, va haver-hi una forta guspira en el lloc en el qual el braç d’R2-D2 va fer contacte amb el terminal.
R2-D2 va cridar, i va sortir fum per sota del seu voltat cap. Chewbacca va aferrar a R2-D2 i el va separar amb força lluny de la paret.
—Per aquí —va dir Lando, instant al grup al fet que li seguís per un corredor, cap amunt.
R2-D2 va emetre alguns bips, mostrant el seu enuig, i va tractar de seguir als altres, però accidentalment va xocar amb una paret.
—Bé, no em culpis —va dir C-3PO, encara rebotant darrere de Chewbacca—. Jo sóc un intèrpret. No se suposa que distingeixi entre un endoll i un terminal de computadora.
R2-D2 va recuperar el control de si mateix, però encara sonava furiós quan es va precipitar darrere dels seus amics.
Si Lando dubtava sobre que el seu missatge hagués arribat veritablement als ciutadans de la Ciutat dels Núvols, tots aquests dubtes es van dissipar quan van creuar una plaça plena de gom a gom de gent que corria cap a les naus públiques. Lando guià a Leia, Chewbacca i R2-D2 fins a una altra porta, on l’astromecànic no va malgastar el seu temps intentant connectar el seu braç d'interfície computeritzat en un terminal inadequat.
De sobte, van veure soldats d'assalt que s'aproximaven. Mentre Leia i Chewbacca obrien foc davant els soldats imperials, R2-D2 rota el cap i li va dirigir uns bips a C-3PO, qui —agitant-se en l'esquena de Chewbacca— estava més preocupat pels rajos làser que passaven rabent al voltant del seu cap.
—No estem interessats en els hiperpropulsors del Falcó Mil·lenari —va cridar C-3PO sobre els rajos llançats pels blàsters—. Està arreglat! Només obre la porta, trasto estúpid. —Van arribar més soldats, i Chewbacca, Leia i Lando van haver de baixar pel corredor. Encara no havien avançat molt quan R2-D2 va emetre un triomfant bip. La porta es va lliscar, obrint-se. C-3PO va cridar—: No vaig dubtar de tu ni un segon. Meravellós!
R2-D2 va retreure el seu braç del port i va esperar fins que els seus amics haguessin creuat la porta. Quan va veure que els soldats avançaven pel corredor, va activar el seu extintor de focs incorporat i va llançar a l'aire l'opac gas. Mentre els soldats lluitaven contra la pantalla de fum, R2-D2 va creuar la porta cap a la plataforma d'aterratge.
Malgrat els esforços d’R2-D2, alguns soldats es van obrir camí a través de la porta oberta. Acostant-se a la rampa de descens del Falcó, Chewbacca li va llançar el rifle blàster robat a Lando. Lando va cobrir la zona sota la nau i va disparar als soldats, permetent que Leia i R2-D2 pugessin a la nau.
La rampa del Falcó estava baixada. Desgraciadament, Chewbacca va oblidar que tenia a C-3PO lligat a la seva esquena. Els moviments de l’androide tampoc van ajudar massa.
—Auch —va cridar C-3PO quan el seu clatell va picar contra el casc de la nau—. Oh! Ahh! Això dol. Ajup-te, desconsiderat... oh!
Mentre Chewbacca i C-3PO pujaven la rampa, Leia es va girar per disparar als soldats, que ara s'apressaven a creuar la porta. Lando va veure que R2-D2 corria per la rampa i va dir:
—Leia! Vinga! —Leia va córrer a la nau, i Lando la va seguir.
Chewbacca havia deixat la xarxa amb les parts de C-3PO en el terra abans d'endinsar-se en la cabina de comandament i començar a activar els interruptors, els escuts d'energia, i preparar-se per a l'enlairament. Quan R2-D2 va entrar al Falcó, va estendre una urpa retràctil, va aferrar la xarxa i va portar a C-3PO a un lloc més segur.
C-3PO va dir:
—Vaig pensar que aquesta bèstia peluda era la meva fi —R2-D2 va emetre uns bips—. Clar, he estat en millor forma —es va queixar C-3PO.
Fora del Falcó, els rajos làser rebotaven contra l'escut de la nau mentre els soldats d'assalt seguien disparant. Però abans que els imperials poguessin causar algun dany seriós, el Falcó es va elevar de la plataforma i es va allunyar amb un brogit cap al cel del vesprejar.

***

Dins del canó del reactor de la Ciutat dels Núvols, Luke es va moure acuradament al llarg de la grua, que estava fixada a un penell en forma de timó. El penell s'usava per crear canvis desitjats en el flux d'aire i controlar els moviments de la ciutat a través del cel de Bespin, així com també per guiar el gas Tibanna a les instal·lacions de processament. Encara que la grua tenia un riell de protecció, Luke es va mantenir prop del penell i va tractar de protegir el seu cos del vent fort i continu que bufava a través del profund canó.
Luke es va acostar lentament pel penell a un passadís obert que portava a una sala de control petita. La sala estava fosca, només il·luminada per les llums pampalluguejant de les consoles de control que cobrien les parets. Sabent que si activava l'espasa làser revelaria la seva posició, va mantenir la seva arma apagada.
Vader està a prop, va pensar a mesura que passava les consoles de control. Perillosament a prop.
Vader va emergir abans del que havia esperat, sortint entre les ombres amb el sabre vermell brillant. Luke va saltar cap enrere i va activar la llum blava del seu sabre làser a temps per bloquejar l'atac. Però Vader va atacar salvatgement, tallant maquinaria a banda i banda de l'estreta sala, portant a Luke una altra vegada cap a la porta oberta per la qual havia entrat.
Vader va seguir-lo fins a la grua, després va baixar la seva espasa fortament contra l'espasa d’en Luke. Aquest es va trontollar i va caure d’esquenes contra la passarel·la de metall enreixat que s'estenia fora, cap a una plataforma suspesa en l'aire. Va alçar la mirada només per trobar-se amb els ulls fixos en el sabre estès de Vader.
—Estàs vençut —va dir Vader, sotjant sobre Luke—. De res val resistir-se. No et deixis destruir com ho va fer Obi-Wan.
En recordar com Darth Vader havia liquidat a Obi-Wan, Luke va sentir una sobtada font de Força i en la seva cara es van dibuixar gestos de fúria. Va doblegar el canell i la seva espasa es va encendre, xocant contra la de Vader, apartant-la, i permetent-li posar-se ràpid dempeus. Vader va tornar a atacar amb la seva arma, i aviat els dos van intercanviar una ràpida sèrie de cops.
Luke va arremetre amb força i va aconseguir a fregar l'armadura en l'espatlla dreta de Vader. El Lord Sith grunyí de dolor al moment en què va sortir una guspira de la placa de la seva espatlla. Però Vader no va deixar anar l'espasa, i va respondre. Luke va esquivar l'atac i va passar ràpid per un panell vertical amb sensors per al clima, en la vora exterior de la plataforma, després va saltar fins a una biga que s'estenia des de la plataforma fins a un altre panell ple de sensors. Sota la biga, l'immens canó s'estenia molt més allà del que els seus ulls podien veure.
Balancejant-se en la biga, Luke va girar quan l'espasa làser de Vader va arremetre contra els sensors del clima. Luke va alçar la seva espasa per bloquejar un altre atac de Vader, però quan la seva mà esquerra penjava dels danyats sensors, i ell lluitava per mantenir-se dempeus, el sabre de Vader va atacar ràpid com un llaç...
... I li va tallar la mà dreta.
Luke va cridar. La mà dreta va volar lluny del seu braç, portant amb ella la seva espasa. L'espasa làser es va desactivar automàticament, i l'arma va caure juntament amb la mà pel forat del canó.
Vader es va moure fins a la vora de la plataforma i va mirar a Luke cap avall. Luke va portar el seu braç ferit al costat del seu tors i es va deixar relliscar per la biga.
—No hi ha escapatòria —va dir Vader mentre Luke s'allunyava d'ell, arrossegant-se cap enrere, cap al panell de sensors més llunyà—. No em facis destruir-te.
Però Luke va seguir retrocedint. Es va sentir marejat i malalt. La seva única meta era posar distància entre ell i Vader. Veient que Luke estava pràcticament derrotat, Vader va desactivar la seva espasa.
—No t'adones de la teva importància —va continuar Vader—. Acabes de començar a descobrir el teu poder. Uneix-te a mi i completaré el teu entrenament. Amb la nostra força combinada, podem acabar amb aquests conflictes destructius, i portar ordre a la galàxia.
Arribant al final de la biga, Luke va envoltar amb els seus braços el sensor més llunyà. Tornant-se cap a Vader, va cridar:
—Mai m'uniré a tu.
—Si només coneguessis el poder del Costat Fosc —va dir Vader, agafant l'aire amb el guant negre de la seva mà dreta—. Obi-Wan mai et va dir el que li va passar al teu pare.
—Em va dir prou! —va dir Luke, abraçat al panell de sensors, i va baixar els peus fins a un cèrcol de metall. Sofrint, va afegir—: Em va dir que tu el vas matar.
—No —va dir Vader, amb el seu puny encara atapeït—... Luke, jo sóc el teu pare.
Els ulls d’en Luke es van obrir. El meu pare? Però Ben em va dir...
—No —va ploriquejar Luke—. No. Això no és veritat! Això és impossible!
—Registra els teus sentiments —va dir Vader—. Saps que és veritat.
—No! —va cridar Luke—. No!
El vent es va aixecar i la capa de Vader va onejar darrere d'ell.
—Luke. Pots destruir a l'emperador. Ho ha previst. És el teu destí —va obrir la mà esquerra i la va estendre cap a Luke—. Uneix-te a mi, i junts podrem dominar la galàxia, com a pare i fill.
La seva veu és tan hipnòtica, va pensar Luke, i es va sentir com part d'ell davant el discurs de Vader. Però només part d'ell. Mirà cap avall, al profund canó que semblava no parar d'estendre's sota ell.
—Vine amb mi —li va instar Vader—. És l'única sortida.
Luke va mirar fixament a Vader, va sentir certa calma i va pensar: No. No és l'única sortida.
Després Vader va veure atònit com Luke es deixava anar del panell i es deixava caure pel canó del reactor.
No hi havia res que esmorteís la seva caiguda. Donant voltes en l'aire, va mirar cap amunt, com esperant que Darth Vader saltés darrere d'ell. Però l'única cosa que va veure de Vader va ser una petita taca negra que ràpidament va desaparèixer en el límit del ja distant penell.
De sobte, Luke ja no queia directament cap avall. Girant sobre el seu propi eix, va comprendre que estava atrapat en un fort corrent d'aire que li guiava cap a una canonada de fuita en la paret del canó del reactor.
Luke va volar fins a la canonada de fuita, un túnel tubular de metall que girava cap avall i fora del reactor. Les parets de la canonada eren suaus i van fer relliscar a Luke sense control fins que va entrar en el que semblava ser un pendent en el tub, on lentament es va detenir. Però abans que pogués planejar el seu proper moviment, una porta parany es va obrir darrere d'ell i li va portar fins a una altra canonada.
La ment de Luke anava a tota velocitat, tractant de descobrir on el portaria la segona canonada. Quan aquesta va girar i el va deixar pràcticament en caiguda lliure, es va adonar que les canonades estaven dissenyades per descartar matèria del canó del reactor. Va estendre els seus membres intentant desaccelerar el descens, però era massa esforç per al seu cos abatut, extenuat. Va seguir lliscant-se.
El tub acabava en una escotilla retràctil, i quan Luke s'estava acostant, la porta es va obrir.
Luke va caure en el buit i va xocar amb unes barres de metall horitzontals. Va intentar desesperadament aferrar-se i ho va aconseguir.
Es va adonar que estava penjant d'un penell electrònic per al clima que se subjectava de la part ampla de sota de la Ciutat dels Núvols. Per sota d’en Luke, no hi havia més que núvols.
Es va sentir sol. Ningú el podia ajudar. Després va pensar en l'esperit d’Obi-Wan, que havia vingut abans en la seva ajuda, i va murmurar:
—Ben... Ben, si us plau!
Però Ben havia dit que no podria interferir si Luke decidia enfrontar a Vader, així que no va haver-hi resposta.
Els músculs d’en Luke es van estirar tractant d'acomodar-se en el penell. Mirà l’escotilla de la qual havia estat ejectat. Encara estava oberta. Va començar a escalar el penell, però quan va aconseguir arribar a l’escotilla oberta, la porta es va elevar automàticament i va tancar el pas.
Després Luke va relliscar pel penell, però d'alguna manera va tornar a agafar-se de les barres horitzontals, amb les seves cames, així que ara penjava cap a baix. El dolor era gairebé insuportable.
—Ben —va cridar Luke de nou. I com Ben no va respondre, Luke va pensar en l'altra persona que seria capaç d'ajudar-lo—. Leia! —va cridar. Ni tan sols sabia si la Leia estava encara a la Ciutat dels Núvols, o si estava en posició d'ajudar-lo. Així i tot, va escalar fins al penell, va buscar en els núvols que li envoltaven i va cridar més fort—: Escolta'm! Leia!

***

El Falcó Mil·lenari s'allunyava ràpid de la Ciutat dels Núvols però encara no havia deixat els últims estrats de l'atmosfera de Bespin quan Leia va escoltar la veu d’en Luke. Estava asseguda en el seient del pilot, mirant per la finestra de la cabina, i al principi va pensar que la veu era un engany de la seva imaginació. Però després una imatge es va formar en la seva ment, una imatge de Luke, ferit i penjant d'una espècie de barra de metall en el fons de la Ciutat dels Núvols.
—Luke... —va dir Leia. Després va mirar cap a la seva dreta, on estava Chewbacca, enfront dels controls. I va dir—: Hem de tornar.
Lando estava aturat darrere d'ells. Acabava d'informar-li que els sensors del Falcó havien detectat que s'acostaven caces TIE, per la qual cosa es va sorprendre amb la sobtada decisió d'ella. Va dir:
—Què?
—Sé on està Luke —va dir la Leia.
—I què fem amb els caces? —va preguntar Lando.
La Leia va ordenar:
—Chewie, fes-ho.
Quan Chewbacca estava redirigint els seus controls, Lando va dir:
—I què fem amb Vader? —Chewbacca li grunyí a Lando—. Bé, bé, bé —va dir Lando, sabent que era millor no discutir amb el wookiee.
El Falcó va envoltar una gran formació nuvolosa i va accelerar de nou cap a la Ciutat dels Núvols.

***

Darth Vader va caminar ràpid a través d'un corredor de parets blanques a la Ciutat dels Núvols. Un oficial imperial i un esquadró de soldats d'assalt li escortaven mentre es dirigia a la plataforma de descens de la seva nau.
—Alerti al destructor estel·lar perquè prepari la meva arribada —li va dir a l'oficial, i va caminar cap a la seva nau alta de classe Lambda.
Vader sabia que Luke no havia caigut en el canó del reactor. Si ho hagués fet, ho hauria sentit. Vader podria haver buscat a Luke per si mateix, però quan va saber que la Princesa Leia i Lando Calrissian havien escapat en el Falcó Mil·lenari, i que els escàners imperials havien detectat que el Falcó estava tornant a la Ciutat dels Núvols, va canviar de plans. Tornaria a l’Executor i permetria a la princesa rescatar al Luke.
I quan estiguessin junts, Darth Vader els capturaria a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada