divendres, 28 de juny del 2019

L'Imperi Contraataca NJ (XIV)

Anterior


CAPÍTOL 14

La Leia es va acostar la gran finestra que oferia una vista magnífica de la Ciutat dels Núvols. Estava dins de l'habitació que se li havia assignat per descansar i usava robes fresques, tot cortesia de Lando Calrissian. Per la claraboia que dominava el sostre de l'habitació circular es filtrava llum natural que il·luminava l'interior i els seus còmodes mobles. Tota l'habitació i el seu contingut eren blancs i estaven immaculadament nets. A la Leia no li agradava ni una mica el lloc.
La porta principal de l'habitació va pujar i Han va entrar.
—La nau està gairebé llesta —va dir quan la Leia creuava l'habitació cap a ell—. Dues o tres coses més i estarem perfecte.
—Quan abans, millor —va dir Leia—. Alguna cosa està malament aquí. Ningú sap res ni ha vist a 3PO. Ha desaparegut per massa temps.
—Tranquil·la —va dir Han. Va agafar-la de les espatlles i va besar el seu front amb suavitat—: Parlaré amb Lando. Veuré què puc esbrinar.
—No confio en Lando.
La Leia es va allunyar d’en Han i es va asseure en una luxosa butaca blanca.
—Bé, jo tampoc confio en ell —va dir Han, i es va asseure al seu costat—. Però és el meu amic. A més, aviat ens haurem anat.
Tractant d'apartar la tristesa de la seva veu, Leia va dir:
—Llavors per a tu estar bé és haver-te anat, no?
Han va desviar la seva mirada, després la va tornar al rostre preocupat de la Leia. No sabia com respondre a la seva pregunta, així que només la va mirar als ulls i es va quedar en silenci.

Com qualsevol gran metròpolis, la Ciutat dels Núvols havia de bregar amb escombraries innecessàries. Però com la Ciutat dels Núvols no estava construïda sobre terra sòlida, i com no tenia cap tipus de recurs basat a la terra, simplement llançar-la no era una opció econòmica. Pràcticament tot —des de tecnologia obsoleta fins aparells vells— era reciclat en forma de material reutilitzable. I el procés de reciclatge començava a les sales d'escombraries.
Chewbacca va trobar les sales d'escombraries en el nivell més baix de les casernes generals de Lando Calrissian. El wookiee ja havia visitat qualsevol altre lloc accessible de l'edifici. Estava determinat a trobar a C-3PO. Al moment en què Chewbacca va entrar a una sala d'escombraries i va veure les piles de trossos de metall que s'amuntegaven, va desitjar que C-3PO no estigués en aquest lloc específic d'entre tots els que havia vist. Però on més podria estar?
Chewbacca es va obrir pas entre els munts de peces, tractant de veure trossos de metall daurat i polit. Va aixecar diverses peces, però cap d'un androide de protocol. Les va deixar a un costat i va seguir buscant.
Després va escoltar com un rugit. No el so d'un animal, sinó un soroll fet per un foc intens.
Chewbacca va mirar al voltant d'una pila alta de metall destrossat i va trobar una cinta transportadora que movia ferralles d'un conducte fins a l'altra punta de l'habitació. Quatre petits porcins humanoides —Chewbacca els va reconèixer com ugnaughts— estaven parats a banda i banda de la llarga cinta transportadora, de la qual removien selectivament les ferralles més valuoses. Qualsevol cosa que els ugnaughts no volguessin queia a través d'una porta oval a un forn en flames, la font del so que rugia.
Chewbacca va veure un tros de metall daurat en la cinta i es va adonar que veia les restes de C-3PO socarrimades per un blàster. El wookiee es va obrir pas entre els trossos de ferralla i entre els ugnaughts per aconseguir el tors decapitat de C-3PO. Després va recollir ràpidament de la cinta les altres parts desmembrades del cos de l’androide.
Un dels ugnaughts havia aconseguit el cap de C-3PO. Chewbacca li va bordar una ordre, però en comptes de donar-li el cap, l’ugnaught l’hi va passar a un altre dels seus companys. Chewbacca va tractar d'interceptar el llançament, però va fallar, i va fallar de nou en intentar prevenir que el cap de l’androide fos llançat a un altre ugnaught. Aquest l’hi va tirar a un altre, que va fallar, i el cap de C-3PO va rebotar contra el terra.
Chewbacca bramà amb ràbia. I els ugnaughts ràpidament van aprendre de la pitjor manera com d’estúpid que era jugar així amb un wookiee.

Leia i Han encara estaven a l'habitació blanca i brillant quan Chewbacca va entrar, amb una caixa abarrotada amb les parts de C-3PO.
—Què ha passat? —va cridar la Leia, aixecant-se de la butaca.
Chewbacca va posar la caixa en una taula circular al centre de l'habitació, després grunyí, explicant-se.
—On? —va preguntar Han. Chewbacca ho va repetir i Han va dir—: Ho vas trobar en una pila d'escombraries?
Leia va sacsejar el cap mentre mirava dins de la caixa.
—Oh, quin desastre. Chewie, creus poder reparar-ho?
Chewbacca va examinar algunes peces de C-3PO, va mirar la Leia i després es va encongir d'espatlles. Han va dir:
—Lando té gent que pot reparar-ho.
—No, gràcies —va dir la Leia, una mica sorpresa que Han hagués considerat possible aquesta idea. Pel que havia vist fins llavors, Lando tenia la major responsabilitat juntament amb el seu ajudant Lobot, el cyborg calb amb la computadora cranial. Tenia tants motius per desconfiar de Lobot com de Lando.
En aquest mateix moment van sonar unes campanetes electròniques i Lando va entrar a l'habitació. Aturat en el llindar, va dir:
—Ho sento. Interrompo alguna cosa?
—No realment —va dir la Leia.
Lando li va dirigir una mirada llarga, apreciativa, a la Leia, després va somriure i va dir:
—Et veus absolutament bella. De debò pertanys a aquest lloc, amb nosaltres, entre els núvols.
—Gràcies —va dir la Leia fredament, pensant: Em pregunto quantes vegades haurà utilitzat aquesta línia.
Lando va dir:
—Veniu a menjar alguna cosa? —Han va mirar a Lando amb desconfiança. Chewbacca va respondre amb un lladruc famolenc. Lando va afegir—: Tots esteu convidats, per descomptat —va oferir la seva mà a la Leia, però Han es va avançar i Leia va agafar el seu braç. Lando s'estava girant per guiar-los fora de l'habitació quan va notar les extremitats de metall daurat en la caixa sobre la taula. Amb una expressió incrèdula va dir—: Algun problema amb el seu droide?
Leia i Han van intercanviar una ràpida mirada, després Han va mirar a Lando i va dir:
—No. Cap. Per què ho preguntes?
Han i Leia van sortir de l'habitació i Lando i Chewbacca els van seguir, deixant enrere les parts de C-3PO. El grup va prosseguir per un corredor amb finestres a cada costat, on llargs rajos de llum queien a través de les columnes i parets blanques. Mentre passaven al costat d'un grup de treballadors uniformats, Lando va assenyalar als seus voltants i va dir:
—Bé, ja veuen, com som una refineria petita, no caiem en... eh... la jurisdicció de l'Imperi.
La Leia va dir:
—Llavors són part del gremi miner, no?
—No, en veritat no —va dir Lando, guiant-los per un altre corredor—. La nostra refineria és prou petita com per passar desapercebuda... El que és avantatjós per a tots, ja que els nostres clients estan ansiosos per evitar que se'ls pari esment.
Han va preguntar:
—No tens por que l'Imperi trobi aquesta petita operació i la tanqui?
—Aquest sempre ha estat un perill que sobrevola com una ombra sobretot el que hem construït —va dir Lando, acostant-se a un parell de portes tancades—, però han avançat algunes qüestions que garanteixen la seguretat —Chewbacca va sentir l’olor de l'aire i grunyí. Aquesta olor pútrida una altra vegada. Lando es va parar davant la doble porta i va dir—: Acabo de fer un tracte que allunyarà l'Imperi d'aquí per sempre.
Les portes es van obrir des del mig cap a les parets per revelar un menjador blanc amb una taula llarga i prolixament arreglada per al banquet. En el punt més llunyà de la taula, aixecant-se del seu seient, estava Darth Vader.
Chewbacca va rugir. Leia va quedar immòbil. I Solo va fer el seu moviment, desembeinant ràpid la seva pistola blàster per disparar a Vader. Però el Lord Fosc, movent-se amb increïble rapidesa, va alçar el guant negre de la seva mà dreta i va rebutjar la bola de foc cap a la paret. En Han ràpidament va llançar altres tres trets, però tots van ser anul·lats amb la mateixa facilitat per Vader. Després Han va sentir una estirada invisible mentre el seu blàster era separat de la seva mà. L'arma va volar per l'aire, directe fins a Vader, que la va atrapar pel canó.
Encarant a la Leia i els seus aliats, Vader va baixar el blàster, ho va posar en la taula, i va dir:
—Estaríem honrats de tenir-los en la nostra taula.
Una figura va sortir d'un racó darrere de Vader. Era Boba Fett. Amb el seu rifle blàster creuat sobre el pit cuirassat, el caçador de recompenses emmascarat es va moure per quedar just del costat esquerre de Vader.
Leia, Han i Chewbacca encara estaven dempeus en el llindar quan van escoltar una dringadissa de passos darrere d'ells. Un esquadró de soldats d'assalt armats amb blàsters havia pres posició fora del menjador. Prop d'ells estava Lobot, desarmat.
Encara que la Leia ja havia expressat la desconfiança que li tenia a Lando, i havia escoltat la seva explicació sobre els acords que mantindrien a l'Imperi lluny de la Ciutat dels Núvols, va ser recentment veure a Lobot amb els soldats d'assalt que es va adonar... Lando ens va tendir un parany!
Mirà a Lando, i el mateix van fer Han i Chewbacca. Lando va mirar a Han fix als ulls i va dir greument:
—No tenia cap opció. Ells van arribar just abans que vosaltres. Ho sento.
—Jo també ho sento —va dir Han, sense cap expressió.
Va agafar el braç de la Leia i junts van girar-se i es van dirigir a la taula per al banquet, per enfrontar a Darth Vader. Després de tot, no hi havia cap altre lloc on anar. Chewbacca i Lando també van entrar al menjador, i les portes dobles es van tancar a les seves esquenes.

***

El caça estel·lar Ala-X de Luke travessava l'espai. Encara que ningú li havia dit la ubicació dels seus amics, la seva visió havia estat ben clara. Estaven en una ciutat en els núvols. Estava segur que els trobaria a Bespin.
A través de la finestra de la seva cabina, Luke va mirar al planeta gegant i gasós a la distància. Darrere d'ell, R2-D2 emetia bips i xiulades. Luke va consultar la pantalla que mostrava la traducció del llenguatge de l’astromecànic, i després va respondre:
—No. 3PO està amb ells.
Sonant més angoixat, R2-D2 va xiular de nou.
—Només espera —va dir Luke—. Ja gairebé hi arribem.
Luke no podia parar de pensar en la seva visió, com els seus amics estaven en perill. Va accelerar cap a Bespin i va esperar arribar a temps com per poder ajudar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada