diumenge, 9 de juny del 2019

Guardians de la clau txiss (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

—Aquest lloc empesta —va dir Lalo Gunn—. Quant més hem d'esperar perquè el paio amb els diners aparegui?
El caça-recompenses durosià Cad Bane va donar un xarrup lent del seu got, després va respondre:
—No gaire.
Estaven asseguts en la taverna de l’Espaiport de Vaced. La nit havia caigut, i la taverna estava abarrotada de clients. La majoria estaven parlant d'una banda d’swoops que havia rebentat a trossos per una explosió en el límit del bosc prop de l’espaiport abans aquest mateix dia. Pels ànims i riures esporàdics, sonava com si no anessin a trobar a faltar a la banda d’swoops.
Gunn va alçar el seu got fins als llavis i el va buidar.
—Bé, si em preguntes, aquesta transacció hauria anat més ràpid si tu haguessis portat els crèdits.
—Però no t'he preguntat.
Gunn va empènyer el seu got cap enrere i cap endavant per la superfície esquerdada de la barra fins que el soroll va atreure l'atenció del cambrer insectoide, un vuvrian que tenia un ampli cap amb dotze ulls i un parell d'antenes que penjaven fins a les seves espatlles estretes. El cambrer va emplenar el got de la Gunn sense fer cap comentari. Gunn va mirar a Bane i va dir:
—Mentre estiguem matant el temps, hi ha alguna cosa que m'he estat preguntant. Potser puguis aclarir-m'ho.
Bane va inclinar el cap cap endavant, baixant l'ala ampla del seu barret sobre els seus ulls vermells.
—Què vols saber?
—A Kynachi, em vas contractar perquè em portés bé amb el nen Jedi i els seus soldats clon i em quedés prop d'ells. Es van convertir en l'Esquadró Evasió, em vaig quedar amb ells, i llavors em vas enviar una transmissió, dient que em pagaries més per portar-los a Vaced.
»Després que contactessis amb mi, vaig rebre una altra transmissió, no et vas a creure això, del Canceller Palpatine i algun Jedi d'alt rang anomenat Yoda. Imagina la meva sorpresa quan van dir que volien que l'Esquadró Evasió es reunís amb un diplomàtic Kynachi aquí a Vaced. Al principi, vaig pensar, «Que convenient!» perquè no havia trobat cap excusa per sortir de l’hiperespai per arribar al Sistema Vaced. Però llavors vaig pensar...
—Sí? —Va dir Bane, mantenint la seva expressió neutral.
—Bé, tu, Palpatine, i un Jedi sènior, tots volent que portés a l'Esquadró Evasió al mateix planeta... sembla massa coincidència.
L'expressió de Bane no va canviar.
—Suggereixes que estic treballant amb el Canceller i el Consell Jedi?
Gunn va somriure.
—No em mal interpretis, amic, però crec que a ells els hi agrada jugar amb els seus propis soldadets de joguina. No obstant això, tu ets molt manyós, ho ets. No em sorprendria gens ni mica si tu estiguessis jugant amb ells.
El compliment de la Gunn no va tenir cap efecte aparent sobre Bane. Ell li va donar un altre xarrup a la seva beguda.
—Així que el que m'estava preguntant —va continuar la Gunn—. Sabies que el diplomàtic de Kynachi viatjava a Coruscant? I vas tirar dels fils per fer que el Canceller contactés amb la meva nau perquè li digués a l'Esquadró Evasió que es reunís amb el diplomàtic a Vaced?
—Si hagués tirat d'alguns fils —va dir Bane—, això seria assumpte meu.
Gunn va inclinar la seva cadira cap enrere però va mantenir les mans en la barra, on Bane podia veure-les.
—Tranquil, amic. Només estava preguntant —apartant la mirada de Bane, va mirar als altres clients—. M'alegro força de no estar atrapada a Kynachi, però vaig a trobar a faltar la meva nau. Serà dur reemplaçar a l'Harpia Veloç.
Bane va deixar anar una rialleta.
—La teva nau era una tartana. Amb els diners que has guanyat, et pots comprar una tartana millor.
—La meva nau anava bé abans que el sabotejador la manipulés.
—Sabotejador? Quin sabotejador?
Gunn va mirar a Bane. Durant la seva conversa, havia captat un parell de canvis subtils en els seus músculs facials i també lleugeres inflexions vocals que indicaven que s'estava guardant informació. Encara que ella sospitava que Bane era un bon mentider, encara hi havia una probabilitat que no fos conscient de cap sabotejador en l'Harpia Veloç. Ella va respondre:
—Tot el que sé és que algú va col·locar un dispositiu de rastreig en l'Harpia, va alterar l'ordinador de navegació per enviar-nos a un sector amb un forat negre sense cartografiar, i també va activar l’hipercomunicador després que jo l’apagués. Si alguna vegada esbrino qui va ser el responsable, el rebento. Sortir d'aquell forat negre no va ser cosa fàcil.
—Interessant —Bane va alçar una mà enguantada per acariciar el seu mentó—. Els teus únics passatgers eren els Jedi, els soldats clon i el droide. Sospites d'algun d'ells?
—Un dels soldats semblava rar, i el droide era un de rar, però... oh, no sé. No té sentit donar-li voltes. El treball està fet, i l'Harpia s'ha anat —ella va mirar a Bane i va veure un petit solc formar-se en el seu front blau. Potser no sabia res de cap sabotejador, va pensar ella, però no anava a córrer cap risc.
Bane va mirar a l'entrada i va arrufar les celles. Gunn va seguir la mirada de Bane i va veure un alien baix, amfibi, un patrolià amb escates malva clapejades, que portava un petit saquet mentre entrava a través de l'entrada de la taverna. Unes àmplies aletes s'estenien des de cada costat del seu cap, i portava un pegat sobre el seu ull esquerre. Gunn el va reconèixer immediatament.
El patrolià va veure a Cad Bane i es va aproximar al bar. Però quan el patrolià va veure a la dona asseguda al costat d’en Bane, el seu ull dret bulbós es va obrir i la seva boca es va quedar ben oberta.
Gunn va dir:
—Així que, tu ets el paio amb els diners, eh? Jo també et recordo a tu —tornant-se cap a Bane, ella va continuar—: L'última vegada que ens vam veure, estava amb la tripulació dels Pirates del Forat negre. Una altra gran coincidència, eh?
Bane es va encongir d'espatlles.
Gunn va tornar la seva atenció cap al patrolià i va dir:
—No sabia que vosaltres dos treballàveu junts, senyor... espera, no m'ho diguis —ella va estendre el braç i va donar uns copets en l'espatlla del patrolià—. Tu ets aquell al que el Capità Mcgrrrr anomenava Robonino, veritat?
Parlant amb un grall sibilant, Robonino va dir:
—Mcgrrrr ja no és el meu capità.
—Encara viatges amb Bossk?
Robonino va mirar a Bane i va dir:
—Ella fa un munt de preguntes.
Bane va dir:
—Ja m'he adonat.
—Bé, disculpa'm —va dir Gunn amargament—. No tinc res en contra dels caça-recompenses en general, però faré una excepció per Bossk. Si està a Vaced, vull saber-ho perquè llavors voldré anar-me’n molt abans.
Robonino va riure.
—Deixa de preocupar-te. Bossk està lluny d'aquí —ell li va donar el saquet a Bane.
Bane va obrir el saquet i va treure un sac de cuir que estava ple de xips de crèdits. Ell li va donar el sac a la Gunn i va dir:
—Pots sentir-te lliure de comptar-ho. Està tot aquí.
—Per què no ho estaria? —Va dir Gunn mentre obria la bossa per inspeccionar els diners.
—Queda't i pren-te una altra copa —va dir Bane—. Jo convido —ell va col·locar un petit xip de crèdits en la barra—. Tornaré de seguida. Necessito unes paraules amb Robonino.
Bane i Robonino es van obrir pas a través de la taverna abarrotada i van sortir a la llum de la lluna. Mirant al voltant per assegurar-se que ningú estava escoltant, Bane va dir:
—Primer de tot, se suposava que Doxun Feez anava a portar els diners, no tu. Què li ha passat?
—Feez es va unir a la Banda de Mcgrrrr i em va demanar que et portés els diners.
Bane va fer una nota mental de matar a Doxun Feez si alguna vegada el tornava a veure, després va dir:
—Segon, quan et vaig donar les coordenades fins al sector del Forat Negre perquè poguessis infiltrar-te en la Banda de Mcgrrrr i assegurar-te que no es danyaria a ningú de l'Harpia Veloç, et vaig dir que portessis reforços. Per què vas portar a aquest imbècil de Bossk?
—Ell estava... disponible —va dir Robonino amb resignació. El seu ull es va moure nerviosament mentre recordava que no havia protegit del tot a la tripulació de l'Harpia Veloç, especialment després que un droide anomenat Tallant li hi hagués noquejat fredament. Robonino no podia pensar en cap bon motiu per esmentar aquest detall a Bane, així que no ho va fer.
Bane va arrufar les celles.
—Tens sort que Bossk no arruïnés el treball, cervell de bombolla. La propera vegada que subcontractis, comprova-ho amb mi abans de... —Les paraules de Bane se li van quedar atrapades en la gola mentre s’adonava d'una mota negra metàl·lica en l'espatlla esquerra de Robonino. Bane es va inclinar més a prop per veure que la mota era en realitat un petit transmissor, i va recordar com Lalo Gunn havia donat uns copets al patrolià. Ell va alçar un dit enfront de la seva boca, fent un senyal a Robonino perquè romangués en silenci mentre usava l'altra mà per alliberar el transmissor. Va sostenir el transmissor perquè Robonino l’inspeccionés. En saber que Gunn probablement encara estava escoltant-los, Bane va continuar:
—Has sentit un soroll des de darrere d'aquell arbre d'allà?
Robonino va mirar a un arbre fosc, magristó, que creixia a prop i va dir:
—No, no he sentit res.
Bane li va engaltar una bufetada silenciosa en el clatell, després es va ajupir i va col·locar el transmissor en el terra, Robonino es va adonar que Bane estava tractant de crear una distracció i va dir:
—Sí! Sí, he sentit alguna cosa.
—Espera aquí mentre ho comprovo —va dir Bane, però en lloc de caminar cap a l'arbre, es va dirigir directament de tornada cap a l'entrada de la taverna. Va caminar ràpidament a través de la multitud i de tornada a la barra.
Gunn s'havia anat, el seu seient buit. El xip de crèdits que Bane havia deixat perquè ella comprés una altra beguda estava just on ell l’havia deixat. Va escanejar la multitud i no va veure a ningú que se semblés a ella. Mirà enrere a la barra just a temps de veure al cambrer vuvrian estenent el braç cap al xip de crèdits.
Amb una velocitat destacable, la mà de Bane va sortir disparada, va aferrar el fina canell del cambrer i el va copejar contra la barra. El cambrer va cridar i va estar a punt de protestar que pensava que el xip de crèdits era la seva propina quan va alçar diversos dels seus ulls per trobar la mirada del seu atacant. En el seu lloc, va baixar la mirada fins al canó del gran blàster que havia aparegut a l'altra mà del duros.
—La dona que estava asseguda amb mi —va dir Bane—. On va anar?
—No ho sé! —Va cridar el cambrer—. Vaig pensar que s'havia anat amb tu!
Bane podia dir que el vuvrian no estava mentint o fingint estar espantat de mort. El caça-recompenses va maleir entre dents mentre deixava anar la mà del cambrer. Ell va atrapar el xip de crèdits, se’l va guardar en la butxaca i es va dirigir de tornada cap a la porta. Sortint, va trobar a Robonino al costat del transmissor. Bane va aixafar el transmissor sota la seva bota, després va dir:
—L'has vist sortir?
Robonino va sacsejar el cap.
—Ha d'haver-se marxat a través de la cuina. No pot haver anat lluny.
Bane va suposar que Gunn ho havia escoltat tot sobre ell enviant a Robonino al sector del Forat Negre per monitorar a l'Esquadró Evasió. Almenys ella seguia ignorant la identitat del seu client, que li havia subministrat les coordenades del Forat Negre i la informació sobre la Banda de Mcgrrrr. Ni tan sols Robonino sabia sobre el client de Bane. Bane va dir:
—Ella no sap res perillós. Però quan la gent m'espia, m'ho prenc com alguna cosa personal. Buscarem en...
Bane va ser interromput pel so del seu holocomunicador. Va treure l’holocomunicador del seu cinturó, va mirar a Robonino i va dir:
—Necessito agafar aquesta trucada. Queda't alerta i vigila per la Gunn.
Bane es va allunyar de la taverna i va entrar en un carreró fosc, on va activar l’holocomunicador. Un holograma d'un home encaputxat va aparèixer en l'aire. L'home encaputxat havia contractat prèviament a Bane per capturar a Ring-Sol Ambase a Kynachi.
Darth Sidious va clacar:
—Encara estàs a Vaced, caça-recompenses?
—Ho estic.
—Tinc una tasca per a tu. Requereix que abandonis Vaced immediatament.
A causa que Bane estava més interessat en un treball que li donés diners que en la venjança contra Lalo Gunn, va dir:
—Escolto.
—El Jedi Ring-Sol Ambase i el soldat clon que vas portar a Bogg V... s'han recuperat, i caminen lliures. Estan viatjant en un vaixell de càrrega Kuat de classe Corona de camí a Coruscant mentre parlem. Ambase té la impressió de què no pot confiar en el seu company Jedi. Anticipo que intentarà colar-se en els Arxius Jedi.
Bane es va sorprendre que li oferissin una altra tasca que involucrés a Ring-Sol Ambase, però sabia que els diners del seu client eren bons. Va dir:
—Vol que mati a Ambase aquesta vegada?
—Al contrari —va dir Sidious—. Vull que li ajudis.

***

Lalo Gunn sabia que hauria estat un error tractar d'escapar corrent del caça-recompenses durosià, que va ser per la qual cosa havia pres la precaució de pagar al cambrer assistent de la taverna una generosa propina a canvi d'amagar-la en el magatzem de la taverna. Ajupida entre dues grans caixes plenes de menjar no perible, Gunn apuntava el seu blàster a l'única porta de l'habitació.
Encara que les llums del magatzem estaven apagades, podia veure una escletxa de llum pel costat esquerre de la porta. El cambrer assistent, un xexto, se suposava que havia de tocar quatre vegades en la porta després que es marxés el caça-recompenses, després entraria al magatzem per demostrar que estava sol. Si el xexto pensava que Gunn estava en perill, només tocaria tres vegades com a advertiment.
Si el xexto tractava de trair-la i enviar al caça-recompenses al magatzem, ella faria el que pogués per fer que tots dos es penedissin.
Gairebé trenta minuts van passar abans que Gunn escoltés quatre tocs contra l'altre costat de la porta. El seu dit es va tibar lleugerament contra el gallet del seu blàster mentre la porta s'obria lliscant-se per revelar la silueta prima del xexto, il·luminada per la llum del passadís darrere d'ell. Un alienígena de quatre braços amb un cap petit que es bressolava sobre un llarg i fi coll, el xexto acuradament va entrar a l'habitació i va estendre un braç cap a un interruptor en la paret quan Gunn va dir:
—No toquis les llums... i les mans on pugui veure-les.
El xexto va alçar les quatre mans.
—El duros s'ha anat —va dir ell—, juntament amb el seu amic el peix.
Gunn no es va moure de la seva posició mentre deia:
—Fa quant temps?
—Uns deu minuts. Tots dos es van marxar en un vaixell de càrrega. Els vaig veure a bord. Vaig veure el vaixell de càrrega enlairar-se.
—Encén les llums i retrocedeix a través de la porta.
El xexto va somriure mentre baixava les mans i tocava l'interruptor de la llum, després va retrocedir a través de l'entrada per romandre en el passadís de fora. Gunn va baixar el seu blàster però el va mantenir subjectat mentre sortia de darrere de les caixes. Amb la mà lliure, va llançar un xip de crèdits a través de l'entrada al xexto. El xexto va atrapar el xip amb la seva mà esquerra superior i va dir:
—Vostè segueixi llançant-me diners, i jo seguiré ajudant-li. Res més que necessiti?
—Una presentació —va dir Gunn—. Vull conèixer al teu comerciant de naus estel·lars local. Estic d'humor per comprar una tartana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada