dissabte, 29 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XVI)

Anterior


CAPÍTOL 16

Boba Fett guiava la processó de la passarel·la que s'enroscava en la paret de la cambra de congelament en carbonita. Al sinistre caçador de recompenses li seguia Han Solo, amb les seves mans emmanillades darrere, després, la Princesa Leia i Chewbacca. Lligat a l'esquena del wookiee, una xarxa carregava les parts de C-3PO. L’androide estava decebut, perquè només el seu cap i el seu braç dret havien estat tornats a unir, i semblava encara més molest pel fet que el seu cap apuntés en la direcció oposada a la de Chewbacca. Amb aquesta manera de viatjar, l’androide no podia veure cap a on es dirigien, i estava obligat a mirar als dos soldats d'assalt que seguien al wookiee.
C-3PO va veure més soldats aturats al voltant de la sala, i va tractar de girar el seu cap per veure on anava Chewbacca.
—Si només haguessis unit també les meves cames, no estaria en aquesta ridícula posició —es va queixar l’androide—. Ara recorda, Chewbacca, tens una responsabilitat amb mi, així que no facis res estúpid.
El grup va seguir a Fett escales avall, cap a la plataforma elevada de la sala. Leia va notar que Lobot estava dempeus al final de l'escala. Després va veure a Lando, aturat prop del centre de la plataforma, mirant cap avall, cap a un pou, on alguns ugnaughts estaven treballant.
Dos soldats d'assalt van precedir a Darth Vader dins de la cambra, a través de la segona escala. Mentre Vader baixava a la plataforma elevada, va veure que els ugnaughts feien els retocs finals de la caixa de control en el pou central. Semblava que l'aparell de congelament en carbonita estava complet i ajustat.
Han es va detenir darrere de Lando i va dir:
—Què passa... amic?
Sense donar-se la volta, Lando va dir:
—Et van a congelar amb carbonita.
Leia i Han estaven a una certa distància l'un de l'altre, però quan es van mirar, Leia va pensar en aquesta distància com en un abisme. Enfront d'ells, Fett es va acostar a Vader i va dir:
—Què passa si no sobreviu? Per a mi, val molt.
—L'Imperi et compensarà si mor —va dir Vader. Després es va girar de cara als soldats i els va ordenar—: Fiquin-lo dins!
Adonant-se del que estava per passar, Chewbacca va deixar sortir un salvatge udol. Mogué el braç dret colpejant a un soldat amb suficient força com per arribar a la figura de la plataforma elevada. Abans que qualsevol pensés a reaccionar, Chewbacca va colpejar amb el braç esquerre i va derrocar a un segon soldat de la mateixa forma. Creuant la plataforma, Boba Fett va treure el rifle blàster, però Vader —esperant preservar als seus altres captius— el va agredir i li va prendre el canó de l'arma, forçant al caçador de recompenses a disparar lluny del tumult.
—Oh, no! —va cridar C-3PO des de l'esquena de Chewbacca al moment en què més soldats s'aproximaven al wookiee—. No, no, no! Atura’t!
—Atura’t, Chewie, atura’t! —va cridar Han—. Para!
Chewbacca va tirar de la plataforma a un tercer soldat.
Content de comptar per una vegada amb el suport d’en Han, C-3PO va pregar:
—Sí, atura’t, si us plau! No estic llest per morir.
Han va cridar més fort:
—Ei, ei, escolta'm. Chewie! —Chewbacca bramà. Els soldats d'assalt van envoltar al wookiee, tractant de col·locar-li un parell de lligams de duracer en els canells, per si tractava d'atacar de nou. Encara enfuriat, el wookiee estava considerant retrocedir a un costat de la plataforma i emportar-se amb ell tants soldats com li fos possible, quan Han va dir—: Chewie, això no m’ajudarà —adonant-se que el wookiee encara considerava fer alguna cosa dràstica, Han va cridar—: Ei! —i va mirar a Chewbacca amb severitat—. Guarda la teva força. Hi haurà un altre moment en què la necessitis. La princesa... has de cuidar-la.
La Leia va mirar a Darth Vader i a Boba Fett, i després va passar lentament al costat dels soldats per estar prop de Chewbacca i Han.
Han va mirar cap amunt, a Chewbacca, i va dir:
—M'escoltes, no?
Ploriquejant, Chewbacca va assentir. Mentre els soldats d'assalt ajustaven els lligams als canells del wookiee, Leia i Han es van mirar amb pena l'un a l'altre. Tots dos sabien que possiblement aquest fos el seu últim moment junts. En Han es va avançar i Leia va acostar els seus llavis per fer-li un petó final.
Leia va dir:
—T'estimo.
Al que Han va respondre:
—Ja ho sé.
Dos ugnaughts es van acostar a Han, van remoure els grillons dels canells, i després es van allunyar d'ell. Leia va mirar com baixava l'ascensor, emportant-se amb al Han cap al pou central. Des d'on la Leia estava, només el cap d’en Han es veia. La seva mirada mai es va apartar d'ella.
Lando va passar la seva mirada d’en Han a Leia i després de tornada a Han. Chewbacca udolà.
Darth Vader li va fer senyals a un ugnaught en un panell de control proper. L’ugnaught va activar un interruptor, i només després d'això Han va apartar la mirada, doblegant-se de dolor abans d'esvair-se enmig d'un tret poderós de vapor que va explotar des del pou.
Des de darrere de Chewbacca, C-3PO va dir:
—Què... què està passant? Dóna't la volta. Chewbacca, no puc veure.
Chewbacca es va queixar. El vapor encara s'estava buidant quan van descendir les llargues arpes retràctils del sostre al pou. Les pinces es van detenir en el bloc sòlid de carbonita, després ho van aixecar del pou a la plataforma.
Amb un color gris fosc, llustrós, el bloc de carbonita era de 81 centímetres d'ample, 203 centímetres d'alt i 25 centímetres de profunditat. Pesava més de cent quilograms, sense incloure el pes d’en Han Solo, que estava sòlidament congelat dins.
El seu rostre i el front del seu cos sobresortien una mica de la superfície plana del bloc, amb plecs clars i esmolats en la part de la seva camisa i els seus pantalons. Les seves mans i els seus avantbraços —aixecats en actitud defensiva— eren els que més sobresortien. En conjunt, tenia l'aparença d'una estàtua inconclusa, amb la seva forma amb prou feines en relleu en una barra ampla de metall negre. Però en aquest cas, l'estàtua semblava com si hagués estat lluitant per escapar.
Dos ugnaughts es van acostar per inspeccionar la caixa de control del bloc de carbonita, un quadre amb monitors fins incrustats en cada costat. Després de fer un test a la proporció de gas i la integritat de la carbonita, un ugnaught es va acostar per col·locar les seves mans petites i fortes contra el front del bloc, després va empènyer. El bloc va caure cap enrere contra la plataforma de metall amb un fort baluern metàl·lic, i el soroll va fer que la Leia saltés contra Chewbacca.
Però no podia desenganxar la seva mirada de la forma congelada d’en Han, que ara mirava cap al sostre. Tirat en el terra, amb les mans com agitades contra el vent, Han semblava que s'estigués ofegant perpètuament. Devastada, la Leia es va estremir, i Chewbacca es va acostar a ella.
El moviment del wookiee li va permetre a un curiós C-3PO finalment fer un cop d'ull al que havia passat. Des de l'esquena de Chewbacca, l’androide desmembrat va dir:
—Oh... el van encapsular en carbonita. Ha d'estar ben protegit... si sobreviu al procés de congelament, està clar.
Mentre Fett i Vader miraven, Lando es va acostar al bloc tirat en el terra, es va agenollar al seu costat, i va examinar els monitors de control per corroborar els sistemes de vida. Va pitjar un botó, va escoltar el monitor, després va comprovar els diagnòstics de la pantalla il·luminada. Vader va dir:
—Bé, Calrissian, va sobreviure?
—Sí, està viu —va respondre Lando—. I en perfecta hibernació.
Al moment en què Lando es va aixecar i es va allunyar del bloc de carbonita, Vader es va tornar cap a Boba Fett i va dir:
—Tot teu, caçador de recompenses —Fett va assentir amb el cap. Vader va mirar a l’ugnaught i li va ordenar—: Faci un reset a la càmera per Skywalker.
Just després, un oficial imperial va descendir a l'habitació de la plataforma. Quadrant-se enfront de Vader, va dir:
—Skywalker acaba de descendir, milord.
—Bé —va dir Vader—. Asseguri's que trobi el seu camí fins aquí —l'oficial es va apurar. Vader es va girar i va veure que Lando s'acostava a la Leia i intentava prendre-la del braç, aparentment amb l'esperança que li permetés escortar-la fora de la sala. La Leia no l'hi va permetre. Vader va dir—: Calrissian, porta a la Princesa i al wookiee a la meva nau.
Lando estava enfellonit:
—Vas dir que es quedarien a la ciutat sota la meva supervisió.
—Estic canviant el tracte —va dir Vader—. Prega per què no ho canviï encara més.
Mentre Vader sortia de la càmera de congelament, la mà de Lando va anar instintivament fins a la seva gola. Sabia el que Vader li faria si intentava anar més lluny.
Lando va mirar a Lobot. Lobot li va retornar la mirada de reüll. I amb aquesta comunicació silenciosa, Lobot va saber el que havia de fer.

***

Luke havia aterrat el caça estel·lar Ala-X sense dificultat, però mentre baixava al costat de’R2-D2 acuradament per un corredor de parets blanques i sostres altíssims, sabia que alguna cosa anava molt malament a la Ciutat dels Núvols. No entenia per què ningú l’havia anat a rebre o saludar-lo en la plataforma d'aterratge.
On estava tothom?
Avançant acuradament, Luke va arribar fins a un rebedor. Mirà en el tombant i va veure que es connectava amb un altre corredor. Era a punt d'entrar al rebedor quan va escoltar passos.
Luke es va tirar cap enrere ràpidament, va preparar el blàster i es va enganxar contra la paret. Amb el seu blàster fermament aferrat a la mà dreta, es va inclinar cap endavant, va mirar acuradament pel corredor i va veure a Boba Fett.
Boba Fett?! Què fa aquest caçador de recompenses aquí? Va veure el casc de Boba Fett girar lleument, com si fos a punt de mirar-li, però no va girar del tot el cap i va seguir caminant. Després Luke va recordar que el cap d’en Han tenia preu. Potser Yoda i Ben estaven equivocats. Potser la meva visió no tenia res a veure amb Darth Vader i l'emperador. Potser era tot sobre Boba Fett capturant a Han.
A Fett li seguia una barra flotant de metall que Luke no va poder acabar de desxifrar. Darrere del bloc flotant venien dos guàrdies de la Ciutat dels Núvols uniformats de blau, que sostenien l'extrem del bloc i semblava que l’anaven guiant a través del rebedor. Luke es va adonar que el bloc en realitat estava recolzat sobre un trineu a propulsió, un aparell antigravetat usat per transportar objectes pesats. Darrere dels guàrdies venia un parell de soldats d'assalt imperials.
Soldats d'assalt! Luke de sobte es va adonar que l'emperador estava definitivament involucrat amb el que fos que estigués succeint a la Ciutat dels Núvols. Sembla que Ben i Yoda tenien raó.
La processó va sortir del camp de visió d’en Luke. Amb el blàster en alt, Luke es va moure ràpidament pel rebedor fins al següent corredor. Mirant pel tombant, va veure el final de la processó —les esquenes dels soldats que s'allunyaven—, just abans que giressin i els perdés de vista novament.
R2-D2 havia seguit a Luke pel rebedor, i va fer un bip quan va arribar al costat del seu amo. Luke va alçar una mà, assenyalant al droide que havia de romandre en silenci i estar quiet. R2-D2 va deixar de fer bips, obedientment, i es retragué.
Confiant que la processó ja estava prou avançada com perquè ell els pogués seguir sense ser descobert, Luke es va avançar en el corredor. La qual cosa va ser un error.
Boba estava prop de la mateixa cantonada on Luke havia perdut de vista als dos soldats. El rifle blàster del caçador de recompenses apuntava a Luke. Boba va disparar.
Luke va tornar a entrar ràpid al rebedor quan el raig làser va passar rabent i va impactar en la paret. Es va adonar massa tard que el telèmetre de Fett el devia d'haver localitzat, ja que el caçador havia guiat als altres més enllà del rebedor. Fett va disparar ràpidament dos rajos més, que van donar contra la paret del corredor prop de la posició d’en Luke, després va disparar un quart raig, que va seguir al primer per la paret del rebedor.

La Leia baixava per un altre corredor amb Chewbacca i C-3PO —les parts de l’androide encara desmantellades en l'esquena del wookiee— quan va escoltar quatre trets de blàster. Els trets sonaven com des d'enrere, així que Leia va mirar en aquesta direcció, però tot el que va veure van ser dos dels quatre soldats que els escortaven. Els altres dos estaven davant, i com a guia hi havia un tinent imperial uniformat de gris, i Lando Calrissian.
Lando també va escoltar els trets del blàster. Va seguir caminant sense detenir-se, però es va ajustar la seva capa lleument, de manera que ni el tinent ni ningú darrere d'ell van poder veure el que feia. Amb la seva mà esquerra, Lando va arribar a un comlink fi i petit que estava lligat al seu canell dret, digità una seqüència en clau, i va enviar un senyal a Lobot.

R2-D2 va emetre uns frenètics bips. Luke palmejà el dom d’R2-D2, tractant d'assegurar-li que tot aniria bé. En el tombant en el qual estava Luke, els dos trets que havien donat contra la paret del corredor havien deixat marques d'ardents socarrimades.
Luke va sostenir el blàster i va sortir al corredor. Ni un senyal de Fett. Va seguir avançant, tractant de seguir el rastre del caçador de recompenses.
Quan es va acostar a un altre rebedor, va tornar a escoltar passos. Va passar una finestra mentre entrava al corredor i no va considerar que la llum que sortia de la finestra projectaria la seva ombra en la paret del rebedor.

El tinent imperial caminava just darrere de Calrissian quan va veure una ombra creuar la paret d'un rebedor continu. El tinent es va detenir i va assenyalar a Lando que obrís una porta que estava al costat d'ells, després els va fer senyals als soldats que estaven sota les seves ordres. Quan els soldats van prendre posició de tret, el tinent va aferrar a la Princesa Leia i la va llançar cap a Lando.

Luke va saltar cap enrere contra la paret del rebedor quan els soldats que li esperaven van disparar els rifles blàster cap a ell. Després que diversos rajos làser brunzissin, es va arriscar a mirar cap amunt i el que va veure gairebé el va deixar atònit.
Quatre soldats. Chewbacca i la Leia! Aquest oficial imperial sostenint-la com a escut humà! És C-3PO això que porta Chewie en l'esquena? Qui és l'home amb capa que obre la porta?
Els soldats li van seguir disparant, però Luke va sostenir els seus cops i va veure com l'home amb capa entrava per la porta. Quan tres soldats van empènyer a Chewbacca a través del llindar, Leia va veure a Luke i va cridar:
—Luke! Luke, no...! És un parany! —L'oficial imperial va arrossegar-la després de Chewbacca, però ella es va agafar del llindar i va cridar de nou—: És un parany!
Després van treure a la Leia d'allà. Un soldat d'assalt va disparar dues vegades més cap a Luke i després va sortir, igual que els altres.
La porta va quedar oberta.
Així que és un parany, va pensar Luke. Però què els passarà als meus amics si no tracto de rescatar-los? Luke es va dirigir cap a la porta oberta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada