divendres, 21 de juny del 2019

Una Nova Esperança NJ (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

El raig tractor va arrossegar al Falcó Mil·lenari directament cap a la trinxera equatorial de l'Estrella de la Mort. Al llarg de les parets de la trinxera, les torretes de canons làser rastrejaven la nau capturada, mentre era conduït fins a una badia d’atracada. Donat l'enorme grandària de l'estació espacial, la badia d’atracada, vista a la distància, semblava ser poc més que una petita ranura entre altres ranures dins de la trinxera. La badia no tenia portes visibles i el seu interior semblava estar exposat al buit de l'espai, il·lusió creada per un camp magnètic transparent que protegia i contenia l'atmosfera pressuritzada de la badia d’atracada.
Per l'intercomunicador imperial, una veu va anunciar: «Buidin la badia 327. Estem obrint el camp magnètic». Es va obrir el camp per permetre que el Falcó pogués passar per l'entrada que semblava una ranura i surés fins a la badia d’atracada 327, un ampli hangar amb una lluenta plataforma negra. Després que el raig tractor va dipositar sense dificultat al Falcó en la plataforma al costat d'un profund pou d'ascensor, els soldats imperials es van preparar per entrar en la badia.
—Als seus llocs! —va ordenar un oficial imperial d'uniforme negre a un grup de soldats d'assalt en una càmera al costat de l'hangar. Es va tornar a un altre oficial i li va dir—: Vingui amb mi.
Els soldats d'assalt ràpidament van prendre posicions al voltant del vaixell de càrrega corellià capturat.
—Tancar tots els escuts exteriors! —va ordenar un altre oficial—. Tancar tots els escuts exteriors!

***

El Gran Moff Tarkin i Darth Vader estaven encara a la sala de reunions quan sonà un intercomunicador. Tarkin va prémer un botó.
—Sí.
Des de l'intercomunicador un oficial imperial va anunciar:
—Hem capturat una nau que ingressava a les restes del Sistema Alderaan. Les seves marques coincideixen amb les d'una nau que va partir de Mos Eisley.
—Han d'estar tractant de retornar a la princesa els plànols robats. Ella encara pot ser-nos d'alguna utilitat —va dir Vader.
Després que Vader va ser informat de la ubicació de la nau capturada, va sortir de la sala de reunions i es va dirigir a la badia d’atracada 327.

Quan Darth Vader va entrar en l'hangar que contenia al Falcó Mil·lenari, una veu per l'intercomunicador va dir: «Alliberar un, cinc, set i nou. Lliurin càrregues».
Vader va passar al costat del pou de l'ascensor i als soldats d'assalt que feien guàrdia en l'hangar, i es va acostar a la ja situada rampa d'accés del Falcó.
Un capità imperial d'uniforme gris i un parell de soldats d'assalt van sortir per la rampa d'accés.
Un capità es va detenir davant Vader.
—No hi ha ningú a bord, senyor —va informar—. D'acord amb el registre, la tripulació va abandonar la nau immediatament després de l'enlairament. Ha de ser un cimbell, senyor.
Diverses de les càpsules de salvament han estat tirades per la borda.
—Han trobat androides? —va voler saber Vader.
—No, senyor —va informar el capità—. Si va haver-hi algun a bord, també ha d'haver estat tirat per la borda.
—Enviï un equip d'inspecció a bord —va ordenar Vader—. Vull que revisin fins a l'últim racó de la nau.
—Sí, senyor.
—Sento alguna cosa..., una presència que no he sentit des de... —va observar Vader alçant la vista cap al casc de la nau.
Llavors es va adonar. Obi-Wan Kenobi. Està viu.
Sabent que la nau seria revisada minuciosament, Vader es va girar amb rapidesa per tornar a la sala de reunions.
El capità imperial es va dirigir a un soldat d'assalt.
—Porti'm un equip d'inspecció immediatament! Vull que cada racó d'aquesta nau sigui revisat!

***

Mentre esperava l'arribada de l'equip d'inspecció, dos soldats armats amb desintegradors van avançar en direccions oposades pels tubs de pas del Falcó per reconèixer les cabines i els compartiments de càrrega. Quan els dos soldats d'assalt es van trobar en la part superior de la rampa d'accés van sortir de la nau segurs que no hi havia cap passatger a bord.
Però dins del Falcó, un panell del terra es va moure en el tub de pas; Luke i Han van sortir del seu amagatall, un gran compartiment sota el sòl. Han portava a la mà i preparada per disparar la seva pistola làser.
—Uf..., és una sort que tinguessis aquests compartiments.
—Els utilitzo per al contraban —va explicar Han—. Mai vaig pensar que faria contraban
amb mi mateix en ells.
Prop d’en Han i Luke, un altre panell del terra es va lliscar cap enrere per mostrar a Ben amagat en el mateix compartiment. Ben es movia lentament, amb cura de no ensopegar amb els dos droides que s'amuntegaven sota ell.
—Això és ridícul —va exclamar Han—. Fins i tot si pogués desenganxar, mai podria evitar el raig tractor.
—Deixa que jo m'ocupi d'això! —va dir Ben.
—Maleït boig —va murmurar Han mentre s'empenyia a si mateix fins a quedar assegut en la vora del compartiment—. Sabia que anava a dir això!
—Qui és el més boig? El boig o el boig que el segueix? —va replicar fredament Ben.
Chewbacca va aixecar el cap pelut entre Luke i Han. El wookiee gemegava descontent per la forma en què havia hagut de ficar el seu enorme cos en aquell compartiment. Comprensiu, Han es va ajupir i va donar uns copets en el cap de Chewbacca.
L'equip d'inspecció consistia en dos homes d'uniforme gris amb una caixa gran d'instruments. Quan van arribar a l'hangar, dos esquadrons de soldats d'assalt estaven de guàrdia fora del Falcó. El líder d'un dels esquadrons es va acostar a l'equip d'inspecció.
—La nau és tota seva —li va dir—. Si els escàners descobreixen alguna cosa, reportin-lo immediatament. —Després el cap de l'esquadró es va tornar cap als altres soldats i va ordenar—: Molt bé, anem-nos-en d'aquí.
Dos van romandre de guàrdia al peu de la rampa d'accés del Falcó, mentre que els altres soldats sortien de l'hangar. Un moment després que l'equip d'inspecció va pujar la seva caixa per la rampa, es va produir un fort soroll de xoc a l'interior de la nau. Tots dos soldats d'assalt van suposar que l'equip d'inspecció havia deixat caure l'enorme caixa.
—Ei..., vostès! —va cridar una veu d'home des de l'interior de la nau—. Podrien donar-nos un cop de mà amb això?
Els dos soldats d'assalt es van mirar l'un a l'altre, i després van pujar per la rampa d'accés. No tenien idea que l'equip d'inspecció ja havia estat noquejat, i que havia estat el capità del Falcó qui havia cridat perquè pugessin.
En Han va disparar la seva pistola desintegradora dues vegades. Els soldats d'assalt mai van saber què va ocórrer.

***

En l'oficina de comandament que donava a la badia d’atracada 327, un oficial de pòrtic amb uniforme negre va veure que els dos soldats de guàrdia no estaven en els seus llocs en la rampa d'accés de la nau capturada. Es va dirigir a una consola i va encendre el comunicador.
—TK quatre-dos-u. Per què no està en el seu lloc? TK quatre-dos-un, m'escolta?
En no rebre resposta, l'oficial es va allunyar de la consola per acostar-se a una finestra i mirar cap avall, al vaixll de càrrega en l'hangar. Un sol soldat d'assalt va baixar per la rampa d'accés, després es va detenir i va aixecar la vista en direcció a la finestra de l'oficina de comandament. Va donar uns copets en el costat del seu casc.
L'oficial de pòrtic es va tornar cap al seu ajudant, que estava assegut davant una àmplia consola de control.
—Faci's càrrec. Tenim un transmissor descompost. Veuré què puc fer.
L'oficial de pòrtic es va dirigir a una porta tancada. Va prémer un botó i la porta es va lliscar cap amunt per ficar-se en el sostre.
L'oficial havia esperat veure un passadís buit que portés a un ascensor que al seu torn el portaria fins a l'hangar. Per a la seva sorpresa, un wookiee descomunal omplia la porta amb un soldat d'assalt al costat.
El wookiee va rugir i va arremetre contra l'oficial, qui va ser llançat a l'altre costat de l'habitació per estavellar-se contra una fila de contenidors en forma de barril. L'ajudant de l'oficial es va donar volta en el seient i va prendre la seva arma, però el soldat d'assalt al costat del wookiee va apuntar amb el seu propi rifle làser a l'ajudant i va disparar primer. La càrrega d'energia es va estavellar contra el pit de l'ajudant, qui es va desplomar en el terra de l'oficina.
El soldat d'assalt era Han disfressat. Es va llevar el casc mentre ell i Chewbacca portaven a Ben i als droides a l'oficina de comandament.
Luke, també amb uniforme de soldat d'assalt, havia sortit de la plataforma de l'hangar ràpidament i va arribar trotant pel passadís darrere d'ells. Li resultava difícil moure's en l'armadura aliena perquè era una mica més baix que el soldat mitjà. En entrar en l'oficina de comandament, va tancar la porta i es va llevar el casc blanc. Mirà al Han.
—Saps, entre el seu udol i els teus trets a qualsevol cosa a la vista, és un miracle que l'estació sencera no estigui assabentada que estem aquí.
—Que vinguin! —va respondre Han—. Prefereixo una lluita directa abans que això de jugar a les amagades...
Els droides s'havien acostat al seient buit de l'ajudant al costat de la consola de control.
—Hem trobat la sortida de la computadora, senyor —va informar C-3PO mirant al Luke.
—Connecta't —va dir Ben—. Ell podrà interpretar tota la xarxa imperial.
R2-D2 va estendre un braç manipulador fins a la sortida de la computadora i va enviar un bip a C-3PO, qui ho va traduir.
—Diu que ha trobat els controls principals del feix d'energia que manté a la nau aquí. Tractarà de fer que la ubicació precisa aparegui en el monitor.
Tots van mirar a una petita pantalla visora que mostrava una sèrie d'informes de color verd. R2-D2 va emetre una altra vegada un bip.
—El raig tractor s'acobla al reactor principal en set llocs —va traduir C-3PO—. Una pèrdua de potència en un dels terminals permetrà que la nau s'alliberi.
Ben va estudiar els esquemes del terminal del generador d'energia que podien veure's en la pantalla visora, i després es va tornar cap a Luke i Han.
—No crec que vostès, nois, puguin ajudar. Haig d'anar sol.
—El que vostè digui —va respondre Han mentre Ben es dirigia a la porta—. Ja he fet més del que s'esperava de mi en aquest viatge.
Luke va detenir a Ben en la porta.
—Jo vull anar amb vostè.
—Sigues pacient, Luke —va aconsellar Ben—. Queda't i controla als droides.
Luke va fer un gest en direcció al Han.
—Però ell pot...
Ben el va interrompre.
—Han de ser lliurats de forma segura o altres sistemes estel·lars sofriran la mateixa sort que Alderaan. El teu destí té un camí diferent del meu. —Ben va prémer un botó en la porta, i la va enviar cap amunt, al sostre. Mirant al Luke, va afegir—: Que la Força estigui amb tu... sempre!
Ben va sortir de l'oficina de comandament i va baixar pel corredor. Luke va mirar la silueta d’en Ben que s'allunyava, per després, a contracor, prémer el botó i segellar la porta.
Chewbacca va inclinar el cap cap enrere i va cridar.
—Vaja, tu ho has dit, Chewie —va estar d'acord Han. Mirant al Luke, va afegir—: D'on has tret aquest vell fòssil?
—Ben és un gran home —va reaccionar Luke a la defensiva.
—Sí —va replicar Han—, gran per ficar-nos en problemes.
—No t'he escoltat donar alguna idea...
—Bé, qualsevol cosa és millor que simplement donar voltes a l'espera que vinguin a capturar-nos.
—Qui creus que...?
La discussió va ser interrompuda per R2-D2, que seguia encara connectat a la sortida de la computadora i de sobte va començar a llançar bips i xiulades sense parar.
—De què es tracta? —va voler saber Luke tornant-se cap als droides.
—Em temo que no estic molt segur, senyor —va respondre C-3PO—. Diu «la vaig trobar» i no deixa de repetir «ella està aquí».
Atònit, Luke es va acostar als droides.
—Bé, a qui..., a qui va trobar?
—A la Princesa Leia.
—La princesa? —va exclamar Luke, amb els ulls molt oberts per la sorpresa—. Ella està aquí?
—Princesa? —va repetir Han, que estava al costat de Chewbacca en l'altre costat de l'oficina de comandament. Cap dels dos sabia res d'una princesa.
—On...? —va preguntar Luke—. On està ella?
—Princesa? —va repetir Han—. Què està passant aquí?
R2-D2 va fer un zumzeig i espetecs mentre escanejava la computadora, després li va enviar un bip a C-3PO.
—Nivell cinc. Bloc de Detenció AA vint-i-tres —va traduir C-3PO.
Però R2-D2 no havia acabat, i va emetre més bips. La veu de l’androide de protocol s'escoltava plena de preocupació quan va informar:
—Em temo que ella està programada per ser exterminada.
—Oh, no! —va exclamar Luke—. Hem de fer alguna cosa.
—De què estàs parlant? —va voler saber Han.
—Els droides li pertanyien a ella —va respondre Luke—. Ella és la del missatge. Hem d'ajudar-la.
Han i Chewbacca mai havien sabut res d'un missatge tampoc.
—No —va advertir Han—, mira, res d'idees rares. El vell vol que esperem precisament aquí.
—Però ell no sabia que ella estava aquí —va observar Luke i tornant-se a R2-D2 va agregar—: Mira, podries trobar una manera d'anar en aquest bloc de detenció?
Han es va asseure i va posar els peus en la consola.
—Jo no vaig enlloc —va assegurar.
—Van a executar-la —va explicar Luke—. Vaja, fa uns minuts deies que no volies simplement esperar aquí per ser capturat. I ara l'única cosa que vols fer és quedar-te.
—Anar a l'àrea de detenció no és el que tenia en ment. —Han no pensava moure's del seu seient.
—Però la van a matar!
—Millor ella que jo.
No puc fer això sol, va pensar Luke. Haig de pensar en alguna cosa, qualsevol cosa, per convèncer a Han de què ens ajudi. Llavors ho va saber. Es va inclinar acostant-se al Han i li va dir:
—Ella és rica.
Això va atreure l'atenció d’en Han. Va tornar lleugerament el cap.
—Rica?
Luke va assentir.
—Rica i poderosa! Escolta, si la rescatessis, la recompensa seria...
—Què?
—Bé, més riquesa de la qual pots imaginar.
—No ho sé —va dubtar Han—, puc imaginar molt!
—La tindràs!
—Més val que sigui així!
—La tindràs!
—Molt bé, noi —va acceptar Han, aixecant-se del seient—. Però serà millor que no t'equivoquis en això!
—Molt bé —va respondre Luke. Ara estem anant per bon camí!
—Quin és el teu pla?
Pla? Luke es va preguntar fins a on ell i Han podien arribar amb les seves disfresses de soldats d'assalt. Després va mirar a Chewbacca i va tenir una idea.
—Hmm... C-3PO, passa'm aquestes manilles, si us plau.
L’androide de protocol va prendre un parell de manilles de metall que per casualitat estaven sobre la consola de control i les hi va donar.
—Molt bé. —Luke va mostrar les manilles mentre s'acostava a Chewbacca—. Ara, te les vaig a posar a tu.
Chewbacca va rugir amb força i Luke ensopegà cap enrere. Li va lliurar les manilles a Han i va quequejar:
—Està bé... Han, tu..., posa-les-hi tu.
—No et preocupis, Chewie —el va calmar Han mentre portava les manilles fins al wookiee—. Crec que sé el que té en ment.
Han va posar les manilles en els gruixuts canells del wookiee, però no les va travar. Luke va lliurar un petit transmissor a C-3PO. Després Luke i Han van agafar els seus cascos i es van dirigir cap a la porta amb Chewbacca.
—Hmmm..., amo Luke, senyor! —va dir nerviós C-3PO—. Perdó per preguntar..., però... què hem de fer R2 i jo si som descoberts aquí?
—Tanca la porta! —va ser la resposta d’en Luke.
—I espero que no tinguin pistoles làser —va agregar Han.
—Això no és molt tranquil·litzador —va replicar C-3PO posant les seves mans sobre el cap en forma de cúpula de l’R2-D2 mentre els dos homes i el wookiee sortien de l'habitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada